Bitcoins

Veroniqueprins.nl_

Ik heb deze week een aantal nieuwe klanten gemaakt en de inschrijvingen voor mijn Kickstart workshop lopen ook prima. (Ben je daar trouwens bij op 28 mei?) De zaken gaan goed, zou je dus zeggen. Aan de andere kant ben ik, op papier, daarentegen een deel van mijn geld deze week juist kwijtgeraakt, met dank aan Elon Musk 😊 En ja, dat zeg ik lachend. Omdat ik de laatste ben die met een vinger naar iets of iemand wijst als er iets niet ‘helemaal volgens plan’ verloopt’ en daarvan kunnen we in dit geval gerust spreken. Toch is er altijd winst.  Ik ben tot de conclusie ben gekomen dat eigenlijk iedere ondernemer in spé eerst Bitcoins (of Altcoins) zou moeten kopen als ultieme test of je wel geschikt bent voor het ondernemerschap. Ik neem je even mee hoe en waarom.

Nadat we eerst allemaal een soort van slapend rijk werden met de aankopen van de virtuele munt, is daar sinds een paar weken een tikkie een kentering in gekomen. De hemel rijkt ineens niet meer tot aan de sterren, zeg maar. De koersen waren al wat aan het dalen en toen er werd aangekondigd dat je je Tesla niet meer met een Bitcoin kon betalen, zakte de vloer figuurlijk onder de koers vandaan. En eigenlijk is dat al de eerste ondernemersles in dit verhaal; succes en verlies wisselen elkaar in rap tempo af. We kijken graag naar de glitter, de winst, oh wat stijgt hij hard. Je hebt echter altijd rekening te houden met verlies, het is niet altijd feest. Veel van mijn producten verkopen prima, er zijn er ook een flink aantal geflopt. Ik heb veel tevreden klanten, er zijn er ook altijd een aantal ontevreden (hier nam ik laatst nog een podcast over op). Geen dag zonder nacht, geen pieken zonder dalen. Ook niet in de Bitcoins. En de vraag is dan; wat doe je?

Daarin zit echt een test. Verlaat je gillend het slagveld of hou je je hoofd erbij of blijf je staan voor waar je in gelooft en trotseer je de storm? Als er iets niet lukt ga ik niet zitten huilen; dan kijk ik waarom het niet werkte, hoe het anders en beter kan. Dat is wat ondernemen van je vraagt, dat je je hoofd erbij houdt (business has nothing to do with feelings). Wat de Bitcoinkoers op dit moment óók vraagt.

Ik zie veel mensen wél in paniek raken en dat kan natuurlijk. Met name als je een belangrijke regel hebt geschonden; investeer niet met geld dat je niet kunt missen. Weer een parallel met ondernemen; succes volgt regels en je bent een oen aks je denkt dat het voor jou, verblind door snel willen cashen, anders werkt. Dat is dus niet zo, naar nu blijkt. En ja, dan is er dus paniek.

Zoals ook veel ondernemers het bijltje erbij neergooien als de eerste training geen daverend succes is, als er niet gelijk 50 mensen in hun webinar zitten en er niet gelijk aan de lopende band wordt geliked op Social Media. Een paar maanden geleden zei een klant dat ze haar doelgroep moest veranderen want ‘deze werkte voor geen meter’. Dat vond ik een spannende uitspraak, dus ik vroeg haar dat uit te leggen. ‘Ik heb al een paar keer iets op Facebook gezet en niemand reageert. Dus die doelgroep is niet goed’ Uhm, dat is niet helemaal hoe het werkt………… Als je gelooft in wat je doet, je volgt de stappen en je schaaft bij, dan wordt het uiteindelijk een succes. Dat kan niet anders.

Zo geloof ik in Bitcoins (en tuurlijk mag jij iets anders geloven, dat maakt dit blog niet minder waardevol en dat is ook niet de discussie hier😊 ) en daarom verkoop ik ze niet als de markt daalt. Ik heb een aantal jaren geleden, toen mijn man en ik een keer ’s avonds heel laat de training ruimte nog stonden schoon te maken voor de training de volgende dag, gezegd: ‘op een dag lachen we hier om, dan herinneren we ons dit moment en zijn we er dankbaar voor’. Ik bleef erin geloven, ook bij tegenslag en een mindere maand. Zo ook in de Bitcoin. Als de koers straks weer stijgt en dat gaat gebeuren, dan denk ik aan dit blog. Dat het spannend was, het groeit bij mij ook niet aan de boom, maar dat ik wel ben gebleven.

 

Verder kun je nog iets leren over je eigen koers varen (wat in dit geval een leuke woordspeling is) en korte versus lange termijn.

Eerst die eerste. Na de eerste Tweet van Elon kreeg ik een paar appjes van vrienden ‘wat doe jij’ en online zag ik ook een paar mensen in paniek. Ik vaar daarin mijn eigen koers, trek mijn eigen conclusies en hou vast aan waar IK in geloof, ongeacht wat een ander doet. Dus waar er velen verkochten, koop ik juist bij. Ik ga niet automatisch achter de massa aan en ik vraag niet aan iedereen advies. Ik kijk naar wat een aantal mensen doen ‘die er verstand’ van hebben en met die info trek ik mijn eigen plan. Doe jij dat ook op die manier? Laat je je nog wel eens gek maken door wat je om je heen wel of niet ziet gebeuren en denk je uit een soort van FOMO dat je er dan ook wat mee moet? Vraag je aan de juiste mensen advies of aan iedereen? Je bent een zelfstandig ondernemer. Is dat bij jou ook écht zo?

Dan korte versus lange termijn en dat is nog wel de allerbelangrijkste. Er is geen manier om snel succesvol te worden. In het Engels is er een geweldige quote ‘it takes 10 years to become an overnight succes’ en zo is het. Sommigen lijken er ‘ineens’ te zijn, maar zo werkt het niet. Succes is als een boom. Eerst moeten de wortels onzichtbaar groeien en sterk worden en dan schiet die boom ‘plotseling’ de lucht in. Een boom laten groeien is lange termijn. Je business is lange termijn. Bitcoins zijn lange termijn. Dat is ook waarom ik nu niet in paniek raak, ik zit hier voor minstens 5 jaar zo niet langer in. Net als mijn huwelijk, daar schiet ik ook niet in de stress als we 1 keer woorden hebben.

En je business is ook een lange termijnplan. Echt. Besef je dat wat vaker. Het gaat via 0 likes naar een Masterclass waar ze eindelijk een keer kopen (‘yes, ik ben er’) tot ze het de 2 Masterclasses erna niet meer doen. In een week ineens (alweer ‘yes’)  50 mensen op je lijst en bij de eerstvolgende nieuwsbrief schrijven zich er met dezelfde vaart weer 35 zich uit. Dat is een test op doorzettingsvermogen, een eigenschap die redelijk goed van pas komt in het starten van een bedrijf. Daar worden alle digitale valuta eigenaren nu ook op getest. Je ziet onmiddellijk wie er zonder visie (‘ff snel geld verdienen’) en mét visie en vertrouwen en doorzettingsvermogen ingestapt zijn. De eerste groep vlucht, de tweede blijft. Al krijg ik nu af en toe een kleine hartklopping van mijn overzicht, ik kijk gewoon iets minder vaak. Maar ik behoor tot de groep die blijft. Zakelijk en in de coins. En koop zelfs bij. Tot zover dat financieel verantwoord is.

Eigenlijk is de hele situatie dus weer een super staaltje ‘ben je hiervoor gemaakt of niet?’ Iedere (startende) ondernemer zou eigenlijk een dergelijke test moeten doorstaan. Ik weet zeker dat het slagingspercentage voor mensen die daarna hun eigen bedrijf starten, vele malen hoger zal zijn. En uiteindelijk is dat toch waarom we beginnen?

Wat denk jij? Hoe sta jij hierin? En nee, niet in de Bitcoins 😊 Vaar jij in je praktijk altijd je eigen koers? Ben jij hier ‘for the long run’? Volg je de massa? Sta je werkelijk voor waar je in gelooft of is dat afhankelijk van de windrichting? Want als er één ding duidelijk is; er zal altijd een afwijking van je plan zijn. Of dat nu door Elon komt, door Corona, de economie of wie/wat dan ook. Als je niet wijst maar volledig verantwoordelijkheid neemt, dan zul je altijd bij kunnen stellen en er hoe dan ook een succes van maken. Ik ben heel benieuwd naar je inzichten, wil je ze hieronder delen? Zou ik super vinden.

Nou, dat waren mijn ‘two cents’ op deze druilerige zaterdag.

Dé Kickstart workshop voor je coachpraktijk

Nodig ik je voor ik afsluit alleen nog even van harte uit voor mijn supergave Kickstartworkshop van aanstaande vrijdag van 13.00 – 16.30 uur voor slechts Euro 17,-. Live online neem ik je in 3,5 uur, in rap tempo mee door de 5 basisstappen van een succesvolle coachpraktijk. De ‘wortels’ uit het voorbeeld in de tekst hierboven;

 •  Shoot, er moet toch echt een ideale klant komen en ik leg je uit waarom
 • Ik leer je te gaan van ‘wat heb je nodig’ naar een keigoed aanbod in de juiste woorden waarvan je ideale klant zal zeggen ‘doe mij dat’
 • En ja, dit is een Veronique workshop, dus gaan we het over doelen hebben. Financiële doelen (lees: geld, och jakkes) en een plan om die doelen te bereiken. Want met alleen manifesteren bouw je geen imperium. Een tikkie actie en een plan helpen de boel sneller op gang
 • Ik laat je door mijn ogen naar je website kijken. En dat is iets anders dan wat je moeder ziet (‘mooi zeg’) of je beste vriendin (‘ik ben zo trots op jou’) Ik kijk er vanuit marketing oogpunt naar en laat je zien waar de verbeteringen zitten zodat je ook van jouw site een klantmagneet kunt maken
 • En dan last but not least: sales en marketing. Want als je niet verkoopt heb je geen bedrijf. Dát je iets verkoopt is de hele opzet van het spelletje. En ik ga je met 180 graden andere blik naar dat hele verkopen laten kijken. Je gaat het mogelijk zelfs leuk vinden

Dit alles op dubbel tempo, niet saai, bloedeerlijk, confronterend, vol humor, veel, massa inspiratie en nog veel meer. En dat gewoon op je eigen bureaustoel. Of bank of desnoods in je bed. Whatever. Als je er maar bij bent.

www.jezaakvoorelkaar.nl/kickstart 

Als jij én jouw praktijk nog wel wat tips en inspiratie kunnen gebruiken, dan zou ik hieronder voor 17 hele Euro’s ex BTW, gewoon op de knop drukken. Idee?

 

 

Veronique Prins

Dé Kick Ass Businesscoach voor ambitieuze coaches en therapeuten die een serieuze praktijk willen opbouwen

7 gedachten over “Bitcoins”

 1. Hier fifty cent 😉
  Eigen koers en lange termijn, kan er niks aan doen. Story of my life!

  Tijd voor een opfrisser(t), zin in vrijdag 🙋‍♀️

  Liefs van een zwart schaap in een witte kudde… X

 2. Met enige regelmaat stelt mijn doel niets voor, gaat het nooit wat worden, moet ik toch wat anders gaan doen of kan ik beter een baan zoeken.
  En dan weer door.
  Inmiddels weet ik dat dat erbij hoort en dit stemmetje klinkt al een stuk zachter.

 3. Hoi Veronique,

  heel herkenbaar het verhaal met de Bitcoins. Ik ben 2 jaar geleden begonnen met beleggen van een deel van mijn geld dat ik voorlopig kan missen. Inderdaad voor de lange termijn. Vorig jaar zakte het bedrag door de Corona maatregelen en de reactie van de economie ruim onder mijn inleg. Ook ik keek gewoon niet zo vaak naar de ontwikkelingen en geloofde erin, dat mijn lange termijn-doel nog steeds gehaald kan worden. En ja hoor, nu staat het bedrag weer boven mijn inleg.
  Ik sta nu aan het begin van de opbouw van een eigen coachingspraktijk met jouw 90 dagen cursus. Bedankt voor jouw verhaal waaruit blijkt dat mijn doorzettingsvermogen, mijn geloof in wat ik waard ben en mijn vertrouwen in het bereiken van een lovely lifestyle zullen helpen.
  Bitcoins waren tot nu toe nog een stapje te ver, maar als jij weet waar ik betrouwbaren informatie kan vinden, wil ik mij hier graag in verdiepen. Ook weer met het oog op de lange termijn.

  1. Als ik je een tip mag geven, Madelon Vos weet ontzettend veel over Bitcoin. Ook heeft ze een heel mooi (en betaald) platform met ontzettend veel informatie. Verschillende topics over Bitcoin, altcoin, goud en zilver, de beurs, vastgoed etc. Je kunt je hier een week gratis voor aanmelden.

 4. Yes Veronique. Een blog naar mijn hart. Ik vaar 100% op mijn innerlijk kompas. Hoe spannend soms ook. Ik laat me door anderen adviseren maar nooit leiden. Zo kan ik 100% verantwoordelijkheid dragen voor mijn keuzes. En ja soms win ik en soms leer ik. Maar ik verlies nooit….

  Het geeft me een rotsvast vertrouwen.. Mijn succes is nabij..
  Dank je wel voor het delen❤

 5. In 2017 gestart met Bitcoin omdat ik enthousiast werd gemaakt door een aantal collega’s. Ik heb me er toendertijd helemaal niet in verdiept en toen de koers ging zakken, heb ik alles er weer uit gehaald en ben ermee gestopt.
  Begin dit jaar weer begonnen nadat ik me er nu wel in heb verdiept. Ik volg een aantal mensen waarvan ik weet dat ze er verstand van hebben. Ik zie Bitcoin ook als een lange termijn investering (overigens net zoals zilver). Als de koers daalt koop ik juist weer wat bij. Wat ik in 2017 heb gedaan zal me nu niet meer overkomen 😉

  Toen ik een paar jaar geleden met mijn praktijk begon had ik wel een idee, maar wist toen eigenlijk ook niet zo goed waar ik aan begon. Tot ik besloot Veronique en wat andere mensen te gaan volgen omdat ik weet dat ze er verstand van hebben. Hierdoor is mijn plan voor de lange termijn duidelijk geworden.
  Mijn koers is voorlopig bepaald en de schommelingen vang ik wel op 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven