‘Dat moet ik ooit nog eens lezen…’super tip om interessante artikelen overzichtelijk op te slaan om er later iets mee te doen!

Veroniqueprins.nl_

 

Herken je dat? Druk met de dagelijkse dingen en dan kom je ‘ergens’ op internet een artikel of site tegen waarvan je denkt ‘dat wil ik graag een keer lezen, dat is interessant’. Een goede link op FB bijvoorbeeld die je later nooit meer terug kunt vinden als je hem nu niet leest. Eigenlijk heb je er op dat moment geen tijd (prioriteit!) voor. Ik sloeg dan de linken ergens op, maakte een afbeelding van het artikel, bewaarde de hele website onder mijn favorieten en daar blijft dat geweldige artikel boordevol informatie die je écht graag wilde lezen dan héééél lang staan. Ongelezen… Of ik had tijd om er eens door heen te kijken en dan wist ik niet meer waar ik ze opgeslagen had. Herkenbaar?

Ik heb een super tip die je helpt om structuur in dit soort dingen aan te brengen, die snel en simpel is en waardoor je nooit meer belangrijke informatie hoeft te missen; http://www.getpocket.com Compleet dummieproof (#me like!) en je kunt het zowel op je smartphone, tablet, laptop als desktop installeren en met hetzelfde account openen zodat je, waar je ook artikelen/websites leest waarvan je denkt ‘mmhhh, interessant’, deze op dezelfde plek op kunt slaan. Die linken staan dan in een soort ‘bibliotheek’ die je kunt openen wanneer het jou uitkomt. Bij het opslaan kun je zo ook nog een tag meegeven, zodat je ze in categorieën na kunt lezen, wat het nóg overzichtelijker maakt. Het is eenvoudig om in je bladwijzerbalk een knopje (?) toe te voegen, daar dan op drukken, tag toevoegen en klaar is kees. Zaak weer voor elkaar.

Moet je dan een keer ergens wachten, dan kun je die tijd effectief gebruiken en door de bibliotheek heen gaan. Zelf plan ik iedere week 1 uur om de opgeslagen artikelen door te lezen en er dan ook GELIJK wat mee te doen. Kennis opdoen én toepassen.

Voor mij als informatiejunk een geweldige manier om tóch de informatie te kunnen lezen, zonder dat ik me af laat leiden door al het interessants dat ik op een dag op het internet tegenkom. Doe er ook je voordeel mee!
Heb je er vragen over of is het je nog niet helemaal duidelijk, reageer dan gerust hieronder en dan kan ik je helpen. Ik zou het ook leuk vinden als je laat weten of je getpocket nav deze tip hebt ingevoerd en of het voor jou net zo’n uitkomst is als voor mij.

Succes!!

Veronique Prins

Dé Kick Ass Businesscoach voor ambitieuze coaches en therapeuten die een serieuze praktijk willen opbouwen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven