Je eerste actie is NIET het verzinnen van een strategie!

Veroniqueprins.nl_

Ja, en dat is een bijzondere uitspraak van iemand die bekend staat als een ongelooflijk strategisch denker. Ik doe nooit iets zonder reden, bij mij volgt alles elkaar op, ik besteed nog geen minuut tijd aan dingen die niet bijdragen aan mijn doel. Scheelt heel veel tijd, maakt het zoveel makkelijker om keuzes te maken, maakt dat je heel snel besluiten kunt nemen en werkt ook nog eens veel beter. Dus ik leef volgens strategieën, dat is mijn ding en zeker voor mij als ADHD’er mijn leidraad. Houdt me met al mijn gespring toch op het juiste pad :-).

Waarom zeg ik dan tegen jou dat je niet met een strategie kunt beginnen? Omdat dat niet kan. En omdat ik het veel mensen wel zie doen of proberen, zie ik dus ook dat daarin de reden schuilt dat ze helemaal niet in actie komen. En dat is eeuwig zonde.

Stel, je wilt gaan beginnen met hardlopen………
Het weer wordt beter, je conditie behoeft wat aandacht en je gewicht mogelijk ook (mijn ideale klant lijkt vaak op mij he :-)). Koop je dan een paar schoenen en download je dan een app die je rechtstreeks naar de finish van de Marathon van Rotterdam toewerkt? Natuurlijk niet! Je gaat eerst eens een paar blokjes om (in het donker natuurlijk, anders ziet iedereen je rode hoofd en dat je nog heel vaak gaat wandelen tussendoor), je probeert het uit, is het wat voor je? Welk tijdstip is het lekkerst, welk rondje loopt het fijnst, op welke brandstof loop je het beste. En van daaruit volgt er min of meer een soort van vast trainingsschema, een strategie. Voel je hem?

Maak met je bedrijf ook eerst eens een paar ’trainingsrondjes”
En het gekke is, als je dan met je bedrijf aan de slag gaat, dan moet dat ineens anders. Dan ga je op zoek naar die app die jou een strategie gaat geven om dit zo goed en vooral zo snel mogelijk in de wereld te zetten. Is toch raar? Waarom is dit anders dan hardlopen? Die strategie die is er niet, die moet je ondervinden. Wat past er bij jou, wat werkt het beste voor jou, wat resoneert het beste met je ideale klant, waar word je het meest blij van en waar wil je uiteindelijk naartoe. En daaruit volgt een strategie. Door eerst te …………… DOEN! Maar nu wordt het zo vaak omgedraaid, nu ga je niet doen terwijl het eigenlijk een kip en het ei verhaal is. Daarom mijn visie op succesvol ondernemen: ga nu eerst gewoon wat doen! Het maakt niet uit wat, begin ergens! En van daaruit kijk je wat werkt, wat je leuk vindt, actie is al energie en daaruit komt dan de reactie. En zo kom je stapje voor stapje verder zodat je uiteindelijk een strategisch plan op kunt stellen. Dát is hoe het werkt!

Stop met nadenken, start met doen! 
Dus iedereen die in mijn 8 daagse zit of gewoon zelf aan de slag wil, kap met hier nog veel langer tijd aan te besteden. Is eeuwig zonde en gaat toch niet werken. En in de tijd die jij besteed aan het theoretisch opzetten van een strategisch plan waar je niet uit komt en wat ook nog eens niet gaat werken, doet de rest gewoon zijn acties en krijgt klanten. Rest my case.

Met hulp ga je natuurlijk sneller
Als je gaat lopen met een hardloopcoach, dan bespaar je jezelf een paar leermomenten waardoor het altijd sneller gaat. Maar ook die trekt je niet ineens die 42 kilometer door. Ook dan blijven er dingen die je voor jezelf uit moet vissen en wat er voor jou werkt. Hij kan niet voor jou besluiten dat jij het fijnste in de ochtend loopt. Zo werkt het niet. Wie jij bent en wat voor jou fijn is bepaal en ondervind je zelf door de praktijk en daarop bouwen we dan verder.

En zo is dat ook met een businesscoach. Je krijgt bij mij op dag 1 niet een strategisch plan, je zou gek van me worden. Ik betaal mijn coach héééél veel geld en ook zij komt niet met een standaard plan voor mij, want niemand is standaard. Ik laat mijn klanten wel zien wát er werkt en hoe het werkt (de “in één keer goed” methode) zodat je heel veel opstartproblemen omzeilt en je tijd niet besteed aan acties die voor jou en je doelgroep niet gaan werken, het voorkomt dat je schiet met hagel :-).  Het geheel al sneller vanuit een doel overzien (er zit wel al gelijk een soort van plan in) en van daaruit bereik je vele malen sneller en slimmer de finish. Dus natuurlijk is het handiger om het met een coach te doen. Maar welke weg je ook volgt, het begint en eindigt altijd met DOEN! Dus welk excuus heb jij nog, je dromen maak je waar door actie en niet door er over na te denken……….

Nou, ben ik natuurlijk benieuwd welke inzichten mijn tips jou hebben opgeleverd. Wil je het hier met me delen?

Succes!!

Veronique Prins

Dé Kick Ass Businesscoach voor ambitieuze coaches en therapeuten die een serieuze praktijk willen opbouwen

1 gedachte over “Je eerste actie is NIET het verzinnen van een strategie!”

  1. Ben benieuwd hoe het was gegaan als ik dit bij de start van mijn bedrijf had gedaan, 5 jaar geleden. Nu nog steeds geen winst, alleen maar in de min. Sta op het punt te stoppen. Nu beginnen er allerlei dingen te borrelen. Hoe dan ook, ik ga mijn ondernemer-strategie helemaal omgooien, wat mijn aanbod ook mag zijn / blijven / worden…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven