Het kan wel leuk al ‘moet’ het

Veroniqueprins.nl_

Mogelijk heb je tijdens mijn vakantie mijn story gezien waarbij mijn man stof stond te zuigen met een BH over zijn shirt. Ik wil daar graag iets over rechtzetten.

 

 • Nee, ik heb thuis niet de broek aan, in tegenstelling tot wat veel mensen denken 😉 , hij moest dit niet van mij. Het was dus geen voor Insta gecreëerd moment 😊 Ik trof hem zo al stofzuigend aan en ik vroeg hem toen of ik dit mocht filmen. En hij was in een goede bui dus het mocht
 • We kregen wat comments over het niet vrouw-vriendelijk zijn van deze post. Ik heb op mijn handen gezeten en dus niet terug gereageerd met ‘dan heb je echt geen humor’. Het had dus niets met vrouw onvriendelijk zijn te maken. Het was zijn improvisatie van de video van Freddy Mercuri – I want to break free. Nu begrijp ik dat ik al een dinosaurus ben en velen van mijn lezers die unieke clip niet eens kennen. Als je hem ziet dan snap je het. We hadden het nummer zelfs op de achtergrond aan staan en de vermelding ‘sound on’.Maar hij viel dus niet overal even goed, dus vandaar de toelichting hier. 

 

Voordat je denkt dat ik dit medium gebruik om mijn vakantiekiekjes te verklaren, niets is minder waar. Je kent me hé, ik kom altijd met iets zakelijks. Dus adem in adem uit, er komt nog weer iets achteraan.

 

Ik hoor namelijk zo vaak over taken in je bedrijf ‘dat vind ik niet leuk, daar heb ik geen zin in, moet dat nu echt, ik vind het gedoe’. En ja, sommige dingen zijn gedoe, ik ben de laatste die het mooier maakt dan het is. Ik ben niet zo van de filters, niet mijn ding. Dat jij het gedoe vindt, zelfs terecht gedoe, wil niet zeggen dat het niet gedaan moet worden. Belastingaangifte, betalingsherinneringen, je ebook online brengen, je salespagina schrijven. Geloof me, ik coach ook liever mensen dan dat ik me daar mee bezig houd. En toch moet het gedaan worden. Zie het als luiers verschonen. Ik vind baby’s schattig maar ze komen wel met broeken vol. En dan kun je ook niet zeggen ‘ik wil wel een kind maar niet die luiers’ en zo zijn er nog talloze voorbeelden; ‘wel de puber maar niet de slapeloze nachten’. Gaat hem niet worden, geloof mij als ‘ervaringsdeskundige’ 😊

 

Als je dan toch die dingen moet doen, doe ze dan op een zo leuk mogelijke manier. Zo kun je je voorstellen dat toen wij er na 2 weken achterkwamen dat ons vakantiehuis toch iets aan het verstoffen was, we niet stonden te springen dat we weer konden stofzuigen. Dus zetten we een muziekje op, deed Ko een BH aan en zijn we lachend als een razende tornado door het pand gegaan. Dat het gedaan moet worden wil nog niet zeggen dat het niet leuk kan zijn. integendeel en dat is wat ik in dit blog met je wil delen. 

 

Ik ondervond het  onlangs ook op een ander gebied. Ik eet op dit moment volgens het Intermittent Fasting principe en ik combineer dat met een manier van eten waarin ik  oa geen suikers, koolhydraten, kip en rundvlees meer eet. Gezonde vetten zijn een belangrijk onderdeel van het geheel dus ik had het groene licht voor avocado’s, hoe wordt het nog beter dan dit? Tot zelfs ik, die van een avocadohemel droomt, dacht ‘nee hé, niet weer avocado’ en geloof me, daar is heel wat voor nodig. Net op dat moment kreeg ik een videootje van mijn coach die het over variatie had. Dat ik met een ander eetpatroon waarschijnlijk nog steeds hetzelfde rondje in de supermarkt liep en daarbij alleen maar dingen tegenkwam die ik vroeger wel kocht en nu dus niet meer mocht.

 

Ze gaf aan dat ik hoogstwaarschijnlijk niet op de plekken kwam waar heel veel zaken stonden die ik tot nog toe niet gegeten had maar die ik wél mocht. Kijk, dat zijn nu echt goede coaches, die kennen hun ideale klant en dit was exact mijn verhaal. Ik maakte het niet leuk voor mezelf. Dus waar Ko mijn lingerie aantrok (en om je gerust te stellen, het is bij die ene keer gebleven) was het nu aan mij om met andere ogen door de supermarkt te lopen, met aandacht allerlei heerlijkheden bij elkaar te scharrelen die ik mag en heel goed voor me zijn en daarmee eten weer leuk te maken. In plaats van ‘oh dat mag ik allemaal niet’.

 

Nou, zo is het in je bedrijf precies hetzelfde. 30 keer zeggen hoe vervelend je je administratie vindt maakt het niet beter. Maak het weer leuk voor jezelf. Door het uit te besteden, door een wedstrijd met jezelf aan te gaan dat als je minder dan 5 bonnetjes kwijt bent bij je BTW aangifte je jezelf een boek cadeau geeft. Door met een collega ondernemer een BTW ochtend af te spreken waarin jullie samen de in- en verkoopfacturen verwerken. En vervolgens de Belastingdienst laat weten hoeveel ze weer van je mogen verwachten dit kwartaal en daarna lekker lunchen. Het voordeel, naast een lekkere lunch? Je neemt het je niet 3 dagen voor waarop je het dan toch niet doet. Je wilt niet degene zijn met de meeste zweetdruppels vanwege missende bonnen, je doet het samen en dan is het altijd leuker. En je kunt zelfs nog een wedstrijd doen wie het meeste moet betalen. Die wordt dan getrakteerd. Ik zie kansen!

 

Dus, maak nu eens een lijstje van de dingen in je bedrijf waar je gek van wordt. En neem dan een aantal besluiten. Delegeer ze (en ja, dat kan ook als je niet veel verdiend als je de vrijgekomen tijd maar gebruikt om sales te doen) of accepteer  dat ze er bij horen. Zo heb je toch ook niet 4 jaar lang zuchtend over die baby gebogen gestaan op de verschoontafel dat je dit nu ‘alweer moet doen!’.

 

En als je besluit dat het op jouw lijstje blijft staan, maak het dan zo leuk mogelijk. Door het samen te doen, jezelf een beloning in het vooruitzicht te stellen of wat dan ook. Enneh, als je nu een besluit hebt genomen, deel dat dan hieronder. Dat het een echt commitment is, want alles wat je deelt is sterker dan dat wat je je voorneemt. En ik zal je dit keer ook helpen. Als je nu zegt ‘dit staat er op mijn lijstje maar ik heb geen idee hoe ik dat nu leuker kan maken’ deel dat dan ook hieronder met me en dan denk ik graag met je mee. En wie weet heeft de rest van mijn lezers ook wel een geweldig leuke creatieve oplossing. Deal?

 

Nog 2 dingetjes:

Verliefd op Verkopen

Is sales nu één van die dingen die je het liefst van je lijstje zou willen poetsen, dan heb ik iets gaafs voor je. Er is namelijk niets zo leuk als verkopen, het is het laatste dat ik van mijn lijstje zou willen verwijderen. Als je maar snapt hoe het werkt, als je maar begrijpt dat het puur om de verbinding met je klant gaat. Als je doorhebt dat het niets met jou en alles met de ander te maken heeft en die het allerbeste van jou gunt. Dát is waar verkopen over gaat. Niks autverkoperigs of truucjes-achtigs aan. En dat ga ik je leren op 2 en 3 oktober. Omdat ik dat als geen ander kan. Dat blijkt ook wel want deze training heb ik eerder dit jaar ook al gegeven en toen waren dit de reacties:

 

 

Je kunt namelijk nog zoveel volgers hebben, nog zoveel nieuwsbrieven schrijven, je suf posten op Social Media, netwerken tot je een ons weegt en iedere week een webinar geven, alles stopt op het moment dat je 3 kleuren rood wordt en er uit al je huidopeningen angstzweet komt op het moment dat je een aanbod moet doen. Of dat je zelfs zonder deze lichamelijke reactie je waanzinnige product of dienst toch maar niet  ‘aan de man of vrouw krijgt’ en dat is eeuwig zonde. Ik heb zelf geleerd ‘wordt eerst beter in verkopen en dan pas in marketing’ want als die leads tegen een muur oplopen omdat jij niet kan overbrengen wat de waarde is die je brengt, houdt alles op. En wat heeft dat je inmiddels al gekost. Hoeveel gemiste kansen? En hoeveel ga je er nog bewust missen als je weet dat verkopen je struikelblok is. Doe dan mee met Verliefd Op Verkopen op 2 en 3 oktober. Voor meer informatie en inschrijven; www.jezaakvoorelkaar.nl/verliefdopverkopen

 

Nieuwe podcast online:

In augustus heb ik geloof ik een van de engste dingen gedaan die ik ooit gedaan heb; ik heb parachute gesprongen. En  natuurlijk (het wordt bijna saai) heb ik daar weer een aantal in mijn ogen waardevolle zakelijke leermomenten uit gehaald. Die deel ik met je in mijn nieuwste podcast ‘do or delete’. Veel luisterplezier!

Veronique Prins

Dé Kick Ass Businesscoach voor ambitieuze coaches en therapeuten die een serieuze praktijk willen opbouwen

6 gedachten over “Het kan wel leuk al ‘moet’ het”

 1. Wat een waardevol en leuk geschreven verhaal, met super leuke practische tips!

  Enne,,,, ik heb juist krom gelegen van het lachen toen ik je man freddy mercury zag nadoen met het stofzuigen. Hoe leuk kun je schoonmaken maken.

  Hartelijke groetjes marie-noel Energiek PLus

 2. Zeer waardevol en herkenbaar. Zelf heb ik een super weerstand voor techniek en systemen. Daar heb ik twee linker handen voor zoals mijn man dat ook beweert 😄
  Een voorbeeld hiervan is de video’s die ik moest opnemen voor mijn training serie. Ik heb twee weken alles gedaan en werd daar heel onzeker, verdrietig en geïrriteerd over. Uiteindelijk toch uitbesteed en wat een opluchting was dat. Als eerste wou ik het liever de kosten besparen en zelf de controle houden.

  Nu heb ik geleerd dat je als ondernemer alleen bezig moet zijn met waar JIJ goed in ben en waar je blij van word ( uiteraard als geld geen issue is ).

  Heel veel liefs, Sita

  1. Lieve Sita, wat goed dat jij jezelf dit hebt gegund! Inderdaad. Doe de dingen waar jij goed in bent en besteed datgene uit waar je de kriebels van krijgt. Tot op zekere hoogte dan hè 🙂 Er zijn dingen waar je misschien de kriebels van krijgt maar toch echt zelf moet doen 🙂

 3. Voor alles is een 1e keer, zelfs voor reageren op jouw verzoek om te delen:)
  bij deze..

  Wat er op mijn to-do lijstje staat en waarvan ik op dit moment nog niet weet hoe ik dat leuker kan maken…
  Ik ben gestart met het geven van mijn eigen opleiding De Kracht van Emoties, een 10-daagse bijscholing voor coaches die willen leren hoe ze via het lichaam als ingang diepgang kunnen brengen in hun coachtrajecten. De eerste groep is net gestart, de wachtlijst voor de 2e is bijna vol:)

  Nu is mijn bijscholing inmiddels al geaccrediteerd door de beroepsvereniging voor Leefstijlcoaches! En ik wil dit eigenlijk niet alleen maar stilletjes in mijn eentje vieren, maar gaan delen met de ‘wereld’ en het feestelijk presenteren. (So, I said it!!)
  Ik wil t liefst een en ander combineren met kennismaken met mijn visie en mijn manier van werken maar tot dusver kan ik alleen maar voelen dat ik “””wel””” ‘iets’ wil maar nog niet hoe ik dat leuk kan maken..
  nog ideeën/tips?

  liefs,
  een hele trouwe fan die toch al jarenlang haar eigen koers vaart:)
  Nynke
  ps: ik hou van Freddy!!!

  1. Ha Nynke,

   Super leuk dat jij als trouwe fan van mij en Freddy 🙂 reageert op deze blog! Dat je al met een wachtlijst moet werken is een top prestatie! En dat mag je zeker vieren en hardop uitspreken.

   Als ik iets te vieren heb, nodig ik mijn volgers graag uit voor een lunch waar ze mij alles mogen vragen. Maak een Social media post met een leuke opdracht en de 10 inzenders met het meest originele antwoord, nodig je uit.

   Succes!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven