Kun je dat je klant aandoen?

Veroniqueprins.nl_

Het is mijn mening dat je jouw ideale klant altijd met je hart moet kiezen. Zoals je een relatie of vriendschap niet op basis van geld of mogelijkheden/kansen moet aangaan, is dat ook met je klant zo. Dat is ook de reden dat ik mijn ideale klant heb; coaches en therapeuten. Ik geniet iedere dag van het werken met ze; de grote missies, hun grote hart, de wereld écht een beetje mooier willen maken. Het is een voorrecht, iedere dag opnieuw.

 

Er is maar 1 ding wat ik lastig vind aan mijn werk en dat is het uitstel. Ik vraag me altijd af ‘kun je je dat permitteren? Kom je dan ethisch niet in de knoop?’ Dit is weer een ‘Veronique all over’ bericht, klaar voor?

 

Jij bent de reden dat ik haast heb

Ik weet wat er vaak over mij gezegd wordt; ik ben te ambitieus, wil te veel en vooral te snel. In het begin vond ik dat lastig, vond ik het vervelend dat mensen die me niet eens kennen een oordeel over me hadden. Want als je me een beetje kent, dan weet je hoe ik écht in elkaar zit.

 

Allereerst ben ik gék op het spelletje, het ondernemerschap. Ik zie mezelf echt nooit met pensioen gaan want ik kan dat gewoon niet missen.

 

Als tweede doe ik het vanwege de groei, de persoonlijke ontwikkeling. Omdat alles in je bedrijf, zowel je succes als je verlies, samenhangt met wie je bent als mens. En dat geeft uitdagingen, groeipijnen, regelmatig grote blauwe plekken en een gevecht tussen mijn ego en mijn gezond verstand maar och, wat word ik er uiteindelijk een grote meid van. Figuurlijk dan he, want letterlijk gaat het niet meer goed komen in dit leven ????

 

Jij, ja jij, bent echter een minstens net zo grote reden waarom ik zo ongelooflijk van dit bedrijf en dit werk geniet. En ook de reden dat ik deze grote doelstellingen en ook zo’n haast heb. Ik weet namelijk hoeveel mensen er op mijn lijst staan. En ik weet hoeveel procent daarvan  op dit moment op het punt staat om het bijna op te geven, het bijltje er bij neer te leggen. Omdat het niet lukt, omdat het niet werkt, omdat ze geen geld verdienen, omdat er frustratie is over hoe het gaat. Een paar duizend mensen die overwegen hun droom op te geven. Daar kan ik niet mee leven. En daarom ga ik door, heb ik haast, duw ik door, ben ik consistent in mijn acties en geef ík niet op. Ook al is het soms lastig en moeilijk. Maar als ik opgeef, wie zorgt dan voor die wekelijkse inspiratie en die Kick in the Ass die zovelen nodig hebben?

 

Ik ga pas vanaf oktober klanten maken

Onlangs zijn er weer 2 groepen coaches en therapeuten geslaagd voor de opleiding ‘Verdienen wat je waard bent’, mijn ondernemersopleiding die ik geef voor coaches en therapeuten.

(lees verder onder de foto’s)

Op de laatste dag maken we een strategisch plan voor de komende maanden, brengen we de acties in kaart om nieuwe klanten te krijgen. In de laatste groep zit een prachtige dame met een minstens zo bijzonder verhaal. Haar missie is het om kinderen die gepest worden het vertrouwen in zichzelf terug te geven en hun moeders te leren hoe ze hun kind in deze situatie het best kunnen begeleiden. Heel bijzonder en oh zo nodig. Want ondanks alle pogingen en pestprojecten op school vallen er nog altijd veel kinderen buiten de boot. Met alle gevolgen voor hen op de korte én lange termijn.

 

Toen ik haar vroeg naar haar plan voor de komende paar maanden gaf ze aan rond oktober haar eerste klant te willen hebben. Mijn mond viel open. Oktober? En ja sorry, dan is er aan mijn kant geen houden aan. Dus vroeg ik haar ‘ben je dus oké met het feit dat er dus heel veel kinderen die gepest worden het tot oktober maar zelf uit moeten zoeken? Kun je je dat permitteren? Kun je jezelf dat verantwoorden?’

 

Jouw klant moet het dus maar zelf uitzoeken?

Zoals ik hierboven al aangaf neem ik mijn werk heel erg serieus. Ik weet dat mijn hulp het verschil kan maken tussen wel en niet je droom leven. Tussen wel of niet financieel onafhankelijk zijn. Ik weet wat de rol van mijn coach in mijn leven is geweest, hoe ik dankzij haar (en ja, ook mijn eigen inspanning ???? ) een compleet ander leven heb gekregen. Dat wil ik ook voor anderen doen. Dat wil ik ook voor anderen zijn. Dat gaat niet af en toe. Soms of een klein beetje. Ik voel me verantwoordelijk, ik wil dat het slaagt. Daarom doe ik wat ik doe, zonder uitstel.

 

Jij hebt ook een gave. Een uniek talent. Je hebt de kennis en de ervaring om levens te veranderen. Om voor mensen écht iets te betekenen. Kun je dat uitstellen? Mag dat? Omdat je site nog niet af is of omdat je nog niet weet hoe Canva werkt. Omdat je nog geen betalingssysteem op je site hebt staan?

 

Er zijn mensen die jouw hulp nodig hebben. NU. Mensen voor wie jij het verschil kunt maken. Die het helemaal niet kan schelen of je nu wel of niet een flitsende website hebt of dat je logo wel in de juiste kleur is. Niet alleen voor kindjes die gepest worden. Ook vrouwen die de knop in hun hoofd om willen zetten en niet langer hun gewicht hun leven willen laten beheersen. Vrouwen die nu eindelijk eens hun eigen keuzes willen maken in plaats van doen wat van hen ‘verwacht’ wordt. Pubers die geholpen willen worden met het maken van een studiekeuze. Jij weet hoe dat moet; gaan!!!!

 

Hoe kun je nu zo van je klant houden als ik en denken dat je je acties uit kunt stellen? Zeker als je die unieke gave hebt die zo nodig is, waar vraag naar is, waar je het verschil mee kunt maken.

 

Mijn gedrevenheid komt voort uit de liefde voor mijn klanten

Inmiddels heb ik honderden klanten succesvol gemaakt. Zijn er zelfs een aantal die mij ‘op mijn hielen’ zitten zoals dat heet. Daarom wil ik door, daarom doe ik dingen die ik soms ook eng vind omdat ik hen wil blijven inspireren, nieuwe kansen wil laten zien. Waarvan ik me afvraag ‘Prins, wat doe je nu weer?’. Door echter door te stappen, mezelf steeds verder te laten groeien maak ik ruimte voor de mensen na mij. Voor mijn ambitieuze klanten.

 

Ik heb ook (vrouwelijke) collega’s om me heen die voor mij de weg vrijmaakten. Die dingen deden waarvan ik dacht ‘oh wacht even, dat kan ik misschien ook wel’. Die me mogelijkheden lieten zien. Ik voel nu de verantwoordelijkheid om dat nu ook voor anderen te doen.

“To whom much is given, from him much is expected

 

Ik ben niet gelovig maar voel me wel heel erg aangesproken door deze zin. Ik kan veel en voel dat ik dat door moet geven, het niet voor mezelf mag houden.

 

Als het niet om het spel gaat, als het geld niet belangrijk is, doe het dan voor je klant

Als jij net als ik die liefde voor je klanten hebt, en die heb je, dat weet ik, laat dan al je beperkende overtuigingen vallen. Stap over alle aannames heen en excuses. Ga je ideale klant helpen. Uit liefde voor je klant. Vandaag. Punt.

Deze blog zat al heel lang in mijn hoofd. Ik ben bloedserieus in de boodschap. Ik hoop oprecht dat je de intentie van dit bericht kunt lezen, ook al lijk ik niet helemaal de juiste woorden te kunnen vinden vandaag. Het moet er toch uit. Want ik wil dat je stopt met uitstellen. Voor jou en voor je klant.

 

Ben benieuwd wat deze mail met jou gedaan heeft. Heeft het je iets duidelijk gemaakt? Wil je dat hieronder met me delen?

Veronique Prins

Dé Kick Ass Businesscoach voor ambitieuze coaches en therapeuten die een serieuze praktijk willen opbouwen

6 gedachten over “Kun je dat je klant aandoen?”

 1. Helder. Duidelijk. En hiermee raak je me. Wie ben ik om NIET te doen wat ik kán doen? Tweede dag van mijn vakantie en het borrelt en het bruist! Terwijl ik me afgelopen weken naar de vakantie toe gesléépt heb ????

 2. Wie mijn klant is, wordt me steeds duidelijker. Alleen … hoe vind ik mijn klant? Hoe kan ik deze ouders laten weten dat ik er ben, en dat ik ze kan helpen bij de opvoeding van hun hooggevoelige en strongwilled kind? Ik kan ze zelfs telefonisch en online op een waardevolle manier begeleiden, dus “op afstand”. Hoe relaxt is dát, als je toch al zoveel aan je hoofd hebt en voor je gevoel geen minuut vrije tijd hebt? Maar hoe kan ik die ouders bereiken?

 3. Ahhh wat kan je toch heerlijk schrijven, dankjewel Veronique! Voor mij kon je de woorden prima vinden en ze raken me recht in het hart. Hoewel ik nog steeds geen beslissing heb genomen over 1 ideale klant, blijf ik je graag met liefde volgen. Dank voor al je inspiratie het afgelopen jaar, je bijzonder lunchaanbod en je fijne woorden en aanwezigheid in mijn ‘virtueel’ leven ???????? Ik wens jou ook een hele fijne zomer met je dierbaren en Make beautiful memories!
  Lieve groet, Jacqueline

 4. En of ik dat wil delen, hij raakt. En raakt vooral de AAN knop aan ( ja 2 x aan, kun je na gAAN!).
  Niet zozeer hoe mooi is de banner van mn website maar wel: ‘Wat ga ik dan vloggen? Vind ik dat dan nog leuk over 4 weken? Durf ik wel mensen uit te nodigen voor mn besloten facebook groep en blablabla ga maar door. Terwijl: er zoveel gedeeld wil worden vanuit mij en ik weet dat ik volledig moeiteloos AAN ga op ‘ik ben de weg kwijt, waar is in godsnaam mijn eigen paadje’ issues van de vrouwelijke mede mens. Veronique dankjewel, je schreef deze blog in ieder geval voor mij, super dat je het gedaan gedurft en gedeeld hebt, ook dat is weer een inzicht aan deze overkant ;)! X

 5. Ik heb ooit een oefening bij een lezing van Suze Maclain Point moeten doen met een partner waarin deze 5 minuten lang telkens dezelfde vraag aan mij stelde (en mijn antwoorden opschreef):
  Wat gebeurt er als je levensmissie niet volgt?
  Daarna stelde ze 5 minuten de vraag: Wat gebeurt er als je je levensmissie wel volgt?
  Ten eerste kan ik je vertellen dat 5 minuten erg lang is.
  Ten tweede. Als je jezelf eens een flinke trap onder je kont wil geven… moet je aan het eind de twee velletjes naast elkaar leggen. Niet alleen de positieve aspecten voor jezelf zullen je je opvallen. Vooral wat het voor anderen gaat beteken is een echte eyeopener.
  Groetjes Aletta

 6. ZOOOOOOO mooi, Veronique!

  Dat is ware roeping. Herken dit zo goed: geen pensioen nodig want je business brengt je Leven, steeds meer… Als je werkelijk op je Weg zit en het vloeit, kan je niet meer niets gaan doen, heb je geen weken rust meer nodig….

  Hou van je zoooo grote verantwoordelijkheidsbesef: wie veel is gegeven, dient veel terug te geven! Ja! Hoe heerlijk op je sterfbed kunnen terugzien (of vroeger liever) hoe ’n machtig liefdesrijk je hebt opgebouwd. Hoe een macht, hoe n heerlijke macht dat te hebben laten zien dat ALLES mogelijk is voor wie WIL LEREN en ONDERNEMEN in afstemming met het steeds Hogere. Nederigheid en almacht tegelijk. Subliem.

  DANK JE!!!!

  Wie Veronique nog niet kent, mist iets heeeel wezenlijk: ECHTHEID. Leer haar zo vlug mogelijk kennen! 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven