Ben jij de nieuwe BBB?

Veroniqueprins.nl_

 

Doe je mee met mijn 4-daagse Business Coaching Intensive van 20 – 23 maart

Ben jij de volgende BBB?

Ik deel zelden mijn politieke mening, dat vind ik niet mijn rol en daarvoor heb ik er ook te weinig verstand van. Toch gaan we het vandaag heel kort (en dit keer écht) hebben over de politiek want de monsterzege van de BBB is natuurlijk niet te negeren. En voor mij, als dé bruggenkoningin van Nederland die àlles naar business vertaald, kan ik het natuurlijk niet nalaten om er wat van te zeggen. Zonder inhoudelijk op het programmaplan in te gaan. Ik denk namelijk dat er veel inspiratie in kan zitten voor jou als (startend) ondernemer.

  • De partij is in 2019 opgericht, nog geen 4 jaar geleden en is gisteren uitgeroepen tot de grootste partij van het land. Ze hebben gezorgd voor een politieke aardverschuiving. Dus voor iedereen die denkt ‘ik ben pas net begonnen dus welke impact kan ik nu maken, ik zit nog in de opstartfase’; thank again!!!
  • Caroline was bij de oprichting geen door de wol geverfde politica, ze was destijds nog agrarisch journaliste. En schopt het binnen 4 jaar tot partijleidster van de grootste partij van het land. Dus als jij denkt ‘ja maar ik heb een hele andere achtergrond en voor mij is het anders’, bij deze ontneem ik je even dat excuus.
  • ‘Ik wil niet vanuit de pijn praten’, is wat ik zo vaak hoor (ik heb daar overigens een podcast over opgenomen). Dat mag. Maar als iemand bewijst dat mensen gehoord willen worden in hun pijn, dan is dat Caroline en haar partij. Als je klant/kiezer zich herkent in wat je zegt, dan kun je dus winnen. Dat heeft zij als geen ander gedaan; dik in de pijn van boeren en burgers gesprongen en daar dus de winst mee behaald. Er is een groep die zich eindelijk gehoord voelt!
  • ‘Voor mijn klant is het anders’. Right. Dat is hetzelfde als zeggen dat boeren nooit stemmen. Dat deden ze inderdaad nooit (in de boerenprovincies waren de opkomsten altijd heel laag) maar als er een boodschap is die ze steunen dan gaan er ineens mensen wél stemmen die anders niet naar het stemhokje gaan. Dus doe niet dit soort aannames.
  • Voor iedereen die zegt ‘ik wil me niet beperken tot 1 ideale klant’, in de uitslagen blijkt weer dat waar veel mensen dachten dat ze vooral een partij voor boeren was (enneh, voor je dit nu verkeerd lees; mijn opa was boer), blijkt ook in de stedelijke gebieden veel op de partij gestemd te zijn. Dus met een duidelijke boodschap  trek je ook anderen aan!


Het ‘geheim’ van dit succes is, voor zover ik daar iets over kan zeggen zonder me als politiek verslaggever op te werpen:

  • Ze was enorm zichtbaar, ik denk dat er maar weinig mensen niet weten wie ze is. Ik weet het moment nog dat ik haar zelf Googlde ‘wie is dat mens eigenlijk’
  • Ze is een afwijker in politiek Den Haag, voldoet niet echt aan het beeld dat we van een politca hebben (en ja, dat is stigmatiserend, maar kijk maar eens naar de stropdassen en zeg me dan eens dat ik geen gelijk heb
  • Ze heeft een hele eigen en vooral andere visie, ze roept niet wat iedereen roept. Dat maakt dat de BBB zijn kop boven het maaiveld uitsteekt en dat blijkt dus te werken. Als middenpartij boek je nooit een monsterzege!
  • Ze is niet domweg met een trekker naar Den Haag gereden en toen bedacht ‘dit is vast genoeg om de grootste partij te worden’. Daar zit een plan en een strategie achter. Ze heeft een visie én ze heeft volgens een strategisch plan,  gebruik makend van wat er leeft in de samenleving,  schijnbaar moeiteloos naar de overwinning gegaan. Dat het schijnbaar moeiteloos lijkt komt doordat ze weet hoe het politieke spel werkt en gespeeld wordt en daar heeft ze ongelooflijk goed en slim gebruik van gemaakt. Ze heeft het zeer strategisch gespeeld, er hebben niet alleen boeren op haar gestemd. Ze heeft het super gedaan

Succes is geen toeval

Niet voor de BBB maar ook niet voor jou. Het is wél mogelijk oms zelfs heel snel te winnen als je slim de spelregels gaat toepassen. Dat geldt ook precies zo bij ondernemen. Alleen ‘maar wat doen’ en dan ook nog eens met iedereen als je klant, omdat je nu eenmaal mensen wilt helpen, zonder plan en als een grijze muis om vooral maar niet op te vallen; als je echt een grote droom hebt, dan gaat dat niet lukken. Er is echt iets meer voor nodig dan dat. En daar ga ik met je mee aan de slag in de 4 daagse Business Coaching Intensive van 20 – 23 maart ’s morgens tussen 9.00 – 10.00 uur.

De waarde van deze 4 uur is mega groot, ik doe het nog een keertje gratis om iedereen er van te kunnen laten profiteren. En om aan verwachtingenmanagement te doen; Ik ga van jou geen Caroline van der Plas maken  in deze 4 uur. Er is nog iets meer nodig om van jou ‘de grootste’ te maken. Maar ik laat je wel zien hoe het spel ondernemen werkt, welke acties je het meest en snelst succesvol maken, je krijgt bergen inzicht in wat je vanaf vandaag gelijk van je ’to do-lijst’ kunt schrappen want ik durf te wedden dat de helft van de dingen die je nu doet geen klanten zullen opleveren. In ieder geval niet op de huidige manier. Dus dat is zonde van je tijd en zorgt voor frustratie. Daar gaan we ook mee aan de slag volgende week, zodat ook jij schijnbaar moeiteloos klanten gaat maken. Je gaat in ieder geval niet harder werken! Wel slimmer en volgens een plan.

Je hebt namelijk als partij een plan nodig maar ook als ondernemer. Niemand wordt succesvol met de ‘we gaan het wel zien’ strategie.

Mijn training is niet een saai uurtje kennis ratelen. Wat ik er over kan zeggen?? Ik zal je van je sokken blazen en raad je aan om zondag op tijd naar bed te gaan. Het is veel, snel, waardevol, vol humor en ook nog eens interactief.

Doe je mee vanaf maandag? Ook als je 1 of meer dagen niet aanwezig kunt zijn want 1 of 2 dagen meedoen is altijd winst en meer dan niets leren. Daarbij zijn de replays beperkt beschikbaar omdat dit te kostbaar is om ‘later nog eens een keer te doen’.

Ga naar www.jezaakvoorelkaar.nl/actie voor alle informatie, antwoord op je vragen en om je in te schrijven. We starten maandag, ik reken op je!

Op zaterdag 18 maart aanstaande organiseer ik ook mijn Kickstart Workshop: live interactief online voor slechts € 27,- exclusief BTW. Daar zijn nog een paar tickets voor beschikbaar. 

Veronique Prins

Dé Kick Ass Businesscoach voor ambitieuze coaches en therapeuten die een serieuze praktijk willen opbouwen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven