2018 wordt niet jouw jaar als 2017 dat ook niet was….

Veroniqueprins.nl_

‘2018 wordt écht mijn jaar’. Sorry, maar daar geloof ik niet in……..

Allereerst de allerbeste wensen voor het nieuwe jaar. Ik hoop dat het een jaar voor je wordt van geluk, liefde, wijsheid, gezondheid en succes op de gebieden die voor jou belangrijk zijn.

En niet om vervelend te doen, maar dat succes komt niet vanzelf. Dat zal geen verrassing zijn, dat heb je me vast al vaker horen zeggen. Het is niet moeilijk,  het gaat alleen niet vanzelf.

Deze blog is speciaal voor jou als bovenstaande uitspraak (‘nu gaat het écht gebeuren’) door jou is gedaan of van jou had kunnen zijn. Kleine wake-up call om te voorkomen dat je halverwege of aan het einde van het jaar de conclusie trekt dat het hem (weer) niet geworden is. En dus om te voorkomen dat je er straks 6 – 12 maanden te laat achter komt.

Je bent dus gewaarschuwd: hij kan wat ‘liefdevol confronterend’ zijn. Maar deze moet er echt even uit! Dat heb ik weleens met bepaalde onderwerpen ????.

 

Het wordt niet ineens anders omdat de 7 in een 8 veranderd is

Ik sta altijd verbaasd van de mensen die zeggen ‘dit jaar gaat het écht gebeuren’. En alhoewel ik als ‘nogal direct’ te boek sta, houd ik dan wijs mijn  mond. Want waarom gaat het dan ineens wél gebeuren? Wat is er op 1 januari 2018 anders dan op 31 december 2017? Welke dingen zijn er verbeterd/gewijzigd met het veranderen van het jaartal van 2017 naar 2018? WAAROM zou dit jouw jaar wel worden als 2017 het niet is geweest?

Als je geen antwoord op die concrete vraag kunt geven óf je komt met een antwoord als “dan gaan mijn kinderen naar school” of een variant op dit thema waarvan we allemaal voorbeelden genoeg kennen, dan kunnen wij gezamenlijk vandaag op 5 januari al besluiten dat het ook in 2018 niet gaat gebeuren.

Tegen hoeveel mensen je ook gezegd hebt dat het wel het geval zal zijn. En natuurlijk hoeven we het niet gezamenlijk te besluiten, ik weet namelijk dat bovenstaande uitspraak wat weerstand op gaat roepen. Dat geeft niet, ik weet toch dat ik gelijk heb ????.

Omdat ik het al tientallen, zo niet honderden keren om me heen heb zien gebeuren. En je kunt niet in discussie gaan over feiten is één van de briljante uitspraken van mijn eigen coach.

 

Alles begint met het nemen van een besluit, maar daar eindigt het niet mee

Ik ben gek op de Wet van de Aantrekkingskracht. Het is voor mij de leidraad in alles wat ik doe.  Alles begint met het nemen van een besluit. Vanuit een diep voelen, een heftig verlangen en dan zal het universum je een handje helpen. Dus zeggen dat het dit jaar ‘écht gaat gebeuren’ is al een hele goede stap. Absoluut.

Er moet alleen nog wel wat op volgen en dat, niet onbelangrijke stuk, wordt zo ongelooflijk vaak gemakshalve weggelaten. Daardoor zie ik mensen als een krassende plaat deze uitspraak jaar na jaar  herhalen en er eigenlijk zelf al lang niet meer in geloven. Hoe groot is de kans dat je glimmend van trots dan 31 december van dat jaar haalt?? 

 

Waarom wil je dat dit je jaar wordt?

Alles is energie. Ik weet het, heel slecht voor mijn imago dit soort uitspraken ???? maar het is nu eenmaal wat ik geloof. Ik hoor de zin ‘nu gaat het er écht van komen’ alleen zo vaak dat ik inmiddels weet hoe het spelletje werkt.

– Het is vaak ongeloof: als ik het maar vaak genoeg roep dan ga ik het vanzelf wel geloven.  Mooi, maar daarmee gaat het nog niet gebeuren.

– Net zo vaak is het angst: als ik het nu niet ga doen dan moet ik het opgeven.

– Heel vaak is het frustratie: het is het afgelopen jaar (weer) niet gebeurd, nu ben ik er klaar mee en nu moet het wel een succes worden. Soms kan een dergelijke frustratie je kracht zijn, het breekmoment waardoor je zo klaar bent met je huidige situatie dat je zoiets hebt van ‘dit gaat me niet meer gebeuren’. Net zo vaak blijft het echter wat het was: gewoon frustratie.

Als levenslange lijner kan ik die situaties perfect vergelijken. Je start vol enthousiasme een nieuwe poging. Dit keer ga je echt slank worden. Je begint fanatiek, de resultaten blijven echter nog wat achter, het gaat je moeilijker af en omdat de kilo’s er nog niet echt afvliegen geef je het op een gegeven moment op. Herkenbaar?

Een paar maanden (bij mij waren dat zelfs vaak dagen of weken) later wil je er toch weer aan beginnen. Echter, doordat het de vorige keer niet echt een daverend succes was, ben je iets minder optimistisch. Hopelijk gaat het dit keer wel, denk je.

Maar wat denk je nou zelf, wordt dit een succes? Natuurlijk niet! Vanuit die mindset gaat het al niet werken. Zo worden al die pogingen die je daarna gaat doen bijna automatisch gesaboteerd door het uitblijven van het resultaat van de voorgaande keren. Herkenbaar?

Zo werkt het ook in je business. Je kunt het wel roepen, maar als 2017 nou niet echt het topjaar was dat je had gehoopt, waarom wordt 2018 het dat dan nu ineens wel? Wat is er dan anders? Waarin ben jij dan anders?

En daarom geloof ik er niet in.

 

Er écht jouw jaar van maken vraagt om een aantal dingen

De laatste 2 weken heb ik heerlijk met mijn gezin doorgebracht. Genoten, gerust, nagedacht. Dat is wat ik nodig heb aan het einde van het jaar en ik ben er van overtuigd dat daar de reden voor mijn succes ligt.

Ik neem ieder jaar ruim de tijd om te reflecteren. Wat ging er goed in het afgelopen jaar, wat kan er beter en wat wil ik ECHT in het nieuwe jaar? Hoop is daarbij voor mij geen strategie. Een diep verlangen, een plan én de acties om het waar te maken, dat is waar ik me op focus en wat ik DOE.

Het vraagt om een stevige evaluatie. Wat heeft er wel gewerkt en wat niet? Wat ga je dus wel doen en wat niet om voor een ander resultaat te zorgen. Want de definitie van waanzin is hetzelfde blijven doen en een ander resultaat verwachten. Dat gaat dus niet werken.

 

1. Het vraagt om een grote dosis zelfreflectie.

Zal ik eerlijk zijn? Heel eerlijk? Ik zie veel mensen niet slagen in hun doelen door zelfgecreëerd of opgeblazen drama. Soms ook echt werkelijk drama. Maar ik ben het er niet mee eens dat dat dan ook  automatisch als een excuus gebruikt kan worden om niet gewoon je werk te doen.

En nee, ik ben geen robot. Er zijn echt dingen waar ik ook mijn werk voor neerleg. Ik hanteer alleen de stelregel ‘als ik er bij een baas geen vrij voor zou hebben gevraagd, dan doe ik dat in mijn bedrijf ook niet’. Ik kan mijn omzet niet laten bepalen door mijn hormoonbalans. Of door een migraine van mijn oom, een griepaanval van mijn kind. Want als ik in al die dingen volledig mee ga, dan heeft datzelfde kind straks geen huis meer om in te wonen.

En ik zie nu nog teveel mensen met zo’n beetje van alles meewaaien. De verkoudheid van de cavia, het overlijden van de oma van de overbuurvrouw, het feit dat het stormt of juist niet stormt. Enfin, je begrijpt allang wat ik bedoel.

En voor mij ligt hierin misschien wel dé kern. Je kunt dit namelijk als een veroordeling lezen, niets is echter minder waar. Voor mij is het een keuze die je maakt en zolang het jouw keuze is, is voor mij ECHT alles prima. Van mij hoef je niets, ik heb daarin echt geen oordeel.

Echter, als je je in 2017 nog door dit soort dingen ‘wat eenvoudig van de wijs liet brengen’, wat verandert er dan dit jaar? Waarom ben jij ineens anders  nadat het vuurwerk verstomd is? Waarom gebeurde het in 2017 wel dat je je af liet leiden en zal het in 2018 niet meer gebeuren? En net als vroeger bij je moeder is ‘daarom’ helaas geen reden die hout snijdt. (Mijn moeder zong dan: “Daarom is geen reden, als je van de trap af valt ben je snel beneden”).

 

2. Wat is/wordt je grote waarom?

Ik hoor net even te vaak de uitspraak dat ‘het nu helemaal hun tijd is’ om daarna met de eerste de beste zucht tegenwind weer onderuit geblazen te worden. En die tegenwind gaat echt komen. Als je ergens van verzekerd kunt zijn, is het wel daarvan. Hoe liever je iets wilt hoe meer je getest zult worden!

Als je dan niet voor jezelf voldoende helder hebt waarom je dingen wilt, wat je grote ‘must must, must’ is, zoals Maartje Koper dat altijd zegt, dan is het niet zo gek dat die eerste tegenslag je al omver blaast.

Dan hoeft het niet eens zo’n grote tegenslag te zijn, dat herken ik ook nog. Want man, wat kun je soms goed ziek worden van die tests en die lessen die je schijnbaar hebt te leren voor je een grote meid kunt worden. Als mijn ‘waarom’ niet zo sterk was, als ik niet zo’n brandend verlangen had om dit waar te maken, om mijn droom te realiseren, dan had ik 4 jaar geleden na mijn eerste echt beroerde jaar al het bijltje erbij neergegooid. En sindsdien al een keer of 110. Minstens……..

Er zit echter iets in mij dat groter is dan ik zelf ben. Dat maakt dat ik klaarblijkelijk meer kan dan ik had gedacht en dat opgeven geen optie is. En daarom wordt 2018 weer beter dan 2017.  Terwijl 2017 al pretty amazing was.

2018 starten met dezelfde ‘waarom’ als de ‘waarom’ die in 2017 niet sterk genoeg bleek te zijn, gaat dus niet werken. Vraag je dus af: wat is mijn ECHTE waarom die ervoor zorgt dat geen zee te hoog is en geen storm te sterk? Die zorgt voor mijn ‘no matter what’. 

 

Zonder de bovenste 2 punten zal alles hetzelfde blijven. En wordt het mogelijk dus weer niet heel geweldig….

Ja luister, je bent een Kick Ass businesscoach of je bent het niet. En ik had je al gewaarschuwd toch? Maar dit is wat het is. Imponeer me niet met je woorden maar met je daden. Zorg dat er dingen bij JOU veranderen en dan pas zal je jaar veranderen. Het keihard roepen heeft geen zin! Dat zijn niets meer dan loze uitspraken die je niet helpen als je niet evalueert, zelfkritisch bent en een groot waarom formuleert.

Doe je dat wel, dan ben je onoverwinnelijk. Zo zag ik in oktober iemand op TV waarvan ik ogenblikkelijk wist: die komt op mijn event. Herken je dat? Dat je iets voelt en het zo zeker weet! Er was gewoon geen andere optie, ze moest en zou er bij zijn.

We namen dus contact op met het sprekersbureau. En nog een keer. En nog een keer. En toen dat niet leek te werken en ik haar nog steeds op mijn podium zag staan als ik mijn ogen dicht deed, dacht ik ‘ik moet dus wat anders proberen’ en dat bleek ook niet te werken. En toch kon ik het niet loslaten en verzonnen we weer wat nieuws met uiteindelijk het geweldige resultaat dat deze ongelooflijk bewonderenswaardige en inspirerende vrouw, deze powerhouse, toch een uur komt spreken op 19 januari aanstaande.

Niets is onmogelijk voor hen die willen. Dat is mijn motto en nog meer die van haar. En ze gaat je van je stoel blazen, wees daarop voorbereid. Voor de aanwezigen op mijn event zal gelden dat dit het moment wordt waarop ze voor eens en altijd afrekenen met hun excuses en obstakels. Wil je dat ook en wil je er nog bij zijn op mijn event, koop dan snel een kaartje. Je hebt nog exact een week en er zijn nog precies 10 kaartjes beschikbaar. Weet dat je absoluut geen spijt krijgt, dat is alles wat ik erover kan zeggen! 

 

Ik reken op je komst! Wat nog veel belangrijker is: jouw toekomstige zelf rekent op je komst! Want zoals je van mij kunt verwachten gaan we ook deze dag stevig aan zelfreflectie doen en heel veel andere zaken doornemen om ervoor te zorgen dat jij op 31 december volgend jaar écht vol trots kunt zeggen ‘I did it’.
Dáár doe ik het voor !!!

 

Ik ben natuurlijk ook nog benieuwd naar jouw plannen en veranderingen voor 2018 en welke invloed deze blog daarop heeft gehad. Wil je het hieronder met me delen?

Veronique Prins

Dé Kick Ass Businesscoach voor ambitieuze coaches en therapeuten die een serieuze praktijk willen opbouwen

11 gedachten over “2018 wordt niet jouw jaar als 2017 dat ook niet was….”

 1. Geweldig artikel… helemaal mee eens. Als dit mijn jaar wordt dan gaan er dingen moeten veranderen. En dan heb ik het gevoel toch al stappen te hebben gezet in de juiste richting.
  1. Omzetdoel bepalen
  2. Acties uitzoeken
  3. Implementeren
  Op deze manier heb ik veel meer focus en ga ik er volledig voor. Thanks Veronique

 2. Geweldig stuk dit en ja, ook wel een beetje confronterend. Ik voel niet meer dat een jaar ‘mijn jaar’ gaat worden. Ik weet wel dat 2018 weer beter wordt dan 2017. En dat komt omdat ik door ben gegaan, ook al voelde ik frustratie. En omdat ik steeds ben gaan kijken ‘wat werkt wel en wat werkt niet’. En dat komt vooral door jou. Soms heb je mensen nodig die iets meer in jou geloven dan jijzelf, om je net dat zetje te geven de goeie kant op (of een stevige schop op z’n tijd ;-). Ik kijk uit naar jouw event op 19 januari. Niet om mij dé oplossingen te geven, nee, om me weer genadeloos te laten inspireren en met nog meer vuur dit jaar te starten.

 3. Vanochtend vroeg lees ik je bericht, drie keer en ja, grote stukken zijn voor mij geschreven. Hoe confronterend is het voor me om te realiseren en voelen dat het vuurtje van brandend verlangen ver te zoeken is. Ja er zijn goede redenen, en ik ben ook klaar met het gemuts. Na een goede yogales en gesprek met vriendin merk ik dat ineens een puzzelstuk valt. Ik besef dat ik wel een droom heb, het lag gewoon onder mijn neus. Ik zag het door alle mist en chaos om me heen niet eens liggen. Ik kom naar je event en kan niet wachten. Het feit dat ik hartkloppingen kreeg doordat ik me op ‘die dag’ niet gelijk kon aanmelden, is ook een teken van brandend verlangen, voor inspiratie en verder gaan. En ja, dat het niet vanzelf komt dat weet ik. Het wordt hard werken, doen en evalueren. Nu wel vanuit mijn hart en ik heb geen reden tot uitstel meer. Dank kanjer!

 4. Ik wens je echt alle goeds toe in 2018! Wat ben je toch een heerlijk mens en weet je alle issues helder onder woorden te brengen. Herkenbaar, duidelijk, to the point. Ik hou ervan!

  Mijn focus is wel duidelijk voor dit jaar … en ik ga ervoor! Hij is heel anders dan je zou verwachten op deze pagina. Maar niet minder gemeend of duidelijk … Op 31 december wil ik kunnen zeggen: I did it!
  en dat is: mijn financiële vrijheid regelen, met vervroegd pensioen, verhuizen en in principe mijn bedrijf per 31 december sluiten.
  Als therapeut hoop ik nog jaren aan de slag te kunnen zijn en andere mooie dingen te kunnen doen als bijdrage aan het leven samen.
  Jou wens ik een fantastisch evenement de 19e! … geniet ervan! Dank,. liefs en groetjes, Mariëlle

 5. Goede en confronterende, eye opener blog

  Dat het 2018 anders, beter en creatiever wordt dan 2017 staat als een paal boven water, en waarom.
  Ik laat mij niet meer tegen houden door anderen, volg mijn eigen pad.
  Vorig jaar heb ik al stappen gezet door masterclass te volgen betreft coaching ( dank je Divera voor je inzicht) en Mindset veranderd door voor de 1e maal in te stappen ( JA ik ben het waard) in een betaald online- programma betreft Geld is Liefde ( dank Maartje) best wel confronterend door blokkades, eigen overtuigingen die dan mee spelen maar ook verhelderend en anders naar geld durven kijken.
  Vorig heb ik besloten om vanaf 1-1-2018 Events te gaan volgen bij Coaches waar ik mij goed ( al 2 gepland in de komende maanden ) bij voel en die mij verder op weg helpen zodat mijn bedrijf financieel gaat en blijft groeien .
  Workshops en lezingen gaan geven buiten mijn eigen woonplaats <=superspannend, coaching-traject op zetten mijn vaste klant al aan heeft gegeven hier in te willen stappen
  Kortom het begin van alle mooie wensen en domen waar maken
  Liefs Jeanet

  1. Veronique Prins

   Voor jou durf ik te zeggen dat het écht jouw jaar wordt, je hebt nu lang genoeg in de wachtkamer gezeten. Pak je podium en toon je bijzondere talent!

 6. Voor de plannen van 2018 helpt jouw kalender super goed (merk ik nu in februari), nogmaals dank voor dit mooie geschenk. Grappig om te merken dat als ik mijn planning op jouw kalender invul, ik een meer gefocussed gevoel heb dan dat ik het in mijn standaard outlook agenda inplan. Ik ben zelf hypnotherapeut, maar wellicht heb jij mij ook gehypnotiseerd haha 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven