‘Ik doe er van alles aan en heb alles al geprobeerd, het werkt écht niet’

Veroniqueprins.nl_

 

Hoor jij dat ook wel eens om je heen bij collega-coaches? Heel hard werken en toch niet veel verdienen, oa omdat ze te weinig klanten hebben? Tijdens mijn sessies is het één van de meest gemaakte opmerkingen. Dus tijd om er eens aandacht aan te besteden.

Want is het echt zo dat je heel hard werkt en er  àlles aan hebt gedaan? Ik durf te stellen van niet.

Nu ben ik toch redelijk ambitieus en gedreven en heb dus ook niemand nodig die mij aan het werk zet en houdt en mijn dagen zijn daarom ook altijd goed gevuld met ‘things to do’. Ik ben eigenlijk ook altijd alle avonden ‘druk’.  Sinds 3 weken werk ik niet meer vanuit huis maar op mijn eigen kantoor en merk ik dat ik wel veel uren maakte, dat die alleen niet altijd gevuld waren met hard werken. Even de was er in als ik zag dat het mooi weer was, zodat het buiten kon drogen. Even de post uit de brievenbus en hé, een tijdschrift. Herkenbaar? Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat het met ‘even’ iets anders tussendoor doen, 20 minuten kost om weer tot je taak te komen. En ik ben heel eerlijk, van die afleidingen had ik er wel meerdere op een dag. Die dus allemaal sowieso 20 minuten plus de tijd dat ik iets aan het anders doen was, kostten.

Ga voor jezelf eens na of jouw werktijd ook echt werktijd is. Als je een werknemer zou zijn bij jouw eigen bedrijf, zou jij als werkgever dan tevreden zijn met jouw inzet? Of doe je tussendoor ook wel dingen die je op het kantoor van je baas ook niet gedaan zou hebben? En begrijp me goed, allemaal dingen die je natuurlijk mag doen, reken het dan voor jezelf alleen niet als werktijd. Dan komt het begrip dat je hele lange dagen maakt, wellicht in een ander daglicht te staan. Kijk de komende dagen eens naar je werkelijke effectieve werktijd, ik ben heel erg benieuwd!

Morgen gaan we deze vraag eens vanuit het marketingperspectief bekijken. Dus als je iets in de openingsstelling herkent, nodig ik je voor morgen graag weer  hier uit! Niet onder werktijd hé!

Veronique Prins

Dé Kick Ass Businesscoach voor ambitieuze coaches en therapeuten die een serieuze praktijk willen opbouwen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven