‘Ik voel dat er van alles gebeurt’

Veroniqueprins.nl_

 

Vrijdag gaat de ticketprijs voor mijn event op 13 juni omhoog, koop vandaag nog je ticket voor slechts € 97 ex BTW

 

We zaten in een groepje, ongeveer 30 ondernemers. Zin in de dag. We hadden elkaar vorige maand voor het laatst gezien en voordat ik met het programma start check ik altijd eerst even in bij iedereen; waar sta je, wat doe je, wat heb je, hoe zit je erin? Ik vind dat altijd een fijne manier om feeling met een groep te krijgen en daaromheen mijn dag vorm te geven. 

Eén van mijn deelnemers kwam aan het woord. Haar omzet was nog niet zoals ze hoopte, maar ze voelde wel dat er van alles gebeurde. Ik knik. Langzaam. Met een bemoedigende glimlach. Ze vertelt verder en ik bijt op mijn tong; ‘rustig Prins, laat haar even haar verhaal doen’. Wat ik ook heel graag wilde want ze was hartstikke positief en blij. Op dat soort momenten, als ik voel dat ik wat moet zeggen wat weer niet aardig gaat zijn, heb ik een hekel aan mijn werk. Of meer een hekel aan mezelf omdat ik het alleen maar eerlijk kan. Omdat ik vanuit mijn tenen mijn mensen groot wil maken. En dat gaat zo vaak niet met aardig zijn …………….

Ik vraag haar of ik ‘op z’n Veronique’s mag reageren’. Ik zie haar slikken (ze weten dan vaak al wat er komen gaat…) en ze schudt dapper haar hoofd van ‘ja’. Oké, ik heb toestemming: ‘Je kunt je business niet sturen op een gevoel…………..’

En terwijl ik dit met je deel voel ik wat er mogelijk aan jouw kant gebeurt als ik dit schrijf. Mogelijk ben je degene die nu aan het knikken is tegen zijn beeldscherm ‘yep, dat is waar’. Mogelijk denk je nu ‘die Prins is een machine, natuurlijk is je gevoel belangrijk, hoe kan ze dat nu zeggen?’. Daarom geef ik wat context. Mijn gevoel, mijn intuïtie is een groot onderdeel van de besluiten die ik neem in mijn business, van de dingen die ik doe, van de acties die ik onderneem. ‘Hmmm, dit zou wel eens kunnen werken’ (wat dan overigens niet altijd het geval blijkt te zijn 😊 ). Als ik het écht niet voel, dan doe ik het niet want dan werkt het niet. Ook bij mij niet (juist bij mij niet want ik ben veel intuïtiever dan je mogelijk denkt…) Alleen combineer ik altijd gevoel én feiten. Omdat ik een hekel heb aan honger. Omdat ik graag mijn rekeningen wil blijven betalen. Omdat je gevoel ook wel eens een loopje met je neemt omdat je het graag wílt voelen. Zo heb ik mezelf, in een ver verleden, een aantal maanden voorgehouden dat ik stik verliefd was op iemand omdat ik dat graag wilde, hij ‘klopte’ zo. Deze moest het echt zijn. Ik hield mezelf voor de gek, mijn hart ging er niet sneller van kloppen maar dat kostte me een paar maanden om dat toe te geven………………

Op die manier kan ik mijn bedrijf niet runnen. En die klant van mij ook niet. Dus waar ik in eerste instantie blij word van haar enthousiasme en dat ze dingen voelde, wilde ik dat staven met een aantal feiten zodat ze niet een paar maanden dolenthousiast was over iets wat niet zou gaan gebeuren. 

‘Oké, wat voel je precies? Wat verandert er precies? Kun je het concreet maken?’

En tuurlijk zie ik mijn klanten (en deze ook weer) dan denken ‘daar heb je haar weer’ en dat snap ik ook. Maar laat dat nu net mijn rol zijn in het geheel.

 • Hoeveel extra omzet heb je gedraaid?
 • Heb je heel veel nieuwe downloads gehad voor je weggever, het dubbele aantal luisteraars op je podcast? 
 • Is je aantal volgers sterk gegroeid? 
 • Is je conversie toegenomen; zeggen er meer mensen ‘ja’ na een salesgesprek?
 • Had je meer kijkers op je webinar, een hoger openingspercentage van je nieuwsbrief? 
 • Ben je gevraagd in een aantal podcastshows van mensen met een groot bereik? 

Waar staven de feiten jouw gevoel dat er van alles gebeurt? En echt, op zo’n moment vind ik mezelf ook niet aardig. Ik kan alleen niet anders.

Ik zag haar nadenken. In haar hoofd zoeken naar de antwoorden op mijn vragen. Ze klapte haar laptop open om een paar dingen te controleren. En eigenlijk bleek er niets concreets te vinden te zijn, waardoor ze er ook op mocht vertrouwen dat er dingen gebeurden die op (korte) termijn voor een hogere omzet zouden zorgen, maar die waren er eigenlijk niet. Oef……………..

Ze heeft geen hobby. Sterker nog, ze heeft een zeer serieus bedrijf met al echt een berg omzet. En toch sloop deze er weer even in, zoals ik zo vaak zie. Zowel bij starters; ‘er is al veel interesse getoond’. En ik weet dat dat hetzelfde is als ‘kijken, kijken en niet kopen’. Je kunt niet leven van getoonde interesse. Zoals ik onwijs blij word dat jij een goed gevoel over jezelf en je business hebt maar het is niet je verkering, het is je bedrijf. Met financiële verantwoordelijkheden en facturen en zo. Die kun je niet met je gevoel betalen.

Dit is de switch die ik zie dat veel van mijn ideale klanten moeten maken. Om van een hobby een gezonde business met een stabiele omzet te maken. Ik kan wel zeggen dat ik een onwijs goed gevoel heb over mijn event op 13 juni, wat ik overigens ook heb, een enorm goed gevoel zelfs! Maar als ik nog geen 25 kaarten verkocht zou hebben met nog exact 3 weken te gaan, dan ebt dat gevoel toch een beetje weg. Een beetje veel zelfs. Die twee moeten hand in hand gaan; ik moet voelen dat het echt waanzinnig gaat worden (ik ben niet van de uitspraak ‘niet van deze planeet’ anders dan had ik die uitdrukking gebruikt ….. 😉 ) maar tegelijkertijd hou ik mijn ogen strak op het aantal deelnemers. Zó bouw je een business die goed voelt én goed geld oplevert. Een écht goede business dus………… Niet het gevoel van een goede business maar een werkelijkheid.

Waar ik je natuurlijk op mijn event op 13 juni alles over ga vertellen, je op ga inspireren, prikkelen, irriteren, laten lachen en huilen en zelfs laat voelen en ervaren. En dat allemaal op 1 dag…….. En ja, dat kan ik!

Ik ben heel benieuwd wat dit schrijven met je doet en welk inzicht het je gegeven heeft. Wil je het hieronder met me delen

Kom ik natuurlijk toch nog even terug op mijn event voor ik afsluit. 

Ik ben namelijk in Frankrijk op dit moment, ik schrijf dit stuk op ons terras. In de zon. Op onze berg. Met een weergaloos uitzicht. En die berg, die doet wat met me. Ik had gisteren een call met Eelco en die zei ‘je ziet er zelfs anders uit’, dat was ook de opmerking die ik op mijn story van deze week kreeg. Ik voel me hier ook anders. De afstand, de rust, de tijd, het doet wat met me. Er gebeurt van alles, in mij dan wel te verstaan. Ik heb me ook nog nooit zó beziggehouden met een event als dit event in juni. Ik krabbel de hele dag van alles erover, het wordt groots en ook heel klein, het gaat ook voor mij worden zoals ik het nog niet eerder gedaan heb. En ik kan niet wachten om het met je te delen. Het thema land hier per dag steviger, ik ga het alleen nog niet delen. Vertrouw op mij, zoals de vorige keer met mijn event ‘Vrijheid’, waarvan velen zeiden ‘ik moest van het thema al huilen, dit is voor mij’, gaat het ook deze dag zo zijn. Beloofd. Ik voel alleen dat ik het nog heel even bij me wil houden.

De ticketprijs is tot aanstaande vrijdag slechts € 97,- ex BTW en dat gaat nergens over. Zeker met wat ik nu weet. Vanaf zaterdag kost een ticket € 147,- ex BTW. Nog steeds belachelijk, maar doe nu je voordeel nog. 

Toen ik destijds naar het event wilde van wie later mijn coach werd, keek ik niet eens in mijn agenda. Ik kocht een ticket en boekte een vlucht. Ik heb het laten werken. Er zullen 124, zo niet meer, redenen zijn waarom je niet kunt. En als je op 13 juni om 17.30 uur de zaal verlaat zul je weten wat dé reden was dat je wel in die zaal in Hilversum moest zijn. Dat is wat ik je gun. Wees erbij.Photo by Aziz Acharki on Unsplash

Veronique Prins

Dé Kick Ass Businesscoach voor ambitieuze coaches en therapeuten die een serieuze praktijk willen opbouwen

3 gedachten over “‘Ik voel dat er van alles gebeurt’”

 1. Heerlijk en eerlijk: de feiten, de knikkers, de knaken.
  Dat is waar het uiteindelijk om gaat.
  Ook als ik me niet lekker voel en niet voluit kan werken.
  Want ik weet dat ik de therapeut dan weer kan betalen, en dan ga ik me weer lekkerder voelen – en vanuit dat gezondere gevoel kan ik ook met meer plezier en minder uitputting mijn werk doen, andere mensen blij maken, waar ik zelf twee keer blij van word. De eerste keer als ik die last van hun schouders zie glijden. De tweede keer als de ‘achterwielen’ binnen komen rollen op mijn bankrekening.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven