‘Ik koop eerst even je boek’

Veroniqueprins.nl_

Doe je van 4 – 7 april mee met de Actie 4-daagse voor meer klanten: www.jezaakvoorelkaar.nl/actie 

 

Ik observeer graag mensen. Ik vind echt niets fijner dan op een terrasje lekker rondkijken. En ik vul dan ook van alles in met wat ik zie. Zijn ze kort of lang getrouwd, is het een eerste of tweede huwelijk, wat iemand voor werk doet, of die twee vrouwen nu echt hartsvriendinnen zijn of elkaar simpelweg tolereren omdat er niemand anders beschikbaar was om mee te borrelen op deze mooie lentedag. Heerlijk. In mijn business doe ik dat dus ook. Mensen denken dat ik niets hoor omdat ik zoveel praat. Ik hoor echter ALLES (vraag mijn klanten maar 😊 ) Daarnaast zie ik ook heel veel, terwijl velen denken  dat ik te druk ben om waar te nemen. You wish. En omdat ik al zoveel duizenden mensen heb gezien en gesproken in mijn business, kan ik acties en antwoorden inmiddels bijna voorspellen. En weet ik ook al precies wie er met het antwoord komt: ‘ik ga eerst even je boek lezen’

 

Vooropgesteld, ik heb best wel een goed boek geschreven. Ik zou mezelf ook in 2 voeten schieten als ik dat niet zou zeggen 😊 Maar waar ik voor publicatie nog dacht ‘ik weet niet wat mijn lezers ervan vinden maar ik word er  wel blij van’ weet ik inmiddels door de reacties, recensies en verkoopaantallen dat het meer is dan ‘een leuk boek’. Alleen, het is en blijft een boek. En we weten dat een boek alleen vaak niet voldoende is. Hoeveel dieetboeken zijn er niet geschreven en de wereldbevolking wordt alleen maar zwaarder (dat is een feit, niet boos worden). Ik zeg nergens dat die boeken onzin zijn, ik heb zelf een paar hele goede, maar er is vaak meer nodig om iets echt te laten slagen dan het lezen van een boek. En dat is met het bouwen van een bedrijf net zo. Als het zo eenvoudig was dat als je er 12 hoofdstukken doorstampt (en dat van mij lees je in max 2,5 uur) er dan automatisch een kassa gaat rinkelen, dan zou de hele wereld een succesvol bedrijf runnen én een cursus snellezen volgen. Toch? 

 

Als je komt met ‘ik ga eerst je boek maar lezen’ dan neem je een uitgesteld besluit. Wat eigenlijk hetzelfde is als geen besluit. En…………….. voordat ik weer mensen tegen de haren strijk (wat onvermijdelijk is, je kent me 😊) dat is niet goed of fout. Ik wil alleen dat je je er bewust van wordt.

 

Stel je komt bij de dokter en die constateert bij jou dat je een ontstoken spier in je hoofd hebt. Geen idee of je daar spieren hebt en of die kunnen ontsteken, maar je snapt hem. Ik ben businesscoach en geen dokter en dat moet ik ook vooral zo laten 😊 Goed, het blijkt een ernstige situatie te zijn want die dokter geeft aan dat als die ontsteking erger wordt en barst dat er dan gevaar is op…………. Vul maar iets ernstigs in, ik heb geen idee. Hij adviseert je om je direct vandaag nog een behandeling te geven om erger te voorkomen. Jij hoort het aan, knikt naar de arts en zegt ‘bedankt voor de informatie, ik ga het eerst nog met een aspirientje proberen’, terwijl die volgens mij niet tegen ontstekingen werken. (Ik heb ooit mijn Medische Basisopleiding gedaan, daar werd ik verliefd op coaches en therapeuten 😊 ). Denk jij ook als je dit leest ‘wat doet die nou?’

 

Het grappige is dat velen van ons (nooit al mijn lezers he, dat is onmogelijk) gelijk zeggen ‘start maar met behandelen want dat klinkt wel serieus’. Vooropgesteld dat je die dokter vertrouwd en hij geen enge experimentele dingen met je gaat doen, we dekken de randvoorwaarden even af. Je loopt dan toch niet met een pijnstiller de deur uit terwijl je denkt ‘kurkuma werkt volgens mij ook tegen ontsteking, gooi ik dat wel over mijn spruitjes vanavond’. Toch? 

 

Het is dus wél wat ik in mijn praktijk zie gebeuren en dat is dus wat ik een uitgesteld besluit noem. De situatie is ernstig met je bedrijf, wat in heel veel gevallen zo is. Er zijn er maar weinig die bij mij komen omdat ze ‘barsten van de klanten’. In die zin ben ik toch ook een soort van dokter, maar dan voor bedrijven. Je komt omdat er iets niet goed gaat, je eigenlijk niet weet hoe het werkt of graag sneller wilt groeien maar je weet niet hoe. Ik maak dan de diagnose ‘de basis staat niet goed, hiermee zul je nooit klanten kunnen maken’ en dan zeg jij ‘doe mij je boek maar’. Wat wil je bereiken met zo’n besluit? Wat stel je uit met zo’n besluit? Wat durf je niet aan te kijken of aan te gaan door te denken dat je een basis kunt bouwen met het lezen van een boek? Waarbij het mij allemaal niet uit maakt he, ik vind alles goed, echt! En ik vind het ook leuk om boeken  te verkopen, dus all good. Maar ik zou willen dat je je beter realiseert wat je daar nu voor besluit neemt; dat je je droom toch niet serieus neemt of dat het toch minder belangrijk voor je is dan je dacht of minder een verlangen. Wat dan ook weer oké is maar zeg dan niet dat je voor jezelf wilt beginnen. Snap je wat ik zeg? Onderzoek wat dan de angst is als je met je motorhelm onder je arm voor de rijschool staat omdat je je eerste motorrijles hebt, je vannacht niet kon slapen van de positieve zenuwen en terwijl je daar staat denk je ‘wegwezen’ en stap je in je auto en rijd je snel naar huis. Waar ben je dan bang voor? Onderzoek dat dan in plaats van je droom op te geven. Of  vervolgens proberen jezelf motor te leren rijden door het kijken van Youtube filmpjes. Zo werkt het niet. 

 

Zo zie ik mensen ‘besluiteloos’ door hun leven gaan en eigenlijk nooit aankomen waar ze gehoopt hadden te zullen eindigen. Omdat ze nergens met hun vuist op tafel slaan en voor zichzelf erkennen ‘maar dit is wat ik echt wil en waar ik vol voor ga, hoe bang ik ook ben of hoe eng ik het ook vind’. Het eerste jaar dat ik met mijn man samen was dacht ik steeds ‘maar wat nu als hij morgen besluit om weg te gaan?’ en daar werd ik niet gelukkiger van. Dus besloot ik op een gegeven moment om er vol in te gaan ondanks die angst en dat ik dan in ieder geval deze liefde volledig had beleefd in plaats van flauwig en laf half vanaf de zijlijn springend tussen verlangen en angst. 

 

Herken bij je klanten de uitgestelde besluiten (‘het komt me over een paar maanden beter uit’, ‘ik moet er nog over nadenken’ of deze ‘heb je geen folder’). Zie de angst die er in zit en voel met ze mee wat ze zichzelf te kort doen door naar een folder te vragen. Hoezo een folder? Wat staat daar in wat je nog moet weten, vraag het me dan? Als ik met een blindedarmontsteking de EH binnen kom rijden vraag ik toch ook geen folder of beslissingstijd? Je wist toch waarvoor je kwam toen we het gesprek aan gingen? Snap je? En dan heeft dat niets met overhalen te maken, daar doe ik niet aan want die trajecten worden altijd een drama. Maar alles met het empatische vermogen dat ik heb om het zo ongelooflijk jammer te vinden voor een ander dat ze vanwege het niet nemen van besluiten, een leven langs de zijlijn leven. Ook met hun business. Ja, er is het risico van falen. Maar dat doe je sowieso als je het niet eens hebt geprobeerd. En het lezen van een boek valt daar niet onder……………

 

Herken je bij jezelf uitgestelde besluiten? En wat kosten die je? Nog niet eens alleen in geld als het om je bedrijf gaat maar ook in levensvreugde, trots, voldoening, vertrouwen, groei en plezier? Zet ze vandaag eens op een rijtje en neem eens een uur om knopen te hakken. Of neem het  besluit om de angst in de ogen te kijken. Maar stop met zigzaggen. Eeuwig zonde! 

 

Wil je hieronder laten weten welke inzichten ik je met dit bericht heb gegeven? Ben enorm benieuwd! 

 

Voordat ik afsluit het volgende: 

 

4 dagen vol in actie voor meer klanten

 

Vorige week gaf ik mijn 2 daagse; Slim en Snel Succesvol. Die training is enorm praktisch en interactief. Eén van de aanwezigen gaf aan dat ze haar prijzen verlaagd had omdat ze maar niet aan klanten kwam. Ik vroeg haar of die nu wél kwamen en haar antwoord was ‘nee’. Omdat het 9 van de 10 keer niet aan de prijs ligt maar aan de actie. Ze had simpelweg niet voldoende gedaan om potentiële klanten te interesseren, die prijs was zelfs nooit ter sprake geweest. Zij is een voorbeeld voor hoe ik het bij velen zie gaan; enorm veel gave ideeën maar ze niet uitvoeren, heel erg druk zijn maar net met de verkeerde dingen of wel de juiste acties ondernemen maar nét niet op de goede manier waardoor het ook veel tijd kost en weinig oplevert. Behalve frustratie.En daar raak ik dan weer gefrustreerd van 😊 Dus daar ga ik wat aan doen, want ik hoor het te vaak. Van 4 – 7 april ga ik 4 dagen met je aan de slag over en vooral ook mét acties. Acties om je bereik te vergroten, acties om aan klanten te komen, acties om meer omzet te krijgen. Niet meedoen dus als je dat niet wilt want het zou je wel eens een klant op kunnen leveren, dan ben je vast gewaarschuwd. Mijn klanten zijn geen kwestie van toeval of geluk, maar van zeer consistent actie toepassen. En daar ga ik jou mee helpen; 4 dagen gratis en voor niets met max 1 uur per dag. Doe je mee? Hier lees je er alles over en schrijf je je in

 

Ik zie je graag volgende week maandag, tot dan! 

 

Warme groet, Veronique Ik doe mee en wil me gelijk inschrijven

Veronique Prins

Dé Kick Ass Businesscoach voor ambitieuze coaches en therapeuten die een serieuze praktijk willen opbouwen

6 gedachten over “‘Ik koop eerst even je boek’”

 1. Ik herken de variant: ‘Ik ga het eerst nog even zelf proberen want ik weet wel wat ik anders moet doen.’ Mooie metafoor om mee te spiegelen!

 2. Uitgestelde besluiten zijn vaak het gevolg omdat mensen nog niet echt weten wat ze willen, waar ze staan in hun eigen proces. Daardoor niet overzien dat of de kosten die ze nu voor coching moeten maken wel zin heeft. Mensen die vaak vanuit enthousiasme beginnen, maar afhaken. Dus is het idee ‘ik zal toch wel weer afhaken, want ik heb zelf die drive nog niet, ik heb het nog niet helder, naar mijn idee de grootste reden om dan maar veilig voor het boek te kiezen.

  Je blijft inspirerend!

 3. Oh ja mensen hebben echt last van hun Risorius. 🙂
  Gebruiken ze veel te weinig tegenwoordig. En ja hij zit in je hoofd.
  Met jouw schrijfsels heeft niemand last van die spier. Althans ik niet.
  Dank je wel, ik hou van je schop onder je arie schrijfsels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven