Een blog in 30 minuten. Die ook nog gelezen wordt..

Veroniqueprins.nl_

Voor ik mijn inspiratie over je uitstrooi, ik hoop tenminste dat je het zo zal ervaren 😊, wil ik je eerst wijzen op de 48-uurs actie voor mijn actie 10-daagse van 4 – 15 juli aanstaande www.jezaakvoorelkaar.nl/vvv

 

‘Waar haal jij toch de tijd vandaan?’ Die vraag krijg ik wel een paar keer per week. Enneh, ik beantwoord hem lang niet altijd omdat ik dan juist geen tijd meer zou hebben. Waar ik ook vaak vragen over krijg is hoe ik toch altijd zo snel mijn blogs kan schrijven; ik doe daar namelijk maximaal 30 minuten over. En ja, ze zijn bijna altijd 3 A4’jes. Ik ga uitleggen hoe dat werkt, vandaar ook de titel van dit blog……………. Maar voor ik dat doe wil ik je eerst nog meenemen in een aantal andere redenen waarom ik zoveel gedaan krijg terwijl mijn dagen net zoveel uren hebben als die van iedereen.

 

Allereerst ben ik niet de hele dag bereikbaar. Ik denk dat het goed zou zijn als we onze praktijk wat vaker als een baan zouden zien. Wat zegt ze nou? J.O.B? Doe normaal! Eerder deze week stelde iemand me letterlijk de vraag hoe ik omga met afleiding en ze had het over de telefoon en email. Mijn antwoord daarop is heel duidelijk; niet. Ik ben of met klanten bezig en dan ben ik niet telefonisch bereikbaar of ik hou me aan de afspraken met mezelf en voer de taken uit die er in mijn agenda staan. En die afspraken neem ik net zo serieus dus dan kan ik ook niet opnemen. Idem voor email, dat staat gewoon als actie in mijn agenda en ik lees pas mijn email als mijn reminder aangeeft ‘tijd voor je email’. Niet eerder en niet later.

 

Het is belangrijk om je te realiseren dat 80% van de telefoons en de mails die je krijgt prioriteit hebben voor de beller of de afzender maar niet voor jou. Als je die acties altijd voorrang geeft dan is iemand anders dus de baas over JOUW agenda. Ik hoef vast geen betoog van 3 kantje te wijden aan het feit dat dat niet echt getuigd van zelfleiderschap. Toch?

 

Ik hoor je bijna denken, leer mij mijn ideale klant kennen 😊, ‘ja duh Prins, dat kun jij je permitteren dus jij hebt makkelijk kletsen’. Dan ga je alleen aan een paar dingen voorbij. Mijn omzet is voor mij nog net zo belangrijk als voor jou want anders hing ik wel in een hangmat ergens waar het bijna altijd mooi weer is. En je doet ook de verkeerde aanname. Want stel dat ik een hele dag training aan een klantengroep geef, dan kan ik toch ook niet zeggen ‘doe even een werkje voor jezelf want ik word gebeld’. Wat denk je zelf? Dus in mijn agenda staat ook een tijd per dag waarop ik reageer op telefoontjes die ik niet aan kon nemen omdat ik aan het werk was.

 

Los van het feit dat ik daarmee de regie over mijn eigen prioriteiten hou, verlies ik ook om een andere reden geen tijd. Want ik heb me laatst laten overtuigen dat zelfs vrouwen niet kunnen multi-tasken (damn….) en dat het tussen de 15 en 25 minuten duurt als je tijdens je werkzaamheden afgeleid wordt voordat je weer echt met focus doet waar je mee bezig was. Tikkie zonde toch? Tel uit je tijdswinst per dag!

 

Goed, ik stap weer even uit mijn rol van timemanagement guru (zal dat nog een idee voor me zijn als het met dat businesscoaching niets wordt 😊) en kom nog even terug op het onderwerp dat ik eigenlijk zou behandelen; een blog in 30 minuten. Ik geloof dat jij dat ook kunt. Als je het besluit neemt dat je dat wilt.
Allereerst ben ik niet begonnen met 30 minuten, ik ben graag eerlijk. Over mijn eerste blog deed ik 2,5 uur. Dat was versie 1 wel te verstaan. Als je meeneemt dat ik daarna nog een versie 2 t/m 12 schreef denk ik dat ik toch wel aan een uur of 9 kwam. En dat blog was maar 1 A4tje lang ……….. Een ander feitje is dat ik 83 hele mensen op mijn mailinglijst had staan en daarvan waren er 34 o.a. mijn buurvrouw die zich afvroeg wat ik nou toch eigenlijk deed, mijn moeder (nog altijd mijn trouwste lezeres), mijn man en een reeks vriendinnen zonder ambitie om een bedrijf te starten, laat staan mij als businesscoach in te schakelen.

 

Ik heb dat twee keer op die manier gedaan en toen ik hoorde dat ik eigenlijk iedere week zou moeten mailen ging ik eens zitten rekenen dat ik per week dan een dikke dag aan het schrijven was. Dat leek me niet heel efficiënt. Dus nam ik het besluit dat het anders moest en ging ik aan anderen vragen wat hun beste tips waren om snel én goed te bloggen. Daaruit heb ik mijn eigen actieplan gemaakt dat ik heel graag met je deel.

 

 • Allereerst heb ik mijn perfectionisme laten varen, dat scheelde al 8 uur per week. Ik besloot dat de eerste versie gestuurd zou worden. Het ‘een nachtje laten liggen en dan morgen nog eens lezen’, daar deed ik niet meer aan. Want 1 nacht werden vaak 4 nachten en evenzoveel versies. Met uiteindelijk nog altijd hetzelfde effect dat ik had dan wanneer ik versie 1 zou hebben gemaild; de week erna dacht ik altijd dat hij nog veel beter had gekund. En je zult me ook best wel eens kunnen betrappen op een typvout want ook dat neem ik voor lief. Het gaat volgens mij om de boodschap en het is geen Groot Dictee der Nederlandse Taal toch? 
 • Ik heb mezelf getraind in het sneller doen, dat kun je dus leren. Zoals ik ooit de 5 kilometer in een uur en 12 minuten liep (geintje, maar je snapt hem) en uiteindelijk binnen een half uur door je bewust te zijn van de tijd en heel veel te trainen, zo heb ik dat met blogs ook gedaan. Ik zette altijd mijn wekker, steeds 10 minuten eerder. Dus ik ging van 3 uur naar 2 uur en 50 minuten, naar 2 uur en 40 minuten met de belofte aan mezelf; als de wekker gaat dan stop ik en is hij klaar. Niet ingewikkelder dan dat en 10 minuten sneller per keer. Dat is voor iedereen te doen. 
 • Ik hoorde ergens eens de uitspraak over de dagelijkse krant; ‘morgen wordt de vis er weer in verpakt’ en die heeft me gegrepen. Jij denkt dat je een masterpiece moet schrijven en dat mensen steeds op ‘verzenden/ontvangen ‘ drukken omdat ze niet kunnen wachten om dat topstuk in hun mail te krijgen. Keep on dreaming. Kijk nu eens naar het totale aantal mensen dat je nieuwsbrief ook echt lees (aantal abonnees maal openingsratio, je zult nog schrikken) en je snapt dat emailmarketing enorm belangrijk is maar de aantallen het niet goedpraten om er langer dan een uur mee bezig te zijn. Dat is hetzelfde als een live doen van 3,5 uur met 1 kijker. Niet zo handig ….. 
 • Ik bereid mijn blogs voor. Wat de meesten doen is 17 minuten naar een leeg vel papier staren. Dat vind ik dan weer een tikkie zonde van de tijd. Ik weet altijd wanneer het blogtijd is dus een paar uur of zelfs een dag ervoor pik ik al een onderwerp. En als ik onder de douche sta, in de auto zit of de hond uitlaat zet ik even voor mezelf op een rijtje welk punt ik graag wil maken, wat dus de insteek en opbouw van de mail moet zijn en welke voorbeelden ik zou kunnen gebruiken. Dus als ik een wit vel zie met een knipperende cursor hoef ik alleen maar de inhoud van mijn hoofd uit te typen. 
 • Oké, als ik dan toch eerlijk ben dan ook deze nog; toen ik in de brugklas zat moest ik op typeles. Dat werd vanuit de school georganiseerd, dan kreeg je voor de time being zelfs een typmachine te leen. Daarop heb ik net zo snel leren typen als dat ik praat en dat is ook wel de reden dat ik het zo snel kan. Dus ga op typeles of tel er 10 minuten bij op. 40 minuten is waarschijnlijk al een hele verbetering.

 

Ik hoop dat ik je een aantal waardevolle tips heb gegeven met dit schrijven. Zou je dat dan hieronder met me willen delen, dat zou ik super vinden.

 

En voor ik afsluit heb ik nog iets gaafs voor je. 10 dagen vet voluit tot aan de vakantie! 24 uurs actie.

 

Ik zie veel ondernemers al een beetje in een vakantiestand zakken zodra de temperatuur boven de 20 graden stijgt. ‘Ja, iedereen gaat straks toch al op vakantie, wie wordt er nou klant in deze weken?’ Nou, die van mij! Ik maak klanten tot ik in het vliegtuig stap op weg naar mijn bestemming. Het is jouw aanname dat dit de ‘slappe maanden zijn’. Ik zie heel veel collega’s juist super goede maanden draaien in de zomer. Het is maar net wat jij ervan maakt.

 

En om je daar mee te helpen herhaal ik de 10 daagse die ik vorig jaar ook heb gegeven; Vet Voluit Tot Aan de Vakantie. Van 4 – 15 juli ben ik 10 werkdagen lang jouw businesscoach tijdens een livesessie iedere ochtend tussen 09:00 – 09:45 uur of, als dat je beter past, later die dag in de vorm van een opname. Zet ik je “aan” en in de actiestand. Nog geen uurtje per dag zorgt ervoor dat je full focus en met de juiste mindset de beste acties voor klanten doet. Zonder jezelf over de emmer te werken vlak voor vertrek, maar mogelijk juist wel met extra vakantiegeld. Want neem van mij aan; je loopt wel het gevaar dat je klanten maakt als je aan deze 10 dagen meedoet. Durf je dat aan? Doe dan mee! De komende 48 uur zelfs met € 10,- korting. En dus betaal je slechts € 37,- exclusief BTW i.p.v. € 47,- exclusief BTW. Tot en met zondag 19 juni. Voor dat bedrag zijn de video’s een jaar lang te bekijken en ontvang je zelfs een werkboek per uitzending.

 

www.jezaakvoorelkaar.nl/vvv voor alle informatie en inschrijven.

Photo by Toa Heftiba on Unsplash

Veronique Prins

Dé Kick Ass Businesscoach voor ambitieuze coaches en therapeuten die een serieuze praktijk willen opbouwen

3 gedachten over “Een blog in 30 minuten. Die ook nog gelezen wordt..”

 1. Frytia Westerbeek

  Ik heb zelfs ooit nog typeles gegeven. Toch blijft het handig ook qua houding etc.
  Heb geen idee waar ik een blog over zou moeten schrijven, maar probeer andere klusjes wel in een time frame te stoppen en kou idee van 10 min minder ga ik toepassen. Dank 😃

 2. De tip om te werken zonder afleiding, ga ik zeker oppakken. Vooral de baas zijn over je eigen tijd is heel belangrijk om effectief te kunnen werken.

  Binnen een half uur is echt te krap voor mij. Ik zoek toch vaak naar woorden,. Ik ben ook een langzame prater 😉 Bovendien, ik hou van schrijven, dus waarom zou ik me zo beperken?

  Een paar dagen van te voren weet ik meestal al een onderwerp en ook de invalshoek. Dat pas ik al toe!

  Dank weer voor je motiverende blog!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven