Tegen moeder Theresa zei ook niemand dat ze nu wel genoeg armen geholpen had….

Veroniqueprins.nl_

 

Gisteren werd er in een FB groep een filmpje gedeeld dat ging over meer actie ondernemen als je je doelen wilt realiseren. En daar kwam een reactie op die ik wel vaker hoor. En waardoor ik dacht, je raad hem al, daar zit een blog in. De persoon in kwestie kwam met de opmerking dat het altijd maar leek te gaan over nog meer en nog beter en daar was ze het niet mee eens. En natuurlijk zie ik dat anders. Het gaat in mijn ogen over het volledig leven van je missie. Doen waarvoor je hier gekomen bent en dat is toch ook wat jij graag wilt waarmaken? Enneh, er zit ook nog een dingetje bij dat ik toch ook aan het einde van dit blog eens tegen je uit wil spreken. Om je heel even goed na te laten denken. Ben je er klaar voor?

 

Waarom geld er niets mee te maken heeft

Ik heb een missie en die voel ik vanuit mijn tenen. Die is persoonlijk, ik wil graag een financiële muur om mijn gezin en een paar mensen die me dierbaar zijn, heen bouwen. Bovenal wordt die missie gedreven door iets wat groter is dan ik zelf ben, waar ik echt door gestuurd word en waarvoor ik hier ben. En dat is mijn ondernemerskennis delen met mensen die zo goed zijn in wat ze doen. Die van ongelooflijk grote waarde voor de wereld kunnen zijn, prachtige dingen doen en zoveel voor mensen betekenen met hun gaven. Maar omdat ze niet weten hoe ze dat als bedrijf kunnen neerzetten kunnen zij hun dromen niet realiseren en worden heel veel mensen hun bijzondere gave onthouden. En daar ligt mijn expertise, mijn gave. Samen zijn we drie. Jij het talent en de droom, ik het bewezen plan om het waar te maken. En dat wil ik voor héél veel coaches en therapeuten. Omdat ik weet hoe het is om je droom te verliezen, dat is wat mij ooit is gebeurd en daardoor ben ik een aantal jaar ‘van mijn padje’ geweest. Het heeft veel verdriet gekost en het voelde als verlies. En dat wil ik mijn ideale klanten besparen, dat wil ik JOU besparen. En daarnaast wil ik het ook omdat het me soms nog altijd kwaad maakt dat je met een stropdas om bovenmodaal verdient en dat als je écht van waarde bent, zoals jij, het soms nog een geploeter is om rond te komen. Dat wil en kan ik niet laten gebeuren. En dat is dus wat mij voortdrijft. Waarom ik doe wat ik doe. Waarom het eigenlijk nooit genoeg is.

 

Als het gaat om je missie is in mijn ogen alles geoorloofd.

Dat is mijn waarheid en daar hoef je het niet mee eens te zijn. Ik wil graag het uiterste uit mezelf halen en daarmee mijn missie ten volle leven. Dat vind ik bijna mijn morele verplichting. Als ik nu denk ‘ik doe dit een paar uurtjes per week’. Of ik ga akkoord met € 15.000,– per jaar, hoeveel van mijn doelgroep kan ik dan werkelijk helpen? In hoeverre leef ik dan mijn missie en maak ik hem waar? Heeft iemand ooit wel eens tegen Moeder Theresa gezegd dat ze nu wel genoeg arme mensen geholpen had? Of tegen mensen die in opstand komen tegen onderdrukking of onrecht. Zeg je daar tegen: er zijn 12 mensen gered, nu kunnen we wel stoppen? Als dat is wat je denkt, dan regeert je ego, dat heeft niets met je missie te maken. Die kun je niet stoppen. Zoals Martin Luther King niet te stoppen was in zijn strijd. En nee, ik vergelijk mezelf niet met dat soort grootheden, daar gaat het niet om. Maar het gaat om vanuit je diepste zijn voelen waarom je hier bent. Dat is waar ik het voor doe en waarom het inderdaad nooit genoeg is. Omdat ik dagelijks nog te vaak hoor dat het moeilijk is, dat ze hun droom niet kunnen leven, dat ze zo graag mensen willen helpen en in plaats daarvan een nagenoeg lege agenda hebben. En dan kan ik het niet helpen, dan weet ik dus dat ik gewoon nog wat te doen heb. En weet je, ik weet zeker dat je dat herkent.

 

Het gaat om zoveel meer dan over geld

En ja, ik krijg veel ‘bedankbriefjes’ voor het werk dat ik doe. Voor mijn bijdrage aan het realiseren van de droom. En daardoor kan ik het blijven doen, kan ik nog beter worden in wat ik doe. Echter, als je het dubbele gaat verdienen ga je niet ineens dubbel zoveel eten. Of nóg een auto kopen. En je kunt ook maar 1 jas tegelijkertijd aan. Ik wil doorgroeien naar een omzet van een half miljoen (en beloof niet dat dat mijn einddoel is) omdat dat betekent dat ik nog meer stenen heb verlegd, nog meer levens heb veranderd. En niet een paar maar heel veel. Mijn omzet is mijn indicator of ik missietechnisch goed bezig ben. Wat het allerbelangrijkste is, het gaat om de persoon die je wordt op weg naar dat doel. Iedereen heeft zijn persoonlijke ‘uitdagingen’ zoals je dat tegenwoordig hoort te noemen. Dingen die lastig zijn, obstakels die je tegenkomt, zaken die pijn doen om te veranderen. En die uitdaging aangaan, je monster in de ogen kijken, maakt je zo ongelooflijk groot en sterk. Verandert je als mens en die groei is niet in geld uit te drukken. Dat is ook waar ik het voor doe! Naast al dit alles geloof ik ook in overvloed. Dat ik anderen kan inspireren om hetzelfde te doen en dat mijn inkomen juist niet ten koste gaat van dat van iemand anders!

 

De spiegel die ik voorhoud kan je inspireren of confronteren.

Ik merk dat met het succes er mensen door mij geïnspireerd raken en dat er ook zijn bij wie je teveel een spiegel voorhoudt. Dat de stappen die ik vooruit zet voor hen als hun eigen tekortkoming voelt, dat ze daarmee geconfronteerd worden en ja, dat wordt wel eens op mij afgeschoven. En dat is niet erg, dat hoort er allemaal bij. Alleen is het zo dat als ik dan hoor ‘van mij hoeft het niet zoveel en ik hoef niet zoveel geld te verdienen als jij’ dat ik dan denk  ‘weet je dat zeker?’ Dan vertellen ze dat ze het vooral in balans willen houden en het daarom niet zoveel hoeft te zijn. En ik stel hen dan de vraag die ik jou nu ook stel: als je deze uren voor je werkgever zou draaien zou het dan ook genoeg voor je zijn? Zou je dan tevreden zijn met dit inkomen? Is dit het inkomen dat je waard bent en sta je ook volledig voor je waarde? Haal je nu écht het allerbeste uit jezelf en voel je dat je jezelf iedere dag een stukje verder ontwikkelt en groeit. Door jezelf zakelijk uit te dagen en je doelen steeds iets te verschuiven? Of gebruik je mij en mijn verhaal en ‘dat je dat allemaal niet hoeft’ als excuus omdat je het niet goed durft? Omdat je er nog niet in durft te geloven? Omdat je nog niet weet hoe? Omdat je nog niet in je grootsheid durft te stappen en wat je nu doet nog lekker veilig is? Denk daar eens over na.

 

Want wees eens eerlijk, wat verdien je nu echt? En is dat ook je waarde? En waarom neem je daar genoegen mee?

Want als we het dan toch over een missie hebben dan is dat wat me soms nog het meeste raakt. Al die mooie mensen die zichzelf veel te klein houden. Gisteren tijdens mijn ondernemersopleiding deed ik de oefening die je waarde duidelijk maakt. Eén van mijn deelneemsters was daardoor tot tranen geroerd omdat ze zich nooit gerealiseerd had wat ze werkelijk voor mensen betekende. En dat ze per saldo nu per uur minder verdiende dan haar kind in de supermarkt achter de kassa. Als je jezelf uit je praktijk zou gaan betalen wat je als redelijk salaris mag verwachten met jouw kennis en ervaring bij een werkgever, zou je dat dan kunnen? Of neem jij ook genoegen met ‘als ik maar € 1000,– zou kunnen bijverdienen’. Oef, die raakt me zo! En weet je, zolang ik dat soort dingen nog om me heen hoor, zit mijn werk er dus nog niet op en ga ik dus nog even door! En moet het dus echt nog altijd meer en nog beter.

Ben heel benieuwd wat deze blog in jouw losmaakt. En natuurlijk vooral wat de laatste vraag met je doet, verdien je eigenlijk wel wat je écht waard bent en waarom eigenlijk nog altijd niet……..? Wil je het hieronder met me delen?

Enneh, maakt dit blog nu wat in je los en wil je vandaag nog in actie komen, schrijf je dan in voor mijn gratis 10 dagen Kick Ass Business Coaching die maandag begint. Zetten we samen de eerste stappen naar een écht bloeiende praktijk.

Veronique Prins

Dé Kick Ass Businesscoach voor ambitieuze coaches en therapeuten die een serieuze praktijk willen opbouwen

3 gedachten over “Tegen moeder Theresa zei ook niemand dat ze nu wel genoeg armen geholpen had….”

  1. Ik begin langzaam voorbij m’n natuurlijke bescheidenheid te komen. Ik krijg nog steeds niet wat ik waard ben maar wordt daar nu eerder een beetje nijdig om dan dat ik weer terug kruip in m’n schulp en inderdaad het smoesje gebruik dat het niet zo nodig hoeft. Ben op de goede weg!

  2. Wat mooi dat ik in één van jouw blogs word genoemd! 😉 En wat een inzicht om erachter komen wat mijn behandeling met mensen doet. Daarom is de ondernemersopleiding bij jou ook zo ontzettend waardevol, jij hebt mij laten zien hoe waardevol ik voor mijn cliënten ben! Nu ben ik eindelijk ik staat om te waarderen wat ik doe…en te verdienen wat ik waard ben!!!
    Dank je wel Veronique!

  3. Spot on Veronique ! Ik hoor het ook regelmatig van ondernemers dat geld niet belangrijk is. Geld is in de eerste plaats belangrijk dat je mag stoppen met ploeteren en goed mag leven en genieten dus zorg eerst goed voor jezelf, vervolgens kan je met meer gemak je overtollig geld aan goede doelen weggeven en op die manier een bijdrage leveren.

    Maar het allerbelangrijkste is dat jij als ondernemer je verantwoordelijkheid neemt om jouw levensmissie te leven en dat betekent dus actie, uit je comfortzone gaan, dikwijls met je kop tegen de muur lopen, en 110 % jezelf geven. Pas dan ervaar je je grootsheid en kan je anderen op hun beurt weer laten stralen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven