Blauwe bananen – wat maakt jou uniek in wie je bent en wat je doet?

Veroniqueprins.nl_

 

Op de sites van veel coaches en therapeuten lees ik vaak de volgende omschrijvingen; kan goed luisteren, kan me goed verplaatsen, kom snel tot de kern, ben betrouwbaar. Ja hallo, ik betaal hier € 80,00 per uur, dat is toch wat ik minimaal van die persoon in ruil mag verwachten? Het is zo’n beetje hetzelfde als een dierenarts die aangeeft dat hij van dieren uit. Een dergelijke omschrijving van jezelf en de manier waarop je je werk doet maakt je tot een grijze muis in een grijze massa. Val je dan op denk je, als je je als zoveelste tint grijs presenteert?

Daarom ben ik gek op het boek ‘Blauwe bananen’ van de Vries van Rossum. Dit boek laat je op een geweldige manier waarom het nu noodzakelijk is om juist jouw uniek zijn te laten zien. Waarin ben jij anders dan iedereen in jouw vakgebied? Wat kun jij beter dan wie dan ook in jouw werk? Wat doe jij anders dan al je concullega’s? Wat maakt dat jij blauw bent tussen al je gele collega’s? Als jij kleur durft te bekennen dan zul je zien dat mensen juist vanwege die kleur voor jou zullen kiezen. En krijg je dus de klanten die vanwege die unieke aanpak of eigenschap bij je komen en jij dus authentiek je werk kunt doen. In mijn ogen een voorwaarde om je werk zo goed mogelijk te doen.

In een volgend blog zal ik meer uitleggen hoe je kunt gaan profiteren van de principes van ‘Blauwe bananen’. Surf nu eerst naar bol.com en bestel het! Eén van de beste investeringen – naast mij inhuren natuurlijk 🙂  – die je in je praktijk kunt doen.

Succes!!!

Veronique Prins

Dé Kick Ass Businesscoach voor ambitieuze coaches en therapeuten die een serieuze praktijk willen opbouwen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven