Dat bedrag? Voor één sessie???

Veroniqueprins.nl_

Dat bedrag? Voor één sessie??? 

 

Oké, ik ga met mijn billen bloot. Ik ga één van mijn guilty pleasures met je delen: ik kijk enorm graag naar verbouwingprogramma’s en programma’s waar mensen hun hart volgen en een droom in het buitenland waarmaken. Om diverse redenen geniet ik daar enorm van, maar daar gaat dit blog niet over dus dat bewaar ik voor een volgende keer.

Waarom ik het nu aankaart is om een ander punt te maken. Er is namelijk een rode draad in al die programma’s en dat is dat er altijd een budget is. Dat per definitie te laag is. En waarvan jij en ik bij voorbaat al denken ‘really, uit welk ei kom jij dat je denkt dat je deze cabrio (een huis met slechts 2 muren en geen dak…) voor dat bedrag kunt omtoveren in een boutique B&B?’

Of dat stel dat hun huis gaat verbouwen en de boel best goed voor elkaar lijkt te hebben. Er is zelfs iets meer budget (maar dat is wel ‘onze uiterste limiet’) en jij en ik weten wat er voor het eerste reclameblok al gebeurt in beide situaties: het budget is al op en soms zijn ze nog niet eens begonnen met de dingen die ze op het lijstje hadden staan omdat er al iets is opgedoken wat niet gebudgetteerd was. Een kapotte riolering, boktorren, alle elektriciteit is uit 1824 en moet volledig vervangen worden, de bouwvergunningen laten 19 maanden langer op zich wachten en/of ze weten nu waarom het zwembad niet gevuld was toen ze het pand kochten, het blijkt zo lek als een vergiet te zijn. Was ook niet in de begroting opgenomen……………

Zie je het beeld voor je? En weet je ook wat er daarna altijd gebeurt, keer op keer op keer. Hoe strak, strikt en duidelijk ze vooraf ook waren over ‘dat dit echt het totale budget was en geen peseta meer’, er komt altijd ‘ergens’ toch geld vandaan. Ze blijken ineens een 2 keer grotere hypotheek te kunnen dragen, er kan toch nog ergens iets geleend worden, ouders springen bij, het lijkt ineens aan de boom te groeien, het komt er A.L.T.I.J.D.

Nu ben ik daar nog steeds verbaasd over en eigenlijk is dat een tikkie hypocriet. Want eigenlijk ben ik niet anders. Ik heb ook wel eens een paar schoenen gekocht waar ik zo verliefd op was dat ik niet eens wilde weten wat ze kosten, terwijl ik geen oneindig budget had. Toen ik nog een single mum was heb ik mijn auto een keer moeten laten repareren met geld dat ik niet had maar zonder auto was geen optie want dan kon ik niet naar mijn werk. Eigenlijk weet ik nog steeds niet hoe ik dat destijds betaald heb, maar ik heb het wel gedaan anders hadden ze me mijn zwarte Fiat Panda (ik weet zelfs het kenteken nog YN – 55 – PP) vast niet meegegeven.

Ik weet zeker dat jij dat ook hebt meegemaakt. Een vakantiebudget dat overschreden is, een winterjas voor je kind dat eigenlijk niet in het budget paste. Trouwjurk? En als je ooit een verbouwing hebt meegemaakt hoef ik al helemaal niets meer te zeggen. Waarschijnlijk zijn jullie ook niet binnen het budget gebleven (zo wel, maak daar dan een business van en leer dat anderen, goudmijn!) en zit je toch niet met een half afgebouwde keuken. Right?

Waarom ik dit meld? Want ja, ik kom echt een keer ter zake! 😊

Maandag en dinsdag had ik een tweedaagse Mastermind. Ik heb een geweldig 6 maanden traject Strategisch Versnellen waarvan de volgende ronde start op 1 april.

Het is trouwens niet alleen de volgende ronde, het is ook de laatste ronde, dus als je ooit eens hebt bedacht dat dit jouw programma is, it’s now or never…

Voorafgaand aan de start van dit half jaar komen de deelnemers in een groep van 10 samen voor 2 dagen en krijgen ze ieder voor zich een persoonlijk, op maat gemaakt plan voor hun business voor de komende 6 – 12 maanden. Dus nog voordat het traject start staat je plan al klaar, zodat je vanaf dag 1 gelijk kunt starten.

Dat plan is meer dan een plan als: je gaat er 12 verkopen voor dit bedrag. Ik til jou en je business naar een compleet nieuw niveau. Dat betekent dat de meesten als een ander mens én een andere ondernemer met een compleet nieuw toekomstbeeld deze intense 2-daagse verlaten. Ik ben iedere keer weer diep geraakt door wat ik zie gebeuren. Vervolgens gaan we dus de 6 maanden erna aan de slag met het implementeren en uitvoeren en dus ook waarmaken van dit plan. Dat maakt het zo’n ongelooflijk bijzonder programma met buitengewone resultaten. (waar je dus voor de laatste keer aan mee kunt doen vanaf 1 april …………..) Nee geen grap!

Goed, terug naar die uit de hand gelopen verbouwingen en die veel te dure winterjas die je toch gekocht hebt. Want nu komen mijn inleiding en mijn 2-daagse samen.

Eén van mijn deelnemers helpt mensen die een trauma hebben op autorijden, bv als gevolg van auto-ongeluk. Allereerst is dat een geweldig gave niche. Want hoeveel zeggen er niet ‘ongeacht het trauma, ik heb de oplossing’. Dat doet zij dus niet, zij kiest heel bewust een doelgroep.

Ik kan me voorstellen dat het niet heel lastig is om je voor te stellen wat er gebeurt als je ineens niet meer auto durft te rijden: je kan mogelijk niet meer naar je werk, je moet je boodschappen op de fiets doen, je bent geen lid meer van de zaterdagfamilie, je partner is altijd de BOB, mogelijk kun je niet meer naar sociale events omdat je niet alleen niet meer durft te rijden maar niet eens meer in een auto durft.

Hoe zou jouw leven er dan uit zien? Los van de frustratie en het totale gemis van je vrijheid, waar autorijden toch vaak voor staat. Bij mij wel in ieder geval. Alhoewel ik dagelijks naar mijn kantoor (werk) kan ‘rollen’, alle leuke dingen in het leven doe ik toch vaak met de auto. Alle noodzakelijke dingen ook. Dus dat niet meer kunnen: hevige pijn.

Heb ik het nog niet eens over de persoon die zijn geld verdient met autorijden (vrachtwagen- of taxi chauffeurs, ik noem maar wat……….)

Zij heeft een oplossing waarvan ze bewezen heeft dat 90% van haar klanten daar in 1 sessie vanaf zijn. 1 sessie!! Ik heb haar kritisch ondervraagd, ik kon het ook bijna niet geloven, maar ze bleef bij haar standpunt. Holy moly, wat bizar. Wat ook bizar was, was de prijs die ze vroeg en die totaal ongeloofwaardig was. Ik ga er niet te diep op in maar 1 nacht in een hotel inclusief een etentje kost meer. Just saying.

Het eerste wat ik bij haar deed was haar prijs verdubbelen en ik liet haar ook een inschatting maken van wat het iemand waard zou zijn als ze niet meer zouden kunnen werken vanwege angst om auto te rijden. Wat het iemand waard zou zijn als ze hun kinderen weer zelf naar allerlei clubjes kunnen brengen omdat iemand anders het dan niet meer hoeft te doen of de kids zelfs van paardrijden of voetbal af zouden moeten. Hoe het zou zijn als een gezin weer naar Spanje op vakantie kan met de auto, omdat beide ouders kunnen rijden.

Om haar heen werden allerlei bedragen geroepen en ik zag haar ongelovig kijken. ‘Huh, zoveel?? Maar het is maar 1 sessie’. Waarop ik keihard riep ‘dan wil ik er juist nóg meer voor betalen’ Want is tijd niet veel kostbaarder dan geld?

Koop ik ‘tijd doorbrengen met jou’ of koop ik een ‘oooh zo gewenst en nodig resultaat’?

Snap je dat als je van dat laatste uitgaat, ik mag er tenminste van uit gaan dat dat het antwoord is dat je naar je beeldscherm riep nadat je bovenstaande zin las, het niet uit maakt dat het maar 1 sessie is. Sterker nog, dat is juist een Unique Selling Point (nogmaals, je moet het wel écht in 1 keer kunnen hé en ik twijfel daar altijd enorm aan, behalve in dit geval) En dat het dus nergens gaat over tijd, 6 sessies van 1,5 uur of 3 sessies van 2 uur of 14 modules of 11 modules, of 2 MP3’s of 4 DVD’s? Ik heb trajecten van € 20.000 verkocht waarop mijn klant bij de eerste sessie vroeg ‘wat houdt dit programma eigenlijk praktisch in?’.

Ik reken erop dat ik met dit schrijven, ongeacht waar je nu staat, je aan het denken heb gezet, je weer even op scherp hebt gezet. Maar ik realiseer me dat ik nog meer over dit onderwerp wil schrijven, dus hou deze week je mailbox in de gaten omdat er nog een deel II aankomt. Want anders wordt het weer zo’n lap tekst. 😊 Ik heb alleen nog een paar punten, zeker als het gaat over de prijs, die ik met je wil delen. Dus ‘spreek’ je later.

Nog een paar dingen:

  • Wil je meer over prijzen weten, weet je dat ik onlangs een nieuw ebook (meer een gewoon boek, het heeft volgens mij 30 pagina’s!) heb geschreven over hoe je nu de prijs voor je traject/training of workshop vraagt. Gratis te downloaden en dat zegt niets over de waarde! ‘Maar wat vraag ik daar nu voor?’, gaat je helpen om binnen no time een prijs voor je trajecten etc. te bepalen https://veroniqueprins.nl/prijzen/
  • Je leest het goed, dit wordt de laatste ronde van Strategisch Versnellen. Draai je nu rond de € 30.000,- of meer en wil je dit jaar naar minimaal € 100.000,- dan is dit je programma. Kijk maar naar de testimonials op de salespagina. Wil je nog een plek hebben voor de ronde van 1 april (ik heb de helft van de plekken al vergeven) kijk dan op de site en/of mail me dit vragenformulier It’s now or never!
  • Regeren is vooruitzien. Van 20 – 24 maart organiseer ik een 4-daagse Coach Intensive. Dat doe ik iedere ochtend live tussen 09:00 – 10:00 uur. En geloof me, dat wil je niet missen want als ik iets kan dan is het ervoor zorgen dat je ‘aan’ staat en je vol focus aan je business kunt werken. Mijn 4-daagse Intensives zijn berucht, dat is een compliment.😊 Zet voor deze dagen vast een kruis in je agenda, dan weet je zeker dat je er zoveel mogelijk van zult kunnen volgen. Meer informatie volgt!

Heb een super dag, tot later deze week!

Hartelijke groet ,
Veronique

 

Photo by Jasmin Sessler on Unsplash

Veronique Prins

Dé Kick Ass Businesscoach voor ambitieuze coaches en therapeuten die een serieuze praktijk willen opbouwen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven