‘Ik heb uren naar Tell Sell video’s gekeken’

Veroniqueprins.nl_

Ken je de uitspraak dat daar waar je meeste weerstand ligt vaak ook het grootste leermoment zit? Tuurlijk had ik die al vaker gehoord en ik zie hem ook dagelijks bewezen. Met name als het gaat om het kiezen van je ideale klant dan voel ik de hakken langzaam maar zeer zeker in het zand gaan. Als ik dan vol hou, ze in dat proces begeleid en ze vanuit vertrouwen volgen, dan ontstaat er ineens magie als ze het doorkrijgen. Ik heb al heel wat keren virtueel met klanten door een kamer gedanst omdat het klikte, omdat ze het ineens voelde, omdat ze het zagen. Juist daar waar eerst zoveel weerstand zat.

 

Nou, ik had die weerstand op Tell Sell reclames. Daar krijg ik echt uitslag van. Toen ontmoette ik iemand die echt als een jekko kan verkopen en ik haar vroeg hoe en waar ze dat had geleerd. Uren en uren naar Tell Sell gekeken. Ik dacht dat ik het verkeerd hoorde………… Tot ik naar haar luisterde en ik het licht zag ????  En dat geef ik in dit blog graag aan jou door.

 

‘It’s amazing………….’

Ik ben natuurlijk al stokoud en ben nog van het tijdperk dat er nog weinig dag TV was en dat vooral opgevuld werd met eindeloze Tell Sell reclame’s. En mocht je niet weten wat dat is, dat is een lange reclamecommercial die vaak gepaard gaat met een zeer irritante voice-over. En 9 van de 10 ook nog nagesynchroniseerd;  ‘It’s amazing…………’, ik hoor het ze nog zeggen.

Dus toen ik deze succesvolle dame sprak, die zo authentiek, echt en eerlijk haar diensten aanbood en daar ook nog eens heel goed in was, was ik even ‘flabbergasted’ (ik zit gelijk weer in de Tell Sell modus ???? ) toen ze aangaf dit o.a. van Tell Sell geleerd te hebben. Door er heel veel uren naar te kijken. Nu had ik al respect voor haar maar toen ze vertelde dat ze uren naar Tell Sell had gekeken ging ze met stip omhoog. Als je dat kunt wil je écht graag.

 

‘Verander je bad in een spa voor je voeten’

Ik heb de afgelopen maanden nu ook regelmatig dergelijke filmpjes gekeken en ik moet zeggen, het zit verdraait goed in elkaar. En om een aantal redenen, die ik graag met je deel:

 

1. Ze brengen de pijn fantastisch herkenbaar in beeld

Neem nu het voorbeeld van de Spin & Go Pro, wie heeft hem niet in de kast staan ???? Dat is een soort van nieuwe dweil. De video begint met het in beeld brengen en benoemen van de dingen waar je, als je ooit wel eens gedweild hebt, gelijk bij denkt ‘oh ja, dat!’ Ik betrapte mezelf er op dat ik ook heftig mee zat te knikken toen ze de voorbeelden noemden. Ik herkende, zelfs als minder fanatieke dweiler, wel onmiddellijk wat ze lieten zien. Dat een ouderwetse mop zwaar is om uit te wringen, dat het een broednest van bacteriën is en dat die nieuwe schoonmaakdoekjes wel heel duur zijn. Allemaal waar. En dat is het eerste deel van een goed salesgesprek, de ander meenemen en laten zien dat je begrijpt waar hij/zij tegen aan loopt. Glasheldere en herkenbare voorbeelden noemen. Dingen waarvan de ander ook (al dan niet stiekem) ‘ja’ op zit knikken.  Het is storytelling pur sang, zelfs terwijl het over een dweil gaat.

 

2. Ik verlangde onmiddellijk naar deze dweil

Nu gaf ik al aan dat ik niet zo’n dweiler ben maar wat ze vervolgens in beeld brachten over wat dit ding allemaal kan, ik ging er nog bijna niet van dweilen. Je huiskamer dweilen kost minder energie dan een boterham smeren. Ze drukken 2 keer op de steel en hij gaat als vanzelf de kamer door lijkt wel. En alle voordelen van dien: de nanotechnische vezels zorgen er voor dat het vuil bijna vanzelf in je emmer springt. En er is geen ondervloer waar dit wonderding niet zijn werk doet.

 

Het is bijna te mooi om waar te zijn. Zeer eenvoudig te gebruiken en dat brengen ze ook steeds weer in beeld. Waar ik meestal met een rood hoofd sta te ‘emmeren’ doet gaat deze dame welhaast koninklijk gekleed en zonder zweetplekken waar dan ook door haar kamer heen. Zij hoeft niet te douchen na afloop……. Dat wil ik ook! Zelfs als ik tapijt had gehad dan had ik hem willen hebben!

 

3. Ze nemen verkoopbezwaren direct weg

Het mooie is dat als je zo’n filmpje zit te kijken er gelijk allerlei redenen omhoog komen waarom dit voor jou nog niet zou kunnen werken. JE hebt een ‘innerlijk Urker mannenkoor’ dat je liever veilig houdt en je wil behoeden voor onverwachte uitgaves, ze werpen een aantal drempels op. Nu ik goed naar die video’s heb gekeken zie ik dat ze steeds alle mogelijke bezwaren op een product in de video al wegnemen. ‘Het is geschikt voor alle ondergronden’, ‘je krijgt er een extra paar bij voor je slaapkamer’, noem maar op. Je ‘ja-maar’s’ verdwijnen als vuil voor een dweil. Echt geweldig gedaan.

 

Ik heb eens de eerste minuut gekeken van een filmpje en hem toen stil gezet. En vervolgens bedacht waarom ik hem niet zou willen hebben, wat er niet handig aan is, waarom het niet zou werken. Die schreef ik op en toen zette ik de video weer aan. Wat denk je? Al mijn argumenten weg geblazen, ik was echt verbaasd. Het is dat het een onderzoek was van mij want ik had zo op de knop gedrukt’ #tellsellstem “amazing……….. “

 

4. Ze doen een onweerstaanbaar en zeer concreet aanbod

Goed, dan ben je er al een beetje met boter en suiker in gegaan, zoals dat hier heet. En niet omdat je gedwongen bent maar omdat ze de kunst verstaan om in beeld en geluid over te brengen wat er in jouw hoofd leeft. Het is bijna een soort van mindf*ck. Ondertussen nemen ze ook nog de bezwaren weg en dan komt het moment supreme; het aanbod. En dat is dan niet iets wolkigs en vaags. Nee, gewoon een concrete opsomming van dit zit er in en dit is wat het kost. En dat laten ze ook nog concreet zien. Geweldig. Ze besluiten dan ook nog met een onweerstaanbaar aanbod ‘als je vandaag nog besteld krijg je er 5 voor de prijs van 1’ of iets in die strekking. Nu vind ik die nog steeds een tikkie lastig om uit te kijken, ik had 2 voor de prijs van 1 ook al oke gevonden; wat moet ik nu met 5?

 

Dat maakt het ook een beetje onwerkelijk. Wat het wel aantoont is dat mensen vaak een setje nodig hebben om een besluit te nemen. En een tijdelijk aanbod kan dan wel heel goed helpen het verschil te maken tussen ‘ja’ en ‘nee’. Dus daar kun je van alles van vinden, het is wel iets wat werkt. In welke vorm je het doet kun je zelf bepalen maar maak gebruik van de psychische wetenschap die er achter zit. En er staat niemand met een Samurai zwaard bij ze in de kamer als ze het doen, mensen zijn compleet beslissing bekwaam en worden nergens toe gedwongen. Dat zie ik ook wel.

 

5. Ze bieden een garantie

Soms is een keuze maken nog eng. Had ik laatst ook toen ik ergens in wilde stappen. En wat het bij mij deed was dat ik voor een jaar moest betalen maar er eventueel met 3 maanden weer uit kon. En weet je, ik doe dat zelf ook bij veel van mijn programma’s. Ik heb er alle vertrouwen in (en inmiddels ook bewezen) dat er nooit gebruik van wordt gemaakt,  dus ik doe dat vanuit overvloed en juist vertrouwen. En als ik die ander daarmee help om een besluit te nemen, geen probleem toch? En Tell Sell gaat hier ook perfect op in. ‘Zonder risico’, voor veel mensen zijn dit nog magische woorden, het gaat er niet om wat wij er van denken maar waar de klant blij van wordt.

 

Leer van Tell Sell en doe het dan op JOUW manier

Wij doen nu wat lacherig om die Tell Sell dingen, maar weet je dat in die branche echt enorm veel omzet is omgegaan. Op de Amerikaanse televisies word je nog permanent geconfronteerd met dit soort reclames. En weet je, dat doen ze niet als het niets op zou leveren; you can’t argue with facts! Past het bij Holland, past het bij jou? Tuurlijk niet!

 

Maar het principe is wel universeel en daar kun je heel veel van leren. Zoals ik van die dame leerde. Nergens in haar verhaal had ik zelfs maar ergens een Tell Sell gevoel of  ergernis. Ze maakte me niet bang, ze dwong me ook niet, ze werd niet nagesynchroniseerd ???? maar ik zat wel steeds bij haar te knikken omdat het leek of ze mijn verhaal vertelde. Het ging over mij, ik voelde me gehoord, gezien en begrepen. En dan is die dweil een raar voorbeeld, maar dat is volgens hetzelfde principe.

 

Dus, spreek je wel voldoende leads maar converteer je daar nog niet voldoende klanten uit; Tell Sell is aaaaaaamazing ???? Enneh, ben je nu ook benieuwd naar die wonderdweil, hier kun je de video bekijken. En als dit blog waardevol voor je is geweest en/of je had een aha moment, wil je dat dan hieronder met me delen?

Veronique Prins

Dé Kick Ass Businesscoach voor ambitieuze coaches en therapeuten die een serieuze praktijk willen opbouwen

2 gedachten over “‘Ik heb uren naar Tell Sell video’s gekeken’”

  1. Leuk om je blogs te lezen en om Tell Sell weer eens te zien???? Ik moest gelijk aan Annemarie denken van onze opleiding voor voedingscoach. Het was haar opgevallen dat het probleem bij Tell Sell in zwart wit is opgenomen en de oplossing in kleur is. Leuk detail om te weten. Groeten Danielle Renes en tot 6 oktober bij de workshop in Moordrecht.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven