Klotsende oksels en een groot ‘waarom’

Veroniqueprins.nl_

“Heb jij een ‘S’ op je borst getatoeëerd staan ofzo?” is de reactie van een klant van mij als ik haar uitleg hoe ik mijn keuzes maak, prioriteiten stel en mijn dagindeling maak. “Heb jij nooit afleiding, vind jij de dingen nooit moeilijk?” Ze moest eens weten hoe vaak ik uit mijn comfortzone getrokken wordt en ik met klotsende oksels in actie kom. Zo veel vaker dan jullie ooit zullen weten. Dus als antwoord op haar vraag; nee, ik heb geen ‘S’ op mijn borst staan, ik heb geen speciale gaves, ik heb alleen een heel groot “waarom”.

“If the WHY is big enough, the HOW is easy” leerde mijn mentor Jim Rohn mij vele jaren geleden. En alhoewel ik daar sterk aan twijfelde ben ik er toch mee aan de slag gegaan, hij had al zo vaak gelijk gehad. Eerst leek het er op van  niet, toen ik als ‘waarom’ een nieuwe fiets voor mezelf had gekozen, die viel namelijk redelijk uit elkaar. Bij de eerste beste obstakel gaf ik het al op en haakte ik af onder het mom ‘hij doet het eigenlijk nog prima’. ‘Droom dan voor een ander’ was het advies en dat werkte. Ik stelde een zakelijk doel en verbond daar een trip naar Disney-land Parijs aan met onze 2 jonge kinderen. Het gejuich dat opsteeg toen ik hen mijn plan vertelde was brandstof voor mijn motor en liet me dingen doen die ik niet voor mogelijk had gehouden. En doordat ze een aantal keren enthousiast vroegen of we al gingen, kreeg ik nog meer vleugels. Uiteindelijk haalde ik mijn doel eerder dan ik ooit had kunnen en durven dromen. Dit ‘waarom’ was zo groot, daar leken obstakels en afleidingen van te smelten.

De 3 dagen in het park waren uiteindelijk niet zo’n heel groot succes, we zijn er echt verzopen van de regen. Waar onze kinderen overigens geen last van hadden, die hebben genoten en wij dus ook. En ook toen bleek mijn mentor gelijk te hebben, het gaat niet eens zozeer om het bereiken van het doel als wel de mens die je wordt op weg er naar toe. En zo waar als dat was; omdat ik meerdere malen uit mijn comfortzone was gestapt om onze droom waar te maken, mocht ik persoonlijk enorm groeien. En groeide mijn bedrijf  als extra bonus ook nog eens met me mee.

Dus op haar vraag hoe en waarom ik de dingen doe die ik doe is het antwoord geen groot geheim. Er komen geen duistere krachten aan te passen. Los van het feit dat ik iedere dag mijn missie mag leven door coaches en therapeuten die ongelooflijk mooie dingen doen succesvol te maken, krijg ik onderweg ook nog eens de kans om de dromen van mijzelf en de mensen om mij heen te realiseren, dat is mijn ‘waarom’. En die kies ik steeds opnieuw en altijd vanuit mijn hart. Want ik zit er ook wel eens naast, dan blijkt het behalen niet zo belangrijk en dan werkt het ook niet. Als ik iets kies wat ik echt graag wil voor mijzelf of één van de dierbaren mensen om mij heen, dan put ik daar de kracht en moed uit om obstakels te overwinnen, om net dat beetje extra te doen, om niet op te geven als het tegenzit, om door te gaan waar een ander af zou haken. En dus de dingen te doen die ik eng vind, die ik vreselijk vind om te doen of waar ik gewoonweg een hekel aan heb. Zoals het maken van een video, iets wat ik echt verschrikkelijk vindt. Dit is mijn 36ste take, nadat ik er gisteren al 54 had gedaan. En nog ben ik niet blij en tevreden en vind ik het dus doodeng. Maar ja, die blijken belangrijk te zijn voor het bereiken van mijn doelen en laat ik nu net weer iets op mijn lijstje hebben staan dat ik hoe dan ook wil realiseren… En dus druk ik nu toch op ‘publiceren’.

Zit hier iets in dat je aanspreekt, ga dan eens bij jezelf naar binnen en zoek iets wat je ECHT graag wilt, groot of klein en stel jezelf een termijn waarbinnen je dat gerealiseerd wilt hebben. Je zult versteld staan dat zelfs als je nu nog niet eens weet hoe je dat moet doen, hoe de weg zich aan zal dienen en alles dus mogelijk blijft. Als je het maar echt graag wilt.

Ik wens je ongelooflijk mooie en bijzondere dromen. Ik wens je heel veel succes bij het realiseren er van enneh… geniet vooral van de reis!

Veronique Prins

Dé Kick Ass Businesscoach voor ambitieuze coaches en therapeuten die een serieuze praktijk willen opbouwen

4 gedachten over “Klotsende oksels en een groot ‘waarom’”

 1. Wauw… Ondertussen ken ik je een klein beetje en weet ik hoever je voor dit filmpje buiten je comfortzone bent gegaan. Respect dan ook voor je filmpje…!
  Hoe langer ik je ken, des te beter begrijp ik wat je bedoelt met “If the WHY is big enough, the HOW is easy”. Omdat jouw persoonlijke verhalen mij raken. Tot in mijn hart. Ook nu weer, door jouw filmpje. Daardoor ga ik, langzaam aan, jouw boodschap steeds beter begrijpen. Zal ik ik jou mijn ‘mentor’ noemen.
  Ik zag mijn omzet van de afgelopen twee maanden beide keren verdubbelen. Omdat mijn WHY steeds meer gaat leven voor mij. Waardoor ook ik steeds vaker buiten mijn comfortzone durft te gaan. En ik voor mij onbekende paden betreed die mijn leven alleen maar nóg mooier maken.

  1. Wow, ik sta niet snel zonder woorden. Nu wel. Dit is precies waarom ik doe wat ik doe, waarom dit mijn missie is. Enneh, we zijn nog maar net samen op weg Sonja, amper nog begonnen. Er gaat nog heel veel moois en vooral goeds komen, reken daar op. Dank voor je vertrouwen!

 2. Lieve Veronique,
  Je kwam 1,5 jaar geleden binnen bij ons bedrijf. Wij konden wel wat coaching gebruiken in onze weg naar professionalisering. En wat hebben wij veel aan je! Wij hebben heel wat stappen gemaakt en zitten dank zij deze stappen in een ontzettend gaaf pand, waardoor we ons merk nog meer uitstraling kunnen geven en wij de mogelijkheid hadden om ons team uit te breiden. Wij zijn je heel dankbaar en ik kan tegen iedereen zeggen: Veronique is de beste. Niet alleen omdat je echt aan alle aspecten denkt en zo ontzettend professioneel bent, maar ook omdat je daarnaast het ook nog op een originele manier brengt en zo ontzettend vanuit je hart! Daardoor voel jij als 1 van ons team!
  Heel mooi de video. Moedig ook! Maar ook hier voel je dat het uit je hart komt. Kan niet wachten op de volgende! 😉
  Succes!

  1. Beste Gep en Suzan,
   Als ik mijn navigatie instel op ‘Apeldoorn’ ’s morgens in alle vroegte, word ik al blij. Het is een ongelooflijk feest om met jullie te mogen werken en te zien en ervaren wat een stappen jullie maken. Zelf en vooral ook met jullie prachtige bedrijf. Dat gestart is op intuïtie en vooral veel gevoel. Waarin jullie zoveel jaren alleen hebben vast gehouden aan wat jullie dachten dat mooi was en wat goed bij jullie klanten zou vallen. En dat heeft jullie zo ongelooflijk ver gebracht. Dat is echt een topprestatie. Nu is het tijd dat heel Nederland en daarbuiten kennis mag maken met het mooie en vrolijke merk Imbarro. En werken we samen aan Imbarro 2.0, een volgende fase die jullie enorm verdienen en waar heel hard voor gewerkt wordt. Ik ben dankbaar dat ik aan dit bijzondere proces mijn steentje bij mag dragen. En als dat ook nog zo gewaardeerd wordt…… wow.

   Goh, als ik dit soort gave reacties op mijn vlogs blijf ontvangen is het misschien toch wel niet zo erg om ze te maken 🙂

   Mooie dag!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven