‘Half of the succes is just showing up’

Veroniqueprins.nl_

Het realiseren van je doel voor dit jaar begint al in de eerste dagen van het jaar

Ja, mogelijk zit je nu nog wat ‘uit te buiken’ van de zware Kerstdagen. Kom je terecht bij van een jaar waarin je hard gewerkt hebt. Daar kom ik niet aan. Je weet het, ik ben niet zo van de ‘balans’ maar ik weet wel dat er een tijd van werken en een tijd van rusten en bijtanken is. Dus met deze blog ‘jaag’ ik je niet in actie.

 

Echter, ja daar komt hij weer 😉, de ‘echter’. Heb je die 2 weken écht nodig omdat je hard gewerkt hebt? Of is het ook wel lekker om nog niet te hoeven beginnen? Is dit de vakantie van de kinderen die stiekem wél goed uitkomt omdat je dan een extra weekje nog niets hoeft te doen omdat ‘de kinderen thuis zijn’. Wees eens eerlijk. Enneh, niets menselijks is mij vreemd hè. Je denkt toch niet dat ik iedere maandagmorgen of na elke vakantie al om 05:00 uur naast mijn mandje sta omdat ik niet kan wachten om weer te beginnen?? Really??

 

Alleen, en ik ben weer eens naar mijn woorden aan het zoeken, wat mijn eigen coach mij altijd heeft geleerd is: ‘the way you do anything is the way you do everything’. En dat is in mijn ogen precies zoals het is. Er is bij ons toch iets van ‘lichte stress’ voor vertrek geweest omdat er nog een aantal dingen afgemaakt en alvast ingeregeld moesten worden voor tijdens onze reis. En dan kan ik denken: ‘doei, het hele jaar al hard gewerkt, ik geloof het wel, ik zie het wel weer als ik terug ben’.

 

Vind ik ook nog te verdedigen voor mezelf als ik heel eerlijk ben. Ik heb alleen ook een omzetdoel voor deze maand en als ik het plan daarvoor pas op ga starten als ik terug ben, dan ben ik voor alles net te laat en grote kans dat het dan niet gaat lukken. Is dat een probleem? Tuurlijk niet, we kunnen dan ook nog wel boodschappen doen maar als ik net nadat ik een doel heb gesteld al denk: ‘ach, het is ook niet zo heel erg als ik het niet haal’ dan hoef ik ook dat doel niet te stellen natuurlijk. Dan is het van meet af aan een wassen neus! Doe het dan niet.

 

Half of the succes is just showing up

Ik weet dat ik in herhalingen val maar het komt gewoon neer op het doen. En nog meer dan dat: het doen als je het moet doen. Niet ‘een keer’, ‘later’, of ‘als……… dan……’ maar wanneer het gedaan moet worden. Net als je op je werk zou doen. Daar kun je, als je met vakantie gaat, ook niet gewoon je laptop uitzetten en dan denken ‘ik zie het wel weer als ik terugkom’.

 

En net als op je werk zit er een begin en een einde aan je vakantie. Het moment waarop je ‘baas’ je gewoon weer verwacht. Dat geldt in je bedrijf ook. Weet je wat het mooie is: dit soort dingen typeren de échte ondernemer. Die hebben dat soort aansporingen niet nodig, pakken niet ‘stiekem’ een paar extra dagen. Tuurlijk mag het, laat dat nu precies de vrijheid zijn die je hebt als je een bedrijf hebt. Alleen wat er vaak gebeurt is dat we wél die dagen ‘pikken’ en ondertussen in onze achterhoofd denken ‘eigenlijk had ik nu moeten werken’ en dan heb je precies niks. Doe je niks en geniet je ook nog niet van je vrije dagen. Nee, dat is lekker handig 😊.

 

Start je daarnaast dit nieuwe jaar al met een 0-1 achterstand. Omdat je voor het jaar goed en wel begonnen bent je eigen goede voornemens en plannen al dwarsboomt. Als dat de toon voor het nieuwe jaar zet dan is het niet het meest ultieme begin, wel? En ik weet dat je mogelijk denkt dat ik overdrijf en helaas is dat niet zo. Ik zie het de hele dag om me heen en in zoveel kleine dingetjes erin sluipen. En al die kleine dingetjes maken net het verschil. Succes is namelijk niet het briljant zijn in grootse en meeslepende dingen, het gaat om het goed doen van de kleine zaken, de details.

 

Mijn mentor Jim Rohn leerde me:

“Success is nothing more than a few simple disciplines, practiced every day, while failure is simply a few errors in judgment, repeated every day. It is the accumulative weight of our disciplines and our judgments that leads us to either fortune or failure.”

Hier is ongelooflijk veel winst in te halen.

 

Doe alles wat je doet met 110%

Als je vakantie hebt, heb dan ook vakantie. Als je werkt, werk dan ook. Haal die dingen niet door elkaar. Het leidt namelijk tot niks. Het maakt dat je én niet werkt én geen vrij hebt. Waardoor je weer moe begint na je vakantie. Ik zie dit zo vaak gebeuren.

 

Ik durf te zeggen dat ik best wel lange dagen maak, daar heb ik ook geen problemen mee. Als er iets is wat ik nog beter kan dan is het vakantie vieren 😊. En dan ben ik er ook echt niet. Schrijf ik niet toch nog een nieuwsbrief of wat dan ook. Dan laad ik op, tank ik bij en ben ik weer klaar voor al het moois en goeds dat er na mijn vakantie weer is. En dan ga ik ook weer gelijk aan de slag! 

 

Dus als je toch nog in de periode bent van goede voornemens pak dan nu je agenda of planner erbij. Streep de tijd met je kinderen door, je vakanties, de dagen die je voor jezelf wilt hebben en hou je er dan ook aan. En zorg ervoor dat je, nadat je dit aangegeven hebt, niet nog maar 12 werkweken over hebt hè 😊. Als je op deze manier een betere scheiding tussen werk en privé voor jezelf aan kunt geven dan zul je zien dat je veel meer kunt en vooral veel efficiënter gaat werken. Want neem van mij aan, als je 4 klanten hebt en fulltime met je praktijk bezig bent, dan gaat er echt ergens iets niet goed. Dan zijn 8 klanten het recept voor een burn-out, zo kan het niet bedoeld zijn.

 

Wees dit jaar dus zuinig op je tijd. Op waaraan je het besteed en ook aan WIE. Want je hoeft niet alles weg te geven, je hoeft niet iedereen die je mailt gratis van advies te voorzien. Je moet in je werk altijd iets extra’s geven (110%) maar geen 200%. Als je traject 6 sessies lang is dan hoeven het er geen 12 te zijn. Al die tijd die je gratis weggeeft kun je niet aan je gezin en je dierbaren besteden. Ook iets om over na te denken.

 

Hoe zit dit voor jou? Is het voor jou ook nog wel eens lastig om je grenzen aan te geven of je aan je plan te houden? Welk inzicht heeft dit blog je dan gegeven? Wil je dat hieronder met me delen?

Veronique Prins

Dé Kick Ass Businesscoach voor ambitieuze coaches en therapeuten die een serieuze praktijk willen opbouwen

2 gedachten over “‘Half of the succes is just showing up’”

  1. Lekkere mail om het jaar mee te beginnen. Zeker herkenbaar sommige stukken. Vooral de kindervakantie als ‘excuus’. Ik ben blij weer te kunnen beginnen, alleen mis soms overzicht waarmee als eerste. Dus ik kom graag luisteren naar je op de 10e.

  2. Want je hoeft niet alles weg te geven, je hoeft niet iedereen die je mailt gratis van advies te voorzien. Je moet in je werk altijd iets extra’s geven (110%) maar geen 200%. Als je traject 6 sessies lang is dan hoeven het er geen 12 te zijn
    This is my middlename!
    Herkenbaar!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven