Ondernemerstip: don’t work hard work smart

Veroniqueprins.nl_

Vandaag krijg je een kleine inkijk in mijn werkplek en een voorbeeld van bovenstaande uitspraak. Mijn kat Kees hanteert dit principe namelijk wel heel letterlijk, hij ligt achter mijn laptop te slapen. Ik zie veel ondernemers iedere dag heel hard werken en constateer ook dat ze hele simpele handelingen meerdere malen op een dag herhalen, die daarmee onnodig veel tijd kosten.

In mijn workshops zie ik bijvoorbeeld dat veel cursisten steeds weer opnieuw in moeten loggen op FB en ook steeds weer de URL bovenin intypen om toegang te kunnen krijgen. Dat kan handiger! Allereerst kun je bij FB aangeven dat je ingelogd wilt blijven; als je dan naar FB gaat ben je automatisch aangemeld. Idem voor Twitter, LinkedIn, Pinterest etc.

Verder is het handig om alle Social Media kanalen waarop je actief bent en bijvoorbeeld je website en internetbankieren, in de bladwijzerbalk op te nemen. Dat is de balk bovenaan en zoals je op mijn foto kunt zien, staan daar veel door mij gebruikte websites. Met één klik op deze linken zit ik dan op de desbetreffende site. Dat scheelt een hoop tijd en is dus nog veel effectiever dan deze links opslaan in je favorieten! Het is heel eenvoudig om in te stellen (Windows) :

Typ de URL in van de website die je graag met een shortcut op je bladwijzerbalk wilt hebben.Toets met je linkermuisknop op de ster die je in het URL vak aan de rechterkant ziet staan.Kijk of je de desbetreffende website aan je bladwijzerbalk toevoegt, anders voor die optie kiezen.En vervolgens klik je op ‘klaar’

Hoef je nooit meer de URL in te typen en schakel je heel makkelijk van website naar website. 10 minuten nemen om in te stellen en vanaf kun je iedere dag minstens 10 minuten tijdwinst boeken!

Succes

Veronique Prins

Dé Kick Ass Businesscoach voor ambitieuze coaches en therapeuten die een serieuze praktijk willen opbouwen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven