In een ijsbad. 2 keer.

Veroniqueprins.nl_

Ik ben een enorme koukleum. Het liefste hou ik mijn moonboots aan op het strand. Voor mij is het pas rokjesdag als het kwik de 42 graden aantikt (bij wijze van spreken dan hé) en de term ‘last van de warmte’ is voor mij een nutteloze aanduiding in het Groene Boekje.

Ik ben dus gek op warmte maar nog gekker op groei. Als mens en in mijn business. En ik weet dat het belangrijk is dat ik mezelf daarvoor af en toe uitdaag. Uit mijn comfortzone stap en dan het liefst ook met een grote stap. Dus leek het mij een paar maanden geleden een geweldig plan om voor de mensen van mijn jaarprogramma een Wim Hof middag te organiseren. Mocht dat je niets zeggen; dat draait om het nemen van een ijsbad. Ik keek er met angst en excitement naar uit. Ik kan er kort over zijn; een ongelooflijk heftige hoofdpijn, meer dan 24 uur lang en ik moest nog een dag training geven…. Laat ik het zo zeggen; het was een intense ervaring die ik snel weer wilde vergeten.

Gaat dit nog ergens heen? Yep, gewoon rustig doorademen (geleerd in dat ijsbad 😊) en doorlezen, komt helemaal goed.

Wat wil nou het geval? Ik ben vorige week op Ibiza geweest voor een deep dive in mijzelf. Ik zal er waarschijnlijk nog van alles over delen. Het was echter zo bijzonder en heeft zoveel in mij veranderd dat ik eigenlijk niet zo goed weet welke woorden ik er aan moet geven. Voor nu kan ik wel alvast 1 ervaring delen die jou waarschijnlijk kan helpen met je bedrijf. Hij gaf mij in ieder geval veel persoonlijke en ook zakelijke inzichten.

Goed, ik ging dus naar Ibiza en heel eerlijk had ik geen idee wat ik daar ging doen. Ik wist amper wie de dame was die het organiseerde, volgde haar nog geen week op haar stories en had geen salespage of wat dan ook gezien. (Over hoe dit nu precies ging heb ik een podcast opgenomen; The way you buy is the way you sell). Het enige wat ik wist was dat het van 7 tot 14 maart zou zijn en dat we met 6 mensen waren. Verder niets. Het thema was dan ook ‘overgave’, kun je er maar beter gelijk vol in gaan toch?? 😊

Zo gebeurde het dat op de allereerste ochtend, waarop ik nog een tikkie nerveus was over wat ik hier nu deed en wat deze week me nu zou gaan brengen, om 9:00 uur de ruimte binnenloop en daar een opblaasbad zie staan. Dat was gelijk een red flag alert; ik voelde mijn hoofdpijn alweer bijna opkomen. De allervriendelijkste dame die er naast stond deed haar jasje uit en ja hoor ‘Wim Hof Methode’ stond er met grote letters op haar shirt. Waar is hier de nooduitgang?? Maar goed, als je er toch bent en het thema overgave is, is dat op dag één een beetje laffe actie. Dus dit ging ik natuurlijk ook doen, hoe bang ik ook was voor weer die enorme hoofdpijn.

Als je bekend bent met het fenomeen dan weet je dat je eerst een uitgebreide uitleg krijgt, je daarna gaat ademen en op die manier klaar gestoomd wordt voor je “duik” in dat ijskoude water. Met de uitleg van deze dame viel gelijk al het eerste kwartje; ik had het de vorige keer teveel op wilskracht gedaan. Ik had het georganiseerd dus moest ik ook en dat was één van de redenen waarom ik met zo’n kater na afloop zat. Het mocht meer vanuit verlangen en……………… overgave 😊 Ja, dat thema bleef me achtervolgen 😊 Dat snapte ik volledig en dat was dus ook de intentie waarmee ik uiteindelijk het ijskoude water in stapte. Er was aangegeven dat als je een minuut zou blijven zitten je al alle voordelen van de ervaring zou hebben. Ook gaf ze aan dat als je je over je weerstand heen zou zetten, er mensen waren die er na 3 minuten nog niet uit wilden. Ik kon me er weinig bij voorstellen op dat moment.

Het was mijn beurt om in het water te stappen en ik had heel even het ‘oh ja, zo voelde het’ gevoel. Toen leidde ze me door mijn ervaring heen en ze gaf aan dat ik op een minuut zat en er dus uit mocht als ik dat zou willen. Ik bleef voor de vorm nog iets langer zitten maar besloot voor veilig te kiezen omdat ik op dat moment nog geen hoofdpijn had en dat ook perse wilde voorkomen. Ik ging er dus na 70 seconden uit.

In eerste instantie best trots op mezelf. Had ik toch maar even gefixt. Ik werd ook toegejuicht en gefeliciteerd, ik voelde me geweldig. Tot ik de rust nam om te bedenken wat er nu gebeurd was en ik een waardevol inzicht kreeg. Ik was dat bad ingestapt met het doel om er zonder hoofdpijn uit te komen. Wat een prima doel was, gezien de vorige ervaring, maar waarin ik dus een actie deed om pijn te vermijden en daarmee is er vaak niet de volledige winst. Integendeel. Ik had het dus gedaan, dat klopt. Maar het was meer iets wat ik ‘af kon vinken’, ik was er niet vol in gegaan. En dat begon te knagen. Vooral ook toen ik zag dat er inderdaad een aantal na mij bijna uit dat bad gesleurd moesten worden omdat die er gewoon in lagen te genieten, terwijl ze vooraf ook niet stonden te springen. Toen bedacht ik me ‘dat wil ik nog een keer’. Maar dan niet om angst en pijn te vermijden, maar om er van te groeien en de volledige ervaring te krijgen. Dus nadat de laatste deelneemster geplonsd had liep ik naar de dame in kwestie en vroeg haar of ik nog een keer mocht. Zij checkte mijn intentie en gaf toen aan dat dat oke was. Dus stapte ik, met een bloedhekel aan kou (en zwemmen!), voor de tweede keer binnen een uur in dat ijsbad. Vanuit het vertrouwen dat ik geen hoofdpijn zou krijgen en met de intentie van overgave. Het resultaat; na ruim 2,5 gelukzalige minuten waarin ik niet dacht aan de pijn (ook niet die in mijn lijf want het doet echt zeer) en ik met gesloten ogen bijna, ik zeg bijna, lag te genieten van mijn grootste nachtmerrie; kou.

Goed, waarom nu dit verhaal? Omdat er zoveel parallellen zijn met je business die ik graag met je deel.

 • Allereerst, met welke intentie doe jij je acties? Ga je er ‘vol in’ of zit er angst achter? Angst voor afwijzing in een salesgeprek, angst dat je je training niet vol krijgt, angst dat het niet lukt? Wat dan ook in nagenoeg alle gevallen het resultaat zal zijn, het wordt gewoon een self fulling prophecy omdat alles energie is. Wat nu als je alles wat je doet vanuit de overvloedsgedachte in zou kunnen zetten? Dat als jij maar doet wat nodig is (en dan heb ik het over de juiste acties in de juiste aantallen en op de juiste manier), het vast in orde komt. Dat is vanuit vertrouwen en niet vanuit angst en, zoals mijn ijsbadervaring in liet zien, dat geeft per definitie een andere uitkomst.
 • Hoe vaak laat je je leiden door een oud verhaal? Ik zag dat ijsbad staan en kreeg onmiddellijk de trigger ‘hoofdpijn’. Een oude ervaring was dus de input voor mijn nieuwe ervaring. De kans dat die dan volledig anders afloopt is niet zo heel groot. Dus als je ooit een keer een workshop niet vol gekregen hebt en je denkt ‘maar wat nu als het dit keer ook niet lukt’ dan weet je al hoe vol die zaal gaat zitten; geen uitverkocht huis. Wees je daar bewust van.
 • Doe je dingen vanuit wilskracht of vanuit een verlangen? Alles wat ik in mijn business doe is vanuit een verlangen. Verlangen naar persoonlijke groei, verlangen naar uitdaging, verlangen naar nieuwe ervaring, verlangen naar mijn persoonlijke en financiele doelen. Als ik iets niet wil, als ik het niet als een brandend verlangen voel maar als een ‘moetje’ dan werkt het niet. Kan ik promoten wat ik wil maar komt er niemand op af. Als ik voel ‘hier word ik blij van, dit is wat ik graag wil, dit is wat ik graag wil bereiken vanuit een diepe innerlijke wens, dan komt het nagenoeg altijd goed. Mag je bij jezelf ook eens over nadenken.
 • Er is altijd een tweede Je kunt het altijd opnieuw proberen. Bij mij was dus mijn derde poging pas een succes als het om het ijsbad gaat. Maar dat was het niet geworden als ik afgehaakt was na de eerste  ervaring? Voor mijn business geldt hetzelfde. Bijna niets wat ik ooit gedaan heb was een instant succes. Integendeel. Veel van de dingen die nu goed werken waren in eerste instantie een drama en geen kaskrakers. Ik bleef kijken naar hoe het anders kon, beter, makkelijker, meer vanuit mij in plaats vanuit ‘ik wil het, ik wil het, ik wil het’. En daarin vond ik dan de weg. En heb ik nu een business waarin de dingen waar ik in eerste instantie hoofdpijn van kreeg (workshops, webinars en laten we de podcasts niet vergeten!) tot de belangrijkste marketingtools van mijn bedrijf behoren. Ga uit de weerstand, stop met vechten, laat het voor je werken en dan is dit wat er ontstaat. Genieten in een ijsbad en een business waar ik stikverliefd op ben en die me iedere dag laat groeien. Best ‘cool’ toch? 😊

 

Ben heel benieuwd hoe en of ik je heb kunnen inspireren deze week, wil je dat dan hieronder met me delen?

En waar ik dus een week volledig offline was is dat de komende 1,5  week volledig het tegenovergestelde, er staat van alles op de agenda waar ik je ook mee hoop te kunnen inspireren! Er zit vast iets voor je tussen! Ik kom ook weer 2 keer live (als in real life) in de komende anderhalve week, ik kan niet wachten!!

 • Allereerst geef ik vandaag (woensdag 16 maart) om 9.30 uur en om 20.00 uur mijn gratis online Masterclass ‘de 5 basisstappen voor een succesvolle praktijk’. In een training van 1,5 uur leer ik je de 5 stappen die ik gezet heb om mijn bedrijf op te bouwen. Het vraagt namelijk nog iets meer dan alleen overgave, dat is slechts een onderdeel 😊 Doe je mee? Je kunt je hier registreren: https://veroniqueprins.nl/gratis-webinar-5-stappen-w/
 • Van 21 – 25 maart organiseert Karlijn Kwint het gratis online Groeiversnellerssummit, waarvan ik één van de sprekers ben. Ze heeft meer dan 25 top ondernemers uitgenodigd die vertellen over hoe zij nu hun business hebben opgebouwd en je zult zien; ieder deed dat op zijn eigen manier. Het gave van deze week is dat het je helpt om volledig je eigen weg te kiezen in hoe je nu je business op wilt bouwen. Doe je mee? https://vogelvrijondernemen.nl/groeiversneller-summit/
 • Verder organiseert Business Women Nederland een super Business Inspiration Event op maandag 21 maart aanstaande. Het wordt een top dag met inspirerende sprekers waar ik zal zorgen voor een knallende afsluiting zodat je niet alleen geinspireerd naar huis gaat maar ook daadwerkelijk met een plan! Verder is er een VIP ticket; dan kun je zondagavond aanwezig zijn bij een exclusief diner en een intieme VIP sessie van mij. Meer informatie en inschrijven via https://www.businesswomennederland.nl/business-inspiration-event-2022/ Zie ik je zondag en/of maandag?
 • En als klap op de vuurpijl ook weer mijn eigen live training, ik kan niet wachten! Op 24 en 25 maart geef ik een tweedaagse training speciaal voor startende en herstartende coaches en therapeuten die écht een succes van hun business willen maken; Slim en Snel Succesvol. En dat gebeurt niet met een nóg mooiere website of nog betere foto’s voor je socials, daarvoor zul je moeten leren ondernemen. Het spelletje leren begrijpen en er ook van gaan houden. Wat niet zo ingewikkeld is als je weet hoe het gespeeld wordt. En daar ga ik je van alles over vertellen tijdens deze 2 dagen. We gaan het hebben over de ondernemersmindset, over ideale klanten, over je productaanbod, over je doelen en wat je moet doen om aan klanten te komen. In een hoog tempo, met humor en barstensvol praktische voorbeelden help ik je met de opbouw van je business, je gaat stuiterend naar huis; pinky promise! En hoe fijn is het om weer met collega’s samen te zijn, te sparren en te delen! Ik kan niet wachten. Alle info en inschrijven via jezaakvoorelkaar.nl/slimensnelsuccesvol

Overigens was dat ijsbad slechts het ‘opwarmertje’ voor wat er de rest van de week nog zou volgen. Maarja, voorbij de weerstand ligt de groei he 😊Photo by Veronique Prins on Samsung Mobile 🙂

Veronique Prins

Dé Kick Ass Businesscoach voor ambitieuze coaches en therapeuten die een serieuze praktijk willen opbouwen

4 gedachten over “In een ijsbad. 2 keer.”

 1. Mooi verhaal! Het heeft weer geïnspireerd te doen waar we blij van worden, want hier zitten de juiste intenties en positieve vibes achter.

 2. Zo herkenbaar… vanuit overgave groeien, loslaten als iets niet lukt en verder!
  Ik ben er zondag bij!
  Dank voor de inspiratie kick-ass Queen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven