‘Ik zou niet kunnen wat jij doet………………’

Veroniqueprins.nl_

Twee weken geleden had ik 5  livedagen in 7 dagen. Ik heb er amper iets over gedeeld omdat ik altijd weet wat de reacties zijn ‘jeetje, jij werkt zo hard dat zou ik niet kunnen’. En ik word daar altijd een beetje gek van en daarom liet ik het zo. 

Ik heb echter net een boek gelezen dat me de inspiratie gaf om dit verhaal nu wél eens te delen. Want weet je: ik heb 5 dagen ongelooflijk genoten. Er is  echt (bijna) niets wat leuker is dan op een podium staan en mijn kennis delen en dát heb ik 5 hele dagen mogen doen. Het was een topweek, het is wat ik het liefste doe. De dag erna gingen we naar Zuid-Frankrijk, de plek waar ik het liefste ben. De dag nadat we terugkwamen uit Frankrijk vertrok ik naar Phoenix waar ik nu ben. Voor een training, op de plek waar ik dat het liefste krijg omdat ik hier het meeste geïnspireerd wordt. Dus mocht je na de eerste zin over mijn 5 livedagen gedacht hebben ‘dat kan ik nooit hoor’, think again. 

Het is ook de reden dat ik deze mail stuur, mogelijk/hopelijk kan ik je er mee inspireren. Ik wil namelijk 2 punten meegeven met dit schrijven. 

 

Stikgelukkig

De eerste gaat over je business zo indelen dat je er stikgelukkig van wordt. Ik weet precies wat ik wel en niet wil in mijn bedrijf. Ik weet precies waar ik wel en niet blij van word, waar ik wel of geen energie van krijg. Dát is de reden dat ik die 5 livedagen had staan (er waren er overigens 3 van mijn programma’s en daarnaast mijn 2 daagse voor starters: Slim en Snel Succesvol), omdat dat de dingen zijn in mijn bedrijf waar ik het meeste energie van krijg. 

Dus heb met mij geen medelijden maar noem het vooral ook geen hard werken, want ik schaam me bijna dat ik met zoveel plezier mijn geld kan en mag verdienen. Dit voelt nergens als werken, ik sta stikgelukkig mijn ding te doen en dat blijkt voor de mensen in de zaal dan ook nog waardevol te zijn. In die dagen heb ik bijna 500 mensen mogen inspireren, iets mogen leren waardoor zij hun eigen dromen kunnen verwezenlijken met hun bedrijf. 

Dus los van het feit dat ik blij wordt van kennis delen, wil ik ook graag impact maken en dat is niet echt het geval als ik 20 mensen teach. Heeft dus niets met mannelijke energie of doorzettingsvermogen te maken, om die er nog maar eens in te gooien, dit is compleet aligned met wie ik ben. Ik zou bijna zeggen dat het ‘op flow gaat’, maar dat kan ik natuurlijk nooit zwart op wit zetten. 😊 

Dus deze 5 dagen waren voor mij niet alleen een feestje, ze dienden ook nog mijn doel. Of mijn missie, als je het zo wilt zien. Mijn vraag aan jou, als je nu denkt ‘die moet wel hard werken’, is of jouw maand er hetzelfde uitziet als de mijne? En dan bedoel ik niet of je ook in Frankrijk of de VS bent geweest. 😊 

Of de indeling van je maand (bedrijfstechnisch) je net zoveel plezier en energie brengt als mij. Of je klanten én je programma’s je net zo blij maken als de mijne mij. Of de vorm waarin je werkt met je klanten (bij mij dus veel livedagen) compleet in lijn ligt met de vorm die jij het allerfijnste vindt. Ik wil je vragen om daar eens over na te denken en niet gelijk te denken in termen als ‘moe, moeilijk, veel of dat jij dat niet zou kunnen’. Heb je al écht je droombedrijf gebouwd? 

Ik zou het niet kunnen….

Het tweede punt dat ik wil maken is dat we al zo snel zeggen ‘ik zou dat niet kunnen’. Gelijk al iets besluiten zonder dat je het je ingevoeld hebt, hebt kunnen doordenken, weet waar het eigenlijk over gaat. Want als ik je nu vraag wat er in jouw agenda staat en hoeveel energie je daarvan krijgt, komen we dan ongeveer op hetzelfde uit? Met andere woorden, heb jij alleen maar ideale klanten, word je iedere dag blij als je naar je schema kijkt, is de vorm waarin je je kennis deelt dé ultieme vorm voor jou? Of moet je dan stiekem misschien wel harder werken dan ik? 

Het ding is dat als je een groot ‘waarom’ hebt om je praktijk te laten slagen, dan heeft het niet zoveel te maken met het aantal uren dat je draait. Zelfs niet eens over hoe eng iets is; je moet eens weten hoe ik bij iedere live dag nog vooraf denk ‘het gaat vandaag toch wel lukken?’  Sterker nog, er is mij altijd gezegd dat wat ik ook ging doen ik vooral niet op een podium moest gaan staan omdat ik daar niet geschikt voor was. Ik had echter een droom. Méér dan één. 

En weet je, dat wat ik er voor had te doen om ze waar te maken, bleken eigenlijk allemaal niet van die hele ingewikkelde of moeilijke dingen. Spannend de eerste keer, maar niet onmogelijk. Ik bleek het wél te kunnen toen iemand me aangaf dat dat mijn weg naar het behalen van mijn doelen was. Die doelen waren voor mij belangrijk, het kunnen delen van mijn kennis en daardoor de levens van anderen veranderen, dát is waar ik het voor doe. Dan zijn die 5 dagen op zich al appeltje eitje, bleek ik het ook nog eens onwijs leuk te vinden. 

Wat nu als ik vooraf had gezegd ‘dat kan ik nooit’, zonder verder na te denken, zonder te kijken naar wat er eigenlijk voor nodig is, geen rekening had gehouden met het feit dat ik graag veel impact wilde maken en dat dit voor mij de manier bleek te zijn. 

Wat je dus ook zegt, gebruik die zin nooit meer ‘ik zou dat niet kunnen’. Je doet jezelf er sowieso mee te kort. Ik heb altijd gezegd dat ik geen asperges lust, tot ik ze een keer moest eten uit beleefdheid en ik ze heerlijk bleek te vinden. Je kunt veel meer dan je denkt, met name als je ‘waarom’ belangrijk voor je is. Het heeft in ieder geval met commitment te maken, niet perse met tandvlees of wilskracht. 

Mijn dromen bleken het meer dan waard.
Mijn leven is zakelijk en privé méér dan in balans (ik moet nu wel gaan afsluiten want ik ga wel heel veel rare woorden zeggen nu 😊). Dankzij die 5 livedagen.  En omdat ik zelden heb gezegd ‘ik denk niet dat ik dat zou kunnen………..’ Ik geloof dat je alles kunt. Wat als jij dat ook geloofde? 

Ben onwijs benieuwd of ik je heb kunnen inspireren of heb doen inzien met dit schrijfsel. Zou je het hier/ hieronder met me willen delen? 

Voor ik afsluit heb ik nog 2 dingen, speciaal voor starters of als je wel al bent gestart maar nog niet zoveel klanten hebt als dat je zou willen hebben:

Gratis minitraining: 3 klanten in 3 dagen  op 4, 5 en 6 maart

Ik heb weer eens iets bedacht. Ik hoor zo vaak ‘maar hoe kom ik dan aan klanten?’ en dan kan ik er natuurlijk van alles over roepen, maar wat nu als we dat gewoon samen gingen doen en waarmaken? Het is namelijk helemaal niet zo ingewikkeld. Sterker nog, we staan er vaak met onze neus bovenop. Of we doen van alles maar nét niet de juiste dingen. En dat vind ik eeuwig zonde. Omdat jij daarom mogelijk denkt ‘hoe dan wel’ en het misschien wel opgeeft. En ondertussen is er ook nog een klant die niet geholpen wordt en dat vind ik eeuwig zonde. 

Daarom heb ik besloten om 3 dagen lang mijn kennis te delen en je iedere dag ‘huiswerk’ te geven (dat jij dan wel moet maken natuurlijk, anders gebeurt er nog niet veel 😊) waardoor het meer dan mogelijk moet zijn om 3 klanten in die 3 dagen te maken. 

 • Zelfs als je nog moet beginnen en het je eerste 3 klanten zijn, in het kader van een goed begin is het halve werk
 • Ook als je al een paar klanten hebt weet ik zeker dat ik je nog veel kan leren waardoor het nog makkelijker en simpeler kan
 • Zelfs als je al weet hoe je aan klanten moet komen maar het fijn vindt om 3 dagen vol focus extra aan de slag te gaan voor een top eerste kwartaal, dan is dit waardevol. Gewoon (weer) even “Vitamine V” tanken. 

Het is op 4, 5 en 6 maart aanstaande en ik doe het zelfs 2 keer op die dagen: ’s morgens tussen 09:00 en 09:45 uur voor de allerbeste start van de dag. Omdat ik veel volgers heb die (nog) een baan hebben heb ik zelfs besloten om het in de avond óók te doen, van 20:00 – 20:45 uur. Dus past de ochtend je niet, dan kun je ook in de avond live meedoen! Veel makkelijker dan dit kan ik het niet voor je maken. 

Het enige wat je hoeft te doen is op deze tijdstippen je agenda vrij te houden én per dag een uur tijd om je huiswerk/ acties uit te kunnen voeren want van alleen luisteren krijg je geen klanten. Wat zou het je waard zijn om 3 klanten te maken? Los van de omzet? En deze training is gratis! Met al mijn kennis en ervaring die ik deel en ook nog live online, kun je voor niks, noppes, nada meedoen. Lijkt me niet iets waar je lang over na hoeft te denken toch? Ben je wel een ‘lange nadenker’, doe dan niet mee. Want in deze 3 dagen komt het vooral aan op actie ondernemen! 

Doe je mee? Meld je hier aan.

Workshop “De Kickstart van je coachpraktijk” live in Vianen op 25 maart aanstaande van 13:00 – 17:00 uur.

Ben je (net) gestart met je praktijk of ben je van plan om op korte termijn te starten? Dan heb ik nóg iets gaafs voor je. Ik organiseer namelijk de workshop ‘dé Kickstart (of herstart als je al begonnen bent 😉) van je coachpraktijk’. Op 25 maart a.s. neem ik je tussen 13:00 – 17:00 uur mee in de basisstappen die je nodig hebt om een goede en (financieel) gezonde praktijk te bouwen. 

Het is namelijk geen rocketscience, integendeel. Het is eigenlijk heel simpel, je moet alleen even weten hoe het werkt. Nu dacht ik zelf destijds ‘hoe moeilijk kan het zijn’ en daarom deed ik het gewoon in mijn eentje; ik was tenslotte al 21 jaar ondernemer toen ik dit bedrijf startte. Toch bleek het verkopen van mijn kennis (want dat is wat je doet als je een praktijk start, ook als styliste, VA of architect) iets anders te werken dan het verkopen van een product én ik was helemaal niet bekend met het online ondernemen. Kon ook niet zo moeilijk zijn, toch? 

Nou moeilijk was het niet, alleen wél als je niet weet hoe het werkt. Zo is het bakken van een hazelnootschuimtaart ook niet moeilijk als je weet hoe het werkt. Tot die tijd kijk je er naar en denk je ‘hoe dan’?’. Als je op bakles bent geweest vallen die vragen weg en maak je zo’n ding zonder met je ogen te knipperen. Nou ja, bijna dan…………… 😊 

Zo werkt het met ondernemen ook. Als je de (spel)regels kent dan denk ook jij ‘oh, maar dat kan ik ook!’, zelfs als je nu nog geen idee hebt of en hoe je aan klanten moet komen.
Alles wat ik heb geleerd na mijn eerste ‘niet briljante jaar’ met mijn business, heb ik in een stappenplan gegoten. En dat deel ik met je op deze maandagmiddag. Live, in Vianen.

Dus denk je nu nog; hoe kom ik nou aan klanten? 

Ben je heel druk met je praktijk maar levert het nog niet voldoende (klanten) op? 

Reageren er veel mensen enthousiast maar worden ze op de één of andere manier toch geen klant? 

Steek je veel uren in je praktijk of denk je er vooral heel veel over na (wat vaak hetzelfde effect heeft) en is die agenda toch niet vol, dan is deze workshop echt iets voor jou om bij te wonen. 

Op z’n Veronique’s (dat betekent in dubbel tempo, bloedserieus, eerlijk en soms als in een comedy) neem ik je in 4 uur mee in de basisprincipes van een bloeiende praktijk. Je gaat naar huis met: 

 • Een hoofd kneitervol ideeën over wat je kunt doen om van je praktijk een succes te maken
 • Je weet wát je moet doen om te groeien naar een praktijk met een omzet van €1.500,- tot €2.500,- per maand
 • Dat er niet zoiets bestaat als ‘een opstartfase’ en dat je dus vanaf dag 1 al klanten kunt maken. Alleen dat al maakt het de investering in deze middag dubbel en dwars waard. 
 • Je snapt waarom een aantal dingen die je tot op heden hebt gedaan niet tot klanten hebben geleid en dat je daar dus mee kunt stoppen, wat veel tijd en frustratie scheelt
 • Vertrouwen. Dat er voor jou ook plaats is op de markt, dat jij dit ook kunt (als je het recept maar kent 😊)
 • Ik durf zelfs te stellen dat voor de meeste deelnemers aan mijn workshop een bedrijf van vóór de workshop en na de workshop bestaat omdat ze vanaf dat moment zichzelf en hun dromen écht serieus nemen. Doe je dat nu al, dan ben je natuurlijk ook (juist) van harte welkom. 

Investering is slechts € 27,- exclusief BTW. Aanmelden kan hier.

Omdat het live is heb ik niet een onbeperkt aantal plaatsen, wacht dus niet te lang met het bestellen van je ticket! 

Zie ik je live in Vianen? 

Maak er een mooie dag van! 

Groet, 

Veronique

Veronique Prins

Dé Kick Ass Businesscoach voor ambitieuze coaches en therapeuten die een serieuze praktijk willen opbouwen

8 gedachten over “‘Ik zou niet kunnen wat jij doet………………’”

 1. Het is bij mij een golfbeweging (de ene keer piek ik en dan ineens komt dat stemmetje) die wanneer het inzakt ik zeker niet moet gaan geloven. En ja, dan is het fijn om een inspiratiemail van jou te lezen.

 2. Hi Veronique,

  Wanneer ik meekrijg wat je doet en hoe, kan ik er alleen maar met respect en inspiratie naar kijken. mijn gedachten zijn vaak “wat heerlijk, wat leuk, wat knap, wat een rijkdom en hoe cool is dat (cool is zeker een woord wat jij vaak in mijn hoofd hypnotiseert )
  Het gevoel wat ik daarna krijg is soms minder cool… waarom sport ik niet drie keer in de week een uur? zet die 10 minuten iedere ochtend wel zoden aan de dijk? waarom sta ik niet om 6;00 op maar gaat de wekker om 7 als ik thuis werk, ben ik dan lui? waarom hou ik van mijn eigen tijd indelen zonder de druk van de klok, ben ik echt zo traag in alles wat ik doe dat ik het toch nooit binnen de tijd die ik in mijn agenda plan kan doen?
  Hoe komt het dat ik me helemaal kan voorstellen hoe heerlijk duidelijkheid en weten wat werkt is, maar ik nog steeds niet weet wat werkt omdat niets echt lijkt te werken….. ben ik wel een ondernemer, kan ik het wel?

  gelukkig weet ik daarna snel wat ik moet doen. Actie! bezig zijn met “wat kan er wel?” en vervolgens zit ik elke dag van ochtend tot avond (echt tot 21;00) te leren, te creëren, op te volgen, contacten te maken en mijn technische shit zo goed mogelijk te snappen als er weer eens iets niet werkt.
  En dan hoor ik weer jouw stem… “je bent drukker dan ik en werkt langere dagen, maar je bent bezig met de verkeerde dingen!

  Mijn conclusie is dat ik nog steeds van jouw voorbeeld geniet en er door geïnspireerd wordt dus blijf vooral delen!
  Ik zou het heerlijk vinden om 5 dagen een podium te pakken en mijn verhaal en kennis te delen, te inspireren en motiveren.
  Veel leuker dan achter die laptop zitten omdat je mail blue een bug heeft en telkens vastloopt! Ik hou sms niet van beestjes hahahahah

  liefs Bianca

 3. Hallo Veronique,

  Ik lees al een tijdje je emails. Ik hou van hoe lekker to the point je bent, en tegelijkertijd denk ik ook wel eens “Jee, wat een wervelwind, pfff”. Maar je inspireert me om van mijn gat af te komen en eindelijk eens een start te maken met mijn bedrijf, wat ik maar uitstel (eerst die opleiding afmaken, eerst dit, eerst dat). Het feit dat ik een goedbetalende baan heb maakt me nog luier 🙂 Ik heb me ingeschreven voor je workshop van 25 maart, hoop dat dat de trap onder mijn kont is om de volgende stap te zetten en echt naar buiten te komen met mijn zaak.

  Dank je wel voor je inspirerende werk!

  Hartelijke groet,

  Bart

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven