Waarom ik een grote investering in een opleiding deed toen het eigenlijk echt niet kon!

Veroniqueprins.nl_

Heb jij een echte praktijk of alleen een bordje bij de deur?

Zo vaak spreek ik met coaches of therapeuten die zeggen een eigen praktijk te hebben. En als ik dan doorvraag blijkt die praktijk te bestaan uit een diploma, een ruimte met 2 stoelen, een koffiezetapparaat en een naambordje bij de voordeur. Ohja, en er is ook nog wel eens een website, al zou ik die niet te vaak vermelden als ik hen was. Ben je dan een ondernemer? Of eigenlijk een hobbyist die hoopt dat het nog eens gaat lopen in je praktijk en je daarmee je droom gaat realiseren? Die heel graag andere mensen zou willen helpen, nu alleen geconfronteerd wordt met een dagelijks lege agenda. Herken jij je daar in? En ben je daar klaar mee?

 

Dan is dit jouw moment! Er komt namelijk geen beter moment…

Ja, ook als je zeker weet dat dit niet het juiste moment is. Omdat je het zo druk hebt op je werk, omdat je website eerst online moet, omdat je nog geen visitekaartjes hebt, omdat… en dat zijn allemaal excuses. Onaardig van mij hé? En weet je, dat zeg ik alleen maar omdat dit exact mijn missie raakt. Ik zie teveel mooie mensen de meest prachtige dingen doen en van waarde zijn voor een ander, alleen komt er nooit iemand in hun praktijk. En uiteindelijk moeten ze hun droom opgeven. En dat kan niet waar zijn. Dat hoeft ook niet waar te zijn.

 

Als ik het kan, kun jij het ook. Je moet het alleen wel durven. En doen! Juist als het niet uitkomt!

Zal ik eens eerlijk zijn? Vorig jaar volgde ik een vierdaagse-training in Amerika bij mijn grote voorbeeld (zie de foto hierboven) en wilde ik met haar jaarprogramma starten. Wat een fikse investering was. Ik had er een hele mooie tweedehands auto van kunnen kopen zeg maar. En ik moest ook nog vier keer de oceaan over in dat jaar, inclusief vluchten, autohuur en hotel. Kassa! Wikken, wegen, zal ik wel zal ik niet? Ik belde naar huis en legde het voor aan mijn man. En die vertelde me uitgerekend op dat moment dat het nu echt kantje boord met zijn bedrijf was. En dus schoot ik in de stress en was mijn eerste reactie ‘dan ga ik het dus niet doen’. Dat geld zou mooi als een extra buffer voor barre tijden kunnen dienen.

Ik sliep er een nacht over en besloot toen om het juist wel te doen! Als ik echt iets wilde veranderen, als ik echt mijn missie wilde leven en daarmee kostwinnaar voor ons gezin wilde zijn, dan moest ik juist nu die investering doen. En stiekem een beetje bibberend zette ik mijn handtekening onder het contract, in het vertrouwen dat het goed kwam. En het kwam ook goed. Heel goed! Ik had mijn investering er in 3 maanden uit en mijn omzet is verviervoudigd. Ongeacht wat er met het bedrijf van mijn man gebeurt kunnen we in ons huis blijven wonen en kunnen onze kinderen studeren. En kon ik naast heel veel andere mooie dingen bijvoorbeeld de afgelopen week de skihuur voor mijn neven betalen die met ons mee op wintersport waren. Zodat zij ook konden skiën… Hoe gaaf is dat?

 

‘For things to get better, you have got to get better’

Ik had in mijn angst kunnen blijven en een miljoen legitieme redenen kunnen verzinnen waarom het juist nu geen goede tijd was om een dergelijk programma te doen. Mijn man zet alle zeilen bij om zijn bedrijf te redden en is dus veel weg. Als ik nu hetzelfde zou doen, hoe moest dat dan met mijn gezin, met het huishouden en meer van dat soort vragen. Allemaal terecht, alleen niet belangrijk. Als ik wil dat het beter gaat, moet ik zelf beter worden! En dat kon ik niet in mijn eentje! Daar had ik dit programma voor nodig.

 

Ook een coach heeft een coach nodig! Juist als het om ondernemen gaat.

Dit jaar heeft mij zoveel gebracht, mij zoveel geleerd; zowel privé als zakelijk. Daarvoor moest ik wel eerst een stap zetten en het besluit nemen dat ik verder wilde. Ik kon zelf het wiel opnieuw uitvinden, met gemiddeld succes en wat me ruim een jaar omzet zou kosten. Of ik deed deze investering, tegen de stroom in en heb daarmee mijn bedrijf én mijn omzet een voorsprong van ruim 2 jaar gegeven.

 

Wil jij het zelf blijven doen of gun jij jezelf ook een sprong van minstens 2 jaar richting de toekomst?

Speciaal voor coaches en therapeuten die van hun hobby een écht bedrijf willen maken heb ik een ondernemersopleiding ontwikkeld Een opleiding van 3 dagen die het beste van jou en mij combineert; jouw vakkennis en mijn ondernemersexpertise. Want met 22 jaar ervaring als ondernemer een een aantal succesvolle bedrijven op mijn naam, kan ik jou alles leren over succesvol ondernemerschap. Kennis die je nodig hebt naast je vakkennis om een bloeiende praktijk op te bouwen. Noodzakelijke kennis waar ze op je vakopleiding nagenoeg geen aandacht aan besteden.

Ben jij klaar voor groei? Gun jij jezelf en je bedrijf een groeisprong?

Aanstaande donderdag start de nieuwe ronde van deze ondernemersopleiding. In 3 dagen neem ik stap voor stap met jou door, volgens een bewezen concept, hoe je je praktijk succesvol op kunt bouwen. Ik deel al mijn gouden tips met je, ik leer je alles wat ik heb gedaan om mijn eigen droombedrijf op te bouwen. En we gaan er niet alleen over praten, we gaan het vooral ook samen doen. Aan het einde van deze 3 dagen staat jouw praktijk als een huis, zijn al je vragen beantwoord en ben je klaar om je droom te realiseren; een bloeiend bedrijf! En niet in een zaal met 200 mensen en na afloop een berg vragen. Nee, in een klein groepje met max 6 deelnemers zodat er voor iedereen voldoende persoonlijke aandacht is!

 

Reactie van één van de deelnemers:

“It’s never about Money, it’s always about Value” Gisteren heb ik in 1 dag mijn investering al terug verdiend in mijn 3 daagse training ‘Verdienen wat je waard bent’. Veronique werkt in hoog tempo en volgt een duidelijke structuur. Ze pakt goed terug op de essentie van de zaak en heeft een deelnemer aantal dat een optimale input en reactie bewerkstelligt. Ze heeft een aanstekelijk enthousiasme en weet precies de kern te raken. Veronique Prins prikt met haar no-nonsense aanpak adequaat door jouw excuses heen en weet je als geen ander aan het denken te zetten. Als je gaat voor ‘half’ of ‘een beetje’ raad ik je echt af om met haar te gaan samenwerken. Blijf dan vooral doen wat je altijd hebt gedaan, dan blijf je ook krijgen wat je altijd hebt gekregen. Mijn ondernemershart bonkt weer en ik zit weer in de Flow! Ik noem het geen training, ik noem het een ‘Aanrader’!

www.verdienenwatjewaardbent.nl

Wat heb jij nog nodig om je keuze te maken? Neem nu het besluit! Ik zie je graag tijdens de volgende opleiding in Moordrecht!

Veronique Prins

Dé Kick Ass Businesscoach voor ambitieuze coaches en therapeuten die een serieuze praktijk willen opbouwen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven