Evy. De tr*t.

Veroniqueprins.nl_

Evy. De tr*t.

Ik kan met best veel mensen door een deur. Er is er alleen eentje die ik wel wat kan doen en dat is Evy zo nu en dan. Echt, ze kan het bloed onder mijn nagels vandaan halen. En ja, dit gaat over business bouwen, dit is geen pagina uit mijn persoonlijke dagboek 😊

Ik heb Evy betaald om me te helpen met iets wat ik in mijn eentje minder goed kan en dat is een  hardloopschema maken. Ik vind het fijn als ze gewoon zegt wat ik moet doen en  daar niet over na hoef te denken. Tenminste, ik vind dat fijn als ze de dingen zegt die ik wil horen. Het doet zoals ik het eigenlijk wil. Dat is met Evy echter heel vaak niet het geval. En man, wat vervloek ik haar daarom.

Het begon al de eerste keer dat ik naar mijn schema keek. Ik geloof dat de eerste sessie 12 minuten was. Kom op zeg, doe normaal. Zo ben ik straks 93 voor ik mijn 10 kilometer binnen een uur loop. Kan dat niet sneller, ik ergerde me dood. Volgens haar is het echter dé manier om wel een hardloper maar geen doodloper te zijn. Nou ja, vooruit dan ze zal het wel weten, maar ik erger me er wel aan.

Verder doet ze van die té enthousiaste aanmoedigingen tijdens het lopen. En ik train met van die ‘in oor dopjes’ (zonder stokjes eraan, want dat vind ik er zo dom uitzien…..) dus ze doet die ‘hop hop’ ook nog eens van heel dichtbij. En altijd op het moment dat ik erdoor zit. Mijn tong lager dan mijn borsten hangt. Ik vermoed dat ik een spoor van zweet via mijn broekspijp op de weg achterlaat. Rete irritant. Of ze roept dan veeeeel te blij ‘je zit AL op 2,4 kilometer’. Op een dag dat mijn benen bij 100 meter al als pap voelden en ik weet dat ik dus pas op een kwart zit en dat dus helemaal NIET wilde horen. ‘Mijn hemel, wat een eind nog’. Hou gewoon je mond, nou is het alleen nog maar zwaarder.

Oh ja, waar ze me ook zo mee kan ergeren? Dat mijn hoofd de vorm en kleur van een tomaat heeft aangenomen en dat zij dan zegt dat ik ‘al 200 kcal heb verbrand’. 200! Ik heb me gisteravond totaal misdragen met een rol Café Noir. Vraag me niet waarom, ik vind ze eigenlijk niet eens lekker. Maar toen ik naast me keek bleek ik een halve rol (nou ja iets minder maar ik hou het graag eerlijk) in mijn giechel te hebben gestopt. Dat zijn ik vermoed 12 koekjes x 42kCal (ik heb het nagekeken) en ik ben nog niet eens op de helft om die te verbranden. Hou op!! Ik wil het niet weten van die calorieën, de moed zakt me in de schoenen! ‘Kom maar op met die beentjes’. Nee. Gewoon nee.

Oké, ik maak mijn rant nog even af met 1 laatste punt. De spierpijn. Dat ’s morgens mijn ogen al niet eens opengaan zonder dat het zeer doet en echt, ik loop soms wel op mijn tandvlees maar niet op mijn oogleden. Dus waar het vandaan komt, ik weet het niet. En dan heb ik het nog niet eens over de rest van mijn kadaver, zoals Tibor het altijd noemt. Wij hebben een soort split level huis en de slaapkamer heeft dus een trappetje met 3 treden. Hoe kom ik boven met deze spierpijn, alsof het de Mount Everest is. Lekker begin van de dag. En wie denk je dat daar de schuld van krijgt………………… Evy!!! Wie anders?

Goed, ter zake. Want ik had beloofd dat ook dit weer een business blog zou zijn. Ik heb dus zo nu en dan een hekel aan Evy. Omdat ze me niet zegt of laat doen wat IK wil, maar omdat ze doet wat ik nodig heb. Waarvoor ik haar ook nog eens betaal. Straks vlieg ik vast wel als een hinde over de paden in de polder hier,  maar tot die tijd is het lastig, doet het zeer en irriteert ze me dus. Omdat ze me de waarheid zegt. Want wanneer is de spierpijn het ergst? Als ik een week verzaakt heb. Of een keer minder ben gaan lopen. Als ik dus iets nagelaten heb waar ze me dan haarfijn op wijst. Of de app, omdat mijn tempo ineens beduidend lager ligt dan voorgaande keren. Stomme app!!

Het grappige is dat veel van mijn volgers en ook klanten via DM of persoonlijk tegen mij zeggen ‘ik had altijd zo’n hekel aan je, je irriteerde me mateloos’. En soms zijn het zelfs iets minder aardige bewoordingen. Ik sla dan onder tafel mijn benen over elkaar om niet weer een spoor op de vloer na te laten (als je nooit bevallen bent snap je deze niet, je verder niet druk over maken). Want wat zij niet weten is dat dus nagenoeg iedereen dat zegt 😊

Ik luisterde van de week een podcast en daar werd ingegaan op de term ‘confrontatie’. Dat is een woord dat we vaak negatief benaderen omdat het ons aanspreekt op ons eigen gedrag waar we zelf ook een hekel aan hebben en waarvan we het niet fijn vinden als jij ons dus ook nog eens fijntjes op wijst. De intentie van de ‘confrontatie’ kan ongelooflijk puur zijn en uit een hele goede intentie komen, maar de ANDER hangt er een emotie aan. En die kun jij niet controleren. Daar heb je –  gelukkig –  geen invloed op. Dan vinden zij het dus een confrontatie, al was dat nergens jouw bedoeling. Maar dat betekent niet dat wat jij zegt minder waar is, het zegt alleen dat zij het niet willen horen. En dat mag. Vanzelfsprekend.

Goed, terug naar Evy. Ik heb vooral een hekel aan haar als ik zélf niet exact heb gedaan wat ze me opdraagt en het daardoor lastiger is. Ik geef haar de schuld als ik niet blij ben met wat ik in de spiegel zie en daar niet aan wil. Zij confronteert me met iets wat ik zélf laat zitten. Dan kan ik 2 dingen doen: ‘Evy, je hebt helemaal gelijk, ik moet gewoon consistenter zijn, dan is dit veel makkelijker’. Of ik vind haar de trut omdat ze gewoon de waarheid vertelt. Waar ik haar ook nog voor betaal.

Voel je het verschil? Waarom mensen in eerste instantie een hekel aan me hebben is omdat ik je confronteer met je angsten. Ik vertel je de waarheid. En als je voorbij de weerstand zou kijken (omdat die pijnlijk voor je is) dan zou dat je ontzettend veel opleveren. Zo had ik een klant die aangaf dat het allemaal moeilijk en lastig was. Ze had een leadprobleem, veel te weinig mensen melden zich aan als potentiele klanten. Ik vroeg door en concludeerde ‘je hebt geen leadprobleem, je hebt een actieprobleem en je probeert je er nog steeds op de meest veilige manier vanaf te maken’. Dat is geen oordeel maar een constatering van feiten. Want wat maakt het mij nu uit als ze alleen maar veilige acties doet (die veel minder effectief zijn) en daardoor geen klanten heeft? Daar heb ik echt geen mening over. Maar als ze klaagt dat er geen omzet is, dan is dit de waarheid en de reden waarom. Don’t shoot the messenger.

Ze was ‘not amused’. Er  volgde een radiostilte van een paar dagen. Ook een zeer bekend verschijnsel bij mij, is ook no problem. Ik heb haar niet slecht behandeld of lelijk gedaan, ik heb haar slechts de feiten laten inzien. Punt. En het is aan haar of ze daar mee kan of wil dealen. Ik word van die radiostilte niet zenuwachtig, geen seconde. Omdat ik haar met de meest zuivere en oprechte intentie de feiten heb gegeven. Die kan ik niet veranderen, dat is het ding met feiten. Dus ik zou in iedere situatie hetzelfde hebben gedaan omdat dat mijn PLICHT is in de rol die ik heb. Ik kan ook zeggen ‘ja wat een gedoe he met die leads, was het maar wat makkelijker. Nou meid, we hopen gewoon op betere tijden’. Wat denk je zelf? Is ze daar mee geholpen?

Ik hoorde laatst deze quote

‘I am willing to sacrifice the likes of me in order to help you with the truth’

Hoe zuiver is die??? 
Ik kreeg een rilling door mijn lijf toen ik hem las. DIT is wat ik leef en ben in mijn business. En dat jij niet door je weerstand heen kan kijken omdat je weet dat wat ik zeg waar is maar dat niet het antwoord is wat jij wilt horen, dat kan ik niet helpen. Daar hoef ik dus ook niets mee. Maar als ik je echt wil helpen dan moet ik de feiten met je delen. Niet je beste vriendin willen zijn.

Als je dan eenmaal voorbij die weerstand gaat, en dat heb je mogelijk zelf bij mij ook ervaren, dan ontstaat er een lading goud en oneindige mogelijkheden tot groei. En als je dat niet doet dan is dat ook oké. Want ik sta dan nog altijd voor mijn waarheid en die van jou mag anders zijn. Confrontatie is dus ook niet boos en dis respectvol, integendeel. Het is elkaar aanhoren en besluiten of je het wel of niet eens bent en in het gesprek samen nieuwe inzichten krijgen. Hoe gaaf is dat?

Want weet je wat het is. Toen ik wél ging doen wat Evy zei, me keurig aan de schema’s hield, ik van hardlopen ging houden. Het af en toe voelt of ik vlieg (komt ook wel door mijn nieuwe schoenen, voor iedereen die mijn stories volgt 😊), ik voel me gelukkig, sterk, ik over train me niet, ik heb geen blessures en het gaat iedere keer een beetje sneller.

En dat is wat er ook met mijn klanten gebeurt. Want als je over je eerste weerstand heen bent en je komt in mijn programma komt er een nieuwe laag weerstand Zo heb ik een klant die zichzelf stelselmatig veel kleiner voordoet en daardoor de verkeerde klant kiest, de verkeerde producten maakt voor een veel te lage prijs. En ik ben het daar niet mee eens, ze huurt me in om haar dat in te laten zien. Als je in je oude patronen wilt blijven, betaal me dan ook niet. En iedere keer als ik haar er weer op wijs hoor ik haar zucht en frustratie door de laptop heen komen. En het maakt mij niet uit. Ik wijk niet, zij transformeert wel. En in haar goede dagen zegt ze ook ‘ik ben je zo dankbaar want je hebt zo gelijk maar men, wat is het soms moeilijk’ Yep, I know. Daarom groei je er ook zo van.

Zoals ik van de week tegen de Evy app heb gesproken en mijn excuses heb aangeboden voor al mijn lelijke woorden. Want nu ik stop met de weerstand op wat ze zegt en me gewoon aan haar schema hou, vlieg ik hier over de paden. Hou op, Sifan Hassan is er niks bij. En als ze nu in mijn oor zegt dat ik ‘goed bezig ben’, dan moet ik er om lachen en zeg ik in gedachten ‘dank je wel’ terug. Zoals het met mijn klanten ook precies gaat.

One can rarely achieve greatness on the path of least resistance. – Wes Fesler

Ben heel benieuwd wat je hiermee kunt en of het waardevol voor je was. Hoe en of je dit al toepast in je business. Wil je het hieronder met me delen? 

Voor ik afsluit:

Van maandag 7 t/m woensdag 9 februari geef ik een gratis focus training. Omdat ik te veel coaches en therapeuten ‘all over the place’ zie zijn, mega hard hun best zien doen maar met 0 tot weinig klanten. Ik zie ze die van het ene naar het andere schieten en het levert allemaal niets op. Ze denken steeds dat ze te weinig tijd hebben, maar de waarheid is dat ze veel te veel tijd hebben maar hun tijd niet goed gebruiken. En daardoor ontstaat frustratie en vooral minder klanten en omzet dan ze zouden willen. Op dit alles is ‘focus’ het antwoord.

Wil jij, juist van een ADHD’er, leren hoe dat anders kan? Hoe je in de tijd die je hebt kunt doen wat je moet doen op de juiste manier en daarmee wél klanten maakt? Zorg dan dat je er bij bent van 7 – 9 februari. Het is gratis en voor niks. En ik sta er om bekend dat ik altijd overdeliver. Dus denk niet dat het ‘dan ook wel niet veel zal zijn’, ik zal je verbazen 😊 Klik hier om je in te schrijven: www.jezaakvoorelkaar.nl/focus

Verder is het natuurlijk podcast maand deze januari. Op het moment dat ik dit schrijven verstuur staan er 19 nieuwe in januari online. En als ik het moet geloven ook allemaal ‘best waardevol’. Over verkopen, wat te doen als je klant niet betaald, hoe je betere programma’s maakt, ik heb een podcast over lanceren en dat we dat woord niet meer zouden moeten gebruiken en nog heel veel meer. Beluister ze via Spotify of via mijn website of natuurlijk jouw eigen favoriete podcastkanaal.

Tot en met 1 februari geldt er nog een vroegboekkorting voor mijn live 2 daagse ‘Slim en Snel Succesvol‘ voor slechts € 127 ex BTW. Profiteer daar dus ook nog van!

Ik wens je een hele fijne dag. Eerlijk! 😊

 

 
 

Photo by Sol Jansson on Unsplash

Veronique Prins

Dé Kick Ass Businesscoach voor ambitieuze coaches en therapeuten die een serieuze praktijk willen opbouwen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven