Wat is jouw excuus?

Veroniqueprins.nl_

 

Wees eens eerlijk, welk excuus heb jij?

Op dit moment loopt mijn gratis 10 daagse. Met meer dan 1000 coaches en therapeuten begin ik iedere dag de dag via een live online training of met een filmpje in de FB groep. Er worden enorme stappen gezet, ik zie ritsen kwartjes vallen. echt gaaf wat er gebeurt. En toch zie ik mensen zich nog inhouden, verschuilen achter ‘ja maar’s’ en excuses die ze voor zichzelf toestaan. En dat is eeuwig zonde.

Ik weet dat als mensen naar mij kijken en waar ik nu sta dat ze dan heel vaak denken “ja maar jij”. En wat je daarmee doet is jezelf de macht uit handen geven, je ontneemt jezelf je eigen kracht. Door in te vullen waarom het mij wel zou lukken en jou niet. En de excuses en aannames zijn legio en zo ongelooflijk doodzonde

Ja maar mijn klant heeft geen geldJa maar jij kunt je dit permitterenJa maar jij hebt geldJa maar jij…………….. en de lijst is eindeloos

Nog geen 3 jaar geleden was ik nergens. Met 51 mensen op mijn namenlijst en 5 vind ik leuks op mijn FB pagina. En dat was nog onder dwang ook 🙂 Ik had geen omzet en was alleen maar goed in wat ik deed. Maar hoe het spel gespeeld moest worden? Ik was al meer dan 20 jaar ondernemer maar ik had dus geen idee. En ik heb het ook allemaal moeten leren. Ik heb het stap voor stap gedaan, met veel fouten en vallen 🙂 Hele grote meid van geworden overigens 🙂 Ook ik heb nog vaak mijn twijfels, mijn missie is echter groter dan mijn angst. En daarom doe ik wat ik doe.

Jij en ik verschillen dus helemaal niet zoveel. Ik ben je alleen een paar stappen voor maar mijn weg was niet minder stijl en mijn uitdagingen niet minder groot. Op alle excuses die jij kunt verzinnen kan ik je een weerwoord geven dat je het verkeerd ziet De kern is; waarom wil je ze zien? Waarom heb je die excuses nodig? Wat maakt dat jij jezelf toestemming geeft om het niet te doen, om het niet te hoeven doen, dat je tolereert dat je je achter iets verschuilt. Want dat is waar het op neer komt!

Ik heb een paar collega’s die het meer dan geweldig doen. Enorme powervrouwen die een retesuccesvol bedrijf hebben opgebouwd als businesscoach. Wat denk je dat er met mij zou gebeuren als ik me daar iedere dag aan zou spiegelen? Zou ik dan groter of kleiner worden? Dat laatste natuurlijk! Dan zou ik mezelf toestaan mee te gaan in mijn excuus waarom het hen wel zou lukken en mij niet. Maakt dan dat ik nooit twijfel? Tuurlijk wel! Meerdere malen op een dag zelfs. Maar ik word er niet bang van, het houdt me hoogstens scherp. Ik laat me door ze inspireren (het kan dus wel!) en vind dan mijn eigen pad, mijn eigen manier, mijn eigen fans. En dat is zoals het gaat.

Dit schilderijtje heb ik laten maken en dat staat op mijn buro. Het is wat mijn eigen coach mij ooit heel indringend vertelde “why NOT you?” En daarmee opende ze mij mijn ogen. In plaats van me te richten op waarom het me niet zou lukken kijk ik naar waarom het me wel zou lukken. Waarom zou ik niet succesvol kunnen zijn? En dat is een compleet andere insteek.

Ik wil je uitnodigen om voor jezelf eens 5 minuten te nemen om deze opdracht eens te maken. Waarom zou het je niet lukken, door welke excuses/monsters/obstakels/ ‘ja maar zij….’ laat jij je weerhouden om je droom ten volle te leven. En weet je zeker dat ze waar zijn? Weet je zeker dat je je droom niet laat schieten op aannames die geen hout snijden? Durf je dat risico te lopen? Zet ze op een rijtje. Streep ze af, pak ze aan; maar neem de verantwoordelijkheid. Zoals ik het deed. En als er al een verschil is tussen jou en mij zit het hem daar in, ik zag waar het fout ging en wilde me niet langer verschuilen. Ik deed wat nodig was om het anders te gaan doen, ik nam die verantwoordelijkheid.

WAAROM NIET JIJ? Zeg eens eerlijk?

Wil je het hieronder met me delen?

Veronique Prins

Dé Kick Ass Businesscoach voor ambitieuze coaches en therapeuten die een serieuze praktijk willen opbouwen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven