Succes zit hem niet in een paar grote zaken maar in heel veel kleine

Veroniqueprins.nl_

We zijn weer terug van 3 magische weken vakantie. En ik weet niet hoe dat bij jou zit, maar ik doe niet aan goede voornemens op 1 januari maar ieder jaar tijdens de vakantie neem ik wel het besluit om een paar dingen na de vakantie anders te doen. Zo hebben we besloten om meer en vooral consistenter te gaan bewegen. Iedere dag iets eerder opstaan om samen met de hond een rondje polder te doen. En wees gerust, dit is echt een blog over het opbouwen van je praktijk ????   

 

Succes begint met beginnen

Vrijdagavond laat landden we op Düsseldorf, zaterdagmorgen stond de wekker een uurtje eerder. Daar begint het namelijk; gelijk. We hadden natuurlijk kunnen zeggen ‘we starten maandag wel’ maar daar zit nu juist de crux. Beginnen doe je zo snel mogelijk. Stel niet uit, doe het gelijk. Ik moet je eerlijk zeggen dat ik niet met een glimlach de wekker uitzette die ochtend, vooral niet omdat het ook nog regende. Maar hup, bed uit en daar gingen we.

Dit geldt ook voor je bedrijf. Als ik op een training ben geweest reserveer ik altijd vooraf al tijd om mijn acties door te kunnen voeren. Niet ‘later’ of zelfs ‘ooit’ want dat is hetzelfde als nooit. Hoeveel briljante ideeën staan er niet bij jou op een actielijstje die nooit uitgevoerd zijn en die je inmiddels zelfs al vergeten bent. Dat is eeuwig zonde. Als je iets wilt doe het dan NU. Maak vandaag eens een inventarisatie van zaken die je steeds maar voor je uit blijft schuiven en ga ze gelijk inplannen.

 

Succes zit hem in doorgaan

En eerlijk is eerlijk, als we er eenmaal uit waren vonden we het echt lekker. Toen werd het dinsdag en na een kort nachtje ging weer om 6.00 uur de wekker. En ik dacht ‘vandaag even niet’. Tot ik na de tweede zoom beter wakker werd en dacht ‘hoezo, vandaag even niet?’. Je doet iets of je doet het niet. Je doet dingen niet een beetje als je echt succesvol wilt worden/zijn. En je doet het ook niet wanneer het je uitkomt, het gaat om de discipline. Dus hup, ook die dag op tijd ons mandje uit en gaan, al ging het (heel eerlijk gezegd) niet helemaal van harte.

Ook hier ligt een dikke parallel met je business. Acties geven niet gelijk succes. Je workshops stromen niet gelijk vol. Het kost soms veel bloed zweet en tranen om iets op te zetten en door te pakken, afhaken is vaak vele malen makkelijker. En daar kiezen velen dan ook voor. En tuurlijk, op zo’n dinsdagmorgen begrijp ik dat als geen ander. Maar als je de dingen gewoon blijft doen dan wordt zoiets lastigs uiteindelijk een routine en dat zorgt voor het succes. Het is dus allemaal niet zo ingewikkeld. Je moet het gewoon doen en blijven doen. Ook als het even tegen zit, niet vanzelf gaat of het niet lijkt te werken. Net zoals wij wel gaan lopen in de regen.

 

Zorg dat je te vertrouwen bent

Ik neem een besluit op vakantie ‘ik ga meer bewegen’ en dat pak ik op na terugkomst en zet ik dan ook door. Als ik niet op mezelf en mijn eigen afspraken kan vertrouwen, wie kan dat dan wel? Voor mij is dit een heel belangrijk punt. Ik hoor veel mensen bijna wekelijks besluiten nemen of voornemens roepen en de uitvoering en met name volharding laat dan nog wel eens wat te wensen over. Dat doet iets met je geloofwaardigheid. Naar buiten toe maar vooral ook naar jezelf toe. Als het gaat om business bouwen ben je zelf verantwoordelijk voor falen en succes, daarin kun je op bijna niemand vertrouwen, juist alleen op jezelf. En dat begint met dit soort dingen. Als ik A zeg dan zeg ik ook B. Klaar. Ik doe het of ik doe het niet. Ik hou mijn mond of ik voer het uit. En dat maakt dat ik weet dat ik altijd op mezelf kan vertrouwen en dat geeft zoveel kracht. Vervolgens straal je juist dat ook naar buiten toe uit. Want waar mijn mentor Jim Rohn de definitie voor succes geeft (zie hierboven) heeft hij er ook eentje voor falen: ‘a few errors in judgement repeated every day’. Simpel he?

Zo schreef mijn lieve  collega en vriendin Ria Kaashoek van de week een blog over haar stappenteller. Ze nam zich voor om dagelijks 10.000 stappen te doen. En 10.000 is 10.000. Dat is niet 9.800 en ook niet 9.132. Als jij nu bij 9.800 denkt ‘dit vind ik ook wel goed’ dan is dat een exact voorbeeld van die kleine beoordelingsfouten. Een mail niet snel genoeg beantwoorden, deze week er geen blog uit doen, niet wekelijks iets op je FB pagina delen. Allemaal op zich kleine dingetjes die met elkaar samen uiteindelijk de rem op jouw succes worden.

 

Het gaat niet om de grote dingen maar om het consistent herhalen van de kleine

Wij hebben ons voorgenomen om iedere dag een uur te lopen. Geen marathon, geen triatlon, geen 10 kilometer run in 40 minuten. Uitdagend maar niet onmogelijk. Waar het vaak fout loopt in onze praktijk is dat we het gelijk te groot en teveel willen.

En hier zit de allerbelangrijkste les. Toen ik kennis maakte met mijn coach Suzanne was dat op een event waar ze ruimt 700 gasten had zitten. 700! Dus ik zag dat als de norm, dat was wel het minimale dat je dus binnen moest kunnen halen, dan was je pas succesvol. En dus begon ik ook met trainingen geven alleen die aantallen, dat was nog wel een dingetje. De eerste training had ik er 6. De tweede 7, de derde keer maar 3 deelnemers. En ik was in zak en as, hoe ging ik ooit aan die 700 komen? Ik stelde de vraag aan Suzanne en die zei me:

 

‘you get from 4 to 700 one participant at a time’

En die woorden heb ik in mijn ogen geknoopt. Want doordat ik zo naar haar opkeek en 700 als de norm hanteerde, ging ik nooit mijn eigen waarde zien. 6 deelnemers, een lachertje. Toen las ik dat Marie Forleo op haar eerste workshop 4 deelnemers had, waaronder haar vader en moeder. En Suzanne mij vertelde dat zij er de eerste keer ook 4 had; ook haar vader en moeder maar ook haar zus er nog bij…………

Wow, was dat een eyeopener! Nu wij besloten hebben om wat meer regelmatig en meer intensief te bewegen gaan we niet gelijk voor het schema van Daphne Schippers, eerst maar consistent dit rondje dan komt de rest vanzelf.

En zo wil ik je ook uitnodigen om naar je eigen bedrijf te kijken. Ik heb een paar mensen tegen wie ik op kijk en als ik zie wat een volle zalen zij trekken, dan zou ik spontaan in een depressie zakken terwijl ik het dus best aardig doe. Mogelijk kijk jij ook zo naar mij en denk je dat een event minimaal 100 deelnemers moet hebben en een workshop 25. Maar zo werkt het dus niet, het gaat om de kleine(re) aantallen die door consistente acties uiteindelijk tot grote groepen zullen leiden. En dat geldt dus voor alles; aantallen FB likes, abonnees op je nieuwsbrief, omzet. Wees trots op iedere stap die je nu zet, vergelijk je vooral niet met anderen. Oprah is ook niet gestart als kijkcijferkanon. Maar ze heeft zichzelf steeds verbeterd, is doorgegaan bij tegenslagen en is het consistent blijven doen. The rest is history…………

Het zit hem dus niet in de grote acties die je neemt. Het gaat juist om de kleine dingen die je doet en dat je die consequent blijft doen. Zoals ik laatst ook zei in een Facebooklive; het gaat er om wat je doet als niemand kijkt. Daarin zit het verschil tussen winnen en verliezen.

Nog wat extra inspiratie nodig? Kijk dan naar dit filmpje. Hij geeft aan dat iets simpels als iedere dag je bed opmaken al het begin kan zijn van een routine en zo eenvoudig kan het dus zijn!

Ben benieuwd of dit blog je een ‘aha-moment’ heeft gegeven. Zie je dat je je mindset bij zou mogen stellen, dat je af en toe wat meer door zou kunnen zetten, dat je veel ideeën hebt die je uiteindelijk niet uitvoert, ook al had je jezelf dat wel voorgenomen? Zou je dat dan hieronder met me willen delen?

Veronique Prins

Dé Kick Ass Businesscoach voor ambitieuze coaches en therapeuten die een serieuze praktijk willen opbouwen

3 gedachten over “Succes zit hem niet in een paar grote zaken maar in heel veel kleine”

  1. Mooi Veronique! En wat een timing….! Vandaag schreef ik in mijn journal “vandaag is de dag van verzamelen, van structuur aanbrengen, van nieuwe plannen, van energie!” En zo herkenbaar wat je zegt mbt “vasthouden”. Ook ik ben gestart met iedere ochtend eerst een uur met mijn hond lopen en iedere ochtend weer moet ik ff over mijn eigen drempel heen stappen, maar ik ga! En wat een energie levert dat op, daar heb ik de hele dag profijt van! Net als iedere dag schrijven als ik terugkom met mijn hond…op de bank met een kopje koffie, schrijven…wat wil ik die dag bereiken, hoe wil ik dat mijn leven en bedrijf eruit ziet….en ja…I am only human dus ook ik heb afgelopen week een keer gedacht..nu ff niet! Maar het werkt niet! Ik merk het meteen aan mijn energie, aan mijn dag, aan mijn resultaten! “Practice the fundamentalls” zegt Tony Robbins en echt het werkt….iedere dag opnieuw volhouden, doen en trouw blijven aan je eigen beloftes aan jezelf! Dank….heerlijk om ff jouw blog te lezen!

  2. Prachtig! En elke keer weer een stap! Voor mij was de eye opener kijken naar wat je al behaald heb. En eigenlijk heb ik al hele mooie stappen gezet waar ik trots op mag zijn! En weer doorgaan met stappen zetten naar mijn doel. ????

  3. Super mooi geschreven ! Ik word elke ochtend wakker om de zonopkomst te zien. Dat geeft mij heel veel energie en het maakt mij blij. Ook al heb ik geen zin en wil ik nog een keer draaien in mijn warme bed dan nog motiveer in mezelf om op te staan.Ik vergelijk mijn leven precies als de zonopkomst. Weer of geen weer ,,de zon schijnt elke dag op dezelfde tijd zonder te vervelen. Elke dag op de zelfde plaats staan en niet klagen en elke dag staat ze daar in haar eentje zonder moe te worden. Ze staat elke ochtend op om de wereld met licht te voorzien zonder oordeel en zonder iets van ons te verwachten. Zo wil ik ook zijn. De zon is voor mij mijn rolmodel. Hartelijk dank voor deze eyeopener.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven