De wijze les van mijn vader over succesvol ondernemerschap

Veroniqueprins.nl_

 

Vorige week sprak ik een topcoach, ze is echt goed in haar vak. Bevlogen, warm, gewoon een topper. En toch was ze onzeker. Oa over haar marktgebied. Want er woonde nog een coach met dezelfde expertise en min of meer dezelfde doelgroep in haar stad. En ze was bang dat als zij iets zou doen, dat de ander dan zou denken dat ze haar klanten af zou pakken….. En was er wel voldoende ruimte voor hen beiden in hun woonplaats. Mijn hart brak bijna en daarom deel ik met jou de wijze les die ik van mijn vader leerde.

Mijn vader is een succesvol ondernemer. Stopte met de lagere school toen hij 4 was, hielp vanaf die leeftijd op de boerderij van zijn vader en ging vervolgens werken in een melkzaak. Werd daar verliefd op de dochter van de eigenaar (begrijpelijk, mijn moeder is een kanjer) en nam samen met haar de melkzaak over. Die melkzaak werd een supermarkt en toen een grotere en toen hij 52 was verkocht hij zijn winkel en nu geniet hij met mijn moeder van het leven. Mijn vader is een typisch voorbeeld van een droom hebben en je die door niets en niemand af laten nemen, en vooral niet door je eigen gedachten. Het beruchte “Urker mannenkoor” wat zo vaak op onze schouders meereist, kreeg bij hem geen ruimte hun lied te laten horen.

Hij ging altijd uit van zijn eigen kracht. Onze winkel was destijds naast een grote Albert Hein en als mensen van de organisatie waar wij bij aangesloten waren kwamen, dan vroegen ze altijd hoe succesvol die Albert Hein was en of hij er goed uitzag. En mijn vader antwoordde steevast; ik heb geen idee, ik ben er nog nooit binnen geweest. Dat was ook werkelijk het geval, in de dik 10 jaar dat we buren waren heeft hij er nooit een voet over de drempel gezet. ‘Wat heb ik daar aan?’ zei hij altijd, ‘ik moet in mijn eigen kracht geloven en mijn eigen koers varen en me niet gek laten maken door wat een ander wel of niet doet’.
Er waren 100 legitieme excuses geweest waarom hij niet succesvol zou worden, hij had niet eens zijn lagere school af gemaakt. En hij had 2 reden waarom het wel zou lukken; zijn rotsvaste vertrouwen en het feit dat hij alles wilde doen om zijn droom te realiseren. En dat deed hij. En daarmee is hij mijn held en inspirator in het vinden van mijn droom en het realiseren er van.

Een les die ik had nodig had toen ik 3 jaar geleden startte, weet je wel hoeveel ondernemerscoaches er zijn in Nederland? En daar zitten flink wat grote namen bij. Als ik me daardoor had laten weerhouden, had ik mijn droom nooit kunnen realiseren. Er is altijd plaats voor jou. Omdat jij anders bent en het anders doet. Ik heb een zeer toffe collega op nog geen 15 kilometer van hier en ik ben zó blij dat ze er is. Want mensen die niets met mij kunnen die zijn geknipt voor haar en zo kan ik iedereen die zich bij mij aanmeldt voorzien van de voor hen beste ondernemerscoach. Geen angst maar overvloed. En niet alleen voor mij maar ook voor jou! Echt waar!

Vertrouw op jezelf en jouw eigen unieke gave, jouw eigen unieke manier van doen, jouw eigen speciale aanpak. En ga staan voor jouw uniek en anders zijn, dan kunnen mensen juist speciaal voor jou kiezen om wie je bent en waar je voor staat. Omdat ze niet specifiek op zoek zijn naar de kennis, die kunnen ze bij iedereen halen. Ze zijn op zoek naar die ene persoon die het ze brengt/leert/vertelt op een manier die bij hen past en waar zij blij van worden. Dus hoe lang laat jij deze mensen nog wachten tot ze door jou geholpen kunnen worden? Het enige wat jij hoeft te doen is te erkennen dat je uniek bent. Neem de les van mijn vader aan, zie wat het mij heeft gebracht. Neem bij deze dat besluit en maak je dromen waar!

Succes!

Veronique Prins

Dé Kick Ass Businesscoach voor ambitieuze coaches en therapeuten die een serieuze praktijk willen opbouwen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven