‘Oprah!!’

Veroniqueprins.nl_

Voor ik mijn epistel van deze week met je deel eerst even de reden van deze ‘afwijking’ in mijn reguliere schema. Ik ben niet van de Black Friday, dus ik wil vrijdag niet in je mailbox komen. Ik heb wel een belachelijk gaaf aanbod voor je onderaan deze mail of hier  www.jezaakvoorelkaar.nl/doelen waar geen Black Friday korting op zit want dan zou het gratis zijn. Tot zover 😊 

 

Ze keek me aan en haar ogen glommen gewoon ‘Oprah!!’. Ze riep het bijna direct toen ik haar vroeg wie haar grote inspiratiebron was. Voor mij was dat trouwens geen verrassing, ik krijg dit antwoord heel vaak op die vraag en ook volledig terecht. Het is trouwens ook vaak het antwoord op de vraag ‘wie zou je willen zijn?’. Een groot deel van mijn (potentiële) klanten komt met haar naam binnen 5 seconden. Over een influencer zijn gesproken. Jim Rohn heeft mij geleerd dat je leven van waarde is geweest als één iemand ooit zegt ‘dankzij jou………’ Nou, dan kunnen we wel stellen dat Oprah redelijk ‘gelukt’ is. Voor zover ze dat stempel van mij ooit nodig had 😊Goed, het merendeel wil dus Oprah zijn. Of de mannelijke variant daarvan voor mijn mannelijke lezers, maar mogelijk gaat dat in deze tijd wel helemaal niet meer op en willen we allemaal Oprah zijn. Goed, gaan we niet op in want je snapt hem vast wel. 

 

Ik heb daarom eens wat onderzoek gedaan over Oprah en ik kom met wat feiten. Ja, ik heb echt mijn huiswerk gemaakt voor deze blog! Daardoor duurde het schrijven dit keer 45 minuten ipv 30, voor de oplettende onder jullie 😊 

 

Oprah als kind
Ze is het kind van een tienermoeder, daarom werd ze eerst groot gebracht door haar oma. Vanaf haar zesde woonde ze weer bij haar moeder waar ze door verschillende neven en een oom werd misbruikt. Op haar 14de raakte ze zwanger, het kindje stierf door een vroeggeboorte.

 

Weet je zeker dat je Oprah wilt zijn? Waarom ik deze feiten aandraag is omdat je je moet realiseren dat niemands leven ooit alleen maar rozengeur en maneschijn is. Sterker nog, het is juist door dit soort ontberingen dat de échte winnaars worden geboren. Wat ook belangrijk is in dit stuk; neem je volledig verantwoordelijkheid voor je acties, zoals zij? Als je net als zij wil zijn? Wees eens heel eerlijk? 

 

Als je wel eens  ‘my 600 LBS life’ hebt gekeken weet je dat die mensen vaak hetzelfde trieste verhaal als achtergrond hebben . Het programma hoef je overigens niet op te zoeken, niet voor thuis te blijven. Het zijn mensen die meer dan 300 kilo wegen en hoe dat dan zo gekomen is. Wat wel bijzonder is, is dat dit dus óók het verhaal van Oprah is. Zij had dus ook gefilmd kunnen worden voor een dergelijk programma, in plaats daarvan is ze zelf TV producente. Snap je me met dit voorbeeld? Ben je slachtoffer of de regisseur? Jouw keuze. We kennen Oprah’s keuze. 

 

Feiten over haar weg naar TV land:

  • Toen ze eindelijk haar eerste presentatorjob had, was dat naast een oudere, blanke man. De show, die met nogal wat bombarie werd gelanceerd, werd een mislukking. En wie denk je dat de schuld kreeg hiervan? Ze zou totaal ongeschikt zijn voor TV. Ze was uiteindelijk de eerste Afro-American vrouw met een eigen TV show, je kunt je voorstellen dat er niet ‘vanzelf’ deuren voor haar opengingen destijds. 

 

Wil je als Oprah zijn of worden? Doe dan als Oprah. Ze ging tijdens het leven van haar droom, presenteren op TV, volledig onderuit. Ze is de verpersoonlijking van de quote; het gaat niet om hoe vaak je valt maar om hoe vaak je opstaat. Leef jij dat leven? Sta je iedere keer weer op, en steeds iets sneller dan de keer ervoor? Ga je akkoord met gesloten deuren, verwacht je een weg zonder obstakels? Of ga je voor je droom en ben je bereid om daar ongebaande paden voor te betreden? 

 

Feiten over de Oprah show:

  • Ze heeft in een periode van 25 jaar in totaal 4561 afleveringen gemaakt, ze heeft in totaal 37.000 mensen geïnterviewd. Daarmee heeft ze 47 daytime Emmy Awards gewonnen en er zijn heel veel sterren uit voort gekomen, bv dr. Phil. 

 

Oke, nu kom ik op mijn stokpaardje, de reden waarom ik dit blog heb geschreven. Alles leidde tot dit moment dus ga er maar voor zitten want dit kan weer een ‘ouderwetse’ worden. 

 

Zo vaak hoor ik ‘dat vind ik wel saai om te doen’. Ik hoor heel regelmatig dat ze niet hopen dat ze ‘dit dan niet zo lang hoeven te doen’, hier kan ik mijn creativiteit niet in kwijt’. Nog eentje ‘goh dat is wel veel werk’ (waarbij ik dan altijd doe of ik die niet gehoord heb… 😊)  Velen vragen zich nog af ‘hoe lang het duurt totdat……..(vul maar in)’ En weet je wat mijn eigen coach dan altijd zegt? Zolang als nodig is. Het moet allemaal leuk, vanzelf en vooral spannend en uitdagend blijven. Neem van mij aan, de eerste paar waren voor haar misschien leuk en spannend, de afleveringen dat ze de auto’s uit kon delen heeft ze waarschijnlijk genoten, maar verder was het 25 (25!) seizoenen business as usual. Waarin ze zich aanpaste, het format eens wijzigde, er mogelijk een ander intromuziekje kwam maar het succes komt juist door de herhaling. Maar ja, daar hebben we vaak geen zin in! Die 47 Emmy’s had ze niet gehad als ze dit 2 seizoenen had gedraaid, haar vermogen had ze niet opgebouwd in 3 jaar met een quick fix. 

 

“The big secret in life is that there is no big secret. Whatever your goal, you can get there if you’re willing to work.” – Oprah Winfrey

 

Als je Oprah wilt zijn, doe dan al Oprah; ‘show up and do the work’

Ik zie zovelen op dit moment in de vuilkuil trappen van snel en makkelijk geld verdienen. We hebben wat volgers, we lanceren iets, dat lukt de eerste keer en dan denken we een business model te hebben. Worden wat laks en lui, posten nog wel wat tussendoor maar werken niet consequent aan het bereik, zijn druk met onze persoonlijke ontwikkeling. 

 

Dan vind jij het tijd om de geldmachine weer eens aan te zetten en ‘he, waarom koopt er deze ronde nu niemand?’ Business bouwen, succesvol worden is een continue proces. Niet noodzakelijkerwijs 8 uur per dag, maar wel consistent. Het is niet ‘je winkel opengooien als het jou uitkomt’ maar juist tussen de lanceringen in verbinding met je volgers leggen, je lijst en bereik laten groeien, door herhaling nog beter te worden in wat je doet en dan wordt je tweede, derde en vierde lancering ook een succes. Maar die ene keer je workshop vol en denken dat je daarmee de code gekraakt hebt, dat gaat hem niet worden. 

 

Kijk ook daarvoor maar naar Oprah. Niet alleen was ze consistent, ze was ook baanbrekend, kwam steeds met nieuwe dingen en was dus innovatief maar de basis bleef hetzelfde. Dat werkte, het is de show waar ze alles op gebouwd heeft. Wat denk je dat zij zegt over creativiteit? Dat ze zich liever creatief volledig uitgeleefd had iedere keer opnieuw maar niemand die keek? Of dat ze de creativiteit op andere vlakken zocht zoals goede doelen, de book club en meer van haar initiatieven maar hield ze haar product dat werkte in stand. Ik vermoed dat ze het heerlijk vond dat het saai was, het was het waard. 

 

Vanmorgen had ik hier een klant voor een jaarplan. Ze doet nu bijna een jaar maandelijks hetzelfde webinar. Deze maand heeft ze de code gekraakt. We hebben (ondanks de berg persoonlijke shit die ze tegenkomt)  wat werkte steeds beter gemaakt, op ieder detail gelet, alles vóór, tijdens en nà het webinar geoptimaliseerd voor een zo hoog mogelijke conversie. Gisteren deed ze weer haar webinar en vanmorgen kwam ze binnen met een smile van oor tot oor. Ze gaf bijna licht, ze had genoten en een mega verkoop. Het ging zo makkelijk, ze wist precies wat ze moest doen en dat werkte. Dus blijven we dit doen. Dit is alles behalve saai. Ze is mijn Oprah. Ze maakt van haar verleden niet haar toekomst, ze staat iedere keer weer op, ze zoekt geen uitvluchten, ze werkt met wat werkt net zolang tot het werkt. Ze verdient een Grammy. 

 

En jij? Wil jij ook als Oprah worden? Doe jij al als Oprah? Ook als niemand kijkt? Ben heel benieuwd en zou het super vinden als je dat hier met me zou willen delen

 

Ik doe niet aan Black Friday, ik heb iets beters! Workshop Doelen stellen op 10 december aanstaande. Live online van 13.00 – 16.30 uur www.jezaakvoorelkaar.nl/doelen 

 

Het is namelijk dé tijd van het jaar om na te denken over je doel voor 2021. Dat doe je niet in januari, in februari en al helemaal niet in maart. Regeren is vooruitzien! En mogelijk heb je wel al eens doelen gesteld maar kwam daar niet zo veel van. Of durf je geen doelen te stellen want ‘oh jee, als ze toch eens niet uitkomen’. Wat dé manier is om ze niet uit te laten komen, heb je daar wel eens over nagedacht hoe krom dat dus is? 

 

 ‘If you fail to plan, you plan to fail’ zo afgezaagd en pijnlijk waar. Je hebt een bedrijf en als je niet als een eend stuurloos wilt dobberen maar grote dromen hebt voor je praktijk dan zul je met doelen moeten gaan werken. Financiële doelen. Dan kun je plannen, sturen, bijsturen, neem je verantwoordelijkheid, kun je er een spel van maken. En ja, dat is eng (‘hoe ga ik dat doen”) maar gewoon maar iets doen, je 3 slagen in de rondte werken en nergens uitkomen is volgens mij veel enger. Just saying.  En als iemand van het doelen stellen is, als iemand weet hoe je dat doet, waarom het werkt, hoe het werkt en hoe je tot een plan komt om die doelen waar te maken, dan ben ik het wel; dat is niet arrogant, mijn feiten bewijzen dat. En dat ga ik je leren tijdens deze 3,5 uur kennislawine. (je kent me hé?)

 

Dus; ben jij er klaar voor om van 2021 een goed jaar te maken en dit jaar de daad bij het woord te voegen? Het niet alleen te zeggen maar het ook te doen? Laat mij je helpen. Enneh, doe je dit al ieder jaar maar denk je ‘met die Prins erbij doe ik het beter  en dan is het maar vast gedaan’, doe dan ook mee. Kost Euro 27 exclusief BTW. Krijg je er ook nog een werkboek bij. Gaat nergens over.

Praktische details; ga naar www.jezaakvoorelkaar.nl/doelen voor meer informatie en om je in te schrijven.

 

Donderdag 10 december van 13.00  – 16.30 uur

 

Live online, dus heerlijk vanuit huis en iedereen weet dat dat bij mij geen ellenlange en slaapverwekkende verhandeling wordt

 

Kosten Euro 27 ex BTW.

 

Doe je mee?

www.jezaakvoorelkaar.nl/doelen

Veronique Prins

Dé Kick Ass Businesscoach voor ambitieuze coaches en therapeuten die een serieuze praktijk willen opbouwen

2 gedachten over “‘Oprah!!’”

  1. Wauw Veronique, on fire en spot on. Oprah is ook één van mijn voorbeeld vrouwen. Dank je wel voor jouw blog en inspiratie, die iedere week weer in mijn inbox landt! En voor al dat andere dat je inmiddels als voorbeeld voor mij bent in mijn ondernemers ontwikkeling.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven