Omdat je stiekem weet dat hij gelijk heeft…

Veroniqueprins.nl_

Het is eigenlijk veel te warm om je druk te maken. Maar ja, aard van het beestje he. Of het nu wel of niet 25 graden is, er zijn van die dingen, daar móet ik gewoon over schrijven ???? Dusseh, je bent gewaarschuwd, dit is weer een écht ‘Prinswaardig epistel’.

 

Voor de nieuwkomers op mijn nieuwsbrief (welkom, fijn dat je er bent!), dat betekent een soort van lezersalert. Als ik iets dergelijks aankondig dan kan dit schrijven wel eens wat confronterende zelfreflectie bevatten. Zit je daar niet op te wachten, lees dan van hier af aan niet verder.

 

(Even een non-disclosure tussendoor;  in dit schrijfsel gebruik ik de zij-vorm voor de onderneemster en de hij vorm voor de partner. Ik weet dat dat soort aannames vaak wat ergernissen oproept, maar het wordt zo’n ingewikkeld gedoe als ik alles bijna genderneutraal moet houden. Zet voor deze persoonsvormen het door jou gewenste geslacht in de plaats oké? Hoef je me niet over te mailen, ik hou het gewoon even simpel ????)

 

‘Had ik maar een Ko……..’

Voor degenen die niet op de hoogte zijn van mijn relationele status, ik ben al 20 jaar (precies deze week!) gelukkig met mijn grote liefde Ko. Achter iedere succesvolle vrouw staat een man die in haar geloofd en ook bij mij is dat het geval. Hij legt me nooit een strobreed in de weg, met welk belachelijk zakelijk plan of uberdure businesscoach ik ook op de proppen kom, hij maakt zich nergens druk om. Hij vindt alles oké; als ik denk dat iets gaat werken dan moet ik vooral mijn goddelijke gang gaan.

 

Ik weet dat bij veel van mijn (vrouwelijke) klanten een ander verhaal is. Dat er thuis weinig tot geen aanmoediging is en in sommige gevallen zelfs tegenwerking. Dat ze veel energie kwijt zijn met het zoeken naar klanten maar bijna net zoveel om zich thuis te verantwoorden, zich vrij te maken, iedere investering moet besproken worden en er worden regelmatig (zeer) kritische vragen gesteld over wanneer er nu eens geld verdiend gaat worden.

 

Eerder deze week had één van mijn klanten weer iets dergelijks aan de hand  waarop ze verzuchtte ‘had ik maar een Ko’. En natuurlijk begrijp ik heel goed waar die uitspraak vandaan komt. Ik gun iedereen een Ko, sterker nog, iedereen zou een Ko moeten hebben in het geslacht naar keuze, daar zijn we het dus over eens ????. Het is heerlijk als je thuis het vertrouwen hebt en je niet voor alles hoeft te verantwoorden.

 

Echter, soms is het ook wel begrijpelijk………….

 

Heeft hij niet stiekem gelijk?

Ik ken mijn klant inmiddels al een jaar of wat en toen ze deze uitspraak in een groep deed gaf ik haar als reactie; raakt dit je mogelijk zo omdat je diep van binnen weet dat hij gelijk heeft?

 

Ik geloof namelijk dat de mening van een ander je alleen raakt als er een kern van waarheid in zit. En tsja, als je mijn klant bent dan weet je dat je een Kick Ass businesscoach hebt. Dus ik stelde haar vervolgens de vraag wat ze de afgelopen tijd had gedaan om zijn tegendeel te bewijzen. En dat was bullseye, dat was namelijk precies wat er aan de hand was. Ze had al best wel vaak iets gedaan waar ze zeer enthousiast van thuis kwam maar vervolgens niet zoveel mee gedaan had. En tsja, als je wel dingen leert maar ze niet uitvoert……….. Als dus met alles wat je bijleert er uiteindelijk niet meer klanten zijn en/of niet meer omzet, dan kun je toch niet anders dan toegeven dat het niet heel gek is dat er kritische vragen komen bij een investeringsvoorstel. Voel je wat ik bedoel? Herken je het mogelijk ook?

 

Begrijp me goed, ik zie heel veel gevallen waar reacties aan kortzichtigheid grenzen, waar ik me af en toe afvraag in welke eeuw we leven en of de vrouwelijke revolutie een aantal deuren heeft overgeslagen. Maar in net zoveel gevallen denk ik ‘ik weet zeker dat Ko hetzelfde had gereageerd als jouw partner als ik had gedaan wat jij nu doet’. Of juist niet doet………

  

Was jij maar een Veronique

Want waar jij nu denkt ‘was mijn Karel nu ook maar een Ko’ denkt jouw partner misschien wel ‘was jij maar een Veronique’. Enneh, voordat dit blog een hele rare wending krijgt op deze toch al warme dag ????, neem van mij aan dat hij op maar heel weinig vlakken wil dat jij op mij gaat lijken, echt! Alleen  als het gaat om business bouwen. Als het gaat om betrouwbaar zijn. Om het tot uitvoering brengen van wat je geleerd hebt, over het simpelweg doen en waarmaken wat je zegt.

 

Zo vaak zie ik mensen van training naar training gaan, zonder veel resultaat. Vervolgens van coach naar coach gaan want hé, als het niet helemaal gaat zoals je graag zou willen dan is het voor sommigen iets makkelijker om dan de schuld bij de coach neer te leggen dan aan zelfreflectie te doen.

 

Zo kreeg ik van de week een opmerking onder een post dat ik gebakken lucht verkocht omdat een vriendin van haar nooit een Euro had verdiend met wat ik haar had geleerd. Enneh, dan ben ik ook maar gewoon een mens hé. Heel vaak kan ik zulke dingen negeren maar soms kan ik het ook niet laten.

 

Dus ga ik even op onderzoek uit en kom ik er binnen no-time achter over wie dat nu zou kunnen gaan. En dan val ik bijna van mijn stoel. Toen de vriendin in kwestie bij mij in het traject zat heeft ze me halverwege het traject al een kadootje gegeven (het staat nog in mijn trainingsruimte) omdat ze gelijk al klanten had gemaakt en mij al terug had verdiend. Ze was helemaal in de gloria. Vervolgens gebeurde er iets met één van haar kinderen, kwam ze in een echtscheiding en besloot ze dat een baan toch makkelijker was. Niets mis mee en ook helemaal begrijpelijk, maar dan kun je wel begrijpen dat ik zo’n opmerking ‘niet helemaal eerlijk’ vind. Ze heeft nadat ze bij mij de deur uit liep er voor gekozen (ja, want alles is een keuze!!!)  om er niets mee te doen. En tsja, dan komt er ook niet veel uit he. In ieder geval geen klanten.

 

Ik ben vorige week bij Eelco de Boer en Dean Jackson geweest en 90% van mijn geleerde lessen is al doorgevoerd. De investering die ik heb gedaan in die dagen had ik afgelopen dinsdag al terugverdiend. Ik ben daar ongelooflijk betrouwbaar in. Hoeveel geld je ook investeert, je koopt nooit succes. Je leert hoe je het kunt doen en dan komt het er op aan wat jij er mee doet. Ik neem die dingen bloedserieus; binnen 48 uur is het grootste deel van de actiepunten al doorgekrast.

 

Als ik nu thuis zou aankomen met de mededeling dat ik ons huis wil verkopen omdat ik dat geld in ons bedrijf wil steken om een bepaalde reden, dan zou Ko alleen vragen ‘bij welke makelaar denk je dat we het in de verkoop moeten doen?’. 100% zeker. Ja, omdat Ko Ko is én omdat ik Veronique ben.

 

Dus de volgende keer dat jouw Karel zich niet als een Ko gedraagt, vraag jezelf dan eens heel serieus en écht eerlijk af of jij je als een Veronique gedraagt: En als het meest oprechte antwoord daarop ‘nee’ is, dan is er goed nieuws:

 • Jij bent de oorzaak dus jij kunt het ook oplossen
 • Als jij betrouwbaar wordt, dan zal de ander je ook gaan vertrouwen
 • Je schijnt zeer aantrekkelijk te worden als je meer succes krijgt, dat krijg ik in ieder geval dagelijks te horen. Ja die Ko hé ????

 

Het tij is dus op zeker te keren (ik heb dat al meerdere malen bij mijn klanten gezien) op het moment dat jij je verantwoordelijkheid neemt. Dat is alles wat daar voor nodig is. Zo simpel en iedereen blij!

 

Yep, ik had je al gewaarschuwd he; liefdevol confronterend…………. <3 Wil je me hieronder laten weten wat dit schrijfsel je gebracht heeft?

Veronique Prins

Dé Kick Ass Businesscoach voor ambitieuze coaches en therapeuten die een serieuze praktijk willen opbouwen

7 gedachten over “Omdat je stiekem weet dat hij gelijk heeft…”

 1. Yep! Schuldig bevonden. Wist ik veel. Geen idee hoe je doet: ondernemer zijn. Heb ooit een lezing gegeven dat er echt een verschil is tussen ondernemend zijn en ondernemer zijn. Ik was super ondernemend en een ‘waardeloze’ ondernemer. Mijn ‘Ko’ kent mij nog niet zo lang maar heeft mijn onhandige keuzes al gezien. Ik vind er zelf wat van. En toch blijf ik mezelf net zo lang uitdagen totdat ik van dat spijkerbed af kom. Nadeel van er een tijd opzitten is dat je het lekker gaat vinden. (Blijkbaar) Met de online ‘Bouw.. in 90 dgn’ heb ik goud in handen. Implementatie gaat niet zo snel als ik wil maar zelfs nu werpt het zijn vruchten af. Uitdagingen te over om mijn focus vast te houden en mijn doel voor ogen te hebben. Hoog tijd om ook betrouwbaar te zijn en blijven in ondernemen zodat mijn investeringen worden terug verdiend. En dat tijdens de zomervakantie van de kids…. #oeps

 2. Heel helder. Ik heb gelukkig wel een Ko thuis en daar ben ik elke dag dankbaar voor. Dat zeg ik hem ook nagenoeg dagelijks. Elke keer als ik weer mijn twee acties per dag die geld moeten opleveren afgerond heb, krijg ik te horen of te lezen via een of andere app dat hij trots op me is en dat ik er wel kom. Hoe heerlijk motiverend is dat?
  Door sinds een paar weken iemand anders te laten doen waar ik echt een broertje dood aan heb, merk ik nu ook dat het bedrijf zoals ik me het had voorgesteld opbloeit. En dat ik echt wel een business coach nodig heb. Eerlijk is eerlijk: mijn Ko is dan wel mijn ‘dagelijks-leven coach’, voor business zoals ik dat voor me zie, not so much 😉
  Dat financieel realiseren is dus de quest voor de komende weken.
  Heerlijk om zo naar dingen toe te werken in mijn bedrijf met mijn Ko 100% achter en naast me.

  Maak er weer een mooie dag van! 😉

 3. Briljant goed stuk weer, ik heb echt genoten en hardop gelachen. ‘Als jouw Karel zich niet als een Ko gedraagt’, ik ging echt stuk van de buikpijn. Hierom hou ik zo ontzettend veel van jou. Omdat jij lekker in duidelijke taal vertelt waar het mis gaat én hoe het beter kan.

 4. Mooie blog weer! En ja, ik heb een Ko, al 28 jaar zelfs. En Veronique? die staat al met 1 voet over mijn drempel en is bijna binnen 🙂
  Herkenbaar ook de vele trainingen en coaches. Toch merk ik dat het soms nodig is dat ik hetzelfde hoor maar in net iets andere bewoordingen en dat dan ‘het kwartje eindelijk valt’.
  Jij bent in elk geval vaak de oorzaak van een vallend kwartje bij mij!

 5. Collette Janssens

  Helemaal gelijk! Maar je moet je Ko denk ik ook opvoeden tot een goede Ko hahaha want mijn Ko moet ook wel eens slikken bij mijn beslissingen en heeft ook in de slechte tijd regelmatig geadviseerd om de boel te verkopen maar ja ik doe wat ik vind dat ik moet doen en daar ga ik ook helemaal voor ongeacht wat Ko dan zegt.
  Verder heb ik er wel van opgestoken dat je meteen iets moet doen met je aantekeningen van willekeurig wat je aan bijscholing of whatever doet. Ik deed dat niet, was vaak te moe bij thuiskomst, zaterdagavond, kids die de aandacht wilde enz en dan kwam het wel, wat niet gebeurde dus dank Veronique voor deze wijze les. Ik ga m toepassen en zie jou bij de 3 daagse. Kizzzz

 6. Ik heb een ‘Karel’ en ik ben (of was) inderdaad geen Veronique. Na 2 jaar heb ik mijn ‘Karel’ eindelijk ervan weten te overtuigen dat mijn ideeën nog niet altijd zo gek zijn. En hoe? Inderdaad door het gewoon te bewijzen, acties te nemen en dingen die in online opsteek ook in de praktijk te brengen. En vooral: doorzetten. Alhoewel jij je richt op coaches val ik niet in je doelgroep, toch weet je me keer op keer te motiveren en inspireren, dank je wel daarvoor!

 7. HEERLIJKE mail weer Veronique, dankjewel! Ik GENIET altijd errug van je directe schrijfstijl én prikkelende inhoud van je berichten, vandaar dat ik je blogs ook begon te missen toen het om onbekende reden ineens een tijdje stil bleef. Dat euvel is gelukkig weer opgelost, dus kan ik weer van hartelust genieten van je schrijfsels!
  Ik ben zeker géén Veronique, wat zo zijn redenen heeft die ik verder niet ga toelichten of verantwoorden (ik neem uit je blogs mee wat past en de rest laat ik gewoon….), maar ik heb wél een SUPER Ko, Bert geheten, die mij aan ALLE kanten steunt: praktisch, technisch, emotioneel én met mijn bedrijf dáár waar hij kan.
  Terwijl het MIJN bedrijf is zegt mijn lief regelmatig: “WE” moeten maar eens nadenken hoe we dit gaan oplossen, “we” gaan hier aan werken….. , en dergelijke. Niet eerder zo’n steun en toeverlaat als partner (3 jaar nu….!) in mijn leven gehad en ‘een lot uit de loterij’…

  Nu eerst vakantie, straks weer verder met de business, maar de boeken en lege schriften gaan mee voor als ik inspiratie krijg om ‘business stuff’ tot mij te nemen én teksten voor mijn website te schrijven…. Tot later en een fijne zomer Veronique en een ieder die dit leest!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven