Meid die bril is echt vreselijk!

Veroniqueprins.nl_

Vandaag is de laatste dag dat je een ticket met € 10 korting voor mijn live Kickstart Workshop op 12 mei a.s. kunt bestellen. Klik hier om daar gebruik van te maken: www.jezaakvoorelkaar.nl/kickstart

Dit is een comment dat ik van de week onder één van mijn posts kreeg:

 

 

 

 

 

Een jaar of 6, 7 geleden zou ik hiervan een aantal dagen van slag zijn geweest. Had ik nagedacht over welke blauwe bril ze het heeft: ik heb namelijk meerdere blauwe brillen, welke zou ze bedoelen? Zou ik een paar uur bezig zijn geweest met wat ik nou met deze post zou moeten: verwijderen of erop reageren? En als ik zou reageren, zou ik dan mijn werkelijke mening geven (‘wie ben jij wel niet en wie heeft er om jouw feedback gevraagd? Of ‘als je niets liefs te zeggen hebt, hou dan je mond’ of ‘really, van iemand die zelf lekker veilig een privé account heeft?’, ‘goh, dat je zo weinig te doen hebt dat je tijd hebt voor dit soort commentaar’). Of zou ik het lekker neutraal houden ‘Dank je wel voor je feedback, aardig dat je daar tijd voor vrij hebt gemaakt. Dat weet ik enorm te waarderen’? Man, mijn hoofd zou overuren hebben gedraaid. Het zou me ik weet niet hoeveel energie hebben gekost.

 

In mijn donkerste dagen zou ik overwogen hebben om de desbetreffende post te verwijderen, al heeft dat weinig zin omdat ik op heel veel foto’s met deze bril sta. Stond ik nóg iets minder sterk in mijn schoenen, (en ja, die dagen heb ik ook gehad: meer dan me lief is) dan overwoog ik om mijn hele account offline te halen. Iets wat je daarin herkent? 😊 Enneh, in deze opsomming ben ik vast nog een aantal punten vergeten (die herinner ik me altijd als ik net op de ‘verzendknop’ heb gedrukt 😊 ), jij kunt er vast nog wel een aantal aan toevoegen.

 

Inmiddels kan ik me er niet meer druk om maken. Ik verwijder niets meer, het maakt me allemaal niets meer uit. Op deze heb ik toevallig wel gereageerd, maar meestal negeer ik het gewoon omdat het zonde van mijn tijd is en ik belangrijkere dingen te doen heb. 

 

Wat heeft mij nu geholpen om die draai te maken? Om dit soort comments te negeren en daardoor dus vrij te communiceren wat ik wil en wat voor mij belangrijk is? 

 

 • Allereerst had ik een coach die zich totaal niets aantrok van alles wat er over haar gezegd werd en dat inspireerde me. Want er werd nogal wat van haar ‘gevonden’. Toen ik haar daarnaar vroeg zei ze niet iets van ‘dat zegt meer over de ander dan over jou’ want dat helpt je niet echt om de knop om te zetten. Wat ze me wel vertelde was ‘als je iets schrijft waar iedereen het altijd me eens is, roep je de verkeerde dingen’. Kijk, en daar kon ik wat me. Wilde ik nu vooral mijn kostbare tijd steken in het posten van dingen waarmee/waardoor iedereen me vooral aardig vond? En aardig betekent grijs en grijs levert vaak geen nieuwe klanten op. Of doe ik dit nu omdat ik impact wil maken, klanten wil krijgen en geld wil verdienen? En sorry, voor mij is het dat laatste. En was ik dus bereid om vanaf dat moment mijn eigen waarheid te vertellen: met negatieve comments én klanten.

 

 • Toen ik startte beet ik steeds mijn tong af, hield ik me in, gooide ik alles door 12 filters heen. Net zolang tot er van het hele verhaal niets meer overbleef en ik het daarom maar helemaal niet meer postte omdat ik niets meer had met wat er uiteindelijk overbleef. Dat kostte me een berg energie, je wilt het niet weten. En klanten kreeg ik er niet van, vooral veel hartjes van vriendinnen en collega’s. Om klanten te krijgen moet je eerst van volgers fans maken en dat doe je niet door met doorsnee posts te komen in een vooral grijze tint. Dan roep je wat iedereen roept en dan komen ze niet om JOU bij JOU. Dat maakt je een commodity, eentje van velen en dat maakt je niet succesvol.

  Vanaf het moment dat ik mezelf toestond om mijn eigen taal, mijn eigen mening en mijn eigen manier te gebruiken, schoten de posts mijn oren uit, barst ik van de inspiratie en kost het produceren van content me geen enkele energie. En levert het ook nog eens klanten op, wat wil ik nog meer. Goede deal toch?

 

 • Ik hoorde vele jaren geleden de uitspraak “Als je niet in de arena bent en ook je kont geschopt krijgt, ben ik niet geïnteresseerd in je feedback.” Dat was het moment dat ik écht afscheid kon nemen van de comments van al die zolderkamerridders. Ik ben altijd wel iets voor iemand. Velen vinden me te ambitieus en laten dat ook weten. Is ook wel makkelijk als je zelf geen enkele financiele verantwoordelijkheid hoeft te dragen of draagt. Als je zelf blij bent met 3 klanten per jaar, maar geen aanbod doet omdat je bang bent voor afwijzing, je niets durft te plaatsen omdat je buurvrouw het wel eens zou kunnen lezen, dan zijn wij geen match. In de zin van dat ik geen rij-tips aanneem van iemand zonder rijbewijs. Je mag iedere mening over me hebben, ik doe er alleen niets me als je niet minstens mijn omzet draait en dus weet waar je het over hebt en dat wat je toevoegt dus waardevol voor mij is.

 

 • Ik ben er echt nooit op uit om mensen te kwetsen, dat is nergens mijn doel. Ik weet wel dat ongeacht wat ik zeg, er altijd wel iemand gekwetst voelt. Ik had een aantal maanden geleden een leuk gesprek waar 2 andere mensen bij aanwezig waren. Tijdens een volgende netwerkbijeenkomst kwam de dame in kwestie naar me toe en begon me allerlei verwijten te maken, over wat ik haar allemaal voor haar voeten had geworpen tijdens de vorige bijeenkomst. Ik was echt flabbergasted, was me van geen kwaad bewust. Als ik fout zit dan zit ik fout en daarom zocht ik contact met de andere 2 aanwezigen. Wat hun indruk was van het gesprek van destijds. En die gaven een hele andere weergave van de situatie. Iedereen leest en hoort altijd alles door zijn/haar bril. Ongeacht de intentie van mijn woorden. Daar heb je dus niet volledig controle over, hoezeer je je woorden ook op een weegschaal legt. Dus doe ik dat maar niet meer. Spreek ik altijd mijn waarheid, wat nooit dé waarheid is.

 

Dit is wat ik mijn klanten ook leer. Waarop er laatst iemand de livedag binnenkwam en vol enthousiasme riep ‘yes, ik had mijn eerste negatieve comment’. Ik lag bijna in een deuk. Dan had ze de eerste maar gehad, het moest er toch een keer van komen. En klaarblijkelijk had ze haar eigen tone of voice gevonden en dat was waar ze juist zo bewust me bezig was geweest. Voor mij een typisch geval van omdenken waar jij mogelijk ook iets aan hebt.

 

Dus, hoe ga jij om met negatieve commentaren? Hou jij je stiekem nog in? Of spreek je voluit je waarheid? Hoe heb je geleerd om je niets of in ieder geval weinig aan te trekken van wat anderen ervan vinden? Wat werkte voor jou heel goed daarbij? Of heb je iets aan bovenstaande tips en welke spreekt je dan het meeste aan. Ik zou het super vinden als je die hieronder met me zou willen delen! En hieronder heb ik nog iets gaafs voor je als je ook wilt leren ongeremd te spreken. 

 

Voor ik afsluit en je een heel fijn weekend wens, nog 3 dingen: 

 

Ik heb vorige week een bijzonder interview gehad met Katinka Reiss over ‘ongeremd’ spreken. Ze is hier thuis geweest en het is een bijzonder gesprek geworden. Ze heeft niet alleen mij vragen gesteld over dit onderwerp, maar nog 19 andere succesvolle female leaders (waarvan er maar liefst 9 mijn klant zijn geweest of nu zijn, hoe trots maakt dat je?!). Al deze interviews, die jou uitnodigen om nog veel meer jezelf te zijn in je eigen business, je eigen stem en je eigen mening te laten horen, kun je vanaf maandag de hele week volgen tijdens het ‘ongeremd spreken’ summit. Mijn gesprek staat voor maandag op de agenda. Doe je me? Je kunt je hier inschrijven: https://rebrand.ly/veronique-prins

 

Op maandag 24 april organiseer ik mijn gratis live online Masterclass ‘de 5 basisstappen voor een bloeiende praktijk’ Je kunt deze Masterclass die dag om 09:30 uur of om 20:00 uur volgen. Zie ik je dan? Hier vind je alle informatie en kun je je ook inschrijven https://veroniqueprins.nl/gratis-webinar-5-stappen-w/

 

Zoals al aangegeven geef ik op 12 mei van 13:00 – 17:00 uur een live workshop ‘de Kickstart van je coachpraktijk’ in hotel Van der Valk in Vianen. In 4 uur leer ik je welk fundament ik heb gebruikt om van mijn praktijk een succes te maken (nadat het dat eerst niet was…..) en waarmee ik nog altijd mijn omzet realiseer, inmiddels meerdere jaren ruim 2 miljoen. Dus ben je een starter en wil je het in één keer goed doen, i.p.v. eerst een jaar aanklooien, zoals ik deed, zorg dan dat je erbij bent. Of ben je al gestart maar is het nog niet helemaal een daverend succes (zoals bij mij in het eerste jaar voordat ik dit fundament bouwde) zorg dan dat je in de zaal zit op 12 mei aanstaande. Tot en met vanavond betaal je slechts € 37,- ipv € 47,- exclusief BTW voor deze zeer waardevolle training.
Klik hier om je in te schrijven en alle informatie: www.jezaakvoorelkaar.nl/kickstart 

 

By the way, wil je nog weten wat ik voor reactie gaf op de feedback, zie de header😊 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Veronique Prins

Dé Kick Ass Businesscoach voor ambitieuze coaches en therapeuten die een serieuze praktijk willen opbouwen

10 gedachten over “Meid die bril is echt vreselijk!”

 1. Hoi Veronique, dat kwam net op het goede moment! Ik vind het lastig om mij te laten zien en dit wordt dus mijn lijfspreuk! ik ben bezig om filmpjes te maken op You Tube en ga dus vanaf nu nog meer mijn eigen taal spreken. Daar was ik al mee begonnen, en vond dat heel eng, maar nu komt er nog meer vuur in. Dank je wel voor deze eerlijke mail!

 2. Hoi Veronique,
  Gisteren ben ik voor het eerst geconfronteerd met iemand die het niet eens is met een blog die ik heb geschreven. Het hele relaas kreeg ik via Messenger binnen met het verzoek om de blog op mijn website aan te passen of te verwijderen. De woorden als desinformatie, kolder, het is om te huilen wat je schrijft en onzin, vlogen me om de oren. Dit raakte me wel even, maar jij hebt al eens vaker gezegd hoe meer bereik, hoe meer commentaar je krijgt.
  Ik heb niet gereageerd en kreeg een uur later weer allemaal afbeeldingen van mijn blog met haar commentaar erbij. Ik heb haar geblokkeerd op Messenger en Facebook en dit gaf wel direct rust. Ik ga niet reageren omdat je dan in een discussie terecht komt wat uiteindelijk alleen maar energie kost.
  Vandaag kreeg ik in mijn mailbox een bericht van iemand die het ook niet eens is met ditzelfde artikel die ze op facebook heeft gelezen. Nu heeft dit artikel nooit op facebook gestaan en is ze duidelijk door iemand anders geïnstrueerd😉 Ook hierop ga ik niet reageren en heb de mail uit mijn inbox verwijderd.
  Ik zie dit ook echt als een leermoment voor mezelf hoe hiermee om te gaan en je niet uit het veld te laten slaan. Ik vind het eigenlijk wel een eer dat ze zich hier zo druk over maken omdat ze waarschijnlijk denken dat ik een heel groot bereik heb😊

 3. Kan me helemaal vinden in jouw reactie. Want het maakt niet uit hoe je je kleedt, etc: mensen zullen altijd iets ergens van vinden. En op social media vindt men het dan blijkbaar ook altijd belangrijk om dat te moeten ventileren.
  Wat mij enorm geholpen me heeft om me weinig van anderen aan te trekken is mijn jarenlange ervaring als docent in het voortgezet onderwijs. Als je dagelijks met zo’n 150 pubers te maken hebt die van alles over je vinden – en soms alleen al een hekel aan je hebben puur en alleen om het feit dat je docent bent – dan leer je daar wel mee omgaan 😉 En dat komt me nu in het ondernemerschap, en het stukje zichtbaarheid dat daarbij hoort, goed van pas.

 4. Inderdaad iedereen vindt altijd wel wat. Ik gaf er nooit zo om, maar ja met meer zichtbaarheid dan komt wel het ergste naar boven, helaas. De uitspraak van als je zelf niet in arena staat ….. die heeft me erg geholpen om nee te zeggen tegen meningen en zelfs niet eens meer te luisteren. Goh wat had ik ineens een zee van tijd.
  Dank je voor alles wat je deelt, voor het hart onder de riem steken!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven