‘I don’t follow the money’

Veroniqueprins.nl_

In Sri Lanka waar ik op vakantie ben, is een locatie bij uitstek geschikt voor walvisspotten. Dus iedereen die iets heeft wat blijft drijven is op zoek naar toeristen om deze majestueuze dieren te laten zien. En met welke ga je dan, letterlijk en figuurlijk, in zee? Lees dit verslag, zo kan jouw klant ook naar jou kijken!

Het internet helpt ons op weg om het kaf van het koren te scheiden. Dan valt al 75% van het aanbod af. Vervolgens zou je, als er verder niets onderscheidends is, op prijs kunnen kiezen. Tot we Manoj Ranghana tegenkwamen, toen was prijs al snel niet meer belangrijk. Niet alleen had hij binnen 1 minuut de absolute gunfactor vanwege zijn eigen verhaal. Daarnaast zei hij nog 2 enorm bijzondere dingen;

– ‘Ik doe dit werk omdat ik er zelf nog zo van geniet deze dieren te zien. Bij mij ga je dus niet een vastgesteld aantal uur op pad, ik vaar pas terug als ik zelf genoeg gezien heb, voldaan ben’. En dat bleek in de praktijk ook. Waar je andere boten na 2x spuiten zag draaien, gingen wij juist nog verder de zee op. En begon het feest eigenlijk pas.
– ‘I don’t follow the money’. En toen was ik om. Want dit is zo waar. Hij doet dit uit liefde en kent zijn waarde. Hij doet niet zoveel mogelijk ‘ritjes’ op een dag met een overvolle boot. Hij doet het 1 keer per dag en zo dat iedereen aan boord alles kon zien en met zoveel respect voor de dieren. Er viel ook niet over de prijs te onderhandelen en hij had geen mensen op straat om toeristen aan te spreken. Hij wilde het op zijn manier doen en anders niet. En wat denk je? Hij had een wachtlijst……

Laat nooit het geld voorgaan, ook niet als je pas begint. Dan zal het geld uiteindelijk JUIST naar je toekomen. Blijf trouw aan wat jij wilt en wat voor jou belangrijk is. Dan zal het succes volgen. Dat is zoals ik het heb gedaan, dat is zoals hij succesvol is geworden. En hoe het ook voor jou zal werken!

Succes!

Veronique Prins

Dé Kick Ass Businesscoach voor ambitieuze coaches en therapeuten die een serieuze praktijk willen opbouwen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven