Eeuwigdurende verliefdheid

Veroniqueprins.nl_

Photo by Mayur Gala on UnsplashGoed, dan die eeuwigdurende verliefdheid want ik kan me voorstellen dat je bij deze titel  dacht ‘komt ze nou weer mee die Prins?’ Ga ik je natuurlijk uitleggen en nee, het gaat niet over de relatie met mijn Prins, alhoewel misschien ook wel. Want alhoewel we inmiddels 23 jaar samen zijn, ben ik  op hem nog net zo verliefd als dat ik was toen ik hem ontmoette en eigenlijk werkt dat volgens hetzelfde recept als de zakelijke inzichten die ik je vandaag wil delen. 

 

Deze vakantie besloot ik om meer tijd in mijn agenda vrij te maken voor marketing. Dat hield in mijn geval in dat ik meer stories wilde maken en meer podcasts op wilde gaan nemen, omdat ik dat echt heel erg leuk vind om te doen. Nu is er een verschil tussen een voornemen en een besluit; aan dat eerste voeg je gelijk een actie toe, dat tweede doe je vooral in je hoofd zonder dat er uiteindelijk veel van terecht komt. Daar ben ik niet zo van. Dit was echt een besluit en dus vatte ik het plan op om in de maand september iedere werkdag een podcast op te nemen; iets met een goed begin enzo. 

 

En eerlijk, het begin was super goed. Ik liep om 5.00 uur ’s morgens (ik ben inmiddels ook lid van de 5.00 AM club, ik zit nog wel in mijn proefperiode! 😊 ) al podcastend over straat hier. De onderwerpen kwamen mijn oren uit. Fully inspired dit was echt leuk! Ook omdat er heel veel leuke reacties op kwamen. De tweede week ging ietsje minder makkelijk; ik moest wel eens naar een onderwerp zoeken, of ik had een onderwerp dat ik last minute toch niet voldoende waardevol vond om een half uur kennis over te delen. Het was ook de week van de technische uitdagingen; de koppeling tussen de app waarin ik mijn podcasts opneem (Anchor) en Spotify en Itunes verliep niet vlekkeloos. De derde week bleek dat ik mijn agenda iets te vol had gepland met als resultaat dat ik op de meest ‘bijzondere tijden’ mijn kennis nog tegen mijn telefoon stond te vertellen, alvorens ik op de publish knop drukte. Met als toppunt vorige week donderdag, waarbij de editie van die dag nog maar nét voor 23.59 uur online kwam. 

 

Ik had donderdag om 5.10 uur in mijn agenda gepland om hem op te nemen. Ik kon echter minder goed wakker worden, kwam met allerlei trut excuses waarom het echt geen goed plan was op dat tijdstip en mijn reptielenbrein ging daar natuurlijk volledig in mee. Dat zou eens zeggen wat goed voor je is, natuurlijk niet! Dat zegt vooral wat lekker veilig is en waarvoor je niet teveel hoeft te veranderen. Dus suste ik lekker mee op dat stemmetje in mijn hoofd dat het ‘later die dag  ook nog wel kon’. Right. Ik was gemakshalve even vergeten om in mijn agenda te kijken. Die dag was namelijk de laatste mogelijkheid voor de deelnemers aan mijn online training om persoonlijke feedback te vragen en dan is het altijd ‘best gezellig druk’ in de groep. Daar stel ik me volledig op in, dit is niet de eerste keer dat er een groep eindigt en dit fenomeen zich voordoet, maar dan ook nog even een podcast tussendoor, naast alle coaching sessies is een tikkie overdreven. Tel daarbij op dat ook vorige week mijn wekkertje dagelijks om 5.00 uur afging; ik was niet echt fris en fruitig om 22.00 uur ’s avonds. En toen moest die podcast er nog uit. Dat had ik namelijk beloofd. Daar had ik mijn commitment aan gegeven. ‘Betrouwbaar zijn’ is zo’n beetje mijn allergrootste kernwaarde en al zou er niemand ooit naar luisteren, hij moest en zou online die dag. 

 

Goed, het onderwerp van die dag erbij gepakt. Want het leermoment van de week ervoor was dat ik aan het begin van de week iig per dag al een onderwerp had ingepland zodat dát geen issue zou zijn. Dus hup, fluit erbij (die het ook nog eens niet deed………… herkenbaar?) en praten. En weer annuleren. Poging 2 werd poging 6, waarbij ik normaal altijd in 1 take opneem, maar dit kon echt de wereld niet in. Ik schoot alle kanten op, ik was moe en wist niet meer wat ik nu al wel en niet gezegd had en ik raakte steeds mijn verhaallijn kwijt. Wat nu? Ik besloot even naar buiten te gaan en te kijken of er een onderwerp was waar ik graag over vertel en wat me dus makkelijk af zou gaan. Toen schoot er direct iets in mijn hoofd, ik zette een paar punten op papier, pakte mijn telefoon er weer bij en 32 minuten later stond aflevering 36 online; of het nou écht handig is om een checklist als weggever te hebben en wat een veelgemaakte fout in funnels is. 

 

Commitment is staying true to what you said you would do, long after the mood you said it in has left you’ 

 

Oh man, werd ik daar even op getest die donderdagavond. En dáár komt die eeuwigdurende verliefdheid om de hoek kijken. Op de eerste dag van weer een nieuwe lijnpoging of een stoppen met roken poging is het allemaal rozengeur en maneschijn. ‘Dit keer…………..’. Het voelt als de eerste 4 weken van een verliefdheid dat je er bijna dronken van bent en zeker weet dat dit eeuwig gaat duren. Totdat………………. Zo voelde ik me ook met de podcasts. De eerste week was easy peasy. De tweede week daagde me uit. De derde week kwam echt aan op commitment want ‘the mood I said it in’ had me al even verlaten……………….. Toch kwamen ook die podcasts er. 

 

Vaak hoor ik dat dat dan pushen is, of dwang, of weet ik welke naam we er aan geven. Voor mij voelt/is dat toch anders. Ik voelde het juist als trouw blijven aan mezelf dat ik daar, alhoewel meer dan een tikkie gefrustreerd, aan het worstelen was met de opname die avond en het toch deed. Ik had het mezelf echt nooit vergeven als ik die vrijdag wakker was geworden in de wetenschap dat ik een episode overgeslagen had. Dat is niet waar commitment voor staat. 

 

Het bijzondere is dat het mij een heel belangrijk leermoment heeft gegeven. Dat het moment van frustratie door 2 dingen werd veroorzaakt die ook nog eens allebei mijn eigen schuld waren. Ik had me simpelweg niet aan mijn eigen afspraak in mijn agenda gehouden en naar mijn reptielenbrein geluisterd. Als ik het had gedaan zoals ik ingepland had, was alles gladjes en vanzelf verlopen en was dit nergens een issue of gedoe geweest. Het tweede punt was dat ik door die donderdag weer een belangrijk leermoment had tav hoe ik mijn agenda indeel en dat heb ik dus gelijk gewijzigd en daar pluk ik deze nieuwe week gelijk de vruchten van. Het was dus geen pushen of doorduwen op wilskracht, het was het gevolg van mijn eigen gedrag; ik had me gewoon aan mijn eigen afspraak moeten houden en dan was er niets aan de hand geweest. 

 

Bij velen strand een poging tot iets in de tweede, derde of vierde week. Omdat het dan te moeilijk word, omdat er iets vervelends gebeurd, omdat het eigenlijk gewoon niet uitkomt……….. vul maar in. Eerste breuk in de verliefdheid, weg vlinders in je buik. We willen wel heel graag die eeuwigdurende verliefdheid of die……………./ dat………………….. vul zelf maar in. Het gaat er echter om dat je dat niet alleen in de goede dagen doet maar juist ook in de dagen dat het minder gaat je je aan je eigen commitment houdt. Anders is het namelijk geen  besluit maar een voornemen. Een poging. En we weten allemaal waar het woord ‘poging’ voor staat (‘ik kan het een keer proberen’), er zit per definitie al geen energie op dat woord. 

 

Goed, terug naar de liefde en mijn podcasts. En de liefde voor mijn podcasts. Vandaag komt er namelijk met vernieuwd enthousiasme wéér een aflevering online. Waar velen waren gekapt omdat het ‘pushen en duwen’ was die donderdagavond, leer ik er mijn dingen uit. Voelde ik in wat nu mijn reden achter het besluit was, waarom ik mijn commitment had afgegeven op deze september podcast challenge. En ik voelde weer waarom ik het wilde doen, dat was nooit naar boven gekomen als ik had gezegd ‘te moeilijk vandaag, doei’ Dan was het gelijk de allerlaatste poging van september geweest en was dat niet eeuwig zonde geweest? 

 

Zo bouw ik ook de rest van mijn bedrijf. Niet permanent op pure wilskracht, zoals zo vaak gedacht wordt. Niemand houdt het op alleen wilskracht zo lang vol en ook nog op dit tempo. Maar belangrijker nog, zou jij de ellenlange mails lezen van iemand die alleen maar op wilskracht pusht? Denk je niet dat dat energetisch een tikkie door zou spiegelen en mijn marketing fake zou maken? Daarbij ben zelfs ik superwoman niet, mijn lijf en hoofd zouden het al lang opgegeven hebben. Het is alleen vaak zo makkelijk om te zeggen  ‘oh die doet het alleen maar op wilskracht’ omdat dat jouw reptielenbrein is dat jou weer veilig wil houden ‘en dat is niet wat ik wil’. Mag je eens over nadenken. 

 

Sterker nog, zo houden wij ook al 23 jaar onze relatie spetterend. Vanuit een diep commitment waar we iedere keer bewust weer op terugkeren. En dan schuurt het wel eens op bepaalde momenten, het is niet 365 dagen in een jaar feest, dat zou ook weer saai zijn. Maak je het goed terwijl je dat nog niet helemaal voelt, vergeef je terwijl je ego je wat anders zegt, doe je af en toe iets voor de ander omdat die dat nu eenmaal fijn vindt. Is dat dan ook pushen en wilskracht? Zou ik dan nog altijd zo blij naar hem kijken als dat het geval was?

 

Ik zie het zowel in mijn relatie als in mijn business als bewust werken aan het in stand houden van iets wat me te waardevol is om te verliezen. En daarom blijft het bestaan. Sterker nog, ben ik dus wél al heel lang verliefd op mijn kerel en op mijn bedrijf. Vanuit een commitment dat niet iedereen meer durft te maken omdat het wel ‘vanzelf’ moet gaan. Niets gaat vanzelf, zelfs verliefdheid niet. En al helemaal niet als je wilt dat het eeuwig zal duren. 

 

Goh, dacht ik toch echt dat dit een korte zou zijn, weer niet gelukt 😊 Maar hopelijk ben ik er wel in geslaagd je te inspireren, zou je dat dan hieronder willen laten weten

 

Voor ik je een geweldige week wens, nog een paar belangrijke dingen:

 

Vanavond geef ik om 20.00 uur mijn Masterclass ‘De 5 stappen voor een bloeiende praktijk’. Voor iedereen die met zijn praktijk wil beginnen of al begonnen is maar eigenlijk geen idee heeft wat er nu eigenlijk wel en niet gedaan moet worden of er achter is gekomen dat het ‘nog niet vanzelf gaat’ Hij duurt 1.5 uur en ik laat je de logica zien van het krijgen van klanten; het is geen rocketscience, je moet het alleen ‘even weten’. Hier kun je je inschrijven: https://veroniqueprins.nl/gratis-webinar-5-stappen-w/ 

 

Dinsdag 21 september bestaat de IMU officieel 11 jaar en dat vieren Tony en Martijn met een waardevolle live online dag bol met alle ins en outs over online ondernemen. En omdat ze jarig zijn nodigen ze jou voor de feestelijke prijs van slechts € 11 uit om er bij te zijn. Kun je dinsdag niet, je kunt voor dezelfde feestprijs de opnames aanschaffen. Via deze link vind je alle info en kun je je inschrijven.  

 

Woensdag ben ik één van de sprekers op het 3 daagse Social Media Ondernemer congres. Ook dit wordt online georganiseerd en de line up is bomvol waardevolle sprekers. Wil je er één of meerdere dagen bij zijn? Dit is de link https://smoc21.socialmediaondernemer.nl/ en als je bij het afrekenen de code Veronique-SMOC21 invult, ontvang je 20% korting

 

Van 4 – 7 oktober organiseer ik mijn ‘focus challenge’. Ik hoor namelijk zo vaak ‘ik kan geen focus houden’ en in mijn ogen is dat heel eenvoudig op te lossen. Ik ga je in deze week, gratis, leren hoe je je focus op de juiste acties houdt, op de juiste klanten, op het juiste doel zodat je daarmee met veel minder gedoe omzet maakt. Wil je dat ook leren? Doe dan mee! Meer info en inschrijven via www.jezaakvoorelkaar.nl/focus 

Veronique Prins

Dé Kick Ass Businesscoach voor ambitieuze coaches en therapeuten die een serieuze praktijk willen opbouwen

6 gedachten over “Eeuwigdurende verliefdheid”

  1. Interesting…. er voor gaan en blijven gaan, ook als het even tegenzit of als je geen zin hebt.
    Leuke vergelijking met verliefdheid. Ook aan de liefde moet je blijven werken. Mijn therapeut zei ooit “Liefde is een WERKwoord” (er is ook een boek met dezelfde titel door A Vansteenwegen)
    Bedankt weer voor de inspiratie.

  2. Tasso Hetterschijt

    Dank je voor de eyeopener Veronique, ik had het nooit zo bekeken en ik kwam erachter dat het patroon niet eens herkende haha. Weer op weg met de inspiratie!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven