‘Ik heb toch zulke leuke gesprekken gehad’

Veroniqueprins.nl_

Live online interactieve workshop ‘dé Kickstart van je coachpraktijk’ voor iedereen die méér klanten wil. Donderdag 21 april van 9.00 – 12.30 uur, tickets €27 ex BTW www.jezaakvoorelkaar.nl/kickstart

 

We mogen weer ‘naar buiten’. Dat betekent dat we elkaar weer kunnen zien, events kunnen bijwonen, ondernemersclubs kunnen bezoeken én weer kunnen netwerken. Waarbij ik je gelijk iets zal bekennen; ik had NIETS met netwerken. Totaal NIETS. Ik vond het eng, ik vond het moeilijk, ik wist niet wat te zeggen. Ik controleerde altijd 4 keer of de lichten van mijn auto wel uit waren (dat gaat vanzelf……………….. al jarenlang…………) ik moest meer plassen dan toen ik persdrang had en er waren altijd mensen die ik ‘ineens’ nog moest bellen voordat ik echt naar binnen kon. Zó niet mijn ding.


Ik had echter een grote droom en een zeer klein bereik. Die klanten moesten ergens vandaan komen, alleen mijn moeder wist dat mijn bedrijf bestond. En er is geen manier die maakt potentiële klant snel door de Know-Like-Trust fase gaat dan dat ze je in ‘het echt’ kunnen zien. Je energie voelen, je gezichtsuitdrukking kunnen lezen, je stem horen. Met sec nieuwsbrieven of veilige posts kan dat proces maanden duren (zo niet jaren…), moet je ook nog wel een beetje uniek en waarde bieden. Maar als mensen je IRL ontmoeten kan dat in 10 minuten gebeurd zijn. En ik had snel klanten nodig want ik had er 0. Dus ging ik toch weer dapper. 

 

Zul je zien, in het begin werkte het voor geen meter. Logisch, ik was permanent op zoek naar dat gat in de vloer waar ik door kon verdwijnen. Maakt je niet echt een aantrekkelijke gesprekspartner, laat staan dat er iemand denkt ‘met die moet ik misschien eens wat’. Maar zoals Jim Rohn mij leerde ‘het wordt niet makkelijker, jij wordt er alleen beter in’. En datzelfde geldt voor netwerken. Na mijn zoveelste bezoek aan weet ik veel welke club zonder zelfs maar in de buurt van een ideale klant te hebben gestaan was ik er he-le-maal klaar mee. Tot ik, toeval bestaat niet, iemand trof die van netwerken haar belangrijkste marketingtool had gemaakt. En weet je, ik vond haar best aardig. Sterker nog, ik vond haar leuk. En ik dacht dat je heel slicky moest zijn om dit voor je te laten werken. Dat je een bralaap moest zijn en zij leerde me anders. ‘Be interested, not interesting’, nou dat kon ik wel. 

 

En zo gebeurde het dat ik ineens op een hele eenvoudige manier klanten maakte voor mijn praktijk; omdat ik mijn mindset rondom netwerken veranderde. Ik ga er niet heen om iemand mijn business in te jagen, ik ga op zoeken naar mensen die een probleem hebben dat ze zelf niet op kunnen lossen en die wel eens heel blij met mijn hulp zouden kunnen zijn. Al is het maar door het geven van tips. En wie weet wie zij weer kennen. En vervolgens deed ik het vooral ook slimmer.

 

Ik leerde ook dat, ondanks dat het over oprechte intentie gaat, ik ook echt een verschil moest gaan maken tussen een middag met vriendinnen (waar het vooral om de leuke en fijne gesprekken gaat) en een ochtendje netwerken. Daar ga ik niet heen voor de ‘fijne gesprekken’, die heb ik elders wel. Ik ben daar in mijn rol als ondernemer en ik heb dus ook een doel. Klinkt raar of vies maar het is tenslotte de waarheid. Als ik een goed gesprek wil hebben dan bel ik mijn beste vriendin wel. Toch?  Of mijn moeder, die ik toch al te weinig bel. Sorry mam, ik weet dat je dit leest. I love you

 

En waar dit nog wel eens als ‘zo dat is zakelijk’ wordt bestempeld geef ik dan altijd terug; maar het is toch een zakelijke bijeenkomst en het dient toch een zakelijk doel? Geen ponykamp. Eens? 

 

Dus pak ik dit altijd met zeer veel respect voor mijn gesprekspartners aan, ondertussen mijn eigen wensen en grenzen respecterend. Hoe ik dat doe deel ik met je in deze podcast. Juist omdat we weer veel meer gaan netwerken (enneh, netwerken gaat al heel lang niet meer over kokerrok meetings met net te hete bitterballen). Ik zie met iemand in gesprek gaan als ik Harrie uitlaat ook als een vorm van netwerken. Maak het vooral niet te ingewikkeld en wees helder over je intentie, in ieder geval naar jezelf. Het verdere hoe en wat hoor je in mijn podcast waar ik je leer hoe ik netwerk en hoe het komt dat ik altijd met een aantal goede leads ‘het pand verlaat’. 

 

Luister hem hier op Spotify

Luister hem hier op Itunes

Luister hem hier op mijn website

 

Krijg ik ook altijd nog de vraag; maar waar vind ik mijn ideale klant? En die is het simpelste te bentwoorden; vraag het je ideale klant. ‘Waar hang jij uit na kantoortijd of in het weekend’. En dat kan ook de sportschool, de tribune van het zwembad of de Ladiesnight in de bioscoop zijn. Want ook dáár zit je ideale klant. Beloofd. We zijn echter vaak zo hard op zoek naar die ideale klant dat we het niet eens in de gaten hebben als we bovenop ze staan 😊 

 

Daarover gaat deze podcast.
Wil je hieronder achterlaten wat je ervan vond?? 

 

Voordat ik af ga sluiten voor een heerlijk paasweekend met prachtig weer (dat gaat wat worden met die chocolade eieren…… 😊 ) nog een méér dan warme uitnodiging. 

 

Workshop; dé Kickstart van je coachpraktijk. Live online interactieve workshop 21 april van 9.00 – 12.30 uur

 

Ben jij die ambitieuze coach of therapeut die het zonde van je tijd en geld vindt om zelf maar wat ‘aan te rommelen’ (zo start je tenslotte ook geen kapsalon… ‘we zien wel’). Of ben je er na een paar maanden achter dat er meer komt kijken bij het maken van klanten dan je vooraf had gedacht (‘ik dacht echt dat dit makkelijker zou zijn, ik blijk iets van een plan nodig te hebben?’) dan heb ik iets gaafs voor jou. Een hele praktische en concrete workshop waarin ik je meeneem in de do’s and dont’s van een coachpraktijk. Je gaat niet 3.5 uur naar een online betoog luisteren; dan was ik wel politicus geworden. Ik ga je stap voor stap barstensvol voorbeelden meenemen in de stappen die je wel en niet te zetten hebt als je een praktijk wilt bouwen die meer dan een hobby is. 

 

Je zult zien hoe het kan werken en je zult ook snappen waarom het tot op heden nog niet zo’n daverend succes was als je al gestart bent.


Het is niet het suf tot je nemen van kennis waardoor je de dag daarna denkt ‘maar hoe ziet dit er dan voor mij uit’. Ik neem je mee in de vertaalslag van kennis naar praktijk. Ik heb al duizenden coaches en therapeuten geholpen en weet je vraag al voordat je hem hebt gesteld; trust me. 

 

Het lijkt veel, 3,5 uur en dat is het niet. A) zeker niet voor het bedrag dat je ervoor betaald en B) je zult van begin tot einde aan je stoel zijn gekluisterd. Trust me, de tijd vliegt voorbij, zelfs als ik weer eens uitloop. Wat geheid gaat gebeuren 😊 Heerlijk in je eigen cocon, zonder afleiding kunnen we dit met elkaar doen zonder afleiding. Ik krijg altijd alleen maar 5 sterren reviews op deze workshop. Ook van mensen die niets met online wilden.


Ben je erbij donderdag 21 april? Koop uiterlijk maandag je ticket en je ontvangt zelfs nog een goodybag voor die €27,-. Ik weet het; ‘hoe dan?’ Niet afvragen, gewoon op de knop onderaan deze blog drukken en dan zie ik je donderdag. 

 

Groetjes aan jouw Paashaas, geniet van het mooie weer en van elkaar. De vrijheid die we hebben om dit te vieren. En dan zie ik je heel graag donderdag 21 april aanstaande. Er komt overigens GEEN replay, daar hoef je me dus niet voor te mailen 😊Photocredits: https://unsplash.com/@brookecagle

Veronique Prins

Dé Kick Ass Businesscoach voor ambitieuze coaches en therapeuten die een serieuze praktijk willen opbouwen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven