Podcast: Taken uitbesteden en het creëren van bedrijven met een waterhoofd

Veroniqueprins.nl_

Podcast 15: Over zelf doen of uitbesteden. Het creëren van een team. En het gevaar dat je bedrijf een kind met een waterhoofd wordt.

Als ik één ding anders zou doen als ik opnieuw zou moeten beginnen dan is het het eerder delegeren van bepaalde taken. Ik heb tot € 300.000,- omzet alles helemaal zelf gedaan. Ik kon het immers sneller en beter. Herkenbaar? Inmiddels weet ik dat je samen sneller gaat maar dat dat niet zo werkt als je maar lukraak dingen uitbesteed en simpelweg met ‘een VA’ gaat samenwerken. Het hebben van een team kan dan wel hip zijn maar het is niet per definitie handig of slim. Alles daarover in deze nieuwe podcast.

Veel luisterplezier en inspiratie gewenst!

Veronique Prins

Dé Kick Ass Businesscoach voor ambitieuze coaches en therapeuten die een serieuze praktijk willen opbouwen

6 gedachten over “Podcast: Taken uitbesteden en het creëren van bedrijven met een waterhoofd”

 1. Die energie van jouw podcast… Heerlijk! Ik luisterde je podcast terwijl ik de boodschappen uitpakte die net thuis werden bezorgd. Een taak die ik met alle liefde uitbesteedt. 🙂

  Het uitbesteden van deze taak doe ik niet om zelf in die tijd meer te kunnen verdienen, maar om een stukje gemak te kopen. Geen kinderen die ik mee moet nemen door de supermarkt, geen loodzware tassen die ik mee moet sjouwen op de fiets (met dus die twee kinderen ook op de fiets), geen rijangst die ik hoef te overwinnen om mijn vorige bezwaar de grond in te stampen.

  Gewoon een stukje gemak. Dat is ook wat waard!

 2. Een podcast naar mijn hart!
  Ik erger mij ook groen en geel als ondernemers lukraak naar een VA zoeken zonder dat ze weten waarvoor iemand nodig is. Of wat denk je van deze: als er maar een poppetje zit dan is het opgelost en hoef ik niet meer te communiceren. Dan gaat alles vanzelf.

  Ik hoef verder niet in herhaling te vallen over de rake dingen die je noemt. Ik kan me daar als Online Business Manager volledig in vinden met de ervaringen die ik bij ondernemers mee heb gemaakt. De enige toevoeging die ik heb is dat niet iedere ondernemer een goede manager is en als de inkomsten daar naar zijn dit een welkome aanvulling kan zijn voor een team.

  En privé gemak inkopen ben ik zeker ook voorstander van. Daar lekt al mijn energie weg. Helaas is de poetsvrouw net gestopt dus weer op zoek naar een nieuwe 😉

  Geniet van je bedrijf!

 3. Hallo Veronique,

  Ik heb met erg veel plezier naar je podcast over taken uitbesteden geluisterd. Niet zozeer omdat ik dat zelf wil gaan doen, maar als ondernemersassistent (voor grootste deel op financieel vlak) was ik heel erg benieuwd naar jouw ervaringen. Daar kan ik weer van leren, hoe ik mijn klanten goed advies kan geven en er voor zorgen dat wat ze uitbesteden ook goed in verhouding ligt met de financiële mogelijkheden. Jouw enthousiaste manier van vertellen maakt me elke keer ook zo blij. Ik krijg er elke keer zo’n energie van!

 4. Josanne De Graaf

  Hoi Veronique, don’t complain but train. Die kwam binnen. Ik denk zó vaak… ‘Dat snap je toch wel’ Wat voor mij logisch is, hoeft dat niet voor een ander te zijn. Dat zijn dus train momentjes.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven