“Oh, mijn administratie…”

Veroniqueprins.nl_

Ik ben gek op het ondernemerschap, alleen niet zo dol op het voeren van een administratie. Ik hanteer dan ook de ‘schoenendoos’ methodiek en heb een boekhouder die mij al dik 15 jaar terzijde staat. Neemt niet weg dat ik wel graag wil weten hoe het er in mijn bedrijf financieel aan toe gaat en of ik wel of niet ‘goed bezig’ ben. Herkenbaar?

Waar je wat aan kunt hebben in een dergelijk geval is MoneyMedic (www.moneymedic.nl) of bijvoorbeeld Moneybird (http://www.moneybird.nl/factuur-programma). Deze factuurprogramma’s zijn simpel (natuurlijk) en de beperkte versie is zelfs gratis (vanzelfsprekend, dochter van een kruidenier). Ben je (nog) niet toe aan een duur boekhoudpakket of is er geen noodzaak voor een zeer uitgebreid softwareprogramma, dan kan dit een mooi hulpmiddel zijn.

 

Voordelen:

Je kunt in deze programma’s al je producten plaatsen en hoeft dan per factuur alleen maar aan te geven welke van je producten/diensten er verkocht is. Vervolgens wordt de factuur elektronisch verstuurd.Het geeft je klanten de mogelijkheid om de factuur via Ideal te betalen (moet je wel een zakelijke rekening voor hebben). Dat kost je een klein bedrag per transactie, aan de andere kant word je ook aanzienlijk sneller betaald.Facturen worden automatisch doorgenummerd.Je kunt de facturen je eigen ‘look en feel’ meegeven met logo’s etc.Je hoeft klantgegevens slechts éénmalig in te voeren, vervolgens kun je ze steeds opnieuw opvragen bij herhaalaankopen.Er is de mogelijkheid om ook je inkoopfacturen op te voeren in het systeem, waardoor het te betalen BTW bedrag er met één druk op de knop uit komt rollen.Automatische backup van je administratiebestanden.Indien je met offertes werkt kunnen die met één druk op de knop worden omgezet in een factuur.

In het kader van ‘don’t work hard, work smart’, professionele uitstraling richting de klant en de boel onder controle. Ik zeg een mooie manier om je zaak voor elkaar te hebben en te houden!

Heb je vragen over dit systeem of maak jij gebruik van een ander programma en wil je je ervaringen/vragen delen? Laat gerust een reactie achter.

Mooie dag!

Veronique Prins

Dé Kick Ass Businesscoach voor ambitieuze coaches en therapeuten die een serieuze praktijk willen opbouwen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven