Vond jij het ook lastig om weer op te starten na je vakantie?

Veroniqueprins.nl_

 

Ik hoor het veel om me heen de laatste dagen; vond het lastig om weer te beginnen, kan geen focus houden, kom er nog niet helemaal in. En ik moet eerlijk zeggen, daar heb ik dus echt geen last van. Vandaag is mijn eerste werkdag na 3 fantastische weken Nicaragua en Costa Rica en ik moet je eerlijk zeggen, ik had er wel weer zin in! Ik hoop dat deze tips jou helpen om na deze of een volgende vakantie ook wat makkelijker op te starten.1. Zorg dat je een doel hebt. Eén van de dromen die ik met mijn bedrijf kan realiseren is reizen. Dat vind ik het allerfijnste om te doen. En na 3 heerlijke weken hebben we de terugweg een nieuw doel vastgesteld, een nieuwe bestemming voor volgend jaar. En dat maakte dus dat ik, nog voordat ik vanmorgen mijn kantoor binnen stapte, al wist waar ik het voor deed. Een nieuwe stip op de muur. Dus met dat doel voor ogen ben ik vanmorgen aan de slag gegaan, dan is opstarten helemaal niet lastig; ik heb vandaag gewerkt aan het realiseren van een nieuwe droom 🙂 Dus wat is jouw droom, jouw stip op de muur en laat je daardoor inspireren om weer lekker aan de slag te gaan.

2. Ik ben een goede werknemer van mijn eigen bedrijf. Ik heb vrijheid en kan daar ook mee omgaan. Als ik voor een baas had gewerkt had ik vanmorgen ook niet kunnen zeggen ‘ik denk dat ik pas om 10.30 uur kom’. Of ‘het is pas mijn eerste dag, kan ik niet wat eerder weg?’ Als ik op vakantie ben ben ik ook echt op vakantie. En als ik aan het werk ben ben ik aan het werk. Enneh, zoals mijn moeder altijd zegt ‘als je doet wat je leuk vindt ben je nooit aan het werk’ 😉

3. Ik heb voordat ik op vakantie ging mijn marketing- en actiekalender voor dit najaar volledig voorbereid. Salespages geschreven, video’s opgenomen, FB advertenties gemaakt etc. Ik weet welk plan er ligt voor de komende 4 maanden en gedurende mijn vakantie is dat plan in gang gezet. Zo liep er een FB advertentiecampagne etc. Dat maakt dat ik vandaag niet op hoef te starten, mijn bedrijf is namelijk niet stil komen te staan. De trein rolt nog en daar hoef ik alleen maar op te springen en uit te voeren wat er op de agenda staat. Dat is zoveel makkelijker dan op de dag na je vakantie plannen moeten maken, dingen uit moeten denken, terwijl je ook nog je mailbox bij moet legen en gaan werken aan je omzet die je een paar weken gemist hebt. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is de boel vóórdat je op vakantie gaat in orde maken. Dus plan dat voor volgend jaar in je agenda of voor dit jaar als je nog heerlijk gaat!

Heel veel succes

Veronique Prins

Dé Kick Ass Businesscoach voor ambitieuze coaches en therapeuten die een serieuze praktijk willen opbouwen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven