Met wie doe jij het?

Veroniqueprins.nl_

Doe je mee met mijn 4-daagse Business Coaching Intensive

 

2 weken geleden was ik in Londen voor een VIP-dag met een Amerikaanse businesscoach. Dat was overigens nog best wel een ‘dingetje’, ik was namelijk niet echt fan van haar. Sterker nog, ze runt haar business op nagenoeg alle fronten 180 graden anders dan dat ik doe. Van mijn kant was het meer jeuk dan juichen, als je snapt wat ik bedoel. Tikkie awkward was het ook want we waren met een klein groepje vrouwen waarvan er 5 nog nét niet aan de beademing hoefden omdat ze met haar in dezelfde ruimte waren. 😊 En ik zat er en dacht ‘ik ben heel benieuwd hoe ik het ga vinden vandaag’. Daarmee ga ik gelijk in tegen wat ik zo vaak hoor onder mijn potentiële klanten: ‘ik moet een klik hebben met mijn coach’. Dat had ik bij haar helemaal niet. Sterker nog, dat heb ik heel vaak niet. Juist als er iets schuurt en jeukt denk ik ‘jij hebt mij vast iets te leren’. Is iets waar je mogelijk eens over na kunt denken, al is het niet het topic dat ik vandaag met je wil behandelen.

Wat er namelijk in die zeer luxe suite met uitzicht over Hyde park gebeurde, was heel interessant en voor mij enorm inspirerend. We waren 10 minuten binnen en de coach in kwestie vertelde eerst haar eigen verhaal. Eén van de punten die ze noemde was dat ze, toen ze met haar business startte, voor zichzelf als doelstelling had gesteld dat ze in haar eerste jaar een aantal maanden met € 80.000,- omzet wilde draaien. Nu niet gelijk afhaken of zeggen dat het een vies bedrag is of dat het bij jou niet over geld gaat……….. lees dan juist nog even door. Iets met jeuk hé en grote lessen. 😊 

Ik ben niet zo snel onder de indruk en ben zelf gezond ambitieus. Ik hoor zo vaak praten over ‘six figure launches’ of ‘ik draai € 100.000,- per maand’ waarvan ik dan weet dat dat in het hele jaar 1 keer is gebeurd en de andere maanden nagenoeg niets of niet veel. Dat is niet zo mijn ding.  Ik hou van een stabiele business die maand na maand geld genereert, niet iets met hoge pieken en minstens zulke diepe (omzet)dalen. Toen deze dame dus aangaf dat ze meerdere maanden minstens 80K wilde draaien, net nieuw in de business, ging bij mij mijn bloed al sneller stromen. Toen was ik pas 10 minuten binnen. Die hield mij even een andere werkelijkheid voor (en ik draai veel meer dan deze omzet, al een flink aantal jaren op rij, maar zeker niet in mijn eerste jaar en ook niet in mijn derde!) en ik sprong bijna op van mijn stoel. Want wat denk je, het is haar natuurlijk ook gelukt. Natuurlijk!! 

Ik spreek zoveel starters die het hebben over ‘3 jaar quitte draaien’, ‘eerst maar eens kijken of ik klanten kan krijgen’, ‘laten we maar eens beginnen met € 20.000,-’ en dat is dan per jaar. Daar is niets mis mee, natuurlijk niet, maar het is dus niet zoals HET is. Zoals het altijd zou moeten gaan. Het is dus niet zo dat als je net start je DUS weinig omzet draait. Het is maar net welk rolmodel je voorhoudt en wat jij kiest om jouw werkelijkheid te laten zijn. En dit is wat haar mentor haar gespiegeld had. Daar zit dus nooit goed of fout in, het deed mij alleen beseffen dat er meerdere en vooral ook veel grotere waarheden zijn. Zo vergeet ik nooit meer dat ik ooit op het strand in Noordwijk liep met mijn vriendin Maartje Koper. Ik draaide toen € 40.000,- per maand en zij gaf toen aan: ‘ik wil voor € 100.000,- per maand gaan’. Ik viel bijna languit in het zand maar ik ben haar nog eeuwig dankbaar dat ze dat op die middag tegen me zei. Daarin werd er voor mij een nieuwe werkelijkheid geopend die ik tot op dat moment voor onmogelijk had gehouden. En wat denk je dat ik een paar maanden later draaide?? Jij mag nooit meer raden. 😊 

Er is nog een tweede moment een week later dat me hier nog verder over na deed denken. Mijn man en ik trainen 3 keer per week met een personal trainer hier thuis. Voor mij voelt dat als een soort van meditatie en ik vind het ook belangrijk om mijn lijf gezond en vooral sterk te houden. En, eerlijk is eerlijk, het doet ook wat met mijn ‘vorm’. 😊 Ik ga daar altijd best fanatiek in en alhoewel mijn man sterker is, hou ik het vaak langer vol, ligt mijn tempo hoger en ben ik iets flexibeler. Zijn knie en schouder (en soms zijn rug) hebben hun beste tijd gehad, dus dat is logisch. Het gevolg is dat ik dus vaak ‘de beste’ ben, als je daar in dit verband al over zou willen spreken. 

Afgelopen week was ik op een retreat op Ibiza en daar hadden we ook 3 keer een training van een té leuke personal trainer. Kan er nog meer over vertellen, maar dan vlieg ik weer uit de bocht zo ’s-ochtends vroeg. 😊 Goed, waar ik vorig jaar op hetzelfde retreat nog als een kruising tussen een hijgend hert en een blik tomatenpuree rondliep, zou dat dit jaar anders moeten zijn. Ik heb tenslotte best een aardige conditie omdat ik sindsdien niet stil heb gezeten. Dus vol vertrouwen stapte ik in de zon op mijn matje, kom maar door. Nou ging het best wel heel aardig (ik heb voor niets als een berg tegen de  burpees opgezien, daarover later deze week meer…) maar ik was absoluut niet het showmodel, als je begrijpt wat ik bedoel……………………

Nou vond ik daar natuurlijk wat van, ik vind tenslotte overal iets van. 😊 Dus eerst dacht ik nog ‘ik ben ook minstens 15 jaar ouder dan de rest hier’ maar dat is natuurlijk een vreselijk laf excuus. I know. Zoals ‘ik ben pas net begonnen’ dat ook is voor het ontbreken van omzet, zie hierboven. Ik stond naast een dame die zelf Personal Trainer is. Daarnaast stond er tegenover mij een prachtvrouw die zich als een soort van hinde over haar matje bewoog. Om groen van te worden………….

En daar, op die mat, met mijn kop in de zon – die weliswaar minder rood was dan 12 maanden geleden maar ik moest echt wel gas geven om ze een heel klein beetje bij te houden – schoten ineens de woorden van mijn mentor Jim Rohn me te binnen: 

Je wordt het gemiddelde van de 5 mensen met wie je je omringt.

Nou heb ik die zin denk ik al 100 keer uitgesproken, zo niet meer. Ik gebruik hem zo vaak in trainingen en podcasts etc. en nu stortte het kwartje naar beneden en realiseerde ik me: 

 • Hoeveel sneller zou ik zijn gegroeid als ik van het begin af aan had opgetrokken met iemand die € 80.000,- als maandomzetdoel had, terwijl ik dat niet eens voor het eerste jaar durfde te hopen. 
 • Hoeveel sterker zou ik zijn als ik, naast het trainen met mijn man aan wie ik me met de trainingen minder goed kan optrekken, altijd naast zo’n hinde zou staan die mij dus stimuleert om een tandje bij te zetten? 

Ik vond het echt een openbaring. Want ik doe het op beide vlakken ‘best goed’, maar er had dus meer/makkelijker, etc. kunnen zijn als ik me door andere mensen zou hebben omgeven. Niet ingewikkelder dan dat. Vind je het niet bizar? Hij kwam bij mij als een lichtflits binnen en naast alle waanzinnige inzichten die ik op dat mooie eiland heb mogen krijgen, was dit een bonus. Dus één van de actiepunten die ik mee heb genomen van het zonnige Ibiza is om weer eens scherp te kijken aan wie ik me kan voeden/ optrekken/ wie mij kan inspireren om nog meer uit mezelf te halen? 

Als je het gemiddelde wordt van de 5 mensen met wie je je omringt dan is mijn vraag aan jou ‘met wie doe jij het?’ en stimuleren/inspireren jullie elkaar tot meer of beter? Of houden jullie elkaar klein, met een beperkte mindset, werkt het meer als een handrem? Hmmmmm, eentje om over na te denken op deze dinsdag. 

4-daagse Business Coaching Intensive 20 – 23 maart aanstaande

Vanuit dit inzicht leg ik graag de brug naar mijn 4-daagse Business Coaching Intensive (twv € 497,- exclusief BTW) die je gratis bij kunt wonen van 20 – 23 maart, ’s-ochtends tussen 09:00 – 10:00 uur. 

Ben je een starter? Of heb je al een aantal jaren een praktijk maar loopt het nog geen storm? Denk je na deze mail ‘het kan dus sneller en slimmer en dat wil ik ook’ dan heb ik iets gaafs voor je. Geïnspireerd door mijn training in Londen en volledig opgeladen na een week Ibiza, organiseer ik van 20 – 23 maart aanstaande een gratis 4-daagse Intensive. In 4 dagen neem ik je mee in: 

 • Hoe kom ik nu aan mijn eerste/ meer klanten?
 • Hoe stel ik nu doelen? 
 • Hoe zorg ik dat ik me niet als een foute verkoper voel als ik een aanbod doe? 
 • Hoe zorg ik mijn marketing veel effectiever wordt, dus meer klanten aantrek? 

En nog heel veel meer. Ik sta er namelijk om bekend dat ik altijd over deliver. Ik durf dus hardop te zeggen dat deze 4 dagen minstens € 497,- waard zijn. Jij kunt nu gratis meedoen. Alleen……… als je je inschrijft geef dan je commitment af en doe dan ook mee. Je wordt namelijk niet beter van de training die je niet volgt, zelfs niet als deze gratis is……………

Ga naar www.jezaakvoorelkaar.nl/actie voor alle informatie, antwoord op de vragen en schrijf je in! We starten maandag, ik reken op je! 

Op zaterdag 18 maart aanstaande organiseer ik ook mijn Kickstart Workshop: live interactief online voor slechts € 27,- exclusief BTW. Daar zijn nog een paar tickets voor beschikbaar. 

 

Photo by lawrence wilcox on Unsplash

Veronique Prins

Dé Kick Ass Businesscoach voor ambitieuze coaches en therapeuten die een serieuze praktijk willen opbouwen

4 gedachten over “Met wie doe jij het?”

  1. Ik vind ze ook nog steeds Nathalie! Zoals ik al schreef: ik maak er een actiepunt van: weer eens scherp kijken aan wie ik me kan voeden/optrekken/wie mij kan inspireren om nog meer uit mezelf te halen. En dan vind ik ze zeker! Veel succes! ❤

 1. Ik heb van veel mensen afscheid genomen, er zijn er helaas te weinig voor in de plaats gekomen. Net als Nathalie zeg ik ook , waar vind ik die inspirerende mannen en vrouwen. Die mij optillen, uitdagen, meenemen en waar ik dat retour kan geven.

  1. Hoi Margot, zoals ik al tegen Nathalie zei, ik maak er een actiepunt van: weer eens scherp kijken aan wie ik me kan voeden/optrekken/wie mij kan inspireren om nog meer uit mezelf te halen. En dan vind ik ze zeker! Heel veel succes! ❤

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven