‘Ik wil naar huis!’

Veroniqueprins.nl_

Ik stap de Portugese zon in, het belooft weer een prachtige dag te worden. Ik ben in de mooiste omgeving, midden in een natuurgebied en in een villa die je normaal alleen maar bij Million Dollar Listing ziet. Er kruist een vosje mijn pad, ik hoor koeien met een bel en ik loop richting het yoga-dek boven op een berg, met wijds uitzicht en verder alleen maar zon en een klein beetje wind. En het enige dat ik denk is ‘ik wil naar huis’. 

Die gedachte was overigens niet nieuw, dat gevoel had ik al sinds de avond ervoor. In de tijd sinds die realisatie ben ik met 9 voeten in mijn oude patroon gestapt en inmiddels staat mijn besluit om te vertrekken zo’n beetje in beton gebeiteld. Er zijn wel 922 redenen waarom ik echt niet zou moeten blijven en als ik nog een klein beetje mijn best doe kan ik er daar nog wel een dik aantal bij verzinnen. En ze nog allemaal geloven ook…………….

Ik stap mijn matje op, we doen een incheckrondje. Iedereen geniet, is blij, heeft geweldig geslapen en heeft zin in de dag. Ik ben als laatste aan de beurt. Wat ga ik doen? Mooi weer spelen of zeggen wat er écht in me leeft. Mijn hart op tafel leggen en zeggen dat ik niet wil blijven? Ben ik bereid om het gesprek wat daarop zou volgen aan te gaan. 

Ik ben hier niet voor niets en ik besluit all-in te gaan. Ongeacht wat er gebeurt. Als ik dit achter me wil laten dan is er maar 1 manier vooruit.

Het is een keerpunt in mijn week. Wat zeg ik; een keerpunt in mijn leven. Waar ik nu, nu ik op de luchthaven van Lissabon na een zeer intens retreat, zit te wachten op mijn vlucht naar huis, zo ongelooflijk dankbaar voor ben. Voor dit moment en vele andere momenten. Dat ik besloot om trouw aan mezelf te blijven en dingen te zeggen die afwijkend waren, soms niet aardig en uit te spreken waar ik behoefte aan had zonder me af te vragen wat een ander daar dan wel niet van zou vinden. Een paar keer dwars tegen mijn mentor in. Een aantal keren dwars door al mijn demonen heen. Een koffer vol met luiers heb ik verbruikt hier tijdens dit retreat. 

Nou kan ik me voorstellen dat je me volgt vanwege mijn praktische businesstips en inspiratie die ik deel en mogelijk niet om mijn zielenroerselen van de afgelopen week opgelepeld te krijgen. En toch doe ik dat wel. Want dit ben ik ook. En ik heb besloten dat ik alles ga zijn in mijn business, geheel mezelf. En de ene keer is dat de Kick Ass coach en de andere keer gaat het over dit soort dingen. Zonder leeswaarschuwing (‘het is een vage, dan weet je het vast’) of de belofte dat het de volgende keer ‘echt wel weer over business zal gaan’. Want dat weet ik namelijk helemaal niet. En dat wil ik ook niet weten eerlijk gezegd. Het is mijn business en ik schrijf over dat wat mij op dat moment bezighoudt. In de hoop je daarmee te inspireren.  

Ik wil er wel een businessrandje aan vasthaken. Want ondanks de enorme shift die ik de afgelopen week gemaakt heb ben ik nu niet ineens een ‘spiritual teacher’ of iets dergelijks; ik ben en blijf een businesscoach. Een goede ook trouwens, mag ik ook wel eens wat vaker zeggen. En daarmee jou uitnodigen om hetzelfde te doen………………. Ja, daar mag je nog eens over nadenken…………. 😊

Wat deze week me, naast een aantal ongelooflijk waardevolle levenslessen, vooral heeft geleerd is dat de weerstand voor de groei zorgt. Ik herinner me dat ik tijdens mijn vorige retreat op Ibiza daar een podcast over opgenomen heb, maar ik heb de behoefte om hem nog eens te herhalen, juist hier.

 • De eerste vraag die ik je stel is of je ‘all-in’ bent in je bedrijf op dit moment? En dat gaat nergens over 89 uur per week werken of dat je een miljoen euro omzet moet draaien. Dat gaat over dat je gecommitteerd bent aan de dingen in je bedrijf die voor jou belangrijk zijn, de doelen en dromen die je voor jezelf gesteld hebt. En waar je dat aan kan merken in je bedrijf. Ik kwam hier in Portugal aan met toch een tikkie knikkende knieën; wat gaat het me brengen? Maar als ik er dan toch ben, dan all of me! Volledig. En daarom was er de magie. Hetzelfde ervaar ik in mijn business; ik doe het of ik doe het niet en met dat wat ik dan doe ben ik dus ook echt volledig present. Daar ga ik dan ook vol voor. Ondanks de angst. Wat voor mij de grootste graadmeter is of je echt all-in bent; doe je het ook nog als je bang bent of wordt? En wat heeft dat je te zeggen? Denk daar eens echt over na? 
 • Ik besef me dat er eerst een soort chaos/überweerstand moet ontstaan om dingen te veranderen. Niet alleen dacht ik op een gegeven moment ‘ik ga naar huis’. Ik heb ook een keer gedacht ‘ik stap nu ter plekke uit je programma, al krijg ik geen cent terug dat kan me niet schelen’. Ik heb zelfs een keer gedacht ‘wil je een linkse of een rechtse’, zo kwaad was ik omdat ze me in mijn eigen valkuilen liet donderen of me daar ook steeds weer op triggerde. Allereerst liet ik dat gebeuren; een ander is geen baas over jouw emoties, het is wat jij toestaat. Maar verder was het ook zo dat in plaats van veilig in het oude patroon te blijven (‘maar daar ben ik niet voor gekomen’) ik het aanging, dwars door angst en weerstand heen en man; wat een luxe aan de andere kant. Hoeveel mooier, beter, fijner, You name it, is het hier. Dus mijn vraag aan jou is; wat doe je op het moment dat je de weerstand voelt? Kruip je terug in je ‘zie je wel’ rol (oh man, ik heb zo mijn eigen onzin keer op keer geloofd de afgelopen week) of denk je ‘wat is er nodig om dit niet meer te laten gebeuren?’. En dat vergt moed, vertrouwen, overgave en dat zijn allemaal zaken die vele malen enger zijn dan heerlijk in je oude cocon kruipen waar geen millimeter beweging in zit, maar de opbrengst is zoveel groter.Mogelijk ben ik wel jouw trigger op heel veel fronten. Word je getriggerd door wat ik zeg en doe, de manier waarop ik het allemaal altijd zo heel makkelijk maak en is er iets van ‘maar jij hebt makkelijk praten…’ (ja, ik ken mijn lezers😊). Wat als die weerstand nu eens exact is waar je doorheen mag om aan ‘mijn kant’ te komen? Wat zou je dan doen? Wat zou je dan besluiten? Wat nu als het niet aan mij ligt maar aan jou?? Dat is de vraag die ik me deze week steeds weer opnieuw stelde; wat nu als het niet aan haar ligt maar aan mij? En man o man, wat kwamen daar een aantal mooie inzichten van.
 • Ik vertelde mijn coach dat ik haar bij tijd en wijle net zoveel haat als liefheb. En ik realiseerde me vannacht dat dat bij mijn eerste businesscoach Suzanne exact zo was. En ze heeft me juist daardoor naar deze miljoenenomzet gebracht. Dat komt omdat ze zo stevig staan dat ze mijn goedkeuring of vriendschap niet nodig hebben (daar heb ik vorige week ook een podcast over opgenomen). Geldt dat voor jou ook? Richting jouw klant maar ook richting jouw eigen coach of mentor? Of verwacht je stiekem (en bij mij heel vaak iets minder stiekem, ik ben heel eerlijk “weet je wel wat ik je betaald heb?’) dat die persoon je af en toe komt redden, je gedachten zou moeten kunnen lezen en/of waar hij/zij bepaalde dingen nu niet ziet bij je? Omdat niemand je gaat redden, dat kun je alleen maar zelf. Zolang je dat nog verwacht wordt je leven en je business een hele kluif. Voor jezelf maar ook omdat je dan waarschijnlijk ook nog de redder richting je klanten bent en oef, dat is echt een zware baan. Een niet heel erg ethisch ook trouwens, want dan kunnen ze het nooit zonder jou.  

Goed, genoeg van mijn gedachtes zo vlak voor ik ga boarden voor mijn vlucht. In de komende weken zal ik meer delen over mijn persoonlijke verhaal, het is tenslotte ‘oktober podcastmaand’ Ik hoop dat dit waardevol voor je was, ik zou het super vinden als je dat hieronder met me zou willen delen. 

Ik wil graag afsluiten met 3 meer dan warme uitnodigingen: 

 • Allereerst geef ik dinsdag 11 oktober mijn gratis online Masterclass ’10 spelregels voor succes’. Voor iedereen die graag een business wil starten als kennisondernemer of iedereen die al gestart is maar waarbij het nog niet vanzelf gaat, het nog wel leuker en meer zou mogen zijn. Om 09:30 uur en om 20:00 uur kun je meedoen, je bent van harte welkom. Meer informatie en inschrijving vind je via deze link:
  https://veroniqueprins.nl/webinar-10-procent-web/
 • Op 2 en 3 november geef ik mijn 2 daagse najaarsevent. Ik had het thema al een paar weken geleden gekozen en och, wat past het exact, exact, exact in waar ik nu ben en wat ik graag met je wil delen. Het gaat magisch worden, dat voel ik niet alleen, dat weet ik inmiddels ook. Want boven op datzelfde yogadek in Portugal schreef ik na een doorbraak binnen een half uur de inhoud en ik wil zelf wel in de zaal gaan zitten. Zoveel zin heb ik erin. Ben je er ook bij?? https://jezaakvoorelkaar.plugandpay.nl/checkout/event-je-zaak-voor-elkaar
 • Van 17 – 31 oktober start ik iets heel leuks en nieuws; ‘Slim in Actie’. 11 dagen lang ben ik jouw stok achter de deur als het gaat om acties. Want we weten het allemaal wel, maar doen is een dingetje. Of de juiste dingen doen, daar zit nog wel eens een blinde vlek. Je levert iedere dag je actieplan voor die dag in op een speciaal emailadres (ik ga ze niet allemaal persoonlijk bekijken en van feedback voorzien #verwachtingenmanagement….) en aan het einde van de dag mail je weer wat je er aan gedaan hebt. Op basis van de inzendingen maak ik 11 werkdagen een geheime podcast waarin ik dagelijks een aantal van de plannen onder de loep neem en geheel anoniem van feedback voorzie. This is where the magic happens. 11 dagen lang, 11 podcasts, 11 dagen vol focus voor slechts € 22,- exclusief BTW (dat is € 2,- per podcast, just saying) Je kunt je aanmelden via deze link: https://jezaakvoorelkaar.plugandpay.nl/checkout/slim-in-actie-1664641502 Heb je al een ticket voor mijn event of koop je dat vandaag nog, dan krijg je Slim in Actie er helemaal gratis bij!! 

Ik ga even vliegen. Letterlijk en figuurlijk. Tot gauw, dank je wel voor het lezen! 

Veronique Prins

Dé Kick Ass Businesscoach voor ambitieuze coaches en therapeuten die een serieuze praktijk willen opbouwen

18 gedachten over “‘Ik wil naar huis!’”

 1. Elizabeth (Elza)

  Dit! Precies dit… niet weten of je moet lachen of huilen. Dit was blijkbaar mijn ‘must read’ voor vandaag. Ik ben mijn eigen grootste trigger, valkuil en criticus en die wetenschap zorgt ervoor dat ik me vastbijt in mijn doelen. Mede dankzij jou in beton gegoten. Dank voor het delen van je reis! Over waardevol gesproken…

 2. Oeh, die ‘Ik wil naar huis’, is zo herkenbaar. Dank je voor die spiegel.
  En Yes! Je stopt eindelijk met die volstrekt onnodige disclaimers! Die ‘vage’ zijn juist altijd zo waardevol.

 3. Ha lieve Veronique, de vraag ‘wat als het niet aan de ander ligt maar aan mij?’ is enorm spiegelend en confronterend. Maar hoe dan verder? Dan ben ík dus de enige die wat aan de situatie kan veranderen. Doe je ook aan relatiecoaching…? 😉

 4. Hi Veronique, wat je omschrijft is het proces waar ik al enige tijd mee bezig ben. Het maakt me sterker en krachtiger, ik voel dat het me in alles “drijft” naar mijn doel! Met pieken en dalen, duwen en trekken maar de ‘kick’ groeit😀
  Heb ook je podcast “Dankbaarheid” nog geluisterd………GEWELDIG! Kijken, luisteren en voelen wat er wel is. Maakt mensen zoveel positiever. Bedankt voor het delen van jouw ervaring

 5. Zo’n persoonlijke en ‘spirituele’ blog vind ik juist heel leuk, Véronique!
  Maar dat zal je wellicht niet verbazen van een introverte, spirituele filosofe op één van je voorbije business events… 😉

 6. Een mooie en waardevolle beslissing om jezelf helemaal te laten zien.
  Die columns met een persoonlijk verhaal vind ik nog het waardevols.

  Een mooier trigger om dit ook te gaan doen. Delen wat ik wil.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven