Nee, ze hoeven je niet aardig te vinden…………

Veroniqueprins.nl_

Ik ben gek op mijn ideale klanten, coaches en therapeuten. Ze hebben een ongelooflijk groot hart, willen heel graag mensen helpen, het zijn gewoon mooie mensen. Dat is de reden waarom ik van ze hou. Dat is ook de reden waarom een groot deel van hen niet zal slagen. Ik zal je uitleggen waarom.

 

We zijn nog te vaak bezig om het iedereen naar de zin te maken. Om aardig gevonden te worden. Ik zou eigenlijk het woord pleasen gebruiken. Als ik zie hoe vaak mijn klanten met hun klanten meebuigen, echt te vaak. En daar lukt het niet mee. Jij bent hun anti-stress coach, hun relatiecoach, hun kindercoach of wat dan ook. Ik ben hun ondernemerscoach. En dat is ook wat ik ben, ondernemerscoach. Ik solliciteer niet naar de baan om hun beste vriendin te worden. Ik heb echt genoeg vriendinnen en zij waarschijnlijk ook. En zo niet, dan hebben ze een ander probleem en daar kan ik ze niet mee helpen 

 

Het punt is dat ik mijn rol/plaats/functie weet. Ze hoeven mij niet aardig te vinden, daar huren ze me ook niet voor in. Ze betalen me om hen te leren om succesvol te worden en dat is wat ik doe. Of je me nu leuk vind of niet. Heel vaak vind ik mijn coach niet leuk, ze zit veel te veel onder mijn huid, houdt me veel te vaak een monsterlijke spiegel voor en weet je wat zij zegt?

‘You can hate me all the way to the bank’

 

Het kan haar echt geen moer schelen wat je er van vindt en wat je van haar vindt. En voor mij werkt het precies zo. Sterker nog, hoe meer ik van mijn klanten hou, hoe meer ik dat doe. Zo heb ik een dame, ik hou van haar vanuit mijn tenen. Ze liep alleen steeds in dezelfde valkuil. In woorden kreeg ik dingen maar niet duidelijk gemaakt. Of ze zei dat ze het begreep en hup, daar ging ze weer met 2 benen er in. En tuurlijk uiteindelijk zal ze haar les wel leren maar wat is dan mijn rol, waar huurt ze mij dan voor in? Dus heb ik recentelijk een keer opzettelijk een absolute panieksituatie veroorzaakt. Ze kon me wel wurgen, ik denk dat ze 8 keer op het punt heeft gestaan om een hele, hele boze recensie over me op FB te zetten en haar man wil niet herhalen wat ze allemaal over me gezegd heeft  En dat maakt me niet uit. Ik wist dat het goed kwam. Als een moeder hield ik afstand en hield ik het in de gaten, ik liet haar niet aan haar lot over maar ik hielp ook niet. Ze moest het zelf doen en dat lukte. Meer dan zelfs. Het was een groot succes en haar zelfvertrouwen ging door het dak. Ze was er, punt gemaakt, enorme groeistap gemaakt, meest waardevolle les die ik haar had kunnen leren. Daarvoor moest ik het risico nemen dat ze een hekel aan me kreeg en dat heb ik er graag voor over.

 

Kijk voor jezelf nog eens waar je nog teveel ‘je best’ doet. Waar je eigenlijk niet eerlijk bent naar jezelf of naar je klanten. Waar je je nog inhoudt in het geven van een mening, het plaatsen of reageren van een FB post of het schrijven van een blog. Ze hoeven niet je vrienden te worden, dat is je dokter ook niet voor jou. Helder? Wil je hieronder delen waar voor jou nog de crux zit en waarom je dit nog niet durft of doet?

 

Enneh, om nog even het verhaal af te maken. Tussen mij en die klant is het inmiddels weer meer dan dikke liefde. Zoals met veel van mijn klanten die me zo nu en dan wel wat aan kunnen doen 

Veronique Prins

Dé Kick Ass Businesscoach voor ambitieuze coaches en therapeuten die een serieuze praktijk willen opbouwen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven