Mijn beperking

Veroniqueprins.nl_

Ik begin met een lezerswaarschuwing; the girl is on fire……….

 

Ik schrijf deze mail nadat ik zojuist een uur of 13 heb geluisterd en gekeken naar Unleash the Power Within van mr. Tony. Als we het hebben over ‘innerlijk vuur’, laat ik zeggen dat ik nogal ‘aan’ sta. Mogelijk is dit dus ook niet de beste tijd om een dergelijke mail te sturen. Maar hé, walk the talk. Mijn bedrijf, mijn energie en dus schrijf ik ook over wat ik wil en wanneer ik wil. Enneh, zit daar gelijk al niet een waanzinnige les in. Want iedereen die nu denkt ‘gatver, jij denkt ook alleen maar aan jezelf’ mist dé kern van ondernemen. Dat is juist anders zijn, vooral je eigen regels volgen (rekening houden met marketingwetmatigheden) en daardoor creëer je je eigen tribe. Dát geeft pas de vrijheid die iedereen zoekt in ondernemen en maar weinig mensen krijgen omdat ze hun bedrijf niet runnen zoals ze dat zelf willen, niet roepen wat ze eigenlijk te zeggen hebben. Ze zitten in hoe het ‘hoort’ als het gaat om ondernemen. En het grappige is ‘het zijn vaak ook nog mensen die anderen leren om ‘de beste versie van zichzelf te worden’. 😊 Succes!

 

Een deel van mijn lezers, mijn eigen tribe, is inmiddels al iets naar voren gaan zitten in hun stoel. Je hartslag is mogelijk al wat verder omhoog en je bent klaar voor wat je nu al weet wat er gaat komen. ‘Bring it on Prins’. ‘Heerlijk een extra mail op zondag’. Herkenbaar? Ben jij dat? Juist omdat ik video’s opneem zoals ik dat doe, spreek zoals het eigenlijk niet hoort, veel te lange mails stuur waar iedere marketeer de kriebels van krijgt, maar daarin ben ik juist jouw inspiratie. Zo heeft iedereen zijn eigen fans hé!

 

Goed, ik kom dus uit een ‘peak state’ zoals hij dat noemt. Ik heb besloten om all-in te gaan en heb dus in mijn eentje met alles donker om me heen ook staan dansen achter mijn laptop. Het moet niet gekker worden,  maar ik zie wel dat het werkt. Ik heb ook nog duidelijker na deze dagen waarom sommige dingen niet werken. Waarom sommigen wel succesvol worden en anderen niet. Terwijl ze vaak net zo goed zijn. Dat komt door de wil. De wil om te veranderen.

 

Een van de dingen die hij zei die me zo raakte was ‘change is never a matter of abillity but of motivation’ Toen hij dat zei zat ik ook in mijn eentje te juichen, oef dat was er eentje naar mijn hart.

 

Vrij vertaald; het gaat nooit over het wel of niet kunnen, het gaat over wel of niet willen. Het voorbeeld dat hij gaf kennen we allemaal, van onszelf of van anderen. ‘Ik kan niet stoppen met roken’ of ‘ik kan niet afvallen’. En jij denkt ‘huh, hoe kun je dat nu niet kunnen? Ik heb dat ook gedaan, was appeltje eitje. Ik snap niet dat jij zegt dat je dat niet kunt’. Je kunt niet goed of slecht zijn in het stoppen met roken. Dat is namelijk geen talent of iets dergelijks, het is een kwestie van goede of minder goede motivatie. .

 

Zijn voorbeeld ging over dat hij dagelijks mensen spreekt die zeggen dat ze ‘echt niet kunnen stoppen met roken’. Maar wat nu als ik je vrouw zou gijzelen, je kinderen onder schot zou houden (het was zijn voorbeeld, niet het mijne he!!) en zeggen dat ik ze wat aan zal doen als je niet NU stopt met roken. Zou je dan kunnen stoppen met roken? Snap je dat het niets te maken heeft met iets niet kunnen? Zoals dat voor alles geldt.

 

Ik weet dat heel veel van mijn lezers op dit moment tegen hun laptop schreeuwen dat ik geen gelijk heb. Dat ik het niet snap, dat hun situatie anders is, dat ik makkelijk praten heb. En dat mag, dat is geen enkel probleem. Alleen is dat nu precies het probleem. Een aantal jaar geleden ontving ik een lange mail, volgens mij wel 2 of 3 kantjes. En in regel 2 begon ze al over haar handicap en waarom ze daarom niet FT in haar bedrijf kon werken en dat het daarom voor haar veel moeilijker was. Ik las en ik zuchtte, ik las verder en zuchtte nog een keer. Niet omdat ik haar situatie bagatelliseer, maar omdat ik me afvraag waarom ze me dit stuurt. Zoek je nu de bevestiging dat het voor jou hééél moeilijk is, helpt dat? Geef ik dat toch, mij om het even. Vroeg ik haar ook, vond ze niet leuk. Maar in de hele mail stond niets luchtigs, er waren nergens mogelijkheden of openingen alleen maar onmogelijkheden. Ze was wel nieuwsgierig naar mijn mening gaf ze aan. Dus die gaf ik.

 

Waarom ze me deze mail stuurde, wat was haar intentie met dit hele verhaal behalve bevestiging? En helpt dat, wordt het daar beter van?

 

Of ze de kracht van woorden kende. En dat de emotie die je ergens aan hangt haar realiteit wordt. Ik heb meerdere klanten die in meer of meerdere mate een beperking hebben. Volgens de DSM IV heb ik zelf ook een beperking. Maar daarom is de wens er nog wel.

 

Iedereen heeft een beperking, we zien hem alleen niet bij iedereen. De een heeft kinderen thuis, mogelijk met special care maar sowieso zijn kinderen en een bedrijf al een uitdaging. Voor mij ook nog altijd. Sommigen hebben een mantelzorg, anderen een baan, anderen een mentale uitdaging. En daarnaast bestaat de droom en de wens om die tóch waar te maken. De motivatie om het te laten slagen. En dan vind je een manier. Dat heeft ook minder met kunnen dan met willen te maken. Voel je hem?

 

Ik legde haar uit dat ze de verantwoordelijkheid voor het slagen van haar bedrijf volledig buiten zichzelf legde. Daarmee geef je je zelfleiderschap en de regie over je bedrijf sowieso uit handen. Gaat hem niet worden.

 

En ik drukte op de ‘verzenden’ knop. Een paar dagen was het stil. Oorverdovend stil. En ik word daar niet zenuwachtig van, ze vroeg me wat ik vond, dat had ik zelfs nog een keer gecheckt. Als je dan mijn eerlijke antwoord niet kan hebben is dat niet iets waar ik wat mee moet of hoef.

 

Het vervelende voor haar is dat ik vlak daarvoor Bibian Mentel als spreekster op mijn event had en daardoor met haar mocht kennismaken. En ik wil haar toch heel even noemen in deze blog. Zij is mijn heldin, en ik heb er niet zo veel. Maar als je 15 keer opstaat tegen kanker, je been geamputeerd wordt en je ondertussen ook nog ‘gewoon’ gouden medailles wint…………………… Welke beperking? Waarbij ik jou als lezer wil vragen om liefde naar haar te sturen omdat de huidige 16de keer haar nu toch fataal zal worden ❤

 

Na 10 dagen kwam ze bij me op de mail terug. Ik was razend benieuwd. Ze had me gehaat. Van mijn lijst uitgeschreven. Ze had me geblokkeerd op Social Media kanalen, woest was ze op me. Na een paar dagen, toen de ergste emotie er af was, sprak ze er over met haar partner. Wat hij er nu van vond dat ik dat zo gedaan had. Waarop hij zo’n held was om te zeggen ‘als het niet waar is wat ze zegt, waarom raakt het je dan zo?’. Toen had hij het natuurlijk ook gedaan; week op de bank.

 

Het liet haar niet los. Ze haalde mijn mail uit haar deleted items en las hem nog een keer. Nu anders. Ze voelde mijn emotie en intentie. En pakte de spiegel die ik haar voorhield. Wat een heldin.

 

Long story short; de dag erna schreef ze zich in voor mijn training. We hebben 2 jaar samengewerkt en alhoewel ik altijd zeg dat ik niets doe met mentale stukken in mijn trajecten, staat er nu een andere vrouw. En dus een andere business. Ze draaide vorig jaar, terwijl ze risicogroep is, ruim 50.000 euro omzet.

 

Ze had de wens om NU te veranderen en ze wist dat zij dat ZELF MOEST doen. Ineens was alles anders. Haar bedrijf was een nice to have en ze runde het met al haar excuses. Na mijn mail maakte ze contact met wat ze eigenlijk wilde en dat ze voorbij haar eigen obstakles moest denken. Wat ze kon omdat haar droom niet realiseren geen optie was. The rest is history.

 

Ze wil zelfs haar verhaal niet meer delen omdat ze niet meer de vrouw wilde zijn die dacht dat er niets mogelijk was vanwege haar ziekte. Zelfs dat deel van haar verhaal dient haar niet meer en dus vertelt ze het niet meer. ‘Dat was in een vorig leven’.

 

Ben jij klaar om het te gaan doen? Zoals Tony zegt, een echte transformatie komt als je het NU wilt. Zijn voorwaarden voor verandering, ongeacht welke verandering:
–        Het MOET NU veranderen
–        IK moet het NU veranderen
–        Ik KAN het NU veranderen
Die eerste 2 moeten van jou komen. Als jij zegt ‘oh dat ben ik, ik ben zo’n klaar met dat gemodder en proberen, ik wil dat het echt een succes wordt, dan zorgen we samen voor de derde; ik leer je hoe!

 

Slim en Snel Succesvol; laatste dag voor Euro 147 ex BTW
Uitnodiging voor een super (basis)training op 25 en 26 maart aanstaande. Live online.

 

Met dezelfde kennis kun je niet beter worden. Je voornemen dat je nu gaat bouwen, je ideale klant gaat definiëren of wat dan ook, gaat hem niet worden. Want het heel graag willen maar niet weten hoe brengt je nog niet verder. En dat is nu juist wat we samen gaan doen, 2 volle dagen.

 

Dus herken je dit ergens voor jezelf…………….
–        Wat is nu eigenlijk mijn ideale klant?
–        Ik krijg mijn productaanbod maar niet voor elkaar
–        Ik ben goed in wat ik doe maar het lukt me maar niet om klanten te krijgen
–        Ik vind sales eng en ik hou niet van promoten!
–        En zit je vooral jezelf zo nu en dan in de weg als het gaat om ondernemen en het uitvoeren van je ideeën

 

Daar kun je nog maanden over nadenken maar dat gaat niet helpen. Je kunt nog meer frustratie krijgen, zaken ‘proberen’ zonder kennis, allemaal oké. Maar als jij nu ook écht je power in wilt gaan zetten in je bedrijf. Als je nu écht impact wilt gaan maken. Die plannen en dromen die je hebt nu ook werkelijk waar gaan maken door het fundament van je business zo stevig neer te zetten dat je niet te stoppen bent. Omdat je nu Echt wilt! Het jouw tijd is voor een nieuw verhaal.
In deze 2 dagen zet ik, praktisch zoals je van me gewend bent, dat fundament met je neer. En ook nog op z’n Veronique’s dus in vol tempo, zeer concreet en bloedeerlijk.

 

Het is online, met de kracht van live, lees maar:

Dank je wel Veronique, je was je sublieme zelf de afgelopen twee dagen! Ik raad iedereen je online training Snel en Slim Succesvol aan. Het geeft energie en een heleboel om over na te denken en aan te pakken.
Sietske Duijn

 

Ik volgde de tweedaagse training Slim en Snel Succesvol. Nu ben ik groot fan van Veronique en alles wat ze zegt is super waardevol. Maar soms moet je dingen meerdere keren horen voordat de kwartjes vallen. En die vielen! Na deze twee dagen kan ik verder om mijn bedrijf zo vorm te geven dat deze helemaal past bij wie ik ben, wat ik wil, waar ik voor sta en wie ik wil helpen. En ja daar heb je een keuze in. Je bent vormgever en meester van jezelf en werk je samen met Veronique dan krijg je daar ook nog eens de beste leermeester (es) ever bij. De training was volledig online. Maar dan wel next level online. Twee dagen het gevoel hebben dat je live aanwezig bent, briljant. Als jij jezelf en jouw bedrijf serieus neemt, dan hoort daar absoluut een dosis Veronique bij.
Eef Rhodee van der Kam
www.eveneef.online.nl

 

En, je hoeft er niet de deur voor uit. Het kan gewoon vanuit je eigen luie stoel, je kantoor, je keukentafel of je bed desnoods. Wat jij prettig vindt.
Enneh, als je al vaker iets bij mij gevolgd hebt maar gewoon zin hebt in wat extra Vitamine V en omdat je dingen nooit te vaak kunt horen, wees er dan ook gewoon bij. Je gaat bij mij niet zo vaak dansen als bij Tony, maar de energie is wel net zo hoog. En net zo waardevol, promised! En zeker voor dit geld!

Veronique Prins

Dé Kick Ass Businesscoach voor ambitieuze coaches en therapeuten die een serieuze praktijk willen opbouwen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven