vimeo-video-thumbnail
Wie ben ik in 2 minuten

(Volgens mijn man ben ik na 25 jaar nog altijd een raadsel, maar in dit filmpje leer je me een beetje kennen in 2 minuten)

Hoe het begon

‘Dat is dan € 4,20’. De serveerster lacht heel lief naar me, dus ik haal zeer 'boelkloedig' mijn pinpas door de gleuf. Ik bedank haar ook nog voor haar vriendelijke service. Intern kook ik en weet ik dat ik binnen nu en max 3 minuten buiten moet staan, omdat ik anders midden in het restaurant zal ontploffen en dat wordt geen feestje. ‘Ga je mee?’, vraagt mijn vriendin. ‘Ga jij maar vast, ik kom er zo aan’, antwoord ik. Ze verlaat het pand en ik loop achter haar aan. Als ik haar 2 minuten later weg zie rijden geef ik 3 harde vloeken; mijn moeder zou me ervoor gestraft hebben. En terecht, het kon écht niet wat ik zei. Maar ik was zo boos en zo verdrietig. Ik huilde en stampte op de vloer. Ter plekke nam ik het besluit: van nu af aan doe ik dit nooit meer gratis. Nooit, nooit, nooit meer.

Ik hield mijn woord. 24 uur later was ‘Je Zaak Voor Elkaar’ geboren en in 10 jaar tijd heb ik daar een imperium van gemaakt. Maar zo is het dus niet gestart

Het begon bij wegrestaurant ‘de Pleisterplaats’ in Moordrecht, waar een vriendin me uit had genodigd voor de lunch. Ik had haar een paar weken daarvoor een paar tips gegeven over hoe ze veel meer omzet uit haar beauty workshops kon halen. Die tips had ze doorgevoerd en nu had ze ineens ruim € 900,- omzet op één avond, ze was helemaal blij. Ze had alleen nog een paar vragen, of we die tijdens een lunch nog door zouden kunnen nemen. Aldus geschiedde. Ik bestelde een tosti en een glas melk (dit is nog van voor mijn keto lifestyle en in de tijd dat ik nog melk dronk, wat is er veel veranderd sindsdien 😊) en liet haar nog ruim een uur mijn ‘brain picken’ over hoe ze haar salon nog beter zou kunnen runnen. Ze was dolblij met mijn antwoorden, vond ze ongelooflijk waardevol, wenkte de serveerster en toen kwam haar beruchte vraag ‘of ze de rekening kon delen’. Ik dacht dat ik gék werd. € 900,- met mijn gratis tips verdiend, nu nog weer een uur waardevolle informatie gehad en nu wil je niet mijn tosti betalen??? Really? Terwijl jij míj uitnodigde voor de lunch? Ik ben zelden zo boos geweest!

“Things are happening for you,
not to you.”

“Things are happening for you
not to you."

Achteraf, dat is altijd makkelijk 😊, is dit de beste investering die ik ooit heb gedaan. Want daar ter plekke werd mijn business coaching praktijk geboren. Na 21 jaar alles gratis weggegeven te hebben, was ik er klaar mee. Ik was van waarde, daar moest voor betaald worden. Ik ging er een bedrijf van maken, de rest is historie.

En het was niet gelijk een sprookje, verre van dat. Want met al mijn kennis, ervaring, enthousiasme en gedrevenheid draaide ik in het eerste jaar nog geen € 10.000,- omzet. Voor degenen die nog niet zover zijn, dan moet er gewoon geld bij…………. En ik zou het niet meer gratis doen, wat ik verkocht was nog wel bijna gratis. Mijn eerste traject bestond uit 6 sessies (die natuurlijk ook nog uitliepen) en daar vroeg ik € 150,- voor. Exclusief BTW, dat dan weer wel. Voor het hele traject, niet per sessie……. 😊

Ik had namelijk wel een dapper besluit genomen (‘ik doe het nooit meer gratis’) maar twijfelde enorm aan mijn waarde. En er waren er al zoveel, iets wat ik me bij de start niet gerealiseerd had. Maar goed ook, anders was ik misschien wel nooit begonnen. Daarbij stonden de mensen ook niet bepaald in de rij, wat ik niet helemaal begreep. In de tijd dat ik het nog gratis deed, kwamen ze regelmatig. Nu ze moesten betalen, kon iedereen ineens zelf zijn plannen wel maken. Dat maakte dat ik in mijn eerste jaar, ondanks dat ik toen ook al echt goed was in mijn vak, amper omzet had en na een jaar op het punt kwam dat ik mijn bedrijf zou moeten stoppen als er niets zou veranderen, want ik moest echt een inkomen genereren. Ik baalde en was verdrietig; ik was al 21 jaar ondernemer, had meerdere succesvolle bedrijven opgezet (zo leende ik op mijn 24ste al 1 miljoen Euro om een supermarkt te kopen met 40 man personeel) en dit, wat als mijn bestemming voelde, dreigde niet te gaan lukken. No way dat ik mijn droom op zou geven, dat ging simpelweg niet gebeuren. Ik was bereid om er alles voor te doen om het te laten slagen.

bg-veronique

Achteraf, dat is altijd makkelijk 😊, is dit de beste investering die ik ooit heb gedaan. Want daar ter plekke werd mijn business coaching praktijk geboren. Na 21 jaar alles gratis weggegeven te hebben, was ik er klaar mee. Ik was van waarde, daar moest voor betaald worden. Ik ging er een bedrijf van maken, de rest is history.

Enneh, het was niet gelijk een sprookje, verre van. Want met al mijn kennis, ervaring, enthousiasme en gedrevenheid draaide ik in het eerste jaar nog geen € 10.000 omzet. Voor degenen die nog niet zover zijn, dan moet er geld bij…………. En ik zou het wel niet meer gratis doen, wat ik verkocht was nog wel bíjna gratis; mijn eerste traject bestond uit 6 sessies (die natuurlijk ook nog uitliepen) en daar vroeg ik € 150 voor. Ex BTW, dat dan weer wel. Voor het hele traject, niet per sessie……. 😊

Ik had namelijk wel een dapper besluit genomen (‘ik doe het nooit meer gratis’) maar twijfelde enorm aan mijn waarde. En er waren er al zoveel; iets wat ik me bij de start niet gerealiseerd had. Maar goed ook, anders was ik misschien wel nooit begonnen. Daarbij stonden de mensen ook niet bepaald in de rij, wat ik niet helemaal begreep. In de tijd dat ik het nog gratis deed, kwamen ze regelmatig. Nu ze moesten betalen, kon iedereen ineens zelf zijn plannen maken. Dat maakte dat ik in mijn eerste jaar, ondanks dat ik toen ook al echt goed was in mijn vak, ik amper omzet had en na een jaar op het punt kwam dat ik mijn bedrijf zou moeten stoppen als er niets zou veranderen, want ik moest echt een inkomen genereren. Ik baalde en was verdrietig; ik was al 21 jaar ondernemer, had meerdere succesvolle bedrijven opgezet (zo leende ik op mijn 24ste 1 miljoen Euro om een supermarkt te kopen met 40 man personeel) en dit, dit wat als mijn bestemming voelde, dreigde niet te gaan lukken. No way dat ik mijn droom op zou geven, dat ging simpelweg niet gebeuren. Ik was bereid om daar alles voor te doen om het te laten slagen.

VP_Beeldmerk2_White
VP_Beeldmerk2_White

“Ik nam zélf een business coach in de arm en vanaf dat moment veranderde alles"

Ik nam zélf een business coach in de arm en vanaf dat moment veranderde alles. Ik kreeg de tip om hier een kort resumé te vermelden van wat er is veranderd vanaf het moment dat ik mezelf, mijn dromen, mijn bedrijf en mijn kennis écht serieus ging nemen. Ik leerde hoe ik een ijzersterk fundament onder die droom moest bouwen, zodat hij werkelijkheid zou worden. Waardoor na dat eerste beroerde en o zo leerzame jaar, met de kennis van die business coach (iedereen heeft zijn blinde vlekken, ik dus ook 😊) alles in een stroomversnelling kwam.

bg-veronique2

De persoon die ik mocht en moest worden op weg naar succes

Het bijzondere is, dat de financiële kant van dit verhaal ongelooflijk gaaf is, daar zal ik later nog meer over schrijven. Wat ik minstens net zo interessant vind is de persoonlijke reis die ik heb gemaakt. Van ambitieus en vol verwachting en enthousiasme, naar héél onzeker en twijfelend aan het einde van mijn eerste jaar. Van ‘zou ik dat ook wel kunnen?’, naar iemand die een imperium heeft gebouwd.

Het vraagt veel van je om met de tegenslag om te gaan en om in je eentje steeds weer de boel op te pakken. Niet iedereen kan omgaan met de kritiek en het commentaar dat gepaard gaat met de groei. Het proces van ‘wie ben ik dat ik zoveel kan en mag verdienen?’ en het daarmee écht voor je waarde gaan staan, vergt ‘wat innerlijk werk’.

Zoals iemand mij ooit vertelde ‘it’s not going to be easy, but it’s going to be worth it’. En zo is het. Nergens anders zou ik zo deze grootste versie van mezelf zijn geworden als in dit bedrijf. Het is ook de reden dat ik steeds mijn omzetdoel naar boven bijstel, ondanks dat het in de ogen van velen ‘nou toch wel een keertje genoeg is’. Dat gaat allang niet meer om wat er op mijn bankrekening staat, maar over hoe ik nóg meer uit mezelf kan halen door een nóg uitdagender doel te stellen.

“Money is not for buying things,
money is for doing things.”

En om die paarse olifant dan ook gelijk nog maar bij de horens te vatten (al is dat letterlijk gezien helemaal niet mogelijk ): dat inkomen.

Want als je hier bent om meer over mij, de vrouw achter dit bedrijf, te lezen dan kan dat niet zonder dat ik ook over geld gesproken heb. Omdat het juist bij mijn doelgroep zo’n hekel punt is en we er allemaal ‘vooral niet rijk van moeten willen worden’. Waarbij ik altijd de vraag stel ‘waarom niet?’ Waarom zou je dat niet willen? Dat is echt een oprechte vraag.

Mijn bankrekening zegt niets over mij als persoon, hoogstens iets over mijn doorzettingsvermogen als ondernemer. Ik rijd geen Porsche (al zou ik er 3 kunnen kopen 😊) en heb geen verzameling Louis Vuitton tassen (ééntje maar, voor mijn laptop 😊). Dat doet me allemaal niet zoveel. Ik ben wel financieel onafhankelijk, dat is belangrijk voor me, omdat ik ook ooit een alleenstaande moeder ben geweest. Ik kan ieder jaar minimaal € 50.000,- aan goede doelen schenken, dat is ook belangrijk voor me. En mijn inkomen heeft me in staat gesteld om een financiële muur rondom mij en mijn dierbaren te bouwen, wat voor mij een ongelooflijk grote reden is waarom ik ‘s-ochtends opsta en leef.

 • Ik heb voor mijn zus een huis kunnen kopen op het moment dat er op de reguliere manier voor haar geen woning te krijgen was.

 • We hebben een aantal vrienden geholpen met een startkapitaal voor het realiseren van hun droom.

 • Gelukkig konden we een aantal keren helpen met een overbruggingshypotheek, waardoor de financiering van een nieuw huis niet in gevaar kwam en zij hun droomplek konden bemachtigen.

 • Mijn kinderen hebben schuldenvrij kunnen studeren en we hebben ze een handje kunnen helpen met de aankoop van hun huis.

 • Er is een ruimte aan ons huis gebouwd waar één van mijn ouders ooit zal kunnen wonen als dat nodig is. Toen tijdens Corona de verpleeghuizen op slot gingen voelde ik aan alles ‘dat nooit, dat gaat mijn ouder(s) niet overkomen’ en door deze aanbouw is er een plek waar ze liefdevol verzorgd kunnen worden als dat ooit nodig is.

 • Onlangs heb ik mijn droom van 10 jaar kunnen verwezenlijken (eigenlijk al ruim 20 jaar); we hebben hypotheekvrij een geweldig huis op een berg in Zuid-Frankrijk kunnen kopen. Een plek waar mijn gezin, familie en vrienden altijd vakantie kunnen vieren. Een huis waar mijn kinderen en kleinkinderen altijd heen kunnen, ook als wij er niet meer zijn en waar ongelooflijk veel mooie herinneringen gebouwd kunnen worden. Een huis met een online agenda en een codeslot. Waar iedereen die ons lief is en dat nodig heeft, heen kan gaan als de agenda die datum vrij is. Je kan er altijd in en als je maar vervangt wat je opmaakt, dan ben je daar meer dan welkom om intens te genieten. Een plek waar mijn man en ik, ultiem gelukkig en samen kunnen zijn, een theetje op het terras en genieten van het uitzicht en elkaar.

 • Onze kat Ernie die ons zo dierbaar is en al 3 jaar lang in reservetijd leeft, omdat we het ons kunnen permitteren dat hij iedere keer voor € 239,- een injectie en medicatie krijgt, dat is waar geld voor bedoeld is.

En dan nog al die dingen die ik niet heb benoemd. Ik word regelmatig ‘terecht gewezen’ om mijn financiële doelen. Vaak door mensen die zelf geen enkele financiële verantwoordelijkheid hoeven of willen dragen. Dat is dan wel makkelijk oordelen. Maar als je ineens kostwinner wordt met een huis dat onder water staat en 2 studerende kinderen, dan ziet dat verhaal er heel anders uit. Het bijzondere is dat mensen die zelf ook financieel verantwoordelijkheid nemen en dragen, mij in het nastreven van mijn dromen juist een inspirator vinden...

Succesvol én gelukkig getrouwd én een ongelooflijk fijn gezin

Ik kan deze ‘over mij’ pagina niet afsluiten zonder ook dit te noemen. Sterker nog, ik had er eigenlijk mee moeten beginnen, maar wellicht had je dan niet doorgelezen. Voor mij is mijn verhaal niet compleet zonder mijn gezin/ familie te benoemen. Zij zijn mijn ALLES. Ik ben al bijna 25 jaar meer dan gelukkig getrouwd met de liefde van mijn leven. Ik word nog altijd blij als ik ’s-morgens naast hem wakker word of als ik hem een ruimte in zie lopen. Voor iedereen die denkt dat succes ten koste van je relatie gaat, dat is dus slechts een aanname. Hetzelfde geldt voor mijn kinderen, met wie ik een intense band heb en zelfs voor mijn schoonkinderen. Zij zijn in deze afgelopen 10 jaar mijn waarom geweest. Ik ben succesvol dankzij mijn kinderen, niet ondanks. Daarnaast ben ik vooral ook dankbaar voor het voorbeeld dat ik daarmee voor hen heb kunnen zijn; dat je alles kunt bereiken wat je maar wilt als je je dromen serieus neemt en de acties om ze waar te maken ook. En dat is precies wat ik ze nu zelf, op deze leeftijd al, zie doen. Het maakt me ongelooflijk trots en meer dan dankbaar. Je hoeft dus geen bitch te zijn en eenzaam te sterven als je een imperium wilt bouwen. 😊
Ik hoor vaak dat de manier waarop ik mijn business run en hoe ik dat doe in combinatie met mijn gezin voor velen een inspiratie en voorbeeld is. Ik wil je laten zien dat het allemaal kan, je hoeft niet te kiezen. ❤️️

Goed, nog wat feiten over mij voordat ik afsluit:

 • Ik ben echt knettergek op boeken; zelfontwikkeling boeken, maar ook romans. Ik lees er altijd 4 tegelijk, koop er iedere maand wel een paar en kijk uit naar het moment dat ik de tijd neem om ze ook allemaal daadwerkelijk te lezen. Op dat Franse terras met een theetje...

 • Nog een ding; nodig mij nooit uit om ‘eens een bakkie koffie samen te doen’, ik drink namelijk geen koffie. Alleen maar thee en momenteel is Marocco Mint mijn favoriet. Ik drink overigens ook geen bier, lust ik ook niet, en zelden wijn. Vind ik namelijk ook niet zo lekker. Je doet mij een groot plezier met een glaasje dessertwijn (Moscati d’Asti), maar volgens mijn man is dat geen wijn maar limonade met alcohol. Whatever. Ik drink dat dus ook bij het eten. Max 1 glaasje, want ik kan er niet zo goed tegen (vraag mijn kinderen maar om de details…)

 • Over Max gesproken; ik ben gek op auto’s en een groot Formule 1 fan, net als de rest van ons gezin. Met elkaar 3 dagen op de tribune zitten (‘money is not for buying things….’) is ultiem. Zeker als hij dan ook nog wint.

 • Ik ski heel graag (wederom met het hele gezin) alleen minder hard dan vroeger, omdat ik toch iets te veel verantwoordelijkheden heb om teveel te breken...

 • Ik heb een hele maffe playlist waar van alles op staat; van ouderwetse disco tot Italiaanse muziek, gek van Kane en ik ben ongelooflijk verliefd op Chris Martin van Coldplay. En ja, mijn man weet dat... 😊

 • Ik heb een bloedhekel aan mensen die onnodig links rijden, dan haal je echt het slechtste in mij naar boven...

 • Ik ben daarentegen gek op pannenkoeken, de zon en naar theater, concerten en festivals gaan. Ik kan niet koken, ben ‘minder goed’ in huishoudelijke taken en ben ook ongelooflijk onhandig.

 • Ik heb hele lange vriendschappen; met één van mijn vriendinnen al ruim 40 jaar, bij elkaar heb ik voor 100 jaar aan écht goede vriendinnen. Dat maakt me rijk.

 • Reizen vind ik het summum. Je moet mij niet een week vastbinden op een strandbedje in een veel te druk hotel, dan kan ik zo een dwangbuis in. Samen met mijn man op reis (ongeorganiseerd, zelf een land ontdekken) is voor mij intens leven. ‘The best stories are written between the pages of a passport’ en daar geloof ik heilig in.

 • Typische Ram en ADHD’er. Vraag me niet naar mijn Human Design, daar vind ik iets van.

 • Ik ben veel, veel, veel spiritueler dan je denkt.

Goed, als ik er nog meer aan toevoeg, dan wordt dit een biografie en dat is mogelijk een beetje too much. Het typeert me wel. Ik praat niet alleen een uur in 10 minuten, ik heb ook altijd heel veel woorden nodig. Op papier, maar ook live. Weet je dat ook maar vast.

Voel je ergens de behoefte om met mij in contact te komen na dit epistel, stuur me dan hier even een bericht.

Scroll naar boven