Your days are your life in miniature

Veroniqueprins.nl_

Even een cliffhanger; dit weekend heb ik iets heel gaafs voor je, lees dit bericht vooral even uit!

‘Als je dat wat je de afgelopen 4 weken hebt gedaan maal 12 zou doen, waar zou je dan staan op 31 december van dit jaar?’

Het was één van de vragen die ik stelde tijdens de livedag van mijn jaarprogramma Verdienen wat je Waard bent. Alhoewel de training online was, zag ik aan de reactie van mijn mensen exact wat er aan de andere kant van het scherm gebeurde. Niet alleen omdat ik ze levensgroot voor me op mijn TV’s had, maar ook omdat hun gezicht boekdelen sprak. Bij een aantal zag ik hun mondhoeken en wenkbrauwen nagenoeg in hetzelfde tempo omhooggaan; ‘ik zit goed, dat wordt juichen rond de jaarwisseling’. Bij een paar zag ik een paar slikbewegingen, een zenuwtrekje en de kleur omhoogschieten terwijl hun hormonen daar nog lang niet de schuld van konden krijgen. ‘Trut’ zag ik ze denken. Het is af en toe of ik in hun hoofd kan kijken en dat is weliswaar mijn taak maar daarom is het nog niet fijn om ‘betrapt’ te worden 😊

Ik gaf ze de volgende tekst van Robin Sharma, voor mij is het bijna poëzie, terwijl ik best een cultuurbarbaar ben:

“Your days are your life in miniature. As you live your hours, so you create your years. As you live your days, so you craft your life. What you do today is actually creating your future. The words you speak, the thoughts you think, the food you eat and the actions you take are defining your destiny — shaping who you are becoming and what your life will stand for. Small choices lead to giant consequences over time. There’s no such thing as an unimportant day.”

Echt, toen ik deze de eerste keer las moest ik bijna huilen. Ik heb hem uitgeprint en hij hangt boven mijn laptop. Ieder woord in dit stuk tekst is waar. Daarom gebruikte ik hem ook tijdens de dag.

Ik weet nog goed dat ik voor het eerst de uitspraak hoorde ‘je leven is maakbaar’. Nou was ik niet zo ‘van die materie’ en ik begreep er dus ook niet zo heel veel van. Vond het eerlijk gezegd ook een tikkie makkelijk klinken. Zoals het zo vaak werkt als je dingen niet wilt of kunt geloven.

Inmiddels ben ik een aantal jaren verder en weet ik dat de uitspraak waar ik eerst wat ‘gezonde weerstand’ tegen had, inmiddels in 90% van de gevallen waar is. Mijn eigen leven is daar het bewijs van; zowel privé als zakelijk. Wat je DOET bepaalt wat je krijgt. Niet wat je ‘graag zou willen hebben’ of ‘wat wel heel fijn zou zijn om te hebben/bereiken/doen’ maar dat waar je actie op zet.

Dus toen ik mijn mensen vroeg hoe hun jaar eruit zou komen te zien als ze zouden blijven doen wat ze de afgelopen 4 weken hadden gedaan, was dat voor velen een wake up call. En ook gelijk een vraag die ik jou stel; waar sta jij eind 2021 als je blijft doen wat je deed? Welk leven creëer jij uiteindelijk voor jezelf op basis van hoe je je dagen doorbrengt?

 • Leef je je leven dan in overvloed of in tekort en hoe doe je dat in je bedrijf?
 • Hou je je vooral bezig met de acties voor de korte termijn en ‘makkelijke omzet’ of met het grote plaatje, de lange termijn?
 • Bouw je dan een business op basis van wat jij wilt of volgens de mening van anderen?
 • Heb je dan je doelen behaald of wordt het een kwestie van hopen?
 • Heb je voldoening vanuit je werk of ben je vooral druk? Heb je het gevoel dat je de regie hebt over je omzet en je doelen?
 • Ben je in je bedrijf druk met zaken die voor jou of voor anderen belangrijk zijn?
 • Hoeveel tijd laat je per dag door je vingers schieten door dingen te doen die er niet toe doen en waar brengt dat je over een jaar? Hoeveel tijd heb je dan in totaal verspild, hoe ongelooflijk zonde is dat als tijd uiteindelijk je meest kostbare bezit is.

Er kwam heel wat op los:

 • Ik geef altijd aan dat je 80% van je tijd aan sales moet besteden als je omzet nog niet is wat je graag zou willen dat hij zou zijn. Die 80% wordt bijna nooit gehaald.
 • We houden ons bezig met mail, halen deze zelfs meerdere keren per dag op. Eén van mijn klanten gaf aan dagelijks op de ‘verzenden/ontvangen’ knop te drukken om te kijken of er al mail was. Waarbij je mail per definitie de agenda van een ander betreft; iemand wil iets van jou en jij moet daar op reageren. Idem voor Social Media, hoe vaak check je je telefoon. Check dat eens voor de gein.
 • Vanzelfsprekend gaven er een paar aan dat ze zo graag wilden dat het sneller zou gaan, het zijn niet voor niets mijn klanten he. Het standaard antwoord dat ik geef is ‘dan moet je meer doen’. Voor een buitenstaander klinkt dat hard en streng, ik zie altijd aan hun reacties (het zijn masters in zelfreflectie!) dat het hout snijdt. ‘Ja ik ben eigenlijk niet zo tevreden maar ik heb ook niet gedaan wat ik had kunnen doen?’
 • Laatste en zeer belangrijk punt als het gaat over hoe je je tijd besteed en daarmee je toekomst vorm geeft is waar je mee bezig bent. Een klant heeft een FB groep als onderdeel van haar programma. Maar een deel van haar klanten heeft geen FB, een ander deel van haar klanten houdt niet zo van groepen en weer een deel vind de vragen te persoonlijk om in een groep te stellen. Dus zit ze dag na dag mail na mail weg te typen. Wat haar 4 keer meer tijd kost, haar coachees ook niet van elkaar leren door de vragen die ze stellen en de antwoorden die zij daar op geeft. Ze liet haar spelregels volledig door haar klanten bepalen. Ze had ze wel maar ze liet er op alle mogelijke manieren overheen gaan. Als je dagen je leven bepalen, wat zegt dat dan over waar je uit zal komen? hoogstwaarschijnlijk niet daar waar je wilt staan eind december.

We zijn die dag verder aan de slag gegaan met hoe ze hun tijd gebruiken, wat de regels van hun bedrijf eigenlijk zijn en wat ze kunnen doen om zich daar ook aan te houden en binnen een paar dagen waren de resultaten bij velen al spectaculair. Veel meer tijd, veel meer ruimte, zich bezig houden met de dingen die er voor hén toe doen en niet re-actief op basis van wat anderen van ze willen. En hoe denk je dat je leven én je business er binnen een paar weken (laat staan een jaar!) anders uit komen te zien als je regie over je dagen en je tijd pakt. Your days are your life in miniature. Ik zou (meer) bewust mijn dagen leven, mijn prioriteiten stellen en mijn acties plannen.  Dat wil zeggen; als ik jou was. Juist dit principe heeft me in staat gesteld om een imperium te bouwen en daarnaast ook nog gewoon een leven te hebben. Een heel cool leven zelfs.

Waarin verschillen mijn keuzes van die van jou? Wat heeft dit blog je doen inzien? Wil je dat hieronder met me delen?  Ben héél benieuwd!

Megagaaf aanbod!

En, zoals ik al aangaf heb ik iets gaafs voor je. Toen ik nadacht over het vorm geven van  je dagen en daarmee van je leven en daarmee je business, schoot er iets in mijn hoofd. Hoe kun je nu  je dagen nog bewuster leven, de acties voor je bedrijf nog beter plannen? Als je een stip op de muur hebt, een heel helder doel voor ogen. Dat maakt het zoveel makkelijker!!

Dus hoe kan ik je daar vanuit mijn rol als businesscoach nu mee helpen? Met je leren hoe je (betere) doelen stelt en plannen maakt om die doelen te realiseren. En daar heb ik iets gaafs voor. Op 10 december heb ik mijn workshop ‘Doelen stellen’ gegeven. 4 uur lang heb ik live online met ca 300 man gewerkt aan de doelen voor 2021 en hoe je nu zeker kunt stellen dat je ze ook realiseert. Die workshop werd geweldig goed ontvangen en mij is wel 100 keer om een replay gevraagd. Die gaf ik niet. Tot nu toe!!

48 uurs actie: op 20 en 21 februari kun je de opnames van deze workshop (inclusief het werkboek) kun je de opnames van deze workshop aanschaffen voor slechts Euro 27 exclusief BTW. Verder doe ik er als bonus nog een live online Q en A bij voor de eerste 50 kopers!

Ga daarvoor naar www.jezaakvoorelkaar.nl/workshopdoelen  enneh, op 20 of 21 februari hé.

Heb ik nog 3 dingen voor ik afsluit:

Veronique Prins

Dé Kick Ass Businesscoach voor ambitieuze coaches en therapeuten die een serieuze praktijk willen opbouwen

1 gedachte over “Your days are your life in miniature”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven