‘Wat verdien jij eigenlijk?’

Veroniqueprins.nl_

 

Een werknemer weet op elk moment van het jaar wat hij/zij tot op heden verdiend heeft. Niemand gaat ‘voor niets’ naar zijn werk, het is het meest besproken en hardst bevochten onderdeel in de onderhandelingen. De treinen worden al weken niet meer schoon gemaakt om slechtst een paar procent extra. Zo belangrijk is het salaris voor mensen. Diezelfde werknemer vat het plan op om zelfstandig ondernemer te worden en dan gebeurt er iets geks. Het ‘salaris’ lijkt ineens het minst belangrijke onderdeel van de hele onderneming. Is dat niet raar? 9 van de 10 keer krijg ik van mijn klanten op de vraag ‘wat wil je dit jaar verdienen?’ het antwoord ‘ik hoef er niet rijk van te worden’ of ‘dat is niet zo belangrijk’. Toch is dat interessant. Fluctueert jouw hypotheek dan mee met jouw inkomen? Ben jij of je kennis niet zoveel waard dat het niet uitmaakt en je ‘voor iedere prijs’ weg mag? Of maak je geen kosten die je minimaal terug zou moeten verdienen om er in ieder geval voor te zorgen dat je met al je harde werken geen verlies draait? Want er niet rijk van hoeven worden is iets anders dan er geld op toe moeten leggen omdat je zo graag mensen helpt. Zelf geef ik dan altijd aan dat je dan beter vrijwilligerswerk kunt gaan doen; help je ook heel veel mensen mee en dat kost dan in ieder geval geen geld. . . Om eens over na te denken. . .

Betaal jij jezelf een (vast) salaris iedere maand? Is dat in ieder geval de minimale doelstelling of ‘zie jij het wel’. Hoe lang kun jij op deze manier je droom nog leven? Hoe lang vind je het op deze manier nog leuk? Waarom kun je een hogere omzet (en een hoger inkomen) niet gewoon als indicatie zien van het feit dat je dus heel veel mensen hebt geholpen? Geld is daarin gewoon het ruilmiddel.

Ben jij er aan toe om van je hobby een bedrijf te maken? Om gewoon je waarde te gaan verdienen en daarmee ook je eigen dromen waar te maken? Ik leer jou de ondernemer in jou wakker te krijgen én te houden. Zodat jij andere mensen kunt blijven helpen! Want dat is toch wat je het liefste wilt? Kijk dan eens op www.verdienenwatjewaardbent.nl

Veronique Prins

Dé Kick Ass Businesscoach voor ambitieuze coaches en therapeuten die een serieuze praktijk willen opbouwen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven