Ik wil heel graag…

Veroniqueprins.nl_

‘Het wordt echt tijd dat ik beter ga eten’. Ik denk dat ik dat dik 1,5 jaar geleden voor het eerst geroepen heb. Ik wilde het geloof ik ook echt wel, ik weet wat de kracht van gezonde voeding is.

 

Vervolgens kwam er het paarse Fiat Panda verschijnsel: als je zelf een paarse Fiat Panda koopt (ik zou het niet doen maar er zijn er die ze heel mooi vinden 😊) dan zie je ineens allemaal paarse Fiat Panda’s rijden. En als je nu denkt ‘maar die zie ik nooit’ heb ik mijn bewijs geleverd: je hebt er waarschijnlijk ook niet eentje op je oprijlaan staan. Snappie?

 

Goed, terug naar het verhaal. Wat ik bedoelde te illustreren was dat toen dat stemmetje in mijn hoofd met enige regelmaat terugkwam, kreeg ik ook allerlei mensen in mijn omgeving die stopten met suiker eten, ervoor kozen om vegetarisch te gaan eten en andere gezonde keuzes maakten. Ze inspireerden me enorm maar het ook echt zelf doen, ik nam nog niet echt een besluit. Nooit meer een Cola Light, oef.  En dan wil je het eigenlijk ook niet weet ik inmiddels, maar er borrelde wel wat. Ik deed het alleen niet.

 

Begin juni ging de knop toch om. Kwam ik iemand tegen die mij kon leren om mijn lijf te geven wat ik nodig had en op die manier beter voor mezelf te zorgen. Niet alleen had zij de kennis, zij was ook mijn stok achter de deur. Want mensen denken wel eens dat ik een robot ben maar niets is minder waar. Zeker niet als het gaat om chocola ……….. 😊 of juist geen chocola meer……..

 

Goed, ik ging dus met een coach aan de slag: mijn suikervrije, koolhydraatarme IF lifestyle tegemoet. Want ik wilde écht, écht graag. Tot de eerste dag. ‘Shoot zeg moet ik werkelijk alles zelf maken wat ik wil eten?’ ‘Is er bijna niets dat ik effe makkelijk kant en klaar bij de Appie kan halen?’ Oh jee. En ik ben niet echt een keukenprinses zeg maar. Dus daar stond ik op zondag te kokkerellen en mijn eerste bananenbrood te bakken. Van amandelmeel natuurlijk. Mijn kids wisten niet wat ze zagen.

 

Vervolgens haastte ik me iedere avond met bloedspoed van kantoor naar huis om keurig binnen de toegestane tijdstippen te eten. Man man, ik moest gewoon mijn alarm zetten om op tijd mijn laptop dicht te klappen en achter de (zoete) aardappels te zitten. Als ik een dag op pad ging moest ik ineens rekening houden met wat ik dan ging eten onderweg. Want bij het tankstation kun je niets ‘tanken’ zonder suiker. Ik moest er gewoon een project van maken als ik een uitje had. Soort van koelbox achter in de auto en daar ging ik. Ik had een soort van deja vu van de halve volksverhuizing die er altijd was als ik met mijn 2 kids onderweg ging, een jaar of 20 geleden.

 

En voordat je nu denkt ‘ga je het nog over het bouwen van een business hebben’, je zou toch beter moeten weten inmiddels. Dat doe ik toch altijd? Maar er is een overeenkomst tussen het invoeren van mijn gezonde leefstijl en het bouwen van een business. Er is namelijk veel wat we allemaal wel willen, of in ieder geval een groot deel van ons.

 • Slanker
 • Betere conditie
 • Gespierder
 • Meer verdienen
 • Meer tijd
 • Gelukkiger
 • Betere relatie
 • Gezonder
 • Meer zelfvertrouwen

 

Noem maar op. Ik weet zeker dat als jij niets herkent in bovenstaand rijtje (‘echt niets?’) je vast wel een aantal dingen op je eigen lijstje hebt staan waarvan je denkt ‘zou ik best wel willen’. Zoals ik ook best wel graag beter wilde eten en beter voor mezelf wilde zorgen.

 

Echter: iets graag willen is niet voldoende. Wat ik geleerd heb en steeds bewezen heb gezien is dat als je iets wilt dan zul je ook iets moeten laten.

 • Als je slanker wilt zijn moet je het eten opgeven wat je dik maakt (waarbij ik nu slechtwerkende schildklieren, etc. even buiten beschouwing laat, je snapt me hè)
 • Als je gespierder wilt zijn dan zul je minder moeten Netflixen (of werken) en die tijd in de sportschool doorbrengen
 • Als je meer zelfvertrouwen wilt dan zul je bereid moeten zijn om je oude verhaal los te laten
 • Als je meer omzet wilt dan moet je je veilige acties loslaten, buiten je comfortzone stappen, ‘enge dingen doen’ om een ander resultaat te krijgen

 

En weet je: we willen wel het één maar zijn vaak niet bereid het ander te laten of juist te doen. We hebben het liefst dat het vanzelf gaat. ’s Ochtends per ongeluk met een six-pack wakker worden zonder spierpijn te hebben gehad. Wel slanker willen worden maar ik mag toch zeker wel gewoon hazelnootschuimgebak blijven eten? Of chocola? Dat hoef ik toch niet te laten staan?

 

Je kunt niet iets krijgen zonder iets anders op te geven
Kijk en daar zit hem de crux waarom je veel van de dingen ‘die je echt graag wilt’ uiteindelijk toch niet krijgt. Omdat we vooraf niet weten/ bedenken/ realiseren/ bewust kiezen dat alles een prijs heeft. Zelfs vrijheid.

 

Zolang je iets wilt zonder je bewust te zijn van de consequenties en die consequenties niet bewust in je besluit meeneemt, kies je dus niet echt. Dan zou je graag willen maar is het geen bewuste keuze. Snap je dat dat een verschil is? Of kun je me vandaag helemaal niet volgen? 😊

 

Dus ja, ik wil gezond eten. En dat betekent dat ik een mandarijntje eet in plaats van een buis Smarties als mijn emoties mijn oren uit schieten. Ik krijg het ene als ik het andere laat. Ik krijg veel klanten als ik een deel van mijn vrije tijd inlever om acties (IPA’s) te doen. Ik krijg een fijne relatie als ik zo nu en dan wat ik zelf wil aanpas aan wat we samen willen. En ik weet dat die op zeker klopt want ik héb een fijne relatie (ben wel benieuwd wat mijn man nu onder de comments onder deze blog plaatst 😊)

 

Omdat we vaak maar ‘wat roepen’ zonder de consequenties in te calculeren, hoor ik velen zeggen ‘ik wil graag financieel onafhankelijk worden’ of ‘veel impact hebben’ maar eigenlijk moet dat dan wel uit de lucht komen vallen. Spreek je iets uit zonder dat je weet wat daaraan voorafgaat. Enneh, net als dat maatje minder, die getrainde biceps en de rest van het opgesomde rijtje, gaat het niet vanzelf. Dit soort dingen gaan niet moeiteloos: anders was toch de hele wereld slank, gespierd, vol vertrouwen, succesvol en weet ik het allemaal wat.

 

Maak vandaag eens een lijstje met wat je allemaal wilt (of denkt te willen), zet er achter wat je dan zou moeten opgeven/ achterlaten/ loslaten en bepaal dan opnieuw of je het echt wilt. Dan zul je zien dat je je ook aan je keuzes kunt houden. Ben benieuwd tot welke conclusie(s) je dan komt, wil je ze hieronder met me delen?

 

Veronique Prins

Dé Kick Ass Businesscoach voor ambitieuze coaches en therapeuten die een serieuze praktijk willen opbouwen

7 gedachten over “Ik wil heel graag…”

 1. Bovenaan mijn ‘ik wil heel graag’ lijst staan: ‘focus’ en ‘zelfdiscipline’. Wat ik nu zelf weet te bedenken dat ik los moet laten is ‘negatieve gedachten over mijn zelfwaarde – mijn persoonlijke self-fulfilling prophecy’, ‘candy crush en andere spelletjes’, ‘tv/Netflix kijken’, ‘tijdlijn browsen’, ‘5-minute crafts bingewatchen’, en alle andere procrastinerende activiteiten – en mijn gevoel dat ik die nodig heb, wat dan weer teruggaat naar mijn negatieve gedachten en angst om iets niet perfect te doen (met mijn super efficiënte reactie om het dan maar niet te doen). – ben ik iets vergeten?
  Ik heb mijn ingeschreven voor een mindset-challenge ‘ik ben waardevol’, welke tm zondag loopt, dus als het goed is stap ik maandag met de juiste mindset (en mij ontdaan van een aantal zaken) in op de focustraining.
  En die tandartsafspraak van maandagochtend 9 uur? Die heb ik verplaatst naar een later tijdstip, bleek geen probleem 😉. #durftevragen
  #stapvoorstapkomiker

  1. Argh! Mijn perfectionistisch hart doet pijn, een typefout! Ik heb natuurlijk ‘mij’ ingeschreven, geen idee waar nou opeens die extra ‘n’ vandaan kwam.

  2. Ha Ilona,

   Je schrijft precies zoals het 🙂 stap voor stap. Met die mindset gaat het goed komen en met de rest ook:) Ik zie je straks bij de focus training!

 2. Ik wil meer naar buiten en bewegen omdat ik (nu helemaal met C) teveel binnen zit. Omdat ik vanuit huis werk was ‘boodschappen doen’ dan mijn zogenaamde ‘buiten en bewegen actie’. Ofwel lopend of op de fiets.

  Niet genoeg natuurlijk. De zittijd achter de computer loopt alleen maar op.
  Dus… ik zocht naar iets makkelijks wat ik lang volhoud en waar ook nog iets leuks in zit.

  Mijn oplossing?
  Straatwandelen (zonder hond), in elk geval 100 dagen lang.
  Enige wat ik nodig heb is een paar goeie wandelschoenen want ik begin direct als ik de voordeur uitloop. Tijdstip van 8.30 tot 9.20 flink doorstappen met een rondje buurt. Langs water en stukje door stadspark.

  Om het leuk te maken maak ik elke dag op hetzelfde punt een foto, zo heb ik na 100 dagen een mooi tijdsdocument (waar ik nog wat leuks voor ga verzinnen… coachingskaarten, eigen fotoboek o.i.d.)

  En… om het commitment aan mezelf en mijn gezondheid echt te kunnen volhouden plaats ik elke dag de foto(‘s) op mijn prive Facebook tijdlijn (voor de leuk) en op Linkedin met iets wat met ‘kleur’ te maken heeft omdat ik kleuradviezen geef.

  Inmiddels was dit dag 12 van 100

  Leuke is dat ik vanmorgen kwartiertje vroeger vertrok en ik dan weer hele andere zaken/mensen/situaties tegen kom die een foto waard zijn.

  En ondertussen stappen we lekker door voor een goede doorbloeding en conditie.
  PS Als er meer ondernemers dit zouden doen zouden we zomaar tussen 8.30 en 9.15 met elkaar kunnen bellen voor een gezellige sparring sessie.

  Ik doe mee met je challenge dus voor volgende week wordt het een vroeger rondje (gelukkig is het dan weer iets langer licht ’s ochtends) 🙂

  1. Jee Nicky wat een onwijs goed plan van je én coole oplossingen om het vol te houden. Super leuk om te lezen! Dit gaat je lukken 🙂

 3. Hi Veronique,

  Die mails van jou, ja, daar kijk ik écht naar uit! En wat tof dat je zo lekker bezig bent met het gezonde eten, chapeau! Je gelooft het misschien niet maar jij schrijft dat je niets zonder suiker kunt tanken bij de pomp (daar irriteer ik me trouwens mateloos aan) en laatst dacht ik eraan zoiets te gebruiken in mijn training: Tank je lichaam vol met gezonde energie….. Hoe bedoel je paarse Fiat Panda’s!!!
  Ok, even naar iets heel graag willen en ervoor laten: Het besluit hebben genomen minder te gaan werken bij m’n werkgever middenin een Coronatijdperk om van mijn werk en trajectjes héle bloeiende te maken. Een pittige keuze maar nodig want ik wil gewoon een ander en beter resultaat!
  Enne… ben erbij hoor komende week. Bij jou ben ik nooit uitgeleerd!

  Fijn weekend en tot maandag,
  Iris

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven