‘Wat kosten 2 uurtjes met jou?’

Veroniqueprins.nl_

‘He, ik volg je al een tijdje op Instagram en ik vind dat je super content deelt. Wat kost je voor 2 uur, dan zou ik je graag eens inhuren’

Nou weet ik dat het maandag is en mogelijk nog vroeg als je dit leest, maar denk jij dan aan hetzelfde als waar ik aan denk als bij dit soort berichtjes? Eerst kriebelt het heel even mijn ego en dan, ik weet het niet, word ik er toch altijd een tikkie ongemakkelijk van. Check ik mijn website om te kijken of daar nog altijd wel echt staat dat ik businesscoach ben.  Niet alleen ik krijg ze, ik hoor het ook wel eens van mijn klanten dus mocht je het nu herkennen, dan is deze voor jou. 

‘Wat kosten 3 nachten hier?’
Stel, je hebt een knieoperatie nodig of iets anders gecompliceerd. Dan kijk je naar je budget, bel je een ziekenhuis op en dan vraag je daar ‘hoelang kan ik blijven voor dit bedrag?’ Zou je dat doen? Nee, natuurlijk niet! Misschien is het wel een dagopname en hoef je niet eens te blijven. Maar heel misschien moet je wel ruim een week blijven om het genezingsproces goed te laten verlopen. Als je dan na 3 dagen weer naar buiten loopt is al het gedoe een tikkie voor niets geweest. Snap je? 

Je kunt niet je eigen ‘diagnose’ stellen
Over het algemeen stellen we niet zelf onze eigen diagnose. Ik loop niet bij de fysio naar binnen ‘ik heb slechts 7 sessies nodig’ of bij een opticien waar ik zelf thuis maar vast heb bedacht welke sterktes ik links en rechts nodig heb. Echt, ik heb het laatst geprobeerd maar ik ben door zoveel futuristische apparaten gegaan om mijn afwijking te bepalen (van mijn ogen dan hé…..), ik heb zomaar het vermoeden dat ik daardoor nu beter kan kijken door wat er nu op mijn neus staat dan wanneer ik had gezegd ‘ik vermoed dat ik dat en dat nodig heb’. Ik ben altijd enorm eigenwijs maar er zijn momenten dat zelfs ik weet wanneer ik er echt geen verstand van heb. 

Daarom ben ik ook altijd een beetje verbaasd als iemand 2 uur met me vraagt, want heb je die ook nodig en hoe weet jij dat? Ben je daar echt mee geholpen? Misschien is het maar een uurtje, mogelijk heb je 6 of wel 10 uur nodig om echt resultaat te hebben. Dan lijken die 2 uur ‘een koopje’ maar is dan duurkoop als je er uiteindelijk niets mee op schiet omdat je het probleem niet in 2 uur oplost. Snap je? 

Het gaat om het resultaat, niet om de tijd en ook niet om het geld
Vorige week heb ik een VIP-sessie gehad naar aanleiding van mijn actie voor ‘het Vergeten Kind’. In 2,5 uur keek ik met mijn klant naar wat ze nu écht wilde, we bouwden eigenlijk een nieuwe business, vonden een nieuw waarom, bedachten een nieuw verdienmodel en een plan voor Euro 85.000 omzet in 2021. Ze ging stuiterend weg; hernieuwde liefde voor haar bedrijf en een plan om de omzet te maken die ze nodig had om zichzelf te kunnen onderhouden en haar dromen waar te maken.

Door een aantal privé oorzaken had ze voorgaande jaren wel goed maar niet briljant gedraaid. Als ze dus had gekeken op basis van wat er ‘over was gebleven’ in de jaren hiervoor, dan had ze nooit deze sessie met mij geboekt. Dan had het niet in verhouding gestaan met haar bankrekening. Nu kent ze me al langer, weet ze ook wat ik waard ben en wist ze dus dat dit een super investering zou zijn. Door met mij deze VIP sessie te doen voelde haar bedrijf weer als van haar, ze zag weer waar ze heen wilde en ben ik er 100% van overtuigd dat  ze deze geplande omzet ook gaat draaien. Ruim 30.000 meer dan het jaar ervoor. Als je dat terug gaat rekenen heeft ze een ROI 1100% (ja, dat lees je goed; 11 keer meer dan ze er voor betaald heeft). Dan had het zelfs wel het dubbele mogen kosten, of het 3- voudige, snap je? 

Het bijzondere van het verhaal was dat we zelfs minder tijd nodig hadden dan de 2,5 uur die we afgesproken hadden. We hebben nog even samen geluncht en daarmee was het klaar. 

Dus de volgende keer dat je een dergelijk verzoek krijgt (‘doe je ook losse sessies, wat kosten 2 uur bij jou?’) dan weet je wat je kan antwoorden. Ik geef zelf altijd één van bovenstaande voorbeelden en dan snappen ze het gelijk. En gaan ze een traject in. Het is niet zo ingewikkeld.

 

Krijg jij deze vraag ook wel eens? Wat antwoord jij dan altijd? Kun je wat met deze tips? Wil je het hieronder met me delen? 
 
Gratis Masterclass
Dinsdag 19 januari geef ik de gratis Masterclass ‘de 5 basisstappen voor een bloeiende praktijk‘. In 1,5 uur leer ik je welke stappen en in welke volgorde je moet zetten om een praktijk te kunnen bouwen waarmee je veel mensen kunt helpen én een inkomen kunt genereren. Ben je er bij? Ik geef hem om 09:30 uur en om 20:00 uur nogmaals. Tot dan! https://veroniqueprins.nl/gratis-webinar-5-stappen-w/

2 daagse Slim en Snel Succesvol
Op 25 en 26 maart aanstaande organiseer ik mijn live online 2 daagse ‘Slim en Snel Succesvol‘ In 2 dagen leer ik je niet alleen de theoretische maar ook de praktische kant van het runnen van een succesvolle praktijk. Voor iedereen die er al achter is dat het goed zijn in je vak niet voldoende (b)lijkt te zijn om ook succesvol te worden. Tot en met 31 januari aanstaande betaal je slecht Euro 127 exclusief BTW voor 2 topdagen training waarin we stap voor stap de fundamenten onder jouw praktijk gaan leggen: ideale klant, productaanbod, doelen stellen, sales en marketing. De gemiddelde beoordeling voor deze training is 5 sterren! 
Voor meer informatie en je ticket: www.jezaakvoorelkaar.nl/slimensnelsuccesvol 

Ik wens je een super week! 

 

Veronique Prins

Dé Kick Ass Businesscoach voor ambitieuze coaches en therapeuten die een serieuze praktijk willen opbouwen

2 gedachten over “‘Wat kosten 2 uurtjes met jou?’”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven