Dat kan toch morgen ook wel?

Veroniqueprins.nl_

Allereerst, en dan met name voor mijn Belgische lezers, jullie zijn er toch wel bij op 15 september? Jij volledig uitgerust van de vakantie, ik vol met goede ideeën en strategieën. Zo zorgen we er samen voor dat de laatste vier maanden van dit jaar de beste 4 maanden van dit jaar worden. Je beste maanden ooit wat mij betreft. Bestel vandaag je ticket nog!

 

Eigenlijk sluit deze oproep prima aan bij de onderwerpregel van dit blogbericht: ‘Dat kan toch morgen ook wel?’ Ik weet namelijk zeker dat een groot deel van de mensen die over mijn event leest, denkt ‘Oh ja, dat kaartje moet ik ook nog eens bestellen!’ Of ‘ik ga er even over nadenken.’ Schuldig? Als je dit herkent, lees dan vooral dit blogbericht!

 

Je poetst toch ook iedere dag je tanden?

Als we het hebben over tanden poetsen, denk je dan ook iedere dag opnieuw ‘Och, dat kan morgen wel?’. Hoogstwaarschijnlijk (hopelijk!) niet. Want je hoeft niet heel veel inbeeldingsvermogen te hebben om een voorstelling te kunnen maken hoe de boel er na een aantal maanden uitziet als je dit langere periode achter elkaar tegen jezelf zegt. Pijnlijk, vies, stinkend, enfin, je hebt hem wel door denk ik ????.

 

Ik doe het op de meeste dagen 3 keer per dag, terwijl tanden poetsen nu niet echt een hobby van me is. Het kost tijd, ik hang een beetje suf bij de wasbak, soms smaakt mijn eten daarna raar en toch doe ik het IEDERE dag opnieuw. 3 keer zelfs. Zeg ik niet ‘dat kan morgen ook wel’. De kunst van een mooi gebit is dat je het IEDERE dag een beetje onderhoudt, de discipline opbrengt om er iedere dag tijd aan te besteden. Zes dagen niet en dan op de zevende dag heel uitgebreid the full treatment heeft weinig zin, dat begrijpt iedereen.

En toch is het wel zoals de meesten met hun bedrijf omgaan.

 

Hoe vaak heeft de zon het van je IPA’s gewonnen?

Neem nu het mooie weer van de afgelopen dagen. Ik vind het geweldig, ben echt in het verkeerde land geboren wat dat betreft. En toch kort ik mijn dagen niet in om iedere middag aan ‘mijn kleur te werken’. Waarom niet? Dat doe ik heerlijk ’s avonds als we buiten eten en mijn tijd komt wel als het vakantie is (alhoewel het regentijd is als we in Vietnam zijn, dus het wordt nog spannend ????).

 

Ik weet zeker dat een aantal van jullie  zegt ‘dat doe ik wel hoor, ik pak nog lekker dat zonnetje mee’ en dat is een prima keuze. Echter, als ik op kantoor had gezeten dan had ik de afgelopen 2 weken ook niet iedere middag mijn bureau al om 15.00 uur kunnen ontruimen omdat het boven de 22 graden is. Dat kun je een keer doen, maar niet dag na dag op basis van de buitentemperatuur. Komt toch je werk niet af? Gaat je baas vast niet mee akkoord. Waarom ga jij er dan als je voor jezelf werkt wel mee akkoord? Voel je wat ik bedoel?

 

Heb jij een ‘uitstelmindset’? 

Wees eens eerlijk….. Hoeveel acties start jij al niet meer op omdat het ‘al bijna vakantie is’. Omdat mensen ‘nu vast niet meer kopen’. Omdat je zelf stiekem al een paar weken voorsprong neemt op je eigen vakantie? Omdat ‘er al een hoop mensen weg zijn of dat op korte termijn zullen doen?’ Denk jij dat Bill Gates daar in zijn marketingstrategie rekening mee houdt? Dan kan hij wel inpakken want het is altijd wel ergens ter wereld vakantie of een nationale feestdag. Toch?

 

Ik doe dat niet, als ik werk, dan werk ik. Punt. Dan hou ik me aan mijn schema en dat zorgt er voor dat er daarnaast tijd en geld is om op vakantie te gaan en het leven te vieren. Zo was ik dit jaar al in Alicante, Marrakesh, Raleigh (VS), Londen, Friesland en onlangs een paar heerlijke dagen in Zeeland. Over een paar weken maken we weer een geweldige rondreis.

 

Als ik werk, dan werk ik en als ik vrij ben dan ben ik ook echt vrij. En die dingen haal ik niet door elkaar. Als je dat wel doet, werk je steeds net niet en heb je ook net altijd geen vakantie. En dat vind ik zo eeuwig zonde. Dan heb je namelijk net niks.

 

‘You only had one job’

Op Facebook is een hele leuke pagina ‘you only had one job’. En zo zie ik het bij mezelf ook. Ik heb maar één ding dat ik iedere dag hoef te doen; een actie uitvoeren die er voor zorgt dat mensen me leren kennen, mijn aanbod weten, mijn expertise kennen, een actie die mijn kassa laat rinkelen. Op de dagen dat ik werk, doe ik dat. Iedere dag opnieuw. Niet 1 keer, niet soms, niet af en toe, niet ‘dat doe ik morgen wel’. Want dan wordt je praktijk net zo onsmakelijk als je gebit na verloop van tijd. Dat plaatje is nu wel duidelijk, volgens mij ????.

 

Veel mensen denken van mij dat ik een soort robot ben als ze denken aan hoe ik mijn bedrijf heb opgebouwd. Zie je echter dat als je het met tanden poetsen vergelijkt dat het daar helemaal niets mee te maken heeft? Het is gewoon discipline. Iedere dag opnieuw. En discipline kost na verloop van tijd helemaal geen moeite meer; de rust die het geeft is juist fijn. De helft van de dingen waar jij je dagelijks zorgen over maakt, denk ik niet eens over na. Komt niet eens in me op. Wie heeft het nu makkelijker? En daar ben ik gekomen door die routine aan te gaan.

 

Iedere.Dag.Een.Ding

 

Werken als het tijd is om te werken. Rusten en genieten als het tijd is om dat te doen. Doe wat je doet met 110%. Dan ben je vol in je praktijk én vol in je vrije tijd en in mijn ogen is dát pas balans!

 

Heb je inzichten gekregen door dit bericht? Een aha-moment?? Wil je dat  hieronder met me delen??

Veronique Prins

Dé Kick Ass Businesscoach voor ambitieuze coaches en therapeuten die een serieuze praktijk willen opbouwen

1 gedachte over “Dat kan toch morgen ook wel?”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven