De grootste winst voor 2015 boek je deze maand!

Veroniqueprins.nl_

Ik merk dat er al veel mensen in de feeststemming zijn. Bezig met surprises maken, er hangt hier en daar al Kerstverlichting en ik weet niet hoe het met jou zit, maar wij zijn voor de Kerst al ‘volgeboekt’. Verder hoor ik ook dat er veel medelanders de lange latten onder binden in de laatste weken van dit jaar, heerlijk vooruitzicht. Deze dingen zijn echter precies dat; een vooruitzicht! Tot die tijd is het gewoon een maand als alle andere. Met alle kansen voor omzet. Of dat ook gebeurt bepaal jij door hoe vroeg jij al in diezelfde feestmodus zakt of dat je nog even ‘doorhaalt’ tot een aantal dagen of misschien zelfs uren voor Kerst. Gelukkig kun je dat helemaal zelf besluiten als ondernemer, dus daarin van mij geen advies of tips.

 

Tijd voor een plan

Naast het feit dat december volop kansen biedt voor omzet, is het bij uitstek de maand om plannen te maken voor het nieuwe jaar. En ik zie  jou als coach/therapeut denken ’huh, nu al?’ Ja, nu al! Ik weet inmiddels uit ervaring (ik heb al ‘enkele’ coaches en therapeuten voorbij zien komen) dat doelen en plannen sowieso niet het meest favoriete onderwerp zijn voor mijn doelgroep. Mensen helpen ja, plannen maken, over geld praten, doelen stellen; jak! En toch, ik klink net als een krassende langspeelplaat ik weet het, is het belangrijk om daar mee aan de slag te gaan. Want als je je alleen bezig houdt met klanten, als je niet voldoende tijd besteed aan de ‘zakelijke kant’ van je praktijk, dan wordt jouw droom nooit bewaarheid. Sterker nog, ik heb er velen gezien waarbij het uiteindelijk een nachtmerrie werd waarin ze moesten stoppen met dat wat ze het liefste doen omdat het alleen maar geld kostte. En dat kan nooit de bedoeling zijn. Daarvoor is wat je geeft en doet veel te kostbaar!

 

Hoe kijk jij terug op 2014?

Want hoe kijk jij straks tussen de oliebollen terug op dit afgelopen jaar? Of heb je eigenlijk nog geen idee hoe je het er zakelijk gezien van af hebt  gebracht? Heb je geld verdiend? Heb je in ieder geval je kosten goed gemaakt? Ik heb beroepsgeheim en ik ken mijn klanten dus je mag gerust toegeven dat je waarschijnlijk geen idee hebt, anders dan dat je klanten tevreden waren. En om van je praktijk een succes te maken is dat een goede basis; zakelijk inzicht zonder tevreden klanten leidt helemaal tot niets J Ik ga er vanuit dat je, als mijn ideale klant, meer wilt dan een leuke hobby, dat je er aan toe bent om in ieder geval het komende jaar een bloeiende praktijk op of uit te bouwen. En als je dat wilt dan is DIT het moment om daarmee te starten.

 

‘If you fail to plan, you plan to fail’

Ieder jaar heb ik voordat de Kerstmaaltijd geserveerd wordt, mijn plannen voor het daaropvolgende jaar al klaar. Niet alleen staan mijn doelen helder geformuleerd, ik heb ook het plan klaar waarmee ik die doelen ga realiseren. Enneh. . . dat blijft ook niet bij plannen in de hoop dat het dan gaat gebeuren. Inmiddels weet ik dat met wat ik plan het ook gaat gebeuren! Of zoals mensen die al vaker met mij werken weten ‘ik hoop niet op mijn omzet, ik dwing hem af’. En deze methodiek pas ik al 12 jaar toe en al die jaren haal ik maand na maand (oke, soms op een paar 100 euro na. . . mijn omzet. Door heel helder en concreet te zijn in wat ik wil bereiken, door met een systeem te werken in plaats van op het geluk te vertrouwen en door de acties te ondernemen wanneer ze nodig zijn.  En waarom dat al in de laatste dagen van december nodig is? Omdat op 1 januari het nieuwe jaar al begonnen is. Als ik op 6 januari eens na ga denken over wat ik zou willen dit jaar en ik heb eind januari mijn plannen klaar en ga er half februari eens aan werken, dan ben ik al 12% van het jaar kwijt zonder omzet. . . 12%! Dat is dus niet handig. Hoe eerder je zaait, hoe eerder je kunt oogsten. Dus ik zaai al in december en begin onmiddellijk met water geven en de oogst komt ieder jaar eerder.

 

Wil jij leren wat ik weet over doelen stellen en het maken van actieplannen die ook écht werken?

In mijn ondernemersopleiding merk ik dat de module over het stellen van doelen en het opzetten van actieplannen die écht werken altijd één van de grootste aha-momenten veroorzaken. Dat, gecombineerd met het feit dat het mijn doel is om zoveel mogelijk coaches en therapeuten zakelijk succesvol te maken in 2015, geef ik deze maand éénmalig een unieke training om er voor te zorgen dat jij als met een voorsprong aan 2015 begint!

Wie: Coaches en therapeuten die van 2015 hun beste jaar ooit willen maken

Wanneer: Dinsdag 16 december 2014 van 12.30 – 16.30 uur

Waar: Moordrecht, Ambachtweg 12

Wat: Een unieke training waarin ik je leer

 

Waarom het belangrijk is om met doelen te werkenHoe bepaal je je doel voor 2015Hoe stel je een actieplan op dat werktHoe je van een ‘hamstermodus’ (heel hard rondjes rennen zonder vooruit te komen) door het inbouwen van een systeem komt tot een actieplan waarmee je met minder werk meer bereikt. Dat betekent én meer vrije tijd én meer inkomen.Hét systeem dat er al 12 jaar er voor zorgt dat ik mijn doelen bereik en dat ook nog eens té simpel is om te doen!

 

Hoeveel: Euro 97,- ex BTW

Dat is één nieuwe klant volgend jaar. En ik bouw op dit systeem al enkele jaren een zeer succesvolle praktijk. Wat is dat jou waard???

Ben jij er klaar voor om van 2015 jouw beste jaar ooit te maken? En kun je niet wachten om er mee te beginnen? Doe dat dan ook niet en begin NU.Ja, ik ga het doen!

Veronique Prins

Dé Kick Ass Businesscoach voor ambitieuze coaches en therapeuten die een serieuze praktijk willen opbouwen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven