Even de zeelucht ruiken

Veroniqueprins.nl_

Even de zeelucht ruiken   

 

Ik kijk uit het raam en zie dat het een mooie dag gaat worden. De zon komt op, de zee is kalm en heeft een prachtige kleur. Ik doe de openslaande deuren open, stap naar buiten en snuif de zeelucht op. De poezen worden één voor één wakker en Harrie loopt om me heen. Ik fluit hem en zeg dat we naar de bakker   gaan om een stokbroodje te halen, kan ik hem gelijk even uitlaten. Als ik de straat oploop kom ik de buurman tegen, ik groet hem. “Bonjour, ca va?’ Hij lacht, knikt  en maakt een opmerking over het weer, dat meen ik er tenminste uit op te maken. Mijn Frans is nog niet echt lekker vloeiend maar hij heeft het over ‘les temps’, dat herken ik nog van mijn VWO Frans. Ik loop glimlachend het dorp in en verheug me op de dag die komen gaat.

Dit is mijn droom. Mijn grote droom, één van mijn grote ‘waarom’s’’ vanaf het begin van mijn business. Ik zie veel mensen zich stukdenken over het hun grote missie, daar heb ik me nooit zo druk over gemaakt. Waar mijn eigen business voor stond, wat ik zo intens gevoeld heb vanaf dag 1, is dat deze bedrijf me de kans zou geven om mijn aller aller allergrootste verlangen waar te maken; een huis aan de Franse kust waar we met onze dieren de winter door kunnen brengen aangezien ik het heel slecht doe op  vallende blaadjes, regen en donkere dagen. Geloofde ik er vanaf dag 1 volledig in? Zeker niet, ik draaide nog geen € 10.000 per jaar. Daar bleef amper iets van over en van wat er overbleef kon ik niet eens een eenpersoons wegwaai tentje kopen. Was ik er vast van overtuigd dat ik dat huis aan de zee in het zonnige Zuiden ooit zou bezitten? Neuh, maar ik wist wel dat ik het in ieder geval zou mogen dromen. Daar doe je niemand kwaad mee toch? En als het dan uiteindelijk een klein huisje op het platteland zou worden in een uitgestorven dorpje, dan zou dat pure winst zijn. Zou ik verder zijn dan dat opblaastentje waar ik mee begon omdat dit dan in ieder geval waterdicht zou zijn 😊

Op de dagen dat het tegenzat in mijn bedrijf, dat het niet vanzelf ging in mijn business. Als plannen mislukten, ‘ja’s’ in ene toch ‘nee’s’ werden, mijn webinar wegviel met 400 deelnemers, mijn internet er uit vloog tijdens de upsell na een challenge, op dat soort momenten opende ik mijn telefoon en keek naar mijn screensaver. Een foto van het huis van mijn dromen. Waar we de natte en koude winters door zouden brengen, de plek waar we in de zomer als gezin vakantie zouden vieren.  Een plek waar mijn vrienden en familie de sleutel van hadden en heen konden door alleen maar hun naam in de online agenda te zetten zodat iedereen weet dat het bezet is die week. De plek waar mijn kleinkinderen over 20 jaar met vrienden vakantie vieren. Ik droom ervan.

Ik ben al jaren geabonneerd op meerdere Franse ‘huizenzoeksites’ en één van de eerste dingen die ik ’s ochtends doe is de meldingen bekijken. Dan kijk ik foto’s, check ik de locatie en of de slaapkamers ramen tot op de grond hebben en of de tuin niet te groot is want ik heb geen groene vingers. Ik ga na hoe ik me zou voelen als ik daar zou ontbijten en als ik denk ‘zou kunnen’ gaat hij in een speciale map. De rest klik ik weg. Mijn droom is dan weer gevoed, ik voel het vuurtje weer in me branden en maakt het veel makkelijker voor me om aan de slag te gaan.

Voor grote dingen in mijn business doe ik het overigens exact zo. Voor mijn allereerste event heb ik 3 maanden lang me ’s ochtends gevisualiseerd hoe het zou zijn om van achter de zaal naar voren naar het podium te lopen, dat vond ik toen nog een mooie opkomst 😉, tussen 100 mensen door en zonder te struikelen. Iedere dag opnieuw voelde ik hoe dat zou zijn, wat dat met me zou doen en wat denk je? Er zaten er ook 100 en ik struikelde niet. Ook voor mijn komende event, dat in theater ’t Gooiland is op 2 en 3 november (ben je erbij, ja toch??) doe ik deze oefening al sinds 19 juni, de dag dat ik in dat theater ging kijken waar mijn event in november is, op het podium stond en voelde ‘ja, hier gaat het gebeuren’. Als ik nu mijn ogen dichtdoe dan zie ik alle mensen in de zaal, hoe ze het hebben met elkaar, hoe ze kijken, ik hoor ze lachen en praten en dat maakt me stikgelukkig. Snap je dan dat ‘doen wat nodig is’ helemaal niet ingewikkeld is? Zoals bijvoorbeeld het schrijven van dit stuk waarin ik je natuurlijk als afsluiter uitnodig om bij dit feest in november te zijn. Ik zou het super vinden als je onderdeel zou zijn van die 2 dagen die hoe dan ook magisch worden, dat voel ik aan alles. Ik denk niet ‘gadsie, weer een blog’ maar zie dit als onderdeel van het vullen van die prachtige zaal en het realiseren van mijn droom en ik weet dat daar heel veel dromen uit gaan komen voor mijn deelnemers. Snap je dan ook waar focus en consistentie vandaan komen? En dat dat dus niet ingewikkeld is. Zie het als het plannen van je huwelijk, mits het de partner van je dromen is natuurlijk 😊. Ik heb nog ooit iemand gezien die in een spijkerbroek en met maar de helft van de gewenste gasten aanwezig was omdat ze ergens halverwege het plannen van die dag ‘haar focus even kwijtraakte’. Toch? Je geniet zelfs bijna, bijna, van het invullen van de details voor zo’n dag.

Dit is exact de reden waarom die ‘why’ zo belangrijk is. En dat hoeft niets groots te zijn, dat gaat juist – en vooral in het begin – over kleine dingen. Een klant van mij is aan het sparen voor het Efteling hotel en daar ‘mag’ ze heen met haar dochter als ze 3 nieuwe klanten heeft gemaakt voor haar nieuwe prijs. De teller staat inmiddels op 2 en ze heeft bijna vleugels.

  • Zoek die why dus niet per se in het verbeteren van de wereld of het worden van de nieuwste moeder Teresa. Dat staat vaak veel te ver van ons af en is een prachtige gedachte maar niet altijd het ding dat ervoor zorgt dat je over je eigen belemmeringen en excuses heen klimt vanuit een brandend verlangen als het eens een dag tegen zit.
  • Je brandend verlangen gaat om véél meer dan om bezit. Eén van mijn klanten nam onlangs haar moeder mee uit eten naar een sterrenrestaurant, dat was voor beiden geweldig. Een nachtje Efteling hotel. Ik ben ooit met 2 nachtjes EuroDisney gestart, wat ik mijn kids had beloofd als ik een bepaalde omzet had gehaald. Het was absoluut noodweer die dagen (we hoefden nergens in de rij te staan, dat was het goede nieuws), maar het heeft mij goud gegeven omdat ik wist dat ik dus iets kon als ik het echt als brandend verlangen had. Alles wat daarna kwam in mijn bedrijf is bij die verzopen dagen in Parijs gestart.
  • Maak het visueel. Zo hebben wij inmiddels 2 keer een huis gehuurd aan de Franse kust om te voelen hoe dat nu is, om vast de ervaring te proeven. En het maakt dat ik nog eenvoudiger kan doen wat ervoor nodig is, mijn verlangen is verder opgelaaid. Dus ga vast koffiedrinken bij dat restaurant of hotel om te ervaren hoe het is en dan is er eten of slapen de volgende stap. Maak er een moodboard van of een screen saver, zorg dat je er regelmatig door ‘gevoed’ wordt. Want ik weet als geen ander dat als het buiten grijs is en in mijn business alles een paar dagen lijkt te mislukken (‘volgens mij kan ik beter stoppen’) dan kijk ik weer naar die foto’s en dan denk ik ‘geen optie Prins’. Eén van de dingen op mijn lijstje was een nieuwe motor voor mijn man en ik heb een paar maanden in actie kunnen komen daarvoor omdat ik dacht aan zijn gezicht als hij zijn helm af zou zetten na de proefrit. Dan is het in actie komen en blijven niet zo ingewikkeld hoor…………. 😊 Daar gaat mijn hart zingend mee aan de slag. Waarbij gelijk aangetekend; alleen een moodboard is niet genoeg hé? Wel ook DOEN!
  • Mijn ervaring is dat wat we écht willen niet goed durven dromen. We gunnen het onszelf niet, vinden het onszelf niet waard of zwakken het af omdat ‘minder ook genoeg is’. Zo heb ik al een hele tijd geleden dat zeezicht laten varen want ‘dat was toch niet te betalen’ en zou ik met ‘een huis met uitzicht’ ook niet al heel blij moeten zijn, dankbaar voor moeten zijn? (ik vertel er meer over in deze podcast)  Maar diep van binnen weet ik dat  het juist die zee is waar het me om te doen was. Het ding is dat je dan al allerlei aannames doet die voor beperkingen zorgen. Want nu ik besloten heb ‘damn, het wordt wel zeezicht’, lijkt de markt in prijs te dalen en komen we ook wel eens een huis tegen dat een waanzinnig uitzicht heeft maar opgeknapt moet worden. Dat is een mogelijkheid waar ik eerder niet aan dacht, een heel goed alternatief ook nog. Maar dan moet ik wel eerst  willen en kunnen uitspreken waar ik nu echt echt echt het meest blij van wordt. En dat is vaak een nog lastiger iets dan het waarmaken……………… 😊 En nu kijk ik jou heel diep in je ogen, je snapt hem wel hé? Waar heb jij dit ook nog niet helemaal onder de knie??

Goed, geen echt Kick Ass verhaal dit keer, I know. Maar wel een inkijkje in hoe ik mijn dromen in de loop der jaren heb waargemaakt. Want dat huis, dat kunnen we inmiddels kopen. Hypotheekvrij. We wachten nu alleen een paar maanden tot de daling van de huizenprijs verder is ingezet en deze winter gaan we nog eenmalig ‘proefwonen’ om te kijken hoe het in de winter is. En dan is het wachten op de plek waarvan ik weet ‘dit is het, deze gaat het worden’. Wanneer dat is dat kan ik niet afdwingen, ik weet alleen dát het gaat gebeuren. En ondertussen ga ik aan de slag met mijn volgende droom en ook die gaat lukken. Niet omdat ik bijzonder ben, niet omdat ik buitengewone dingen doe. Maar omdat ik handel vanuit mijn hart en een verlangen. Van kleine naar grotere doelen en me daar consistent op focus. Mezelf al in de situatie zie en voel en handel naar wat nodig is om daar te komen. Niet als ik daar zin in heb maar iedere dag een beetje. Gevoed door de plaatjes die ik bij de start van mijn dag al binnen krijg. Mijn innig verlangen is mijn brandstof. En dat is super fuel en veel goedkoper dan wat je aan de pomp betaalt 😊

Ben heel benieuwd wat dit bericht voor je gedaan heeft. Of ik je heb kunnen inspireren. Zou je dat dan hieronder met me willen delen? Ook als je er een vraag over hebt. Dat zou ik super vinden.

Sluit ik af met het delen van mijn droom om jouw droom waar te maken;  mijn event op 2 en 3 november aanstaande. 2 dagen lang kun je je onderdompelen in mijn energie, mijn kennis, mijn inzichten en je samenvoegen met meer dan 300 andere ondernemers met dezelfde doelen en dromen. Hoe sterk denk je dat dat gaat zijn? Ik beloof je dat niets in je business meer hetzelfde gaat zijn na deze 2 dagen. Ik weet het thema inmiddels, de inhoud krijgt vorm, ik heb zelfs mijn kleding al voor elkaar, het wachten is alleen nog op 2 november zodat ik kan beginnen. En op jou omdat ik jou nog een keer uitnodig om een kaartje te kopen.

Op 3 november om 17.30 uur ben ik eeuwig dankbaar dat ik op deze grijze dag dit blog heb geschreven om jou uit te nodigen. Op 3 november 17.30 uur ben jij dankbaar dat je de moed had om op de knop te drukken omdat je besloot erbij te zijn. Waarbij je misschien nog niet weet hoe je het gaat regelen. Maar dat komt vanzelf goed; upfront decision making. Gun jezelf dit. Gun je business dit. Gun je droom dit. Ik maak het altijd waar. Beloofd!

Photo by Ilse Driessen on Unsplash

Veronique Prins

Dé Kick Ass Businesscoach voor ambitieuze coaches en therapeuten die een serieuze praktijk willen opbouwen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven