“I’m the world’s greatest”

Veroniqueprins.nl_

 Ik draai nog één keer mijn trappers in de rondte. Mijn hoofd is rood, het zweet gutst er van af en het is dat ik weet dat dit de laatste minuut is want anders had ik misschien wel opgegeven. Omdat ik weet dat dat ik er bijna ben, pers ik er nog even het laatste sprintje uit. Want als je denkt dat je niet meer kunt blijkt je altijd weer sterker te zijn dan je ooit gedacht had. En ja hoor, gehaald!

Dan probeer ik elegant van mijn spinningfiets af te stappen. Wat me nog altijd niet lukt. Ik zie dames zo’n prachtige zwaai maken maar mijn benen voelen zo zwaar dat ik bijna mijn buurman op zijn schouder tik of hij die van mij even een zetje wil geven, zodat ik na net als de rest van de groep naast mijn fiets eindig. Wel op 2 benen, om helder te zijn.

We gaan in de stretch houding en daarna volgt het ontspanningsmoment. De spinninginstructeur verandert de muziek en daar komt hij ‘I’m the world’s greatest’. Ik haal adem en voel dat ik ontroerd raak. Ik heb net mezelf gestretched, ben een stukje verder gegaan dan de keren er voor en ik ben stiekem een beetje trots op mezelf voor deze prestatie. De muziek gaat verder en ik voel exact wat de tekst zegt. Heel even, voor een kleine 3 minuten voel ik dat ik dit nummer ben. Volledig. Het is voor mij geschreven. Hij* zingt het voor mij.

Het nummer is afgelopen, ik kom weer op aarde, doe mijn ogen open en ben eigenlijk een beetje in shock van mijn eigen gedachtes dat ik echt oprecht dacht dat dit nummer écht over mij ging. Het gevoel dat ik er van kreeg. De kracht die ik voelde dat ik echt superpower had en écht een ster was. In de kleedkamer gaat het al snel weer over ons gewicht, over de volgende les en het weer. Ik ben weer ‘normaal’. Gelukkig.

Toch laat het gevoel me niet los. Ik Google nog een keer het nummer, zet mijn koptelefoon op en speel het nog een keer af. Weer gebeurt er ‘dat rare’, het laat me groots voelen. Alsof ik alles kan. Hmmmm, interessant. Want ‘hoort’ dit, kan dit? En vooral ook ‘mag dit?’

Nu ik terugkijk denk ik ‘shoot Prins, je komt wel van ver’. Dat ik me zelfs druk maakte over het feit dat ik me niet even die queen mocht voelen omdat dat ‘niet hoort’. Niet hoort volgens wie? Maar goed, je zal maar in een oud patroon zitten 😊

Sindsdien draai ik het nummer geregeld. Soms irriteert het me, soms brengt het me in een flow maar steeds vaker voel ik dat het écht mijn nummer is. En het gave is, het luisteren alleen al maakt me groter (oké, figuurlijk dan)  en sterker. Bewuster van mezelf en dat wat ik kan. Erkenning voor wat ik heb neergezet en daar echt voor gaan staan. Omdat ik dat verdien. Punt.

Ik stuur je deze mail niet om mijn therapeutische proces met je te delen, maar omdat ik zo ongelooflijk veel vrouwen in mijn omgeving zie die zijn zoals ik was. (En, ik ben altijd eerlijk, heel soms ook nog wel eens ben.) Geef eens toe, wat dacht je toen je de titel van mijn blog van deze week las; ‘I’m the world’s greatest’?

En toen ik net schreef ‘omdat ik dat verdien’? Wees eens eerlijk?

In het oordeel zit het antwoord. Jeetje, ik schiet met deze blog nu wel een hele bijzondere kant op en dreig zelfs filosofisch te worden maar dat is dan maar wat het is deze week. Iedereen die dezelfde reis heeft meegemaakt zit nu in z’n handen te klappen en denkt ‘yeah, welkom bij de club. Je hoort hier, het is goed en fijn om deze terechte erkenning aan jezelf te geven. Zelfs noodzakelijk’. Dat zijn mijn cheerleaders. De vrouwen die snappen dat jezelf kleiner houden dan je bent jou en de wereld niet dient.

En mogelijk zit jouw mening aan de totaal andere kant van het spectrum. ‘Wat denk je wel niet?’, ‘Ik heb het altijd al gedacht, je bent écht arrogant’. En zo zijn er nog een aantal variaties mogelijk die ik hier niet uit hoef te schrijven. Ik snap het overigens ook nog EN ik heb er geen last van. Ik doe er niets mee en ik hoef er niets mee. Ik schrijf niet (meer) voor de likes. Ik hou me niet in uit angst voor uitschrijvers. Want er zal altijd een groep zijn bij wie ik het hoe dan ook niet goed kan doen.

“I’m the world’s greatest”

Als je voorbij de irritatie zou kunnen kijken (‘tuurlijk, herhaal hem nog een keertje’) wat zegt mijn mail je dan vandaag? Want jij weet hoe het werkt. Je wordt meestal getriggerd door iets waar een stiekem verlangen op zit. Dat wat ik soms met Kim Kardashian heb; ‘mijn God, hoe krijgt ze toch zoveel  volgers met al die onzin, ga eens iets van waarde delen’. Oke, ik denk in mijn zwarte dagen nog wel andere dingen maar mijn moeder leest deze mails ook 😊 En ondertussen denk ook gelijk; ‘doe mij die volgers’. Dus ik weet waar míjn irritatie vandaan komt.

Dus, als je nu zelf dat nummer zou luisteren en het zou jou ook het gevoel geven, wat zou er dan gebeuren? En dan heb ik het in eerste instantie niet eens over je business maar puur over jou. Want wat je ook weet is dat je bedrijf altijd JOU volgt. Dus als jij zo Next Level over jezelf zou kunnen denken dan  zou dat naar ik vermoed al heel veel meer geluk brengen en vervolgens een enorme impact op je business hebben.

 • Beter je grenzen stellen
 • Meer impact hebben op je klanten
 • Je marketing zal vele malen eenvoudiger zijn
 • Je salesgesprekken worden heel anders omdat je weet wat je waarde is en dat je de ander iets te brengen hebt. Je bent je ‘afhankelijkheid’ kwijt.

Hoe zou dat voor je zijn? En nee, gaan staan voor je kwaliteiten heeft niets met arrogantie te maken. Voor mij gaat dat over eerlijk en oprecht jezelf op waarde schatten. Dat arrogant vinden is een geweldig excuus om zelf die stap niet te hoeven zetten. En dat is prima, als je je er maar van bewust bent.

Goed, tot zover mijn bericht van vandaag. Dat weer eens  ‘ontstond’ terwijl ik het aan het schrijven was. En mijn blogwekker gaat nu dus dit is wat het is voor deze week. Neem ik het initiële idee wel mee in een volgend blog 😊  Ben wel benieuwd wat jouw reactie was op de uitspraak, in welk van de twee kampen 😊  zit jij? Wil je het hieronder met me delen?

Enneh, om nu echt ook de grootste zakelijk te worden heb ik nog twee hele toffe dingen voor je:

– Een gratis online Masterclass; de 10 spelregels voor een bloeiende praktijk die ik op dinsdag 28 januari geef. Want succes volgt namelijk gewoon een route en die regels zijn te leren. En dat ga ik doen in deze gratis Masterclass die je gewoon thuis kunt volgen.

– Op veler verzoek; een tweedaagse live salestraining ‘Verliefd op Verkopen’. Sinds de start van mijn praktijk heb ik voor Euro 3,3 miljoen verkocht. Ik durf dus te stellen dat ik weet hoe het werkt. Ik ben er ook verliefd op. Echt! En die liefde voor verkopen vanuit je tenen kan ik jou ook bijbrengen.

Er wordt al heel lang om deze zeer praktische training gevraagd en ik doe hem deze ronde tegen een pilotprijs met ook nog eens een Early Bird aanbod tot en met 1 februari voor slechts Euro 497 ex BTW. Als je 1 en in sommige gevallen zelfs maar een kwart (?!) klant maakt verdien je me al terug. En we weten allemaal dat mijn trainingen altijd enorm waardevol zijn. Ben jij er bij op 26 en 27 maart?

(*Disclaimer; Ik weet inmiddels dat R. Kelly niet helemaal ‘fris’ is, to put it mildly, maar destijds was dat niet bekend en het doet voor mij ook niets af aan de inhoud/ de tekst van dit nummer)

Veronique Prins

Dé Kick Ass Businesscoach voor ambitieuze coaches en therapeuten die een serieuze praktijk willen opbouwen

14 gedachten over ““I’m the world’s greatest””

 1. Ik vind dit een hele goede bericht. Ik ben meer een type die afwaalt als ik teveel aandacht krijg. Dan krijg je met schaamte te maken en gaat het helemaal mis 🤣. En ga zo maar door.

 2. Welkom to the club. Dikwijls kan ik tegen mezelf zeggen I’m the world greatest. Dat ik trots mag zijn op de weg die ik al heb afgelegd, de moed en lef telkens weer opbreng en heb uitdagingen aan te gaan. Zakelijk ben ik (nog) niet zo ver als jij, daarom volg ik ook je training 😉. Maar als persoon wel, dus die business volgt! 🍀

 3. O ja, ik kon het helemaal volgen en in gedachten zag ik je staan naast je spinningfiets 😉. En ja, ook dat gevoel van trots zijn. Ik herken het helemaal en kijk zelf ook terug op een jaar waar ik trots ben op mezelf. En dat terwijl ik nog maar aan het begin sta van mijn ondernemer zijn… dat wordt wat. Over arrogantie gesproken 😁.
  Maar ik durf t toch met je mee te blèren… I’m the world greatest.
  Ook al sta ik aan t begin en moet ik nog héél veel stappen zetten…
  Ik weet dat ik het kan, omdat jij me zo inspireert. Duidelijke taal en o zo gunnend. Dank daarvoor.
  Zo, en dan nu lekker weekend. Geniet er van 🥂

 4. Hai Veronique, ik lees altijd met heel veel plezier jouw mails. Ook al ken ik je niet echt…je geeft een inkijkje in jouw leven en gedachtekronkels en ik vind het geweldig hoe jij met humor, relativering en gewoon goudeerlijk en spontaan naar jezelf kan kijken.
  Wat ik dacht toen ik de titel las?
  Yes! Veronique is echt trots op zichzelf en laat dat ook helemaal toe!
  Ik zou bijna zeggen: hehe, wat fijn, het kwartje is eindelijk gevallen.
  Daar is niks arrogants aan, en dat superwoman idee verdien je zeker!
  Ik hoop dat je dat gevoel nog heel vaak gaat ervaren en er uiteindelijk geen liedje of afmattende spinning sessie voor nodig hebt 😉
  Je bent een kanjer en een inspiratiebron voor mij. Zo die kan je ook weer in je zak steken!
  Heel fijn weekend en ga zo door

  1. Marleen, ik lees je reactie en ik glimlach van oor tot oor. Bloos er ook een beetje van 🙂 Ik stop dit compliment heel diep in mijn zak 👌🙏

 5. Haha ik kreeg bij de titel gewoon gelijk t liedje in mijn hoofd. En denk alleen maar, je hebt gelijk. Goed om trots op jezelf te zijn! Kijk uit naar je salestraining, had zo gehoopt dat je zoiets ooit zou gaan doen! Fijn weekend.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven