‘Mam, als mijn wekker gaat denk ik aan mijn rode Alfa’ – Hoe een brandend verlangen jou kan helpen bij het realiseren van je doelen.

Veroniqueprins.nl_

 

Onze zoon werkt tijdelijk bij mijn man en in de bouw beginnen ze vroeg. Dus gaat iedere dag om 5.00 uur zijn wekker en stapt hij bijna 30 minuten later op zijn scooter naar zijn klus van die dag. Best heftig voor een puber die zich nog maar een paar maanden geleden voor school bijna dagelijks versliep. Tot half 11 ofzo…

 

Brandend verlangen

Gisteren onthulde hij mij zijn geheim. Dat als hij zijn wekker hoort gaan en  denkt ‘ik heb geen zin, laat me slapen’, hij die gedachten verdrijft door aan de glimmende rode Alfa te denken die hoog op zijn verlanglijstje staat. Zijn eerste eigen auto, het ene ding dat zijn leven compleet zal maken. De reden waarom hij iedere dag weer zijn mandje uit gaat, voor dag en dauw op zijn scooter vertrekt, in de regen en kou van dit voorjaar buiten door buffelt. Om vervolgens rond 18 uur verkleumd, vies en moe weer thuis te komen. ‘Nog even en dan kan ik met de auto mam’… Zijn brandende verlangen.

Ik weet uit ervaring dat een dergelijke brandend verlangen, die rode stip op de muur, als een magneet werkt als het gaat om het realiseren van je doelen en dromen. Ik geloofde er zelf vroeger ook niets van, tot ik het gewoon eens ging proberen. Met kleine dingen die voor mij wel belangrijk waren. Waarvan het realiseren voor mij van grote waarde was. En het werkte, het gaf me vleugels. En met name als het ging om iets wat ik voor een ander kon doen, dat is vaak nog zoveel eenvoudiger dan voor jezelf doelen realiseren. Toch hoor ik nog wel eens van mensen dat het voor hen niet werkt.

 

Je hebt je doelen niet concreet genoeg gesteld

Als dit principe niet voor mensen werkt dan komt dat in de meeste gevallen dat hun doelen niet concreet genoeg zijn. ‘Ik wil graag op reis’ gaat niet werken. ‘Ik wil graag met mijn gezin 3 weken door Zuid-Afrika en minimaal in 4 sterrenhotels slapen’. Dat is een concreet doel, daar kun je wat mee. Hetzelfde geldt voor uitspraken als ‘genoeg geld verdienen’, ‘als ik maar mensen kan helpen’ en ‘in vrijheid kunnen leven’, ‘goede doelen kunnen steunen’. Je zult concreet moeten omschrijven hoeveel inkomen ‘genoeg geld is’ en wanneer leef jij in vrijheid? Omschrijf dat tot in detail, je moet het voor je zien gebeuren, voelen, alvast beleven.

 

Je wilt het niet vanuit je tenen

Toen ik dit principe, nog wat kritisch, voor het eerst ging testen wilde ik wel graag een nieuwe fiets. Tijdens het realiseren van mijn doelen liep ik natuurlijk tegen een aantal obstakels aan. Dingen die niet eenvoudig waren, ver uit mijn comfortzone lagen. En dus ging ik als het lastig werd de zaken afwegen; ‘ik heb toch een fiets’, ‘een tweedehands is eigenlijk ook wel oké, het hoeft niet perse een nieuwe te zijn’. En vervolgens kon ik nog geen nieuwe step kopen van mijn inkomen. Niet omdat het idee niet werkt, ik wilde het gewoon niet graag genoeg. Niets mis mee, wel de reden waarom het niet lukte. Dat brandende verlangen is echt voorwaarde. Sindsdien kies ik alleen maar dingen die ik vanuit mijn tenen wil. En als ik dat voor mezelf lastig vind, dan iets wat een ander graag wil hebben en wat ik voor hen wil realiseren. Dat geeft je vleugels. Dan durf je stappen te zetten die je anders niet eens in je hoofd had gehaald. Blijkt de angst vaak kleiner te zijn dan het verlangen en doe je het dus. En helpt het universum je ook nog eens een handje door ineens voor allerlei ’toevalligheden’ te zorgen. Krijg je ineens kansen in je schoot geworpen en ga je mogelijkheden zien die je anders niet had gezien. Met als gevolg; het realiseren van je dromen. Ongelooflijk!

 

Het gaat niet om geld, het gaat om de droom, om het verlangen

Let wel; het gaat hier niet om grote dingen of om veel geld verdienen. Iedere maand voor mijn lieve vriendin een grote struik bloemen kunnen kopen die ze zelf niet kan betalen, maandelijks een bezoek aan de schoonheidsspecialiste, rijlessen voor je kind. Hoe groot of klein, als het voor jou maar belangrijk genoeg is om te behalen. Belangrijk genoeg om tegenslag te trotseren en voor uit je comfortzone te stappen.

Hij ging zojuist weer vroeg naar bed mijn kanjer. Degene die altijd uren na ons het licht uitdeed en niet naar bed te knuppelen was. ‘Want ja mam, het is zo weer vijf uur. Maar ik ben er nu wel al bijna hoor, over een paar weken staat hij hier op het erf. Trusten! ‘

 

Hoe zit het met jouw rode Alfa?

Hoe zit dat met jou? WAar heb jij je kompas op ingesteld? Wat is jouw rode Alfa 1.6 T.spark 16V met extra brede banden? Ga daar mee aan de slag, vertaal het concreet in wat je er in geld voor nodig hebt om het te realiseren en ga er mee aan de slag. Je zult ontdekken hoe magisch het kan zijn om te dromen!

Ben heel benieuwd welke dromen jij hebt. Wil je ze hieronder met me delen? Of heb je hulp nodig om je brandende verlangen te realiseren? Vraag dan eens een gratis sessie bij me aan www.jezaakvoorelkaar.nl/gratis-sessie. Ik help je graag, dat is namelijk mijn droom!!

Veronique Prins

Dé Kick Ass Businesscoach voor ambitieuze coaches en therapeuten die een serieuze praktijk willen opbouwen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven