Gevoel versus commitment; laat jij je gevoelens ook in de weg staan van je succes?

Veroniqueprins.nl_

Zeg eens eerlijk? Hoe vaak heb jij iets niet gedaan in je bedrijf omdat je ergens bang voor was? Bang dat het niet zou lukken, dat het niet zou slagen, dat mensen ‘iets’ van je zouden vinden. En het daarom dus maar niet deed. Een typisch voorbeeld van het blokkeren van je succes door je eigen gevoel.

Tijdens mijn training in de VS gaf iemand uit de groep aan dat ze geen live evenement durfde te organiseren uit angst dat er maar een handjevol mensen zouden komen en het daarmee zou mislukken en zij, met haar expertstatus, een flater zou slaan voor haar gevoel. Dus stelde ze het eerst uit, plande het vervolgens wel en toen hing er zo’n energie van ‘gaat dit wel lukken’ om heen dat het een self fulfilling prophecy zou worden en dus zou mislukken. Mijn coach Suzanne gaf aan dat we, door zo te denken, ons op compleet de verkeerde dingen focussen, namelijk op ons gevoel. Waarbij je er ook nog eens van uit moet gaan dat veel dingen die we als ondernemer moeten doen vaak eng en onwennig zijn en bij voorbaat niet goed voelen, leg je daar bij neer.  In plaats je op je gevoel richten is het jou taak om je aan je commitment te houden; een super training geven aan de mensen die wel komen, ongeacht hoeveel het er zijn.

Er is geen ouder die altijd en overal stapeldol is op zijn kinderen, we willen ze allemaal wel minstens één keer achter het behang plakken gedurende hun pubertijd. En toch, ook als we eens een dag niet zo blij met ze zijn geven we ze te eten. Dat heeft niet met gevoel te maken, dat staat voor het commitment dat we hebben afgegeven als ouder. Kijk zo ook naar je producten en de dingen die je doet, de klanten die je hebt, de trainingen die je geeft. Het is jouw taak om iedereen (of het er nu veel of weinig zijn) het allerbeste van jezelf te geven en jouw gevoel daarbij uit te schakelen. Zoals je dat ook met je kinderen doet, die blijf je ook gewoon verzorgen.

Ga voor jezelf eens na hoe je dit zou kunnen toepassen in jouw praktijk en wat het jou zou brengen als je je geen zorgen meer zou maken over wat ‘men’ er wel van zou denken en gewoon zou gaan doen. Puur gedreven door commitment aan het succes van je klanten en de ambities van jouzelf en je bedrijf. Ik durf te wedden dat het jou vleugels zal geven, zoals het mij deze week heeft gedaan. Ik heb een paar acties ondernomen waarbij ik die angst heb uitgeschakeld en er gebeuren dingen die ik niet voor mogelijk had gehouden. En dat gun ik jou ook!! Heb je hier vragen over, herken je deze blokkade in jezelf, wil je hier wat mee? Stuur me een mail (info@veroniqueprins.nl) of bel me (06-24524348) ik weet zeker dat we samen verder komen. Jij en je droom zijn dat waard, daar ligt mijn commitment!

Veronique Prins

Dé Kick Ass Businesscoach voor ambitieuze coaches en therapeuten die een serieuze praktijk willen opbouwen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven