Schrijf jij ook een bestseller?

Veroniqueprins.nl_

‘Veel mensen willen graag een boek. Wat minder mensen zich realiseren is dat je NU je boek aan het schrijven bent. En de vraag is of je wel wilt dat dát boek gepubliceerd wordt.’

 

BAM! Het is 7.10 uur, ik loop met Harrie door het park en ik luister naar een podcast. Herken je dat? Dat er iets gezegd wordt waar je bijna kippenvel van krijgt? Waarvan je denkt ‘oh, dit is o zo waar’? Waarvan je een tinteling in je buik voelt? Ik had dat dus vanmorgen. Ik pak mijn telefoon en spoel het fragment nog een keer terug. En deze keer hoor ik hem nog helderder. Amen……………….

 

Ineens is het me duidelijk waarom ik gisteren op de een of andere manier mijn woorden niet op papier kreeg, iets wat me zelden gebeurt. Dit was wat ik moest schrijven. Dit wist ik gisteren alleen nog niet. Of liever gezegd: Ik wist het wel, maar ik realiseerde de impact er niet van. 

 

En dat is precies wat ik je vandaag wil meegeven. En mogelijk is deze weer een tikkie vaag want mijn vingers schieten over mijn toetsenbord en mijn hoofd krijgt het bijna niet bijgedacht. We schrijven op dit moment allemaal een boek; jij, ik, wij allemaal. Zoveel mensen roepen dat dat ‘hoog op hun bucketlist staat’, maar je bent er al lang mee bezig. 

 

De vraag is of het een bestseller wordt. Of misschien denk je na het nawoord: ‘Volgens mij moet ik dit niet laten printen, het is een weinig inspirerend verhaal.’ Of maakt het je niet trots wat er staat en delete je alle hoofdstukken daarom maar van je PC, omdat je het uitgeven het niet waard vindt. Het leven wat je NU leeft is het verhaal dat in dat boek wordt opgetekend. Alles wat je bent, alles wie je bent, alles wat je doet staat in dat boek, bladzijde na bladzijde. Toen ik me dat realiseerde schoot ik bijna vol. 

 

Want stel dat iemand je op dit moment, als een soort van real-life soap in jouw leven en business zou volgen, wat zou er dan opgetekend worden? Wat voor boek wordt het? Ik stel je een aantal vragen om daar eens over na te denken: 

 • Is het een boek dat vooral gaat over angst? Over dingen die je zo graag zou willen, maar niet durft en doet omdat je bang bent. Gaat hoofdstuk na hoofdstuk over wat je allemaal wel niet eng vindt en is er nergens een alinea gewijd aan hoe je dat dan op gaat lossen? Is dat gewoon hét verhaal? En wat staat er dan in het nawoord? Het had zo mooi kunnen zijn? Of ‘jammer maar helaas’? 
 • Zul je met je huidige verhaal mensen weten te inspireren? Zul je er een ‘legacy’ mee na laten? Iets wat jouw kinderen en de generaties na hen zal doen beseffen dat je droom het waard is om in ieder geval te proberen? Zullen ze lezen over je successen en welke keuzes je daarvoor hebt moeten maken? Zullen ze met je meeleven in je faalmomenten en leren van wat jij daar weer van hebt geleerd? Of wordt het vooral een veilig en middelmatig boek? Beetje veilig en, sorry, saai verhaal? Zonder dalen maar ook zonder pieken. Heb je 1 hoofdstuk gelezen weet je het einde al te voorspellen. Zo eentje? 
 • Gaat het boek over een reis, of vertelt het meer een ‘kringverhaal’, waarbij het begin- en eindpunt niet zo heel ver uit elkaar liggen? Er gebeurt niet zoveel, er wordt niet veel afstand afgelegd en als dat wel gebeurt dan is dat volgens een strak uitgestippelde route. Of is het een avonturenroman? Waarvan je bij hoofdstuk 1 niet wist waar hoofdstuk 10 zou eindigen en damn, was dat even een geluk. Want dan was je misschien wel nooit gegaan en dan had je al die waanzinnige dingen niet meegemaakt onderweg. Een ‘helluva ride’ maar man, wat was het genieten. Welke van de twee wordt die van jou? 
 • Een boek zonder spelfouten (dan is het per definitie al niet mijn eigen boek 😊 ) met keurige illustraties waar jaren aan geschreven en herschreven wordt om het vooral perfect te maken. Het verhaal is mogelijk minder spannend maar man man, wat is dat boek perfect. Zo’n boek waarbij alle hoofdstukken exact hetzelfde aantal letters hebben. Of is het een passionele novel die vanuit je hart naar buiten wordt gestampt? Buiten de lijntjes kleurt, soms minder logisch in elkaar zit maar man, wat een pageturner. Onmogelijk om weg te leggen. 

 

Ik heb een boek geschreven, dat ook nog best heel goed schijnt te zijn. Was iets wat ik al heel lang wilde. En vandaag realiseerde ik me dat ik al een boek had, toen ik om 7.10 uur in de regen liep, mijn dag eigenlijk niet geweldig startte en die ene zin voor mij alles veranderde. Er is nog een ander boek. Een veel belangrijker boek, mijn echte eigen verhaal. En ja, als ik ooit de tijd zou hebben om het te schrijven of iemand mij aan zou bieden het voor me te doen dan zou ik het uitgeven. 

 

Ik heb een goed verhaal. Ook een verhaal over angsten. Maar ik overwin ze wel. Het is een verhaal met veel fouten en verkeerde besluiten, maar wat heb ik ervan geleerd! Een verhaal over keuzes die een ander mogelijk niet zou maken, maar waarmee ik anderen wel kan inspireren vooral de keuzes te maken die goed voelen, ook al snapt een ander ze niet. Een naslagwerk voor mijn kinderen en (hopelijk) kleinkinderen waarvan ze zeggen: ‘Als (o)ma het kan, kan ik het ook, zij heeft mij vóórgeleefd’. 

 

Man, ik zit te shaken op mijn stoel. Ik wil zo graag dat deze woorden van vandaag bij je binnenkomen. Dat je ze niet zult lezen als de zoveelste brei woorden of de zoveelste mail of nieuwsbrief. Maar dat je de wakeup call krijgt die ik vanmorgen had: Je hebt al lang een boek. 

 

Mijn vragen aan jou zijn: Wat is het voor een boek? Ga je het uitgeven? Wordt het een bestseller of een sad story vanwege wat had kunnen zijn, maar wat steeds werd uitgesteld omdat: 

 • Het de tijd niet was;
 • Er geen geld was;
 • Je niet durfde;
 • Je bang was voor de mening van anderen;
 • Je je kop niet boven het maaiveld uit durft te steken en zo nog een stuk of 192 andere sh*tsmoezen, waarom jouw verhaal met jou dood zal gaan en nooit gepubliceerd zal worden. 

 

Wordt jouw boek het verhaal van alles wat er helaas niet was of pak je nu je eigen pen en schrijf je een bestseller? Vanaf vandaag. Omdat er geen beter moment is dan vandaag. Punt. Het is JOUW keuze. 

 

Goh, moet ik nu eigenlijk nog vragen of je hieronder je reactie achter wil laten maar bijna voelt dat niet goed. En wil ik nog van de daken schreeuwen dat ik op 18 en 19 juni mijn 2 daagse Salestraining Verliefd op Verkopen geef. Voelt beetje gek maar ik doe het toch even. Omdat dat wel een mega waardevolle training is waarmee je dat boek van jou ook een andere wending geeft. 

 

Laat mij jou leren hoe ik dit jaar alleen al ruim € 700.000 omzet haalde (en daarmee heel veel levens veranderde, dat is ook al een boek op zich!). Dat is geen toeval, dat is omdat wat ik doe werkt. En dat wil ik je leren. Zie ik je dan? 

Veronique Prins

Dé Kick Ass Businesscoach voor ambitieuze coaches en therapeuten die een serieuze praktijk willen opbouwen

10 gedachten over “Schrijf jij ook een bestseller?”

 1. Esther van der Meer

  Wow! Dit komt wel even binnen, Veronique..
  Ik beweeg me op dit moment in jouw heerlijke programma (Een bloeiende praktijk in 90 dagen) en schrijf nu voor mijn Over Mij-pagina al een deel van mijn eigen boek. Eerst nog wat TE voorzichtig en na jouw respectvolle kick (lees: verdiende schop onder m’n hol) schreef ik met een brok in m’n keel, gierende zenuwen en zweet onder m’n oksels een belangrijk deel van mijn eigen “pageturner”.
  Dus. Ja. Ik schrijf al een boek. Een bestseller, geen twijfel over mogelijk. Hoe mooi is dat!
  Dank voor je mooie blog (nieuwsbrief) van vandaag. Heb een fijne dag.

 2. Hi Veronique, ik heb inderdaad al langer op mijn bucketlist staan om een boek te schrijven. Paar maanden terug daar ook een gesprek over gehad met een schrijverscoach. Zij zei tegen mij, het boek is er al, je hoeft het alleen nog maar te schrijven. Dat was voor mij zo’n eye-opener en maakte het zoveel lichter. Inmiddels heb ik een e-book geschreven. Waarvan iemand weer zei, je hoeft het alleen nog maar verder uit te breiden en dan heb je een boek. Dus dat boek gaat er komen. En het wordt geen perfect boek, want perfectionisme is het onderwerp ha, ha. En of het een bestseller wordt, geen idee. Ik wil er vooral andere ondernemers mee inspireren om hun dromen na te jagen. Fijn weekend Veronique

  1. Echt lekker neergepend en heel herkenbaar dat gevoel. Het gevoel dat je met iets bezig bent dat echt bij je past. Dat helemaal op je lijf geschreven is. Ik zit momenteel in je programma (een BPin90dagen) ver uit mijn comfort zone, maar ik doe het toch, de humor die jij in programma verwerkt maakt me iedere keer weer vrolijk. Je pijn punten zijn spot on. En ja, ik ben aan dit boek begonnen ik wil er een bestseller van maken! Dank je wel voor je inspirerende woorden. Goed weekend!!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven